Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#7238076 Napisano: 30.01.2025 18:25:19
gregory04 napisał(a):

Na którym portalu aukcyjnym najlepiej wystawić voucher do biura podróży?

Najlepiej na Allegro. Na olx zrobiło się za dużo oszustów. Jeśli to większa kwota to lepiej nie ryzykować. 
Można też umówić się na odbiór osobisty.
Albo poszukaj jakiś grup podróżniczych na fb, może tam się uda?
1 cb656 0

magdalena-chili

#7238081 Napisano: 30.01.2025 18:51:08
gregory04 napisał(a):

cb656 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

portal jest w zasadzie dowolny. Wszystko zależy od tego, czy trafisz na kogoś normalnego. emotka
Pamiętam z prehistorii, że swoje wygrane vouchery do biura ORBIS wystawiłem na platformie gazetowej (sic!) ANONSE i trafił się chętny. Poszliśmy do biura Orbisu, gdzie zweryfikowali ważność tych bonów, po czym dokonaliśmy wymiany na gotówkę. I pozamiatane! emotka

Pierwszy raz mam taki duży voucher (40 tys) i nie wiem czy to w ogóle realne go sprzedać?? I za jaką cenę??

Jak taka wartość, to pewnie kupujący będzie chciał się zabezpieczyć. U mnie pomimo ocen na olx na 5  nawet przy kwocie 2000pln ludzie dzwonią przy mnie do hotelu czy firmy wydającej voucher, by potwierdzic autentycznosc /kwotę vouchera. 
Więc pewnie bezpieczniej dla Ciebie będzie się spotkać z kupującym, wykonac telefon weryfikujący, i to najlepiej z Twojego telefonu do firmy, po tym sam sam znajdziesz numer do firmy. Chodzi o to żeby Cię kupujący nie wyrolował, nie podał Ci podstawionego numeru, ze swoimi kumplami po drugiej stronie....
1 nanajka81 0

rufus

#7238112 Napisano: 30.01.2025 22:53:58
gregory04 napisał(a):

Próbuj na olx.
Sa tez grupy podroznicze na fb czy w ogole jakies tematyczne, ale posty zazwyczaj mozna komentowac i spodziewaj sie wpisow ze jestes scamerem, oszustem itd bo ludzie nie wierza ze cos moze byc wygrane.. Z drugiej strony patrząc,  czujnosc tez jest ok.  emotka

W przypadku olx, najlepiej tylko odbior osobisty. Dostajesz pieniadze i przekazujesz do reki voucher. Moze byc z telefonem do biura zeby potwierdzic autentycznosc. W podobny sposob ostatnio sprzedawalem swoj. emotka
Lub jesli masz blisko to umowic sie gdzies, gdzie jest stacjonarne.

Wydaje mi sie ze nie bedzie problemu ze sprzedaza, ale nie daj sie robić Januszom biznesu ktorzy beda ci pisali "Daje 20 tys i przyjezdzam dzisiaj!1!11!!!" emotka
W handlu dla mnie to jest najbardziej irytujacy tekst, bo chlop tylko czeka desperata.. emotka

Ze sprzedażą nie badz w goracej wodzie kąpany i poczekaj na dobrą propozycje. Jaka ustalisz wyjsciowa to twoja sprawa, ale cena powinna byc zadowalajaca obie strony. Nie za malo nie za duzo. emotka emotka

mandarynka16

#7238335 Napisano: 01.02.2025 19:14:37
Karty Doka z Vegety można realizować w sklepie stacjonarnym ?
0 0

mama2006

#7238337 Napisano: 01.02.2025 19:31:33
czy jest jakiś konkurs, gdzie do zdobycia są vouchery do Canal+ ?
0 0

pikawka

#7238340 Napisano: 01.02.2025 19:43:05
mandarynka16 napisał(a):

Karty Doka z Vegety można realizować w sklepie stacjonarnym ?

