Smolar

taak

#7318302 Napisano: 03.12.2025 08:26:35
nanajka81 napisał(a):

rufus napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Wesołe jest życie konkursowicza. Starasz się, kupujesz dekoracje, żeby być ominiętym przy losowaniu  wybieraniu klapek emotka  

I to jest ta topowa agencja na rynku?emotka

Ręce opadają... A czy ktoś wygrał główną?? Bo jak widać na klapki trzeba było się porządnie nagłowić to co dopiero na główną?

Ktos pisał w tym wątku kilka stron wcześniej, że główne poinformowane
0 0

ciekawska

#7318313 Napisano: 03.12.2025 09:31:50
Skoro agencja nie czyta/ nie ogląda prac, tylko przypadkowo losuje laureatów i skoro cudowne, piękne i czasochłonne filmiki złośliwie nie są nagradzane - po co właściwie bierzecie udział? Pytam z ciekawości emotka
0 1 lukaszn12

taak

#7318317 Napisano: 03.12.2025 09:42:00
ciekawska napisał(a):

Skoro agencja nie czyta/ nie ogląda prac, tylko przypadkowo losuje laureatów i skoro cudowne, piękne i czasochłonne filmiki złośliwie nie są nagradzane - po co właściwie bierzecie udział? Pytam z ciekawości emotka

Akurat ze Smolarem nigdy nie było problemów, wydawało się, że rzetelnie przeglądają prace… Więc czemu nie brać udziału? 😅 Tym razem wszyscy widzą, że coś tam nie tak się zadziało, może liczba zgłoszeń ich przerosła, tego nikt się chyba nie spodziewał?
0 0

nanajka81

#7318318 Napisano: 03.12.2025 09:43:40
ciekawska napisał(a):

Zawsze jest cień szansy że coś się trafi  emotka  A agencje są różne. Niektórym podoba się jedno, kolejnym co innego. W zgłoszeniu z Prince Polo pewnie było z kilka tysięcy zgłoszeń bo produkt tani do kupienia, kilka wabiących fajnych nagród i kilkaset badziewia, które a może do czegoś się przyda - w końcu to markowe klapki i skarpetki KUBOTA o wartości 66 zł (czy coś takiego)  emotka
0 0

ILIKETOWINMONEY

#7318321 Napisano: 03.12.2025 09:45:45
ciekawska napisał(a):

Aż musiałaś założyć nowe konto żeby zadać takie pytanie? emotka emotka emotka emotka emotka
Na tym forum można spotkać wiele ''dziwnych'' ludzi emotka
1 donia7 0

sergrazyna

#7318323 Napisano: 03.12.2025 09:46:10
nanajka81 napisał(a):

ciekawska napisał(a):

Zawsze jest cień szansy że coś się trafi  emotka  A agencje są różne. Niektórym podoba się jedno, kolejnym co innego. W zgłoszeniu z Prince Polo pewnie było z kilka tysięcy zgłoszeń bo produkt tani do kupienia, kilka wabiących fajnych nagród i kilkaset badziewia, które a może do czegoś się przyda - w końcu to markowe klapki i skarpetki KUBOTA o wartości 66 zł (czy coś takiego)  emotka

Ten konkurs też był mocno promowany, nawet Blowka wynajęli do tego (pewnie wyszło drożej niż te klapki razem wzięte) emotka

anava

#7318327 Napisano: 03.12.2025 09:57:50
Mam informacje z pierwszej ręki, że nagrody główne z Prince Polo są na forum 
Było dużo zgłoszeń (tani zakup, apka itd.) a Smolar to jedna z najbardziej kompetentnych agencji
0 0

joan

#7318330 Napisano: 03.12.2025 10:02:41
ciekawska napisał(a):

Pani ze Smolara, pani się nie oburza - dyskusje są zawsze wskazane, a często i gęsto również (w nieoczywisty sposób) pomocne emotka

Nigdy nie stworzyłam żadnego filmiku, ale obstawiam: ludzie wysyłają "cudowne, piękne i czasochłonne filmiki", bo takie właśnie potrafią zrobić. To przecież nie tylko branie udziału w konkursie, ale także: frajda, satysfakcja, rozwijanie filmowej pasji & aktywność kreatywna emotka

Yazpik

#7318331 Napisano: 03.12.2025 10:06:20
anava napisał(a):

