Smolar

MGD69

#7318205 Napisano: 02.12.2025 19:13:55
Naprawdę zabijacie się o klapki Kuboty?

kumulacja

#7318210 Napisano: 02.12.2025 19:36:35
MGD69 napisał(a):

Te z konkursu Prince Polo są dla mnie OBRZYDLIWE. Nie brałam udziału i mam dzięki temu święty spokój emotka

sergrazyna

#7318212 Napisano: 02.12.2025 19:41:01
MGD69 napisał(a):

Mnie bardziej dziwi, że ludziom się chciało wysyłać po +5 zgłoszeń na ten konek... No cóż, przy takim zainteresowaniu znowu zobaczymy "klapki" u Smolara

Andrzej007

#7318213 Napisano: 02.12.2025 19:44:11
sergrazyna napisał(a):

MGD69 napisał(a):

Mnie bardziej dziwi, że ludziom się chciało wysyłać po +5 zgłoszeń na ten konek... No cóż, przy takim zainteresowaniu znowu zobaczymy "klapki" u Smolara

A mnie dziwi, że się dziwicie, że konkurs, w którym było do wygrania 7 x 10000 zł miał duże zainteresowanie.

8igora9

#7318214 Napisano: 02.12.2025 19:46:47
MGD69 napisał(a):

Oczywiście, że nie zabijamy się o klapki. 🫣
Ja na przykład nagrałam filmy z myślą o głównej nagrodzie, więc jak nie dostałam za nie nawet 1 z 777 nagród pocieszenia, to najzwyczajniej w świecie czuję się, jakby mnie ktoś oszukał i albo w ogóle nie obejrzał moich zgloszeń albo złośliwie ich nie nagrodził. 🤪 
Poza tym jeśli jest możliwość, że oni głównymi nagrodzili prace z wizerunkiem, to ludzie, którzy poświęcili kilka godzin na stworzenie pracy bez wizerunku chyba mają prawo czuć się rozgoryczeni. To trochę tak, jakby zaangażowali się w konkurs, w którym już na starcie nigdy nie mieli szans. No sorry, ale impreza z gośćmi zawsze przebije smutną imprezę bez gości. 😆 Dla mnie to podobny przypadek do tego, gdy w konkursie w regulaminie jest wyraznie zaznaczone, ze odpowiedź ma byc tekstowa, a potem nagle wygrywa film i uczestnicy są źli, bo przecież też by nakrecili filmy, gdyby wiedzieli, że można. 🙃

sergrazyna

#7318215 Napisano: 02.12.2025 19:49:24
Andrzej007 napisał(a):

sergrazyna napisał(a):

MGD69 napisał(a):

A mnie dziwi, że się dziwicie, że konkurs, w którym było do wygrania 7 x 10000 zł miał duże zainteresowanie.

Tylko wiesz, dopuszczalne były zdjęcia/filmiki, więc było wiadome, jak to się skończy emotka   Jedna/kilka dużych nagród nie zmieniają faktu, że ten konkurs był beznadziejny

ktosiek1

#7318217 Napisano: 02.12.2025 20:00:46
8igora9 napisał(a):

taak napisał(a):

kocie_lakocie napisał(a):

taak napisał(a):

Ja wygrałam Kubotki i skarpetki 1/1 zdjęciem z moim wizerunkiem zrobione 1 minutę w biurze w pracy emotka  (było całkiem kreatywne)

Zawsze wychodzę z założenia żeby za bardzo się nie starać, by potem się nie rozczarować emotka

Czyli zgłoszenie niezgodne z regulaminem…

Czyli na Instagramie przeczytałam jak agencja napisała "może być wizerunek uczestnika", więc takie zrobiłam.
Koleżanka też wygrała klapeczki wysyłając własne zdjęcie.

