WC - rozmowy o wszystkim

adamo86

#7089134 Napisano: 19.04.2023 23:17:36
tereniagno napisał(a):

Czy ktoś wysyłał dziś zgłoszenie z Jacobsa w ITM?
 i nie przyjęło zgłoszenia?

Dyskusje o innych konkursach (bez klików) dużo osób pisze, że nie działa
0 0

tereniagno

#7089137 Napisano: 19.04.2023 23:20:16
adamo86 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Czy ktoś wysyłał dziś zgłoszenie z Jacobsa w ITM?
 i nie przyjęło zgłoszenia?

Dyskusje o innych konkursach (bez klików) dużo osób pisze, że nie działa

Dzięki,nie wchodziłam  w ten wątek
0 0

lasiglasty

#7089152 Napisano: 20.04.2023 00:23:22
Czy znacie jakiś darmowy kreator CV? Szukam od godziny i wszędzie, gdzie nie spróbuję, to po wypełnieniu CV, aby pobrać od razu chcą jakieś miesięczne płatności albo inne abonamenty.
0 0

kufel98

#7089175 Napisano: 20.04.2023 09:47:03
lasiglasty napisał(a):

Czy znacie jakiś darmowy kreator CV? Szukam od godziny i wszędzie, gdzie nie spróbuję, to po wypełnieniu CV, aby pobrać od razu chcą jakieś miesięczne płatności albo inne abonamenty.

Polecam darmowe szablony na canvie. Można sobie w fajny sposób przerabiać gotowe propozycje pod swój gust

pioge7

#7089297 Napisano: 20.04.2023 20:46:18
Jeśli ktoś byłby zainteresowany to zapraszam do polubienia strony 
https://www.faceb...com/SecretHouseZator

Szwagier na długi weekend otwiera domki w Zatorze. Przy okazji wizyty w Energylandii można wynająć nocleg emotka  

Otwarcie niedługo, więc i pełna strona ruszy dosłownie za chwilę emotka  
Zapraszam emotka

noemi82

#7089336 Napisano: 21.04.2023 10:23:09
[quote=Pomysł fajny, ale nie polecam konwalii w miejscu, gdzie bawi się dziecko, ponieważ są silnie trujące. Nawet woda z wazonu po konwaliach może doprowadzić do śmierci po spożyciu.

ineska1991]Dziękuję wszystkim za odpowiedzi dotyczące trudnych plam z mleczy . Wybaczcie mi ,ale nie potrafię odpowiedzieć tak jak wy w wątku... niewiem co robię źle.  Jestem forumowym laikiem. Wracając do tematu . Spróbuję soku z cytryny I odplamiacza choć w tamtym roku skutki były mizerne ale chyba innych sposobów nie ma , taki to uparty mleczyk. Ciuszki z drugiej ręki. Odkupuje regularnie,  nawet nie tylko dla Córki, ale i dla siebie . Córka jest autystyczna i bywa tak ,że trudno ją zatrzymać,  a mlecze rosną nawet przed przedszkolem.  Dla mnie priorytetem jest bezpieczeństwo,aby nic się nie wydarzyło. Kocha wszystkie kwiatki,  dlatego w tym roku zainwestowałam i robię jej ogród na placu zabaw . Tata ma kupić tulipany ,a ja kupiłam 20 sztuk Lili , konwalie i inne kwiaty.  

ineska1991

#7089339 Napisano: 21.04.2023 10:44:20
Noemi82 właśnie wczoraj doczytałam i przebiśniegi też są trujące... zostaną nam chyba tylko tulipany. Poszukam w internecie jeszcze jakiś opcji . Dopiero się za to zabrałam i przekopałam wzdłuż ogrodzenia plac zabaw . Dziękuję 😉
0 0

emi

#7089361 Napisano: 21.04.2023 12:21:14
ineska1991 napisał(a):

Noemi82 właśnie wczoraj doczytałam i przebiśniegi też są trujące... zostaną nam chyba tylko tulipany. Poszukam w internecie jeszcze jakiś opcji . Dopiero się za to zabrałam i przekopałam wzdłuż ogrodzenia plac zabaw . Dziękuję 😉