Było dużo zgłoszeń (tani zakup, apka itd.) a Smolar to jedna z najbardziej kompetentnych agencji

Tutaj się kompetencją niestety nie popisali. Te dwuznaczności z regulaminem to potwierdzają. Też zrobiłem pracochłonny film i celowałem w główną, a że nie wygram klapek, to nawet w najczarniejszych wizjach nie przypuszczałem  emotka  Zdarza mi się wygrać główne, gdzie jest jedna, dwie, trzy - dosłownie kilka nagród, a że przy 777 się nie uda, to trochę kpina emotka  Uważam, że olali sprawę i dokładnie nie oglądali prac. Sorry. Bo osób z mega wypasionymi filmami, czy zdjęciami, BEZ KLAPEK,  jest jak na taki konkurs całkiem sporo.

Smolarze, szkoda, bo zniechęcasz do swoich konkursów najbardziej zaangażowanych klientów  emotka  Jeszcze niedawno sami pisali na insta: "Co wolicie? Loterie, gdzie liczy się szczęście, czy konkursy, gdzie liczy się kreatywność i zaangażowanie?" Phi. W pierwszej chwili od razu odpowiedziałem: Wiadomka! Konkursy! Bo lubię się angażować! Ale teraz bym się dwa razy zastanowił, bo jak widać - nie warto emotka
1 taak 0

joan

#7318335 Napisano: 03.12.2025 10:16:27
Przepraszam, ale chyba czas, żeby ktoś to tutaj napisał wprost: ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY, A NIE TYLKO AUTOROWI.
Amen.

PS: Jeszcze tylko mój smolarowy żalipost w sprawie loterii Mutti  emotka  Mutti ma naprawdę fajne produkty i co jakiś czas wprowadzają coś nowego. Poznałam tę markę przy którejś z promocji i pozostałam jej wierna, bez względu na to, czy trwa akurat jakiś konkurs / loteria, czy nie. Aktualne nagrody dzienne w loterii Mutti to wielkie nieporozumienie emotka  Cztery produkty Mutti + śmieciowe gadżety (torba, notes, fartuch) o sentymentalnej wartości 140,00 zł? Sponsor - jak rozumiem - pozbywa się marketingowych śmieci i wysyła je losowym Polakom. Powinnam teraz te śmieci spakować i sponsorowi odesłać. 
PS: Moja miłość do samych produktów pozostaje niezmieniona emotka

lukaszn12

#7318345 Napisano: 03.12.2025 10:32:19
joan napisał(a):

Przepraszam, ale chyba czas, żeby ktoś to tutaj napisał wprost: ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY, A NIE TYLKO AUTOROWI.
Amen.

PS: Jeszcze tylko mój smolarowy żalipost w sprawie loterii Mutti  emotka  Mutti ma naprawdę fajne produkty i co jakiś czas wprowadzają coś nowego. Poznałam tę markę przy którejś z promocji i pozostałam jej wierna, bez względu na to, czy trwa akurat jakiś konkurs / loteria, czy nie. Aktualne nagrody dzienne w loterii Mutti to wielkie nieporozumienie emotka  Cztery produkty Mutti + śmieciowe gadżety (torba, notes, fartuch) o sentymentalnej wartości 140,00 zł? Sponsor - jak rozumiem - pozbywa się marketingowych śmieci i wysyła je losowym Polakom. Powinnam teraz te śmieci spakować i sponsorowi odesłać. 
PS: Moja miłość do samych produktów pozostaje niezmieniona emotka

Agencja ma obowiązek przestrzegać regulaminu a komisja ma obowiązek wybrać prace najlepsze i zgodne z regulaminem, a nie podobające się. Rozumiem że nie widzisz nic złego w tym, że w konkursach na tekst wygrywają komentarze ze zdjęciem no bo ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY a im się podoba zdjęcie🤣
0 0

joan

#7318348 Napisano: 03.12.2025 10:38:41
lukaszn12 napisał(a):

Agencja ma obowiązek przestrzegać regulaminu a komisja ma obowiązek wybrać prace najlepsze i zgodne z regulaminem, a nie podobające się. Rozumiem że nie widzisz nic złego w tym, że w konkursach na tekst wygrywają komentarze ze zdjęciem no bo ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY a im się podoba zdjęcie🤣

A jaka to jest praca "najlepsza"? Dwie dekady w konkursach i nikt dotąd nie wypunktował tego, zatem droga wolna. Może gdyby było jasno określone we wszechświecie, co jest "najlepsze", uniknęlibyśmy tej dyskusji? Gorąco Cię zachęcam do stworzenia listy wymagań / cech, jakie posiada "praca najlepsza". Wszystkim nam będzie łatwiej.

