WC - rozmowy o wszystkim

Nelusia102

#7239530 Napisano: 07.02.2025 20:25:53
cuckoobell napisał(a):

W grudniu wróciłam do konkursów po chyba 10 latach przerwy. Przez dwa miesiące coś tam wpadło.
Obserwuję forum i po avatarach rozpoznaję użytkowników, których pamiętam z lat, kiedy wygrywałam piękne nagrody. Były wyjazdy do SPA, mnóstwo elektroniki, rowery, pamiętny wyjazd do Wrocławia na warsztaty z Magdą Gessler, który skończył się kameralną kolacją "U Fukiera", wpadł nawet samochód od Smolara.
W pewnym momencie przestało mnie to bawić i porzuciłam latanie po sklepach.

Widzę, że od tego czasu nagrody się zmieniły. Więcej nagród gotówkowych, mniej konkursów sms'owych.
Zastanawiam się nad jednym. Jak zmieniło się konkursowanie w dobie AI. Wtedy liczyła się kreatywność. Jak to jest teraz? Na logikę: nie trzeba być kreatywnym (nie licząc loterii), skoro sztuczna inteligencja może w kilka sekund, według wskazówek napisać odpowiedź w dowolnym stylu. Skoro tak jest, a pewnie nie jest to weryfikowalne, to  konkurencja musi dużo większa. Deprymujące. Macie jakieś przemyślenia na ten temat?

Pozdrawiam wszystkich konkursowiczów, tych z dłuższym i krótszym stażem. Dziękuję za dodawanie konkursów i wszystkie wpisy na forum. Dzięki Wam mogłam się dzisiaj pośmiać z głównej wygranej w konkursie Syoss  emotka

Teraz do wygrania są :
zamiast samochodu =  5 tysięcy par skarpet !!!
zamiast wyjazdu do SPA = super według organizatorów np. ubranko w Rossmannie !!!
zamiast innych fajnych nagród : rowerów, wyjazdów, czy elektroniki =  bon 50 zł na pokrycie zakupów  ( i to nie zawsze się pokrywa )
a :
poza tym są jakieś GRY = a to raczej nie dla wszystkich , bo tylko dla wybrańców,
a także:
trudno wygrać batonika = bo konkurencja jest duża.
Podsumowanie dla organizatorów konkursów czy loterii :
- postarajcie się bardziej , ponieważ chyba Wam Organizatorom i TYM Producentom chodzi o to , żeby sprzedać jak najwięcej produktów a NAS konsumentów zachęcić do ich kupowania i używania.
Ale ogólnie jest fajnie , bo Forumowicze są super i bardzo przyjaźni.
Pozdrawiam serdecznie emotka  i życzę wszystkim Głównych Wygranych i tych mniejszych wartościowych o których marzymy. emotka

simonapp

#7239542 Napisano: 07.02.2025 21:03:42
Nelusia102 napisał(a):

cuckoobell napisał(a):

W grudniu wróciłam do konkursów po chyba 10 latach przerwy. Przez dwa miesiące coś tam wpadło.
Obserwuję forum i po avatarach rozpoznaję użytkowników, których pamiętam z lat, kiedy wygrywałam piękne nagrody. Były wyjazdy do SPA, mnóstwo elektroniki, rowery, pamiętny wyjazd do Wrocławia na warsztaty z Magdą Gessler, który skończył się kameralną kolacją "U Fukiera", wpadł nawet samochód od Smolara.
W pewnym momencie przestało mnie to bawić i porzuciłam latanie po sklepach.

Widzę, że od tego czasu nagrody się zmieniły. Więcej nagród gotówkowych, mniej konkursów sms'owych.
Zastanawiam się nad jednym. Jak zmieniło się konkursowanie w dobie AI. Wtedy liczyła się kreatywność. Jak to jest teraz? Na logikę: nie trzeba być kreatywnym (nie licząc loterii), skoro sztuczna inteligencja może w kilka sekund, według wskazówek napisać odpowiedź w dowolnym stylu. Skoro tak jest, a pewnie nie jest to weryfikowalne, to  konkurencja musi dużo większa. Deprymujące. Macie jakieś przemyślenia na ten temat?

