Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

olunka

#7233144 Napisano: 06.01.2025 22:23:11
xooxoo napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Kochani,
Czy podpowiecie, jak szukać tanich lotów? Od lat latam na wczasy wyłącznie z biur podróży, czas na zmiany.
Macie doświadczenie i możecie polecić jakieś bezpieczne strony?
Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.
Z góry dziękuję emotka

Nie polecam żadnych stron pośredniczących. Na fly4free.pl możesz zobaczyć jakie są aktualnie promocje i wtedy szukać bezpośrednio na stronach przewoźników. Zakup biletów jest prosty, więc nie ma sensu kupować przez jakąś stronę dodatkowo. Ja zawsze sprawdzam interesujący mnie kierunek bezpośrednio na stronie przewoźnika (sprawdzam kilka miast, które mnie interesują), później booking i gotowe.
Jeśli szukasz najtańszych cen to możesz zobaczyć na porównywarki lotów, najpopularniejsza Skyscanner.

potwierdzam, jak musiałam praktycznie z dnia na dzien kupic bllety na Korfu to najtaniej było na stronie Ryainera, każda ze stron posredników miala drożej ten sam lot
0 0

iwona0103

#7233145 Napisano: 06.01.2025 22:49:47
misiamarysia napisał(a):

xooxoo napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Kochani,
Czy podpowiecie, jak szukać tanich lotów? Od lat latam na wczasy wyłącznie z biur podróży, czas na zmiany.
Z góry dziękuję emotka

Nie polecam żadnych stron pośredniczących. Na fly4free.pl możesz zobaczyć jakie są aktualnie promocje i wtedy szukać bezpośrednio na stronach przewoźników. Zakup biletów jest prosty, więc nie ma sensu kupować przez jakąś stronę dodatkowo. Ja zawsze sprawdzam interesujący mnie kierunek bezpośrednio na stronie przewoźnika (sprawdzam kilka miast, które mnie interesują), później booking i gotowe.
Jeśli szukasz najtańszych cen to możesz zobaczyć na porównywarki lotów, najpopularniejsza Skyscanner.

Dziękuję, rozglądam się za Lizboną na wiosnę.

Na skyscanner wybierz odpowiednie lotniska, wylot i przylot: cały miesięc np. marzec, zaznacz "Tylko loty bezpośrednie". Później na kalendarzach zaznaczaj różne terminy, szukając najtańszego. Gdy znajdziesz jakiś odpowiedni to kliknij na dole: "Znajdź loty". Pokażą Ci się godziny i przewoźnicy. Często ceny są nieco inne niż pokazywał kalendarz, ale zbliżone. Gdy już wybierzesz odpowiedni termin, kupuj bezpośrednio u przewoźnika emotka

misiamarysia

#7233147 Napisano: 06.01.2025 23:12:25
iwona0103 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

xooxoo napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Kochani,
Z góry dziękuję emotka

Dziękuję, rozglądam się za Lizboną na wiosnę.

Na skyscanner wybierz odpowiednie lotniska, wylot i przylot: cały miesięc np. marzec, zaznacz "Tylko loty bezpośrednie". Później na kalendarzach zaznaczaj różne terminy, szukając najtańszego. Gdy znajdziesz jakiś odpowiedni to kliknij na dole: "Znajdź loty". Pokażą Ci się godziny i przewoźnicy. Często ceny są nieco inne niż pokazywał kalendarz, ale zbliżone. Gdy już wybierzesz odpowiedni termin, kupuj bezpośrednio u przewoźnika emotka

Dziękuję za odpowiedzi, będę szukać emotka
0 0

cb656

#7233212 Napisano: 07.01.2025 12:50:50
psotka napisał(a):

Planuję zakup narożnika, ktory ma byc jednoczesnie kanapa i lozkiem do spania. Budzet ograniczony, ale nie celuje w najtansza oferte, ale tez nie takie za 10 tys. Jaka firme mozecie polecic albo zdecydowanie odrzucic? Agata meble ma swoja grupe antyfanow i nie wiem czy to wiarygodne wpisy czy konkurencja.

