Reklama na e-Konkursy.info

WC - rozmowy o wszystkim

as32572

#7238685 Napisano: 03.02.2025 20:39:31
sks900 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

Dostalam maila ze udało się logowanie z innego urządzenia (Kolumbia) , akurat trzymałam telefon w ręku więc szybko weszłam , e mail szybko został usunięty i pojawiała się wiadomość z max o potwierdzeniu zmianie maila lub hasła , w każdym razie ten mail też szybko został usuniety( nie przeze mnie ) , szybko zmieniłam hasło do maila ale martwię się co to miałam być i co się tam wydarzyło, w aktywnościach potem spojrzałam że było w styczniu wiele nieudanych prób logowania do mojej poczty z Arabii, Iraku itp i dwie udane , mieliście coś takiego , co dalej robić ?

Zmiana hasła (unikalne hasło do każdego konta, 13 znakowe minimum, znaki specjalne w haśle) i polecam włączyć zapamiętywanie haseł w przeglądarce. Przeglądarka nie podstawi hasła na fałszywej stronie. Bo te wszystkie włamania na konta polegaja na tym, że ludzie wpisują z "palca", hasła na podesłanych przez kogoś fałszywych stronach w celu np. potwierdzenia wieku. 
I przeskanuj sobie komputer i smartfon programem antywirusowym.

Ps. Pewien minister stracił hasło do konta email, bo wpisał hasło na podstawionej stronie.

A macie pomysł czemu google nie zapamiętuje mi zmienionego hasła na komórce? Musiałam zmienić hasło do poczty bo miałam problemy z logowaniem i teraz za każdym razem muszę wpisywać je ręcznie, dostaję pytanie czy zaktualizować hasło, daję tak i nic się nie dzieje.
0 0

sks900

#7238697 Napisano: 03.02.2025 21:23:10
as32572 napisał(a):

sks900 napisał(a):

jagodzianka napisał(a):

Dostalam maila ze udało się logowanie z innego urządzenia (Kolumbia) , akurat trzymałam telefon w ręku więc szybko weszłam , e mail szybko został usunięty i pojawiała się wiadomość z max o potwierdzeniu zmianie maila lub hasła , w każdym razie ten mail też szybko został usuniety( nie przeze mnie ) , szybko zmieniłam hasło do maila ale martwię się co to miałam być i co się tam wydarzyło, w aktywnościach potem spojrzałam że było w styczniu wiele nieudanych prób logowania do mojej poczty z Arabii, Iraku itp i dwie udane , mieliście coś takiego , co dalej robić ?

Zmiana hasła (unikalne hasło do każdego konta, 13 znakowe minimum, znaki specjalne w haśle) i polecam włączyć zapamiętywanie haseł w przeglądarce. Przeglądarka nie podstawi hasła na fałszywej stronie. Bo te wszystkie włamania na konta polegaja na tym, że ludzie wpisują z "palca", hasła na podesłanych przez kogoś fałszywych stronach w celu np. potwierdzenia wieku. 
I przeskanuj sobie komputer i smartfon programem antywirusowym.

Ps. Pewien minister stracił hasło do konta email, bo wpisał hasło na podstawionej stronie.

A macie pomysł czemu google nie zapamiętuje mi zmienionego hasła na komórce? Musiałam zmienić hasło do poczty bo miałam problemy z logowaniem i teraz za każdym razem muszę wpisywać je ręcznie, dostaję pytanie czy zaktualizować hasło, daję tak i nic się nie dzieje.

Można otworzyć ustawienia przeglądarki, tam jest menadżer haseł google, usuwamy dane logowania do poczty wp i wtedy się logujemy. Powinno być pytanie, czy zapamiętać hasło.
1 as32572 0

MDL

#7238705 Napisano: 03.02.2025 23:03:05
Dzisiaj mija mi rok na forum 🙂 Cieszę się, że tutaj trafiłam. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów 🤗👋

cb656

#7238851 Napisano: 04.02.2025 20:35:40
sks900 napisał(a):

Do poczytania, czym kończy się wykonywanie rozkazów obcych ludzi przez telefon, bo to nie tylko strata kasy.

https://nto.pl/pr...amoku/ar/c1-19051062

Pomijając już fakt, że ta cała historia może być tylko wymysłem dziennikarskim, emotka zachodzę w głowę, JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM??! emotka emotka emotka