P.S Nie ma co się burzyć o klapki i skarpetki emotka

Nie mam pretensji do Ciebie, tylko po prostu Smolar dał ciała. Oczywiście, że w takim wypadku prace zawierające wizerunek miały nieporównywalnie większe pole do popisu.
Nie chodzi mi o klapki, tylko o uczciwość agencji

Nawet jeśli osoby, które oceniały prace konkursowe, nie wiedziały, ze jakiś mózg dodał brak jakiegokolwiek wizerunku do regulaminu, to i tak te filmy bez wizerunku powinny bez problemu zgarnąć klapki. Jak na moje, to mieli tyle zgłoszeń i nie chciało im się tego przeglądać i albo wylosowali 777  i dopiero z tego wybierali główne albo w pewnym momencie zarzucili dalsze przeglądanie i nie doszli do prac z ostatnich godzin. 🫣

Ja w tym konkursie udziału nie brałam, bo żółty to nie mój kolor  emotka a i kapcie po domu mam, ale wydaje mi się że błędne jest założenie, że jak ktoś nagrał filmik to nagroda mu się należy. Jeżeli agencja podeszła rzetelnie do tematu to teksty powinny konkurować z tekstami, filmy z filmami i zdjęcia ze zdjęciami. Więc dobry tekst mógł wygrać, a filmik niekoniecznie.
0 0

niunio

#7318222 Napisano: 02.12.2025 20:19:30
ktosiek1 napisał(a):

Ja w tym konkursie udziału nie brałam, bo żółty to nie mój kolor  emotka a i kapcie po domu mam, ale wydaje mi się że błędne jest założenie, że jak ktoś nagrał filmik to nagroda mu się należy. Jeżeli agencja podeszła rzetelnie do tematu to teksty powinny konkurować z tekstami, filmy z filmami i zdjęcia ze zdjęciami. Więc dobry tekst mógł wygrać, a filmik niekoniecznie.

No nie wiem. Jeśli teksty powinny konkurować z tekstami, filmy z filmami i zdjęcia ze zdjęciami, to tylko jeśli są z góry w regulaminie wydzielone trzy oddzielne pule nagród. W innym przypadku to średnio rzetelne, tak samo jak niestosowanie się do zapisów o braku wizerunku. emotka
1 nanajka81 0

8igora9

#7318224 Napisano: 02.12.2025 20:22:46
ktosiek1 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

taak napisał(a):

taak napisał(a):

Ja wygrałam Kubotki i skarpetki 1/1 zdjęciem z moim wizerunkiem zrobione 1 minutę w biurze w pracy emotka  (było całkiem kreatywne)

Zawsze wychodzę z założenia żeby za bardzo się nie starać, by potem się nie rozczarować emotka

Czyli na Instagramie przeczytałam jak agencja napisała "może być wizerunek uczestnika", więc takie zrobiłam.

Nie mam pretensji do Ciebie, tylko po prostu Smolar dał ciała. Oczywiście, że w takim wypadku prace zawierające wizerunek miały nieporównywalnie większe pole do popisu.

Nawet jeśli osoby, które oceniały prace konkursowe, nie wiedziały, ze jakiś mózg dodał brak jakiegokolwiek wizerunku do regulaminu, to i tak te filmy bez wizerunku powinny bez problemu zgarnąć klapki. Jak na moje, to mieli tyle zgłoszeń i nie chciało im się tego przeglądać i albo wylosowali 777  i dopiero z tego wybierali główne albo w pewnym momencie zarzucili dalsze przeglądanie i nie doszli do prac z ostatnich godzin. 🫣

Oj uwierz, że ja naprawdę nie mam w zwyczaju jojczyć bez powodu. To oczywiste, że nie można zawsze wygrywać. I oczywiste, że po drugiej stronie są ludzie, a ludzie, jak wiadomo, mają różne gusta, doświadczenia, nastroje. Może im się podobać coś zupełnie innego niż nam i mają do tego prawo.  Potrafię również  spojrzeć z dystansem na swoje prace i wiem, że czasem coś mi wyjdzie lepiej, a czasem gorzej.  Tym razem wyszło całkiem dobrze i to jest po prostu statystycznie niemożliwe, żeby w konkursie było aż tak wiele fajnych prac, że moje się nie załapały nawet na klapki podczas uczciwego wybierania. No po prostu nie. 🫣 Jak ktoś często bierze udział w konkursach zdjęciowo-filmowych to z pewnością rozumie, o czym mówię.  Konkurencja nie jest aż tak duża jak w tekstowych i można też ocenić swoje szanse nieco bardziej realnie i obiektywnie niż w konkach typowo tekstowych.
2 taak, KrisK 0

ktosiek1

#7318229 Napisano: 02.12.2025 20:34:07
niunio napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