Pozdrawiam wszystkich konkursowiczów, tych z dłuższym i krótszym stażem. Dziękuję za dodawanie konkursów i wszystkie wpisy na forum. Dzięki Wam mogłam się dzisiaj pośmiać z głównej wygranej w konkursie Syoss  emotka

Teraz do wygrania są :
zamiast samochodu =  5 tysięcy par skarpet !!!
zamiast wyjazdu do SPA = super według organizatorów np. ubranko w Rossmannie !!!
zamiast innych fajnych nagród : rowerów, wyjazdów, czy elektroniki =  bon 50 zł na pokrycie zakupów  ( i to nie zawsze się pokrywa )
a :
poza tym są jakieś GRY = a to raczej nie dla wszystkich , bo tylko dla wybrańców,
a także:
trudno wygrać batonika = bo konkurencja jest duża.
Podsumowanie dla organizatorów konkursów czy loterii :
- postarajcie się bardziej , ponieważ chyba Wam Organizatorom i TYM Producentom chodzi o to , żeby sprzedać jak najwięcej produktów a NAS konsumentów zachęcić do ich kupowania i używania.
Ale ogólnie jest fajnie , bo Forumowicze są super i bardzo przyjaźni.
Pozdrawiam serdecznie emotka  i życzę wszystkim Głównych Wygranych i tych mniejszych wartościowych o których marzymy. emotka

Trzeba by jeszcze dodać o wielu niekorzystnych, dla nas zapisach w Regulaminach. 
Z tego powodu wiele nagród nie trafia do nas i to w większości bez jakiejkolwiek Naszej winy, czy zaniedbania.
Brak list laureatów. 
I chyba NAJBARDZIEJ NIELUBIANE SŁOWO, które zapisane jest nawet w kilku paragrafach regulaminu: 
- Nagroda zostaje u Organizatora emotka

MDL

#7239577 Napisano: 08.02.2025 10:12:38
Jeśli miałby Ktoś z Was ochotę podpowiedzieć mi w jaki sposób sprzedać voucher na wakacje np. gdzie wystawić, czy najlepiej osobiście, ile muszę zejść z ceny. Może być w wiadomości, będę wdzięczna za podpowiedzi 💚
1 radosna 0

rufus

#7239586 Napisano: 08.02.2025 10:46:48
MDL napisał(a):

Jeśli miałby Ktoś z Was ochotę podpowiedzieć mi w jaki sposób sprzedać voucher na wakacje np. gdzie wystawić, czy najlepiej osobiście, ile muszę zejść z ceny. Może być w wiadomości, będę wdzięczna za podpowiedzi 💚

https://www.e-kon...?strona=611#p7238075
1 MDL 0

anialistopad

#7240151 Napisano: 11.02.2025 19:13:36
Kochani może ktoś ma jakieś konvowevzki grosiakow na karcie i zechciały pomóc dla Jasia ? 

https://przyszlos...rka-jas-operacja.../  

Jeśli nie odpowiedni wątek to usunę Dziękuję w imieniu Jasia i jego rodziców
0 0

Sniper1968

#7240169 Napisano: 11.02.2025 20:49:16
Kochani wygrałem w dwóch konkursach:
1/„Nagrody na święta z Pepsi i Lay’s - Nagrodę I Stopnia w postaci e-karty podarunkowej Biedronka o wartości 100 zł brutto
2/  „Zima nie taka straszna z Pepsi i Lay’s” - nagrodę II stopnia postaci bonu Dino o wartości 100 zł brutto.

I e-karta do Biedronki sprawdzam saldo i wyskakuje mi komunikat wprowadzono niepoprawny nr karty , zatem jak korzystacie z e-karty? Podajecie ten nr e-karty przy kasie?
Drugi konkurs z bonem do Dino, potwierdziłem e-linkiem wygraną i cisza od 30.12.2025 w/g regulaminu mają przesła nagrody do marca 2025. Czy ktoś już odbierał bon do Dino z tego konkursu?

Z góry dziękuję za pomoc
0 0

adamo86

#7240171 Napisano: 11.02.2025 20:55:04
Sniper1968 napisał(a):

1/„Nagrody na święta z Pepsi i Lay’s - Nagrodę I Stopnia w postaci e-karty podarunkowej Biedronka o wartości 100 zł brutto
2/  „Zima nie taka straszna z Pepsi i Lay’s” - nagrodę II stopnia postaci bonu Dino o wartości 100 zł brutto.

