Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
sonata
Postów 596
Data rejestracji 21.01.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie, temu jestem przeciwna. To lekarz zdecydował.
Mam za sobą poród sn i jedno cc. Obydwa w prawie 43 tygodniu ciąży,wywoływane końską dawką oksytocyny. Takie sztuczne skurcze też nie są dobre dla dziecka, ale ja swojego naturalnego skurczu nigdy nie miałam...
Gość: agasiam
Gość: dianek
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: dianek
ale jak kobitka w bardzo złym stanie psychicznym czy fizycznym to przymykają oko na nocnych mężów
sonata
Postów 596
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tak powinno być! Jak słyszę, ze w niektórych szpitalach trzeba płacić położnej od 300 do 700 zł za opiekę, to mnie krew zalewa.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie było tak, że 4 osoby po cesarce zgromadzili w jednej sali. Trochę mnie to wkurzało, bo wszystkie inne sale w szpitalu (dla kobiet z maluchami) to jedynki albo dwójki. Ale tu chodziło o to, by nas mieć pod kontrolą i pomagać. I pomagały - i położne, i doradca laktacyjny i dziewczyny, które miały tam praktyki. Natomiast wadą owej czwórki było to, że niekiedy zagnieżdżali się tam mężowie lub (i to było gorsze) mamusia. Koszmar jakiś. Okazało się, że jednak nie jestem tak asertywna, jak mi się wydawało i nie potrafiłam się jej pozbyć.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie mi wszystko jedno
Gość: katrin22
To ja tak źle nie miałam, wstałam po ponad dobie, pod prysznic mnie zaprowadziła położna, na pierwsze siusiu także, potem niestety już sama, ale ja darłam się jak coś potrzebowałam (nawet w nocy). Nie było łatwo, nikt się też nie litował, miałam tak pokłute ręce, bo żył już nie było widać.Wtedy zazdrościłam kobietom rodzącym sn, teraz z perspektywy czasu, jednak chyba CC dalej wybrałabym, mimo tych męk, bo ja próg bólu mam niski.
Boże... jak dobrze, że ja już mam to za sobą.
Teraz tylko problemem jest alergia,ale trzymam dietę to i synek już ma zdrową skórę, nie jest łatwo faszerowac się produktami bezmlecznymi i bez jaj, ale daję radę jeszcze cycem, a mały coraz więcej je, nie wiem ile pociągnę,ale jeszcze daję radę.
Kubuś już też podnosi główkę( metoda fryteczki na brzuchu rewelacyjna)śmieszne jest to, że jak mały leży ja brzuchu to szuka cyca i jak uda mu się chwycić to ssie hehe.
Kupki robi co 4 dni, beka bez problemu.Kolek nie ma. Nie jest źle (odpukać PUK PUK PUK)
Także po porodzie będzie lepiej, lżej na pewno
beniaminowa co jadłaś słodkiego na tej diecie?
bo ja na razie znam tylko przepis na szarlotkę i rogaliki z marchewką bez jaj i bez mleka.
I jaki kremik do twarzy stosowałaś, ja stosuję tylko oliwę z oliwek,ale miałam próbkę z oilatum i spróbowałam i czekam na rezultaty, bo KUbuś na jednym policzku miał suchą skórę.
Kobitki mam intymne pytanko, jak u Was z antykoncepcją? JA od kilku dni zażywam Azalię,ale znów zapomniałam zjeść ją o 20 i zjadłąm o 22.00 i trzeba czekać kilka dni...
Jestem przeciwniczką sztucznych hormonmów, ale po CC trzeba się pilnować przez jakieś 18 miesięcy...
Gość: katrin22
Są butelki bezkolkowe dr Browns, czy jakoś tak, koszt ok.30zł, dostępne w aptece.
Można spróbować Bebilon Pepti zamiast zwykłego mleka modyf.
Masaże brzuszka: Okrężny ruch zgodnie ze wskazówkami zegara, ciepły okład, można też kupić specjalny termofor, ale z tym bym uważała ( w moim szpitalu powiatowym- w nim nie rodziłam, doszło do wypadku, wylała się woda z termoforu i poprzyła dziecko
To chyba wszystko.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeby tylko, w Warszawie słyszałam o kwotach rzędu 1500zł
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja jadłam szarlotkę lub ciasto kruche + budyń (robiony na zalewie z brzoskwiń) i brzoskwinie z puszki... A tak na szybko to są biszkopty które nie mają nic z mlekiem i jajkiem...
A do twarzy miałam maść cholesterolową (niektórzy mówią witaminową) która była robiona w aptece i za pudełko (całkiem spore) płaciłam ok 5zł. Maść była rewelacyjna i mogłam nią smarować nawet jak szliśmy na spacer jak był mróz. I po niej synek miał gładziutką skórkę
beniaminowa
Postów 1327
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To lepiej, że nic na siłę. Samemu powoli najłatwiej...
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mielismy butelki dr brown's i Sebek nie miał kolki. Już je kiedyś tutaj polecałam
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak tak, ja czekam już głównie na ten poród, tylko byle po powrocie do Warszawy... Nie chcę mieć opieki teściowej na głowie, zaczynając rodzić tu gdzie jestem tj. u teściów
Katrin to jak się wcześniej zabezpieczaliście? Nie wyobrażam sobie łykania tabletek, kiedy o głupich witaminach potrafię zapomnieć... Jak mi wróci kwestia zabezpieczenia to chyba dalej będę lepić plastry, które jak dla mnie są najlepsze, bo nie trzeba pamiętać, tylko co tydzień plaster zmienić i już... Tylko, że chyba nie można ich podczas karmienia piersią lepić...
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ajj przeżyłam młodsze siostry
agusia147