Tak ja realizowałam

kiwiwi

#7238352 Napisano: 01.02.2025 21:24:07
mama2006 napisał(a):

To nie konkurs, ale może Cię zainteresuje https://www.wlaczprzyjemnosc.pl/

mama2006

#7238355 Napisano: 01.02.2025 21:55:12
kiwiwi napisał(a):

mama2006 napisał(a):

To nie konkurs, ale może Cię zainteresuje https://www.wlaczprzyjemnosc.pl/

dzięki serdeczne
1 kiwiwi 0

Madzix_10

#7238357 Napisano: 01.02.2025 21:56:50
Hej , czy ktoś z Was używał e-karty do Kaufland ? W meilu jest podany dłuuugi numer e-karty , aby nią zapłacić nalezy się nim posługiwać ? Ktoś coś wie ?
0 0

jagodzianka

#7238595 Napisano: 03.02.2025 15:56:13
Dostalam maila ze udało się logowanie z innego urządzenia (Kolumbia) , akurat trzymałam telefon w ręku więc szybko weszłam , e mail szybko został usunięty i pojawiała się wiadomość z max o potwierdzeniu zmianie maila lub hasła , w każdym razie ten mail też szybko został usuniety( nie przeze mnie ) , szybko zmieniłam hasło do maila ale martwię się co to miałam być i co się tam wydarzyło, w aktywnościach potem spojrzałam że było w styczniu wiele nieudanych prób logowania do mojej poczty z Arabii, Iraku itp i dwie udane , mieliście coś takiego , co dalej robić ?
0 0

ziolko

#7238660 Napisano: 03.02.2025 18:26:00
jagodzianka napisał(a):

Dostalam maila ze udało się logowanie z innego urządzenia (Kolumbia) , akurat trzymałam telefon w ręku więc szybko weszłam , e mail szybko został usunięty i pojawiała się wiadomość z max o potwierdzeniu zmianie maila lub hasła , w każdym razie ten mail też szybko został usuniety( nie przeze mnie ) , szybko zmieniłam hasło do maila ale martwię się co to miałam być i co się tam wydarzyło, w aktywnościach potem spojrzałam że było w styczniu wiele nieudanych prób logowania do mojej poczty z Arabii, Iraku itp i dwie udane , mieliście coś takiego , co dalej robić ?

Masz jakieś skany dokumentów na poczcie albo inne dane wrażliwe? Jakieś pesele itp?
Pozmieniaj hasła wszędzie tam, gdzie podawałaś tego maila
0 0

donia7

#7238669 Napisano: 03.02.2025 19:15:19
ziolko napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

Masz jakieś skany dokumentów na poczcie albo inne dane wrażliwe? Jakieś pesele itp?
Pozmieniaj hasła wszędzie tam, gdzie podawałaś tego maila

Miałam tak jakiś czas temu. Ktoś próbował wbić się na moją pocztę, vinted i linkedin. Na to ostatnie mu się udało :/ Hasła nie byłam w stanie już zmienić. A na poczcie i vinted zmieniłam i włączyłam szybko uwierzytelnianie dwuskładnikowe.

Czy jest tu jakaś ogrodniczka/ogrodnik, którzy orientują się czy hortensja osikana przez psa padnie? Mamy psa od kilku miesięcy i ostatnio już biega normlanie po ogródku. Boję się o rośliny, a przymierzam się do sadzenia hortensji.
0 0

sks900

#7238683 Napisano: 03.02.2025 20:30:51
jagodzianka napisał(a):

Zmiana hasła (unikalne hasło do każdego konta, 13 znakowe minimum, znaki specjalne w haśle) i polecam włączyć zapamiętywanie haseł w przeglądarce. Przeglądarka nie podstawi hasła na fałszywej stronie. Bo te wszystkie włamania na konta polegaja na tym, że ludzie wpisują z "palca", hasła na podesłanych przez kogoś fałszywych stronach w celu np. potwierdzenia wieku. 
I przeskanuj sobie komputer i smartfon programem antywirusowym.

Ps. Pewien minister stracił hasło do konta email, bo wpisał hasło na podstawionej stronie.
0 0

as32572

#7238685 Napisano: 03.02.2025 20:39:31
sks900 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

Zmiana hasła (unikalne hasło do każdego konta, 13 znakowe minimum, znaki specjalne w haśle) i polecam włączyć zapamiętywanie haseł w przeglądarce. Przeglądarka nie podstawi hasła na fałszywej stronie. Bo te wszystkie włamania na konta polegaja na tym, że ludzie wpisują z "palca", hasła na podesłanych przez kogoś fałszywych stronach w celu np. potwierdzenia wieku. 