I jeszcze ten akapit dobija mnie kompletnie:

Kobieta nie może też zrozumieć, jak to się stało, że bank udzielił jej kredytu, choć podała fałszywe dane, co pracownik powinien bez problemu zweryfikować. Po tym, jak wyszła za mąż, zgłosiła
przecież w banku zmianę danych, było więc jasne, że nie jest panną.
Podobnie jak to, że nie utrzymuje się z renty, bo wynagrodzenie za pracę
co miesiąc wpływa na konto tegoż banku.

emotka emotka emotka emotka
0 0

sks900

#7238853 Napisano: 04.02.2025 20:49:52
cb656 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Do poczytania, czym kończy się wykonywanie rozkazów obcych ludzi przez telefon, bo to nie tylko strata kasy.

Pomijając już fakt, że ta cała historia może być tylko wymysłem dziennikarskim, emotka zachodzę w głowę, JAK MOŻNA BYĆ TAK NAIWNYM??! emotka emotka emotka

Ten sam schemat https://epoznan.p...eniedzmi_do_poznania
0 0

cb656

#7238857 Napisano: 04.02.2025 20:56:43
sks900 napisał(a):

cb656 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Ten sam schemat https://epoznan.p...eniedzmi_do_poznania

Wiem, że się powtarzam i że to okrutne emotka ale powtórzę za menelem Remkiem z warszawskiego Dworca Centralnego emotka
"Jak ktoś jest na tyle emotka by gubić takie książki, to nie zasługuje na to, by je czytać!" emotka
NIE ŻAL MI tych oszukanych, jakaś kara za naiwność musi być. I powiedzmy sobie szczerze - za głupotę też.
Nauczycielka, ja pieemotka emotka I czego ona biedne dzieci nauczy, bo na pewnie nie tego, by w życiu słuchać ze zrozumieniem, skoro sama tego nie umie!
0 0

radziosny

#7239333 Napisano: 07.02.2025 08:59:27
Potrzebuję coś zamówić z IKEI za niewielką kwotę (10 zł). Czy są jakieś opcje żeby nie płacić 15 zł za wysyłkę do paczkomatu?
0 0

ziolko

#7239499 Napisano: 07.02.2025 17:25:26
radziosny napisał(a):

Potrzebuję coś zamówić z IKEI za niewielką kwotę (10 zł). Czy są jakieś opcje żeby nie płacić 15 zł za wysyłkę do paczkomatu?

Masz kartę Ikei? Jeśli tak, to dla klubowiczów przesyłka wynosi 5 zł
1 radziosny 0

radziosny

#7239515 Napisano: 07.02.2025 18:48:54
ziolko napisał(a):

radziosny napisał(a):

Ale to przy zamówieniach powyżej 69zl chyba emotka
0 0

donia7

#7239517 Napisano: 07.02.2025 19:00:43
Jestem zmartwiona, wydałam wszystkie bony już. Jak ja teraz pójdę do Biedronki, Kauflandu albo do Lidla? emotka emotka

ziolko

#7239522 Napisano: 07.02.2025 19:42:23
radziosny napisał(a):

ziolko napisał(a):

radziosny napisał(a):

Ale to przy zamówieniach powyżej 69zl chyba emotka

Fakt... jakoś mi umknęła ta kwota zamówienia emotka
1 radziosny 0

cuckoobell

#7239523 Napisano: 07.02.2025 19:43:56
W grudniu wróciłam do konkursów po chyba 10 latach przerwy. Przez dwa miesiące coś tam wpadło.
Obserwuję forum i po avatarach rozpoznaję użytkowników, których pamiętam z lat, kiedy wygrywałam piękne nagrody. Były wyjazdy do SPA, mnóstwo elektroniki, rowery, pamiętny wyjazd do Wrocławia na warsztaty z Magdą Gessler, który skończył się kameralną kolacją "U Fukiera", wpadł nawet samochód od Smolara.
W pewnym momencie przestało mnie to bawić i porzuciłam latanie po sklepach.