Mysle o firmach:
Komfort
Agata meble
Brw
Bodzio
Abra meble
Ikea

Moze znacie inne, dobre jakosciowo firmy, ktore robia porzadny produkt, na kilka lat?

W ubiegłym roku zmieniałem meble w domu. Rozważałem BODZIO, BRW i AGATĘ, bo te sklepy mam w swoim mieście i można mebel zobaczyć, dotknąć na żywo. Nie uznaję bowiem zakupu w ciemno, wyłącznie na podstawie zdjęć w sieci i opisów. emotka Tak to można kupić książkę emotka
Po rekonesansie stanęło na AGACIE. Różnice w jakości zauważalne gołym okiem, a po roku eksploatacji mogę powiedzieć, że jestem zadowolony. Ani kanapa nie skrzypi, nic nie uwiera, wszystko wygodne i takie, jakie miało być. No ale to trzeba się było przymierzyć do mebla na miejscu w sklepie i tyle. Nie ma innej opcji, a przynajmniej ja nie uznaję innej. Pozostałe meble typu komoda czy inne szafki tak samo trzymają jakość bez zastrzeżeń.
0 0

Gustawa

#7233226 Napisano: 07.01.2025 13:33:12
Drodzy,

Jak przechowujecie paragony, żeby tak szybko nie płowiały?

Robię od razu zdjęcie każdego kwitka, nawet jeśli formularz tego nie wymaga. Niestety, niektóre agencje w przypadku wygranej chcą zobaczyć oryginał... a kserokopii nie uznają.

Problem w tym, że wyniki potrafią być ogłoszone wiele miesięcy po zakupie. Trzymam je w zamkniętym kartonowym pudełku, a i tak część z nich mocno płowieje. Niektóre wręcz... znikają. 

Macie jakieś sugestie?
0 0

zezowaty_kot

#7233228 Napisano: 07.01.2025 13:40:41
Gustawa napisał(a):

Drodzy,

Robię od razu zdjęcie każdego kwitka, nawet jeśli formularz tego nie wymaga. Niestety, niektóre agencje w przypadku wygranej chcą zobaczyć oryginał... a kserokopii nie uznają.

Problem w tym, że wyniki potrafią być ogłoszone wiele miesięcy po zakupie. Trzymam je w zamkniętym kartonowym pudełku, a i tak część z nich mocno płowieje. Niektóre wręcz... znikają. 

Macie jakieś sugestie?

Trzymaj je w lodówce  emotka
0 0

wiolka252

#7233235 Napisano: 07.01.2025 14:08:33
zezowaty_kot napisał(a):

Gustawa napisał(a):

Drodzy,

Macie jakieś sugestie?

Trzymaj je w lodówce  emotka

U mnie też w lodówce w pudełkach po lekach 😅

lilichilimili

#7233254 Napisano: 07.01.2025 15:43:56
A czy ktoś z Was drodzy forumowicze może polecić jakąś bieżnię domową tak w przedziale cenowym max 2000 tys?  zależy mi żeby można ją było złożyć, byłoby super jakby miała możliwość biegu szybszego niż 12 k/h. Może ktoś ma używa i jest zadowolony emotka chętnie poczytam Wasze opinie i polecajki.
0 0

PPPet-er

#7233258 Napisano: 07.01.2025 15:53:40
lilichilimili napisał(a):

A czy ktoś z Was drodzy forumowicze może polecić jakąś bieżnię domową tak w przedziale cenowym max 2000 tys?  zależy mi żeby można ją było złożyć, byłoby super jakby miała możliwość biegu szybszego niż 12 k/h. Może ktoś ma używa i jest zadowolony emotka chętnie poczytam Wasze opinie i polecajki.