Ps. Pewien minister stracił hasło do konta email, bo wpisał hasło na podstawionej stronie.

A macie pomysł czemu google nie zapamiętuje mi zmienionego hasła na komórce? Musiałam zmienić hasło do poczty bo miałam problemy z logowaniem i teraz za każdym razem muszę wpisywać je ręcznie, dostaję pytanie czy zaktualizować hasło, daję tak i nic się nie dzieje.
0 0

sks900

#7238697 Napisano: 03.02.2025 21:23:10
as32572 napisał(a):

sks900 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

A macie pomysł czemu google nie zapamiętuje mi zmienionego hasła na komórce? Musiałam zmienić hasło do poczty bo miałam problemy z logowaniem i teraz za każdym razem muszę wpisywać je ręcznie, dostaję pytanie czy zaktualizować hasło, daję tak i nic się nie dzieje.

Można otworzyć ustawienia przeglądarki, tam jest menadżer haseł google, usuwamy dane logowania do poczty wp i wtedy się logujemy. Powinno być pytanie, czy zapamiętać hasło.
1 as32572 0

MDL

#7238705 Napisano: 03.02.2025 23:03:05
Dzisiaj mija mi rok na forum 🙂 Cieszę się, że tutaj trafiłam. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów 🤗👋

cb656

#7238851 Napisano: 04.02.2025 20:35:40
sks900 napisał(a):

Do poczytania, czym kończy się wykonywanie rozkazów obcych ludzi przez telefon, bo to nie tylko strata kasy.

https://nto.pl/pr...amoku/ar/c1-19051062

Pomijając już fakt, że ta cała historia może być tylko wymysłem dziennikarskim, emotka zachodzę w głowę, JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM??! emotka emotka emotka

I jeszcze ten akapit dobija mnie kompletnie:

Kobieta nie może też zrozumieć, jak to się stało, że bank udzielił jej kredytu, choć podała fałszywe dane, co pracownik powinien bez problemu zweryfikować. Po tym, jak wyszła za mąż, zgłosiła
przecież w banku zmianę danych, było więc jasne, że nie jest panną.
Podobnie jak to, że nie utrzymuje się z renty, bo wynagrodzenie za pracę
co miesiąc wpływa na konto tegoż banku.

emotka emotka emotka emotka
0 0

sks900

#7238853 Napisano: 04.02.2025 20:49:52
cb656 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Do poczytania, czym kończy się wykonywanie rozkazów obcych ludzi przez telefon, bo to nie tylko strata kasy.

Pomijając już fakt, że ta cała historia może być tylko wymysłem dziennikarskim, emotka zachodzę w głowę, JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM??! emotka emotka emotka

Ten sam schemat https://epoznan.p...eniedzmi_do_poznania
0 0

cb656

#7238857 Napisano: 04.02.2025 20:56:43
sks900 napisał(a):

cb656 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Ten sam schemat https://epoznan.p...eniedzmi_do_poznania

Wiem, że się powtarzam i że to okrutne emotka ale powtórzę za menelem Remkiem z warszawskiego Dworca Centralnego emotka
"Jak ktoś jest na tyle emotka by gubić takie książki, to nie zasługuje na to, by je czytać!" emotka
NIE ŻAL MI tych oszukanych, jakaś kara za naiwność musi być. I powiedzmy sobie szczerze - za głupotę też.
Nauczycielka, ja pieemotka emotka I czego ona biedne dzieci nauczy, bo na pewnie nie tego, by w życiu słuchać ze zrozumieniem, skoro sama tego nie umie!
0 0

radziosny

#7239333 Napisano: 07.02.2025 08:59:27
Potrzebuję coś zamówić z IKEI za niewielką kwotę (10 zł). Czy są jakieś opcje żeby nie płacić 15 zł za wysyłkę do paczkomatu?
0 0