No nie wiem. Jeśli teksty powinny konkurować z tekstami, filmy z filmami i zdjęcia ze zdjęciami, to tylko jeśli są z góry w regulaminie wydzielone trzy oddzielne pule nagród. W innym przypadku to średnio rzetelne, tak samo jak niestosowanie się do zapisów o braku wizerunku. emotka

A dla mnie nierzetelne jest porównywanie filmu do tekstu, choć wiem że pewnie dużo agencji tak robi, idzie na skróty.  No ale skoro uważasz, że to jest porównywalne to nie wiem jakie kryteria przyjąc by wg tych samych jedno i drugie nagrodzić. No wiadomo, że kreatywność np. ale tekst nie ma warstwy wizualnej, więc nikt mnie nie przekona, że to jedno i to samo. Jakoś też nie kojarzę książek, felietonów, itp. które zgarnęłyby Oscara...
0 0

Kwiat Paproci

#7318235 Napisano: 02.12.2025 20:44:41
a mi się wydaje, że jeszcze wszystkie nagrody nie rozdane - jutro pójdzie druga tura emotka
1 KrisK 0

samdej

#7318241 Napisano: 02.12.2025 20:57:36
kumulacja napisał(a):

MGD69 napisał(a):

Te z konkursu Prince Polo są dla mnie OBRZYDLIWE. Nie brałam udziału i mam dzięki temu święty spokój emotka

Też mam święty spokój, ale powiem tak - niech każdy gra o to co uważa, że dla niego warto. Dla każdego z nas jest to subiektywne podejście i nie ma co kruszyć kopii w związku z tym. A łudzić się nie ma co, a i buntować nie ma większego sensu. (Chociaż sam się na tym też łapię, żeby nie było😉).
Nawet jak będzie te tysiak mniej zgłoszeń, bo klapki dają to organizatorzy i tak się nie zreflektują następnym razem, bo np. i tak te pozostałe 3 tysiaki zgłoszeń będzie ich w pełni satysfakcjonować.

Tak więc parafrazując, albo szyjemy tak jak nam materiału dostarczają, albo czekamy na lepszego dostawcę materiału. Proste 😁.
1 kumulacja 0

KrisK

#7318242 Napisano: 02.12.2025 20:58:16
8igora9 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

taak napisał(a):

taak napisał(a):

Oj uwierz, że ja naprawdę nie mam w zwyczaju jojczyć bez powodu. To oczywiste, że nie można zawsze wygrywać. I oczywiste, że po drugiej stronie są ludzie, a ludzie, jak wiadomo, mają różne gusta, doświadczenia, nastroje. Może im się podobać coś zupełnie innego niż nam i mają do tego prawo.  Potrafię również  spojrzeć z dystansem na swoje prace i wiem, że czasem coś mi wyjdzie lepiej, a czasem gorzej.  Tym razem wyszło całkiem dobrze i to jest po prostu statystycznie niemożliwe, żeby w konkursie było aż tak wiele fajnych prac, że moje się nie załapały nawet na klapki podczas uczciwego wybierania. No po prostu nie. 🫣 Jak ktoś często bierze udział w konkursach zdjęciowo-filmowych to z pewnością rozumie, o czym mówię.  Konkurencja nie jest aż tak duża jak w tekstowych i można też ocenić swoje szanse nieco bardziej realnie i obiektywnie niż w konkach typowo tekstowych.