Widzę, że od tego czasu nagrody się zmieniły. Więcej nagród gotówkowych, mniej konkursów sms'owych.
Zastanawiam się nad jednym. Jak zmieniło się konkursowanie w dobie AI. Wtedy liczyła się kreatywność. Jak to jest teraz? Na logikę: nie trzeba być kreatywnym (nie licząc loterii), skoro sztuczna inteligencja może w kilka sekund, według wskazówek napisać odpowiedź w dowolnym stylu. Skoro tak jest, a pewnie nie jest to weryfikowalne, to  konkurencja musi dużo większa. Deprymujące. Macie jakieś przemyślenia na ten temat?

Pozdrawiam wszystkich konkursowiczów, tych z dłuższym i krótszym stażem. Dziękuję za dodawanie konkursów i wszystkie wpisy na forum. Dzięki Wam mogłam się dzisiaj pośmiać z głównej wygranej w konkursie Syoss  emotka

Nelusia102

#7239530 Napisano: 07.02.2025 20:25:53
cuckoobell napisał(a):

W grudniu wróciłam do konkursów po chyba 10 latach przerwy. Przez dwa miesiące coś tam wpadło.
Obserwuję forum i po avatarach rozpoznaję użytkowników, których pamiętam z lat, kiedy wygrywałam piękne nagrody. Były wyjazdy do SPA, mnóstwo elektroniki, rowery, pamiętny wyjazd do Wrocławia na warsztaty z Magdą Gessler, który skończył się kameralną kolacją "U Fukiera", wpadł nawet samochód od Smolara.

Widzę, że od tego czasu nagrody się zmieniły. Więcej nagród gotówkowych, mniej konkursów sms'owych.
Zastanawiam się nad jednym. Jak zmieniło się konkursowanie w dobie AI. Wtedy liczyła się kreatywność. Jak to jest teraz? Na logikę: nie trzeba być kreatywnym (nie licząc loterii), skoro sztuczna inteligencja może w kilka sekund, według wskazówek napisać odpowiedź w dowolnym stylu. Skoro tak jest, a pewnie nie jest to weryfikowalne, to  konkurencja musi dużo większa. Deprymujące. Macie jakieś przemyślenia na ten temat?

Pozdrawiam wszystkich konkursowiczów, tych z dłuższym i krótszym stażem. Dziękuję za dodawanie konkursów i wszystkie wpisy na forum. Dzięki Wam mogłam się dzisiaj pośmiać z głównej wygranej w konkursie Syoss  emotka

Teraz do wygrania są :
zamiast samochodu =  5 tysięcy par skarpet !!!
zamiast wyjazdu do SPA = super według organizatorów np. ubranko w Rossmannie !!!
zamiast innych fajnych nagród : rowerów, wyjazdów, czy elektroniki =  bon 50 zł na pokrycie zakupów  ( i to nie zawsze się pokrywa )
a :
poza tym są jakieś GRY = a to raczej nie dla wszystkich , bo tylko dla wybrańców,
a także:
trudno wygrać batonika = bo konkurencja jest duża.
Podsumowanie dla organizatorów konkursów czy loterii :
- postarajcie się bardziej , ponieważ chyba Wam Organizatorom i TYM Producentom chodzi o to , żeby sprzedać jak najwięcej produktów a NAS konsumentów zachęcić do ich kupowania i używania.
Ale ogólnie jest fajnie , bo Forumowicze są super i bardzo przyjaźni.
Pozdrawiam serdecznie emotka  i życzę wszystkim Głównych Wygranych i tych mniejszych wartościowych o których marzymy. emotka

simonapp

#7239542 Napisano: 07.02.2025 21:03:42
Nelusia102 napisał(a):

cuckoobell napisał(a):

Teraz do wygrania są :
zamiast samochodu =  5 tysięcy par skarpet !!!
zamiast wyjazdu do SPA = super według organizatorów np. ubranko w Rossmannie !!!
zamiast innych fajnych nagród : rowerów, wyjazdów, czy elektroniki =  bon 50 zł na pokrycie zakupów  ( i to nie zawsze się pokrywa )
a :
poza tym są jakieś GRY = a to raczej nie dla wszystkich , bo tylko dla wybrańców,
a także:
trudno wygrać batonika = bo konkurencja jest duża.
Podsumowanie dla organizatorów konkursów czy loterii :
- postarajcie się bardziej , ponieważ chyba Wam Organizatorom i TYM Producentom chodzi o to , żeby sprzedać jak najwięcej produktów a NAS konsumentów zachęcić do ich kupowania i używania.
Ale ogólnie jest fajnie , bo Forumowicze są super i bardzo przyjaźni.
Pozdrawiam serdecznie emotka  i życzę wszystkim Głównych Wygranych i tych mniejszych wartościowych o których marzymy. emotka