I e-karta do Biedronki sprawdzam saldo i wyskakuje mi komunikat wprowadzono niepoprawny nr karty , zatem jak korzystacie z e-karty? Podajecie ten nr e-karty przy kasie?
Drugi konkurs z bonem do Dino, potwierdziłem e-linkiem wygraną i cisza od 30.12.2025 w/g regulaminu mają przesła nagrody do marca 2025. Czy ktoś już odbierał bon do Dino z tego konkursu?

Z góry dziękuję za pomoc

Saldo sprawdzasz na stronie? Podobno to nie działa od dłuższego czasu.
Ja czekam na bon do Dino i mam w aplikacji DPD paczkę "gotową do nadania" - chyba dzisiaj wskoczyła.

maryam

#7240183 Napisano: 11.02.2025 22:05:51
Sniper1968 napisał(a):

Z góry dziękuję za pomoc

Tak, ten e-kod do biedronki pokazujesz kasjerce, tylko nie możne być alko i papierosów. Jest wielokrotnego użytku, a saldo będzie na paragonie, jeśli coś zostanie.

misiamisiam

#7240188 Napisano: 11.02.2025 22:47:06
A czy ktoś jeszcze czeka na zestaw męskich kosmetyków Nivea - jeszcze z poprzedniej loterii?
0 0

mia

#7240318 Napisano: 12.02.2025 17:09:10
Czy ktoś używał tej szczotki z Revoss (lub podobnej)? Ma to sens?
Pytam, bo jeśli zdania są podzielone, to nie będę rozpakowywać i dam w prezencie.
Sprzedawać chyba nie ma sensu - za tanio.
0 0

dwaburekoty

#7240503 Napisano: 13.02.2025 20:51:45
mia napisał(a):

Czy ktoś używał tej szczotki z Revoss (lub podobnej)? Ma to sens?
Pytam, bo jeśli zdania są podzielone, to nie będę rozpakowywać i dam w prezencie.
Sprzedawać chyba nie ma sensu - za tanio.

Ja używałam i jestem zadowolona. Moje włosy bardzo się puszą - po użyciu szczotki zrobiły się gładziutkie i milutkie w dotyku. Dla mnie mocno na plus.
2 mia, kumulacja 0

nyko

#7240601 Napisano: 14.02.2025 13:56:37
Niektórzy ją chwalą, bo dobrze wygładza włosy i nie niszczy ich, a inni twierdzą, że nie robi nic rewolucyjnego. Jeśli masz już takie mieszane zdania, to lepiej, żeby ktoś inny przetestował, a Ty nie musisz rozpakowywać.
1 mia 0

piotr8172

#7241186 Napisano: 17.02.2025 22:07:51
W tym roku planuje wyjazd do Włoch i zastanawiam się nad wyborem miast do zwiedzania. Ktoś był? Może coś doradzić?
0 0

iwona0103

#7241198 Napisano: 18.02.2025 00:01:55
piotr8172 napisał(a):

W tym roku planuje wyjazd do Włoch i zastanawiam się nad wyborem miast do zwiedzania. Ktoś był? Może coś doradzić?

Póki co zwiedzałam w takich konfiguracjach:
1. Mediolan+Bergamo+jezioro Como
2. Piza+Florencja+Cinque Terre+Lukka
3. Rzym
Przemieszczałam się pociągami lub pieszo   emotka

nataszka

#7242267 Napisano: 21.02.2025 16:49:20
Szukam super zestawu ostrych  noży ( które po kilku użyciach nie będą tępe😛😛😛
0 0

catcat

#7242284 Napisano: 21.02.2025 17:32:33
nataszka napisał(a):

Szukam super zestawu ostrych  noży ( które po kilku użyciach nie będą tępe😛😛😛

Ja używam noży Fiskars, są długo ostre, nic się w sumie z nimi nie dzieje. Mam zestaw kilku noży od 2018 roku.
1 nataszka 0

psotka

#7242447 Napisano: 22.02.2025 22:49:16
Hej  emotka

Może ktos ma kupon znizkowy/polecajacy albo tip na promocję na nocleg w Londynie na Bookingu?
0 0

sks900

#7243346 Napisano: 27.02.2025 00:12:49
Losowanie loterii może wyglądać czasem tak:
https://youtu.be/...?si=U9rGRWt9TgVeRh74

cb656

#7243950 Napisano: 01.03.2025 16:33:39
0 0

psotka

#7243975 Napisano: 01.03.2025 17:42:25
Ktoś ma kod do zalando?

chetnie skorzystam