Zgadzam się z Tobą w 100%.
Nagrałem dwa kreatywne i mega pracochłonne filmiki i jedno zdjęcie ,a klapki wygrałem ostatnim zgłoszeniem wrzuconym tak byle kodu nie stracić -coś tu naprawdę nie gra !

samdej

#7318244 Napisano: 02.12.2025 21:00:33
kumulacja napisał(a):

MGD69 napisał(a):

Też mam święty spokój, ale powiem tak - niech każdy gra o to co uważa, że dla niego warto o to grać. Dla każdego z nas jest to subiektywne podejście i nie ma co kruszyć kopii w związku z tym. A łudzić się nie ma co, a i buntować nie ma większego sensu. (Chociaż sam się na tym też łapię, żeby nie było😉).Nawet jak będzie te tysiak mniej zgłoszeń, bo klapki dają to organizatorzy i tak się nie zreflektują następnym razem, bo np. i tak te pozostałe 3 tysiaki zgłoszeń będzie ich w pełni satysfakcjonować.Tak więc parafrazując, albo szyjemy tak jak nam materiału dostarczają, albo czekamy na lepszego dostawcę materiału i do tego czasu mamy święty spokój. Proste 😁.

lukaszn12

#7318247 Napisano: 02.12.2025 21:14:26
Mam nadzieję, że jutro odpalą resztę nagród, w tym główną dla mnieemotka

Niestety jako konkursowicze jesteśmy tylko liczbą, statystyką w tabelce u agencji. Jeśli spóźnimy się sekundę ze zgłoszeniem-mamy po konkursie. Nieczytelny paragon-nasz problem. Pomylisz się z NIP-em sklepu-elo weryfikacja nieprawidłowa. Za to agencja może wszystko. Udziela sprzecznych informacji o konkursie, wybiera nieregulaminowe zgłoszenia, nie dotrzymuje terminów publikacji wyników, spóźnia się z wysyłką nagród :( Jednego dnia można mieć wizerunek na zgłoszeniu, kolejnego nie można.

Konkurs na tekst? Nagródźmy komentarze ze zdjęciem🤣

Konkurs na tekst, zdjęcie i wideo? Nagródźmy same teksty🤣

Konkurs na kreatywne wideo? Nagródźmy same piosenki AI🤣 

Losowanie? Wylosujmy znajomego, przecież nie damy nagród obcym🤣

Oczywiście organizator jest poza kontrolą bo wyniki niejawne a komisja wybiera wg własnego klucza. A Ty konkursowiczu masz prawo do reklamacji, która nigdy nie będzie uznana. 
W konkursach z jawnymi wynikami dzieją się cyrki, że strach pomyśleć co musi dziać się w niejawnych…  bo nieważne co się zgłosi. Ważne kto siedzi w komisjach😆

No i jeszcze podejście agencji do nas. Nigdy nie odpisuje nam osoba tylko „zespół agencji”. Jedna osoba nie jest w stanie skleić maila z odpowiedzią, że odpisuje cały zespół?

rufus

Kwiat Paproci

#7318258 Napisano: 02.12.2025 22:08:37
rufus napisał(a):

losowaniu

no to teraz widać jak oni profesjonalnie podchodzą do swojej pracy....  żenada... odechciewa się grania i marnowania przedświątecznego czasu....

aminka

#7318279 Napisano: 03.12.2025 01:07:45
Totalnie zgadzam się z 8igora9 

I też nie chcę aby było, że "jojczę." 
Wysłałam chyba z 10 zgłoszeń, teksty, filmy, zdjęcia - różne z wizerunkiem i bez. I nawet klapek nie wygrałam, a nagród 777.. 

Mam wrażenie, że albo nie oglądali tego, albo dostałam bana.. Albo faktycznie jutro będzie druga część sms, ale to można gdybać.. 
No nic wykorzystam sobie filmiki do czegoś innego.. 

8igora9 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

taak napisał(a):

taak napisał(a):

0 0

nanajka81

#7318289 Napisano: 03.12.2025 07:21:49
rufus napisał(a):

lukaszn12 napisał(a):

Wesołe jest życie konkursowicza. Starasz się, kupujesz dekoracje, żeby być ominiętym przy losowaniu  wybieraniu klapek emotka  

I to jest ta topowa agencja na rynku?emotka

Ręce opadają... A czy ktoś wygrał główną?? Bo jak widać na klapki trzeba było się porządnie nagłowić to co dopiero na główną?
0 0