Trzeba by jeszcze dodać o wielu niekorzystnych, dla nas zapisach w Regulaminach. 
Z tego powodu wiele nagród nie trafia do nas i to w większości bez jakiejkolwiek Naszej winy, czy zaniedbania.
Brak list laureatów. 
I chyba NAJBARDZIEJ NIELUBIANE SŁOWO, które zapisane jest nawet w kilku paragrafach regulaminu: 
- Nagroda zostaje u Organizatora emotka

MDL

#7239577 Napisano: 08.02.2025 10:12:38
Jeśli miałby Ktoś z Was ochotę podpowiedzieć mi w jaki sposób sprzedać voucher na wakacje np. gdzie wystawić, czy najlepiej osobiście, ile muszę zejść z ceny. Może być w wiadomości, będę wdzięczna za podpowiedzi 💚
1 radosna 0

rufus

#7239586 Napisano: 08.02.2025 10:46:48
MDL napisał(a):

Jeśli miałby Ktoś z Was ochotę podpowiedzieć mi w jaki sposób sprzedać voucher na wakacje np. gdzie wystawić, czy najlepiej osobiście, ile muszę zejść z ceny. Może być w wiadomości, będę wdzięczna za podpowiedzi 💚

https://www.e-kon...?strona=611#p7238075
1 MDL 0

anialistopad

#7240151 Napisano: 11.02.2025 19:13:36
Kochani może ktoś ma jakieś konvowevzki grosiakow na karcie i zechciały pomóc dla Jasia ? 

https://przyszlos...rka-jas-operacja.../  

Jeśli nie odpowiedni wątek to usunę Dziękuję w imieniu Jasia i jego rodziców
0 0

Sniper1968

#7240169 Napisano: 11.02.2025 20:49:16
Kochani wygrałem w dwóch konkursach:
1/„Nagrody na święta z Pepsi i Lay’s - Nagrodę I Stopnia w postaci e-karty podarunkowej Biedronka o wartości 100 zł brutto
2/  „Zima nie taka straszna z Pepsi i Lay’s” - nagrodę II stopnia postaci bonu Dino o wartości 100 zł brutto.

I e-karta do Biedronki sprawdzam saldo i wyskakuje mi komunikat wprowadzono niepoprawny nr karty , zatem jak korzystacie z e-karty? Podajecie ten nr e-karty przy kasie?
Drugi konkurs z bonem do Dino, potwierdziłem e-linkiem wygraną i cisza od 30.12.2025 w/g regulaminu mają przesła nagrody do marca 2025. Czy ktoś już odbierał bon do Dino z tego konkursu?

Z góry dziękuję za pomoc
0 0

adamo86

#7240171 Napisano: 11.02.2025 20:55:04
Sniper1968 napisał(a):

1/„Nagrody na święta z Pepsi i Lay’s - Nagrodę I Stopnia w postaci e-karty podarunkowej Biedronka o wartości 100 zł brutto
2/  „Zima nie taka straszna z Pepsi i Lay’s” - nagrodę II stopnia postaci bonu Dino o wartości 100 zł brutto.

I e-karta do Biedronki sprawdzam saldo i wyskakuje mi komunikat wprowadzono niepoprawny nr karty , zatem jak korzystacie z e-karty? Podajecie ten nr e-karty przy kasie?
Drugi konkurs z bonem do Dino, potwierdziłem e-linkiem wygraną i cisza od 30.12.2025 w/g regulaminu mają przesła nagrody do marca 2025. Czy ktoś już odbierał bon do Dino z tego konkursu?

Z góry dziękuję za pomoc

Saldo sprawdzasz na stronie? Podobno to nie działa od dłuższego czasu.
Ja czekam na bon do Dino i mam w aplikacji DPD paczkę "gotową do nadania" - chyba dzisiaj wskoczyła.

maryam

#7240183 Napisano: 11.02.2025 22:05:51
Sniper1968 napisał(a):

Z góry dziękuję za pomoc

Tak, ten e-kod do biedronki pokazujesz kasjerce, tylko nie możne być alko i papierosów. Jest wielokrotnego użytku, a saldo będzie na paragonie, jeśli coś zostanie.
0 0