Twoja wypowiedź "Rozumiem że nie widzisz nic złego w tym, że w konkursach na tekst wygrywają komentarze ze zdjęciem no bo ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY a im się podoba zdjęcie🤣" świadczy jedynie o Tobie emotka W konkursie Prince Polo, który jest tutaj omawiany, dopuszczalna forma to był właśnie tekst / film / zdjęcie. Twierdzisz, że nagrodzili coś spoza tego? Tort przesłany kurierem? emotka
0 0

taak

#7318350 Napisano: 03.12.2025 10:44:08
joan napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

A jaka to jest praca "najlepsza"? Dwie dekady w konkursach i nikt dotąd nie wypunktował tego, zatem droga wolna. Może gdyby było jasno określone we wszechświecie, co jest "najlepsze", uniknęlibyśmy tej dyskusji? Gorąco Cię zachęcam do stworzenia listy wymagań / cech, jakie posiada "praca najlepsza". Wszystkim nam będzie łatwiej.

Twoja wypowiedź "Rozumiem że nie widzisz nic złego w tym, że w konkursach na tekst wygrywają komentarze ze zdjęciem no bo ZGŁOSZENIE MA SIĘ PODOBAĆ JURY a im się podoba zdjęcie🤣" świadczy jedynie o Tobie emotka W konkursie Prince Polo, który jest tutaj omawiany, dopuszczalna forma to był właśnie tekst / film / zdjęcie. Twierdzisz, że nagrodzili coś spoza tego? Tort przesłany kurierem? emotka

No właśnie tak, o to chodzi - nagrodzili nieregulaminowe prace, zawierające wizerunek.
Filmy/zdjęcia z wizerunkiem mają znacznie większe pole do popisu.
0 0

joan

#7318352 Napisano: 03.12.2025 10:49:14
taak napisał(a):

No właśnie tak, o to chodzi - nagrodzili nieregulaminowe prace, zawierające wizerunek.

A to trzeba było tak od razu.

Inna sprawa -> jak to udowodnić? Weszłam na stronę konkursową, ale tam żadnych prac nie zamieścili... Nie wiem, czy w takim wypadku da się coś zrobić.
0 0

lukaszn12

#7318353 Napisano: 03.12.2025 10:49:30
joan napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Punkt 1 co do listy wymagań to zgodność z regulaminem. Cieszę się że pomogłem.

taak

#7318354 Napisano: 03.12.2025 10:54:02
joan napisał(a):

taak napisał(a):

A to trzeba było tak od razu.

Inna sprawa -> jak to udowodnić? Weszłam na stronę konkursową, ale tam żadnych prac nie zamieścili... Nie wiem, czy w takim wypadku da się coś zrobić.

Regulamin zabrania pokazywania wizerunku (mailowo napisali mi nawet, że podłożony głos czy dłoń to element wizerunku), po czym na ich Instagramie poinformowali, że zgłoszenia zawierające wizerunek będą uwzględniane i dostali dużo kreatywnych zgłoszeń 😆
Akurat w tym konkursie ten zapis regulaminu robił ogromną różnicę.
Ktoś tu nawet w tym wątku napisał, że nagrodzili jego zdjęcie zrobione na szybko zawierające wizerunek.
O to jest ta cała dyskusja, nie chodzi nam o jakieś przypałowe klapki, a o sprawiedliwość.
To ma być topowa agencja? Moim zdaniem porażka…
2 Kri, lukaszn12 0

snowflake

#7318359 Napisano: 03.12.2025 10:58:55
joan napisał(a):

Amen.

Dziękuję emotka  bo już myślałam, że tylko ze mną jest coś nie tak jak czytałam niektóre posty emotka

lukaszn12 napisał(a):

Agencja ma obowiązek przestrzegać regulaminu a komisja ma obowiązek wybrać prace najlepsze i zgodne z regulaminem, a nie podobające się. 