A może bezpieczne, wdzięczne i niezbyt wymagające - bratki, stokrotki, szałwia, barwinek ?
Zdrówka i dobrej zabawy dla małej miłośniczki kwiatków emotka
0 0

kocie_lakocie

#7089388 Napisano: 21.04.2023 13:15:14
Hej, może ktoś się orientuje czy międzykontynentalne linie lotnicze takie jak np. Emirates czy Quatar Air mają jakieś wyprzedaże biletów tak jak w tanich liniach lotniczych np. 20% zniżki czy szalone środy promocyjne?
A może gdzieś można uzyskać kody rabatowe na zakup lotów w tych droższych liniach?
0 0

mia

#7089500 Napisano: 21.04.2023 22:29:51
emotka
Nie korzystałam nigdy z serwisu prezentmarzen. Zaskoczyło mnie to, że tam się kupuje "w ciemno", a nie jakiś konkretny termin - chodzi mi o pakiet weekendowy. Czy mam rozumieć, że najpierw muszę sie ugadać z hotelem co do daty i jak będę mieć jakąś wstępną rezerwację, to wtedy dopiero kupować konkretny pakiet?emotka
I czy w takim hotelu jarzą aby, co to za serwis? Bo tam jest prezent na konkretną kwotę, a w hotelu np. mają różnorodne pokoje - nie chodzi mi o różnice typu "standard" i "superior", tylko niewiele różniące się ceną, ale np. w starszym i w nowszym budynku...emotka
0 0

Shifo

#7089534 Napisano: 22.04.2023 10:19:21
Hej ! Chciałam się przywitać emotka  
w konkursach jestem od 7 lat 
w promocyjnych całkiem świeżak emotka
raz wygrałam żelazko w kaufland i id wtedy niiiiic 😂  brałam udział w wieluuuu , a np VioLife kupiłam z 20 produktów 😂😂 i lipa emotka
1 samuraj 0

psotka

#7089551 Napisano: 22.04.2023 12:53:45
Zapewne macie swoje doświadczenia z zakupem mieszkania, więc może ktoś doradzi:

Na stronie oferta do negocjacji jako mieszkanie wystawione umeblowane oraz z lodówką, pralką i kanapą za 405 tys. Pierwsze oglądanie z pośredniczką - sprzęty agd i meble zostają. Podczas drugiego oglądania właścicielka mówi, że nie ma negocjacji, ona chce 405 tys i kropka, a dodatkowo kanapa, lodówka i pralka są zabrane przez nią do innego mieszkania. Zatem w tej cenie traci się sprzęty, które trzeba sobie kupić. Czy w takim razie powinna obniżyć cenę? Jak się na to zapatrujecie - to normalna procedura? I kiedy można prosić o numer księgi wieczystej? Tak "na gębę" powiedziała, że jest tam wszystko ok, bez kłopotów.

I jak zabezpieczyć się przed zabraniem innych rzeczy z wyposażenia, które właścicielka ma zostawić w cenie zakupu, a potencjalnie może zabrać? Czy zawsze podpisuje się umowę przedwstępną? Jakie macie spostrzeżenia? Troszkę inne były pierwsze ustalenia z pośredniczką, aniżeli zdanie właścicielki, która może de facto zabrać wszystkie rzeczy, pomimo ustnych ustaleń, że zostawia meble itp.
0 0

Hydrozagadka

#7089567 Napisano: 22.04.2023 19:33:33
psotka napisał(a):

Na stronie oferta do negocjacji jako mieszkanie wystawione umeblowane oraz z lodówką, pralką i kanapą za 405 tys. Pierwsze oglądanie z pośredniczką - sprzęty agd i meble zostają. Podczas drugiego oglądania właścicielka mówi, że nie ma negocjacji, ona chce 405 tys i kropka, a dodatkowo kanapa, lodówka i pralka są zabrane przez nią do innego mieszkania. Zatem w tej cenie traci się sprzęty, które trzeba sobie kupić. Czy w takim razie powinna obniżyć cenę? Jak się na to zapatrujecie - to normalna procedura? I kiedy można prosić o numer księgi wieczystej? Tak "na gębę" powiedziała, że jest tam wszystko ok, bez kłopotów.