Za taka kase to silownie kupisz  emotka

pikawka

#7233261 Napisano: 07.01.2025 16:15:35

Też się chętnie dowiem bo też myślę nad kupnem. Chciałabym taką, która wejdzie pod łóżko w sypialni emotka

@gnieszk@

#7233262 Napisano: 07.01.2025 16:19:51

Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem i polecano mi tą
Bieżnia Domowa Elektryczna Składana FitShow Kinomap Pod Łóżko 22cm - Zipro - 5941329 - 14577230883 - Allegro.pl
Jednak ostatecznie nie kupiłam ani tej ani innej emotka

zdolnabestia

#7233298 Napisano: 07.01.2025 18:41:19
iwona0103 napisał(a):

Skyscanner wydaje się być najfajniejszą wyszukiwarką lotów. Potwierdzam i polecam emotka
Dodam, że po znalezieniu lotu sprawdzam bezpośrednio na stronie linii cenę tego lotu i zdarzało mi się już, że przez Skyscanner wychodziło troszkę taniej.
0 0

SevenKing

#7233573 Napisano: 08.01.2025 16:04:23
Jest może osoba na forum, która posiada ekspres do kawy MOCCAMASTER - wygrany u SMOLARA. Ile jest na niego gwarancji?
0 0

29renata

#7233934 Napisano: 09.01.2025 19:26:27
Szukam, gdzie mogę kupić wsad (wypełnienie) do poduszek?
0 0

mampytanie

#7233936 Napisano: 09.01.2025 19:35:22
29renata napisał(a):

Na pewno na Allegro znajdziesz, stacjonarnie niestety nie pomogę zbytnio, ale może w sklepach z firanami, czy z tkaninami na metry?
1 29renata 0

iszhara

#7233939 Napisano: 09.01.2025 19:55:03
29renata napisał(a):

Kilkukrotnie kupowałam już poduszki od firmy SOFTIMI na Allegro (są dobrej jakości). W ofercie mają też wypełniacz (kulkę silikonową) do poduszek:

kulka-silikonowa-wypelniacz-wklad-poduszek-5-kg-10717832862
1 29renata 0

fifi363

#7233954 Napisano: 09.01.2025 21:18:38
[quote=Polecam bieżnię Spokey Movena – w Twoim budżecie spokojnie się zmieścisz, a ma fajne parametry, w tym prędkość maksymalną 14 km/h. Do tego jest składana, więc łatwo ją przechowywać. Używam jej od roku i jestem zadowolona – działa płynnie, a do domowego użytku sprawdza się super.
Polecam bieżnię Spokey Movena – w Twoim budżecie spokojnie się zmieścisz, a ma fajne parametry, w tym prędkość maksymalną 14 km/h. Do tego jest składana, więc łatwo ją przechowywać. Używam jej od roku i jestem zadowolona – działa płynnie, a do domowego użytku sprawdza się super.
@gnieszk@]

Kiedyś zastanawiałam się nad kupnem i polecano mi tą
Bieżnia Domowa Elektryczna Składana FitShow Kinomap Pod Łóżko 22cm - Zipro - 5941329 - 14577230883 - Allegro.pl
Jednak ostatecznie nie kupiłam ani tej ani innej emotka

notta

#7235812 Napisano: 17.01.2025 21:12:59
od nowego roku pozmieniali coś na hebe? widzę zapis "DARMOWA DOSTAWA DO SKLEPU OD 15 ZŁ DLA WSZYSTKICH", wcześniej darmowa dostawa była nawet do paczkomatu, coś się zmieniło, czy kwotę zakupów należy zwiększyć?
0 0

notta

#7235814 Napisano: 17.01.2025 21:30:16
PPPet-er napisał(a):

notta napisał(a):

od nowego roku pozmieniali coś na hebe? widzę zapis "DARMOWA DOSTAWA DO SKLEPU OD 15 ZŁ DLA WSZYSTKICH", wcześniej darmowa dostawa była nawet do paczkomatu, coś się zmieniło, czy kwotę zakupów należy zwiększyć?

dzięki, VIPa mam więc taniej będzie emotka
1 PPPet-er 0

psotka

#7235929 Napisano: 19.01.2025 08:15:44
Lecimy do Londynu na weekend. Polećcie ładny, czysty z łazienką i blisko centrum nocleg w dobrej cenie! 

Nocleg dla 2 osób.
0 0