A skąd wiesz, które prace dopuścili a których nie? Być może przez to zamieszanie z regulaminem dopuścili do konkursu wszystkie zgłoszenia, w tym fotki i filmy zawierające każdą cześć ciała osoby zgłaszającej się do konkursu 
Jakieś dowody, że część prac odrzucili?
Bo na razie widzę parę osób, które uważają, że ich filmy były wybitne i zasługiwały na główną nagrodę a nie dostały nawet nagrody 2 stopnia. Jakieś info miały, że ich prace są niezgodne z regulaminem i zostały odrzucone? A może ich wybitne prace były na jedno kopyto? I dlatego nie mają nagrody? 
A co do kwestii wyboru laureatów ( czy wszystko przeczytali, czy losowali, czy rzutkami rzucali): ile osób, tyle opinii. Odkąd pamiętam takie rozmowy się tu toczą. I nie tylko w przypadku tej agencji.
0 0

joan

#7318360 Napisano: 03.12.2025 11:04:15
taak napisał(a):

Regulamin zabrania pokazywania wizerunku (mailowo napisali mi nawet, że podłożony głos czy dłoń to element wizerunku), po czym na ich Instagramie poinformowali, że zgłoszenia zawierające wizerunek będą uwzględniane i dostali dużo kreatywnych zgłoszeń 😆
Akurat w tym konkursie ten zapis regulaminu robił ogromną różnicę.
Ktoś tu nawet w tym wątku napisał, że nagrodzili jego zdjęcie zrobione na szybko zawierające wizerunek.
O to jest ta cała dyskusja, nie chodzi nam o jakieś przypałowe klapki, a o sprawiedliwość.
To ma być topowa agencja? Moim zdaniem porażka…

Co do info we wszelakich social mediach -> to nie agencje prowadzą te profile, zamieszczane są tam bzdety i wzajemnie wykluczające się informacje, uczestnik konkursu / loterii nie jest, nie był i nigdy nie będzie zobowiązany do śledzenia jakichkolwiek info w SM. Jedynym dokumentem czy źródłem informacji prawnie wiążącym jest regulamin.

Ktoś napisał, że nagrodzili jego zdjęcie z wizerunkiem - a jak to potwierdzić / sprawdzić?

Można jedynie chyba napisać skargę do sponsora (Mondelez?) i opisać całą sprawę. Czy to coś da? Nie wiem, może jedynie ciśnienie zejdzie, bo cudów bym się nie spodziewała.
0 0

KrisK

#7318362 Napisano: 03.12.2025 11:05:29
anava napisał(a):

Było dużo zgłoszeń (tani zakup, apka itd.) a Smolar to jedna z najbardziej kompetentnych agencji.

"Mam informacje z pierwszej ręki " czyli rozumiem , że wygrałaś główną i ktoś z Twoch majbliżsxych rownież ? 
Czy możesz się pochwalić czym wygralaś -hasłem ,zdjeciem czy moze filmem ?
0 0

Andrzej007

#7318363 Napisano: 03.12.2025 11:05:32
joan napisał(a):

Amen.

Muszę przyznać rację, choć warto spojrzeć na drugą stronę medalu. Zdarzają się konkursy, w których Smolar publikuje zwycięskie prace i wprawia tym odbiorców w osłupienie. Pamiętam poruszenie na forum związane z konkursem w "Dzień dobry TVN", gdzie główne laury zdobyły fotografie zupełnie przeciętne.
Mam też przykład z własnego podwórka. Znajomy wygrał kiedyś jedyną nagrodę główną w konkursie na Instagramie (przy około 200 zgłoszeniach). Co ciekawe, Smolar w swoich regulaminach zazwyczaj stawia jasne wymagania:

Komisja konkursowa oceniając prace weźmie pod uwagę przede wszystkim następujące kryteria:
  • zgodność pracy z postanowieniami niniejszego regulaminu;
  • kreatywność;
  • humor i niebanalny dowcip;
  • oryginalność;
  • jakość wykonania (dot. zdjęcia/filmu konkursowego)
Wspomniane zdjęcie znajomego nie było ani kreatywne, ani nie zawierało żadnego żartu. Nie było też oryginalne, a jakość wykonania pozostawiała sporo do życzenia. Jedynie temat się zgadzał, ale na tle konkurencji praca wypadała blado. Bez problemu wskazałbym wtedy kilkadziesiąt innych zdjęć, które spełniały powyższe warunki i były po prostu lepsze.

Tak, więc chyba nigdy się nie dowiemy co siedzi Smolarowi w głowie emotka
0 0