I jak zabezpieczyć się przed zabraniem innych rzeczy z wyposażenia, które właścicielka ma zostawić w cenie zakupu, a potencjalnie może zabrać? Czy zawsze podpisuje się umowę przedwstępną? Jakie macie spostrzeżenia? Troszkę inne były pierwsze ustalenia z pośredniczką, aniżeli zdanie właścicielki, która może de facto zabrać wszystkie rzeczy, pomimo ustnych ustaleń, że zostawia meble itp.

Nie wiem jak bardzo zależy ci na tym mieszkaniu. Co do kwoty to najlepiej porównać z ofertami w swoim rejonie.
Co do umów z właścicielką to patrząc z boku wygląda to nieciekawie. Zmienia warunki z ogłoszenia, więc mówiąc worost cwaniakuje. Na gębę to ona może twierdzić nawet że do mieszkania przynależy najbliższy park i to na wyłączne użytkowanie właściciela, bez potwierdzenia tego w księgach nawet nie warto myśleć (o jakichkolwiek negocjacjach z cwaniarą), dzwonić, rozmawiać tylko szukać jakiejś uczciwej oferty.
Co do gratów to też nie na gębę tylko jasno powiedzieć że taki punkt musi być w umowie sprzedaży z aneksem, spisem rzeczy (dokladnym, rzecz, sztuki, marka, rocznik, producent) można też dokumentację fotograficzną mieszkaniach zrobić w trakcie inwentaryzacji (która robicie wspólnie a nie ona sama), jeśli się na to nie zgodzi to patrz "księga wieczysta na gębę" i postępuj tak samo. 
Nie wiem jak jest umeblowane i wykończone to mieszkanie, jednak pamiętaj że jeśli coś będzie do remontu to meble będą tylko zawaligrodami , które będą przeszkadzać i coś pewnie się zniszczy. Wreszcie jeśli te meble są marnej jakości to zwrócić uwagę że (wychodząc od pierwotnej oferty) masz zapłacić właścicielce za to żeby nie organizowała i nie płaciła za wywózkę swoich gratów.
I pamiętajcie wszyscy przy takich inwestycjach nic na gębę, nic na ładne oczy i nic na biednych uczciwych staruszków.

maryal

#7089571 Napisano: 22.04.2023 21:46:08
psotka napisał(a):

I jak zabezpieczyć się przed zabraniem innych rzeczy z wyposażenia, które właścicielka ma zostawić w cenie zakupu, a potencjalnie może zabrać? Czy zawsze podpisuje się umowę przedwstępną? Jakie macie spostrzeżenia? Troszkę inne były pierwsze ustalenia z pośredniczką, aniżeli zdanie właścicielki, która może de facto zabrać wszystkie rzeczy, pomimo ustnych ustaleń, że zostawia meble itp

koniecznie protokól podpisany przez dwie strony o odczycie z wszystkich liczników ( woda,prąd,gaz) bo mozna poźniej wpaść w duże opłaty. Co do wyposażenia też powinno być dokładnie opisane,jezeli drogie to nawet w akcie notarialnym. Co do negocjacji, zablefuj,że rezygnujesz wtedy cena albo warunki będą niższe.

psotka

#7089580 Napisano: 23.04.2023 07:56:14
IHydrozagadka napisał(a):

psotka napisał(a):

Nie wiem jak bardzo zależy ci na tym mieszkaniu. Co do kwoty to najlepiej porównać z ofertami w swoim rejonie.
Co do umów z właścicielką to patrząc z boku wygląda to nieciekawie. Zmienia warunki z ogłoszenia, więc mówiąc worost cwaniakuje. Na gębę to ona może twierdzić nawet że do mieszkania przynależy najbliższy park i to na wyłączne użytkowanie właściciela, bez potwierdzenia tego w księgach nawet nie warto myśleć (o jakichkolwiek negocjacjach z cwaniarą), dzwonić, rozmawiać tylko szukać jakiejś uczciwej oferty.
Co do gratów to też nie na gębę tylko jasno powiedzieć że taki punkt musi być w umowie sprzedaży z aneksem, spisem rzeczy (dokladnym, rzecz, sztuki, marka, rocznik, producent) można też dokumentację fotograficzną mieszkaniach zrobić w trakcie inwentaryzacji (która robicie wspólnie a nie ona sama), jeśli się na to nie zgodzi to patrz "księga wieczysta na gębę" i postępuj tak samo. 
Nie wiem jak jest umeblowane i wykończone to mieszkanie, jednak pamiętaj że jeśli coś będzie do remontu to meble będą tylko zawaligrodami , które będą przeszkadzać i coś pewnie się zniszczy. Wreszcie jeśli te meble są marnej jakości to zwrócić uwagę że (wychodząc od pierwotnej oferty) masz zapłacić właścicielce za to żeby nie organizowała i nie płaciła za wywózkę swoich gratów.
I pamiętajcie wszyscy przy takich inwestycjach nic na gębę, nic na ładne oczy i nic na biednych uczciwych staruszków.

Dzieki za cenne uwagi. Wczoraj wieczorem odkrylam ze na stronie zmienila cene z 405 na 410 tys wiec sprawa staje się mocno podejrzana.

Inne ustalenia z posredniczka, inne z wlascicielka w obecnosci posredniczki a finalnie podwyzka ceny ktora zbiega sie w czasie z negocjacja ceny podana w ofercie i zapytaniem o pozostawienie mebli i sprzetow.

Troszke nie tak wyglada to jak powinno wyglada to z mojej strony.
0 0

onlyrybka

#7089609 Napisano: 23.04.2023 17:33:38
Takie prawa rynku, jak jest duże zainteresowanie to sprzedający wybiera najkorzystniejszą finansowo ofertę, która może być dużo wyższa niż ofertowa.
0 0

mia

#7090377 Napisano: 27.04.2023 12:39:43
mia napisał(a):

emotka
Nie korzystałam nigdy z serwisu prezentmarzen. Zaskoczyło mnie to, że tam się kupuje "w ciemno", a nie jakiś konkretny termin - chodzi mi o pakiet weekendowy. Czy mam rozumieć, że najpierw muszę sie ugadać z hotelem co do daty i jak będę mieć jakąś wstępną rezerwację, to wtedy dopiero kupować konkretny pakiet?emotka
I czy w takim hotelu jarzą aby, co to za serwis? Bo tam jest prezent na konkretną kwotę, a w hotelu np. mają różnorodne pokoje - nie chodzi mi o różnice typu "standard" i "superior", tylko niewiele różniące się ceną, ale np. w starszym i w nowszym budynku...emotka

Podbijam... Może ktoś wie, jak to działa. emotka
0 0

iszhara

#7090414 Napisano: 27.04.2023 14:44:20
Jakie polecacie programy Cashback do zakupów przez internet? Chodzi mi głównie o zakupy Allegro, Hebe, AliExpress. Możecie polecić co fajnego i wypłacalnego ?  emotka
0 0

magdalena-chili

#7090419 Napisano: 27.04.2023 15:39:11
iszhara napisał(a):

Jakie polecacie programy Cashback do zakupów przez internet? Chodzi mi głównie o zakupy Allegro, Hebe, AliExpress. Możecie polecić co fajnego i wypłacalnego ?  emotka

Ja korzystam z goodie, po uzbieraniu 21pln można wypłacić kasę na konto. Czasem trzeba długo czekać aż allegro klepnie transakcję, ale generalnie jest ok. 
Kiedyś allegro nagminnie "nie widzialo" wyższych transakcji i trzeba było składać reklamację, ale teraz chyba jest lepiej.
1 iszhara 0

ciekawy_kotek

#7090432 Napisano: 27.04.2023 16:57:14
Może ktoś wykorzysta przed majówką
0 0