Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
rudzixon
Postów 799
Data rejestracji 01.12.2024
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Można celebrować, konsumować, a i dzielić się nie trzeba
elemelex
Postów 383
Data rejestracji 04.03.2024
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja się rzucam jak szczerbaty na suchary na konkursy gdzie jest wreszcie jakieś trochę inne pytanie i tam idzie mi zdecydowanie lepiej.
rufus
Postów 4761
Data rejestracji 13.04.2017
Punkty karne 2
Konkursy dodane
A generalnie u mnie sprawdzaja sie glownie odpowiedzi pisane, gdzie pomysł przychodzi szybko. Tam gdzie pisze na siłe to nagrody nie wpadaja. Trzeba tez nauczyc sie selekcjonowac konkursy, bo bez sensu grac we wszystkim jak efektow brak.
elemelex
Postów 383
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chociaż wczoraj udało się napisać coś z sensem przy jednym podejściu, liczę więc na główną;)
joan
Postów 18618
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Perfekcjonizm jest zgubny w każdym kontekście ludzkiego życia, weź to pod uwagę. Inna sprawa, że niektóre odpowiedzi po prostu muszą "spaść z rowerka", żeby organizator je nagrodził, więc czasem najpierw coś wymyślę, a potem mentalnie yeb! to z balkonu. I jest nagroda!
elemelex
Postów 383
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maverick
Postów 2280
Data rejestracji 07.02.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U mnie w 5 ani jednego
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
nitka310
Postów 973
Data rejestracji 19.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cb656
Postów 2310
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 30
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem.
ktosiek1
Postów 1673
Data rejestracji 10.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Nie ważne, że dla całego świata jesteś nikim, ważne dla jednej osoby jesteś całym światem"
olunka
Postów 8451
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 13
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
as32572
Postów 1292
Data rejestracji 17.10.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
olunka
Postów 8451
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 13
stokrotka238
Postów 1980
Data rejestracji 27.07.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sks900
Postów 584
Data rejestracji 16.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
https://gsmonline...ego-iphone-od-orange
joan
Postów 18618
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
W tym roku włączyliśmy ogrzewanie 01.10. i dopiero wtedy zeszło ze mnie jesienne napięcie i wk*rw. Nie nadaję się do życia w zimnie, ciężko mi normalnie funkcjonować, robię się jędzowata, wchodzę w tryb przetrwania czekając na wiosnę...
Wierzę, że mugolowi trudno zrozumieć konkursowicza, ale czy to uprawnia do dowalania komuś? Są różni partnerzy, jedni konkursy wspierający czy nawet oboje grający w konki (fajowe kombo!), są też zupełnie niewspierający - nie byłaś w tym sama, przypadków jest tutaj na forum cała masa. Dałaś sobie szansę na inną przyszłość, pozostaje trzymać kciuki za tę drogę.
Coachowie yyy prawie tak okropni, jak influłenserzy, tylko że taki influłencer nie pozjadał wszystkich rozumów (bo mu nie zapłacili). Niedawno moja koleżanka udostępniła wpis kogoś tam, że kobiety się ubierają wulgarnie i nieelegancko, pan coach Ci powie, jak być powinno. Bo pan coach myśli, żeśmy się urodziły, żeby się jemu podobać! Wolę posłuchać profesorów i poczytać ciekawe książki poparte badaniami (a w SM zerkam jedynie na rolki, gdzie Steven Bartlett rozmawia z ciekawymi gośćmi). Czy damy się zwariować ludziom, co nas bezpodstawnie pouczają, jak żyć?
sloma_i_buty
Postów 61
Data rejestracji 11.02.2022
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Dzisiaj mama wyjęła album ze zdjęciami. Po chwili zawołała mnie, żeby pokazać mi stylizację babci. Oczywiście była ubrania we wzorzystą miniówkę. Babcia zawsze, jak zakładam kolorowe rajstopy i spódniczkę stwierdza, że w końcu normalnie się ubrałam. Może stajemy się bardziej pruderyjni niż w latach 70?
joan
Postów 18618
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Bo od jakiegoś czasu dosłownie każdy może napisać/wydać książkę, co niestety przekłada się potem na zalew rynku treściami słabymi merytorycznie. Najwygodniej dla mnie wypożyczyć coś z biblioteki, a po przeczytaniu - ewentualnie kupić. A najlepszy upominek dla mnie, to nie książkę mi sprezentować (mam inny język miłości), tylko polecić coś wartego przeczytania
Co do babci: czy odbierasz jej wypowiedź, jako komplement? Miałabym sporą trudność, żeby na tak oceniający (wg mnie) komentarz nie odpalić jakiejś riposty z czeluści piekieł
sloma_i_buty
Postów 61
Data rejestracji 11.02.2022
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Do akceptacji zachowania babci, jej sucharów musiałam dorosnąć i dowiedzieć się pewnych rodzinnych tajemnic. Pamiętam, że byłam kiedyś na spotkaniu, gdzie uczestnicy i uczestniczki zastanawiały się, czy znają kogoś, kto wychowywał się w domu dziecka i jak radzą sobie takie osoby, czy w ogóle sobie radzą. Nie przypomniało mi się wtedy, że moja babcia jest takim przypadkiem, a miała spory wpływ na moje wychowanie. Kilkadziesiąt lat temu nie było pomocy psychologicznej, więc poradziła sobie w miarę, ale nie ominął jej mąż alkoholik i pracoholik i taki lęk przed wszystkim. Owszem, podcinała skrzydła, dla wielu byłoby to nie do przyjęcia.
Zdaję sobie sprawę, że, mimo tego narzekania czy też filozofowania, dobrze sobie radzę. Lubię proste rzeczy - spacery, wypożyczone ksiazki, podróż najtańszą opcją biletową. Jednak mam wrażenie, że widać po mnie zimny chów, zwlaszcza na twarzy, w tych napiętych mięśniach, może lekkim bitch face. Mama nazywa ojca prostakiem, ale jest uzależniona od niego ekonomicznie. Dla mnie sukcesem jest sam fakt braku uzależnienia od drugiej osoby, ale czasem uruchamia się we mnie- co ze mną jest nie tak, że nie chcę tego, co inni w robocie? Czy na przykład uznanie, że jest się DDD nie skreśla mnie jako osoby do relacji, do koleżeństwa? Często dopada mnie wstyd, dlatego trenuję i rozmawiam z przypadkowymi ludźmi na wycieczkach, w pociągu.
joan
Postów 18618
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
No i takie podejście do książek to ja rozumiem!
A wiesz, że moja babcia też przebywała w domu dziecka? Tego lata poznałam strzępki jej historii. Mieszkam na Śląsku. Jeśli kto chciałby zrozumieć kontekst, warto przeczytać "Kajś" Z. Rokity albo obejrzeć słynny spektakl "Mianujom mie Hanka". Mama mojej babci od Niemców dostała wybór: kula w łeb albo podpisanie tzw. Volkslisty. Podpisała. Po wojnie przyszli Polacy i ją za tę Volkslistę wtrącili do więzienia. Pradziadek został sam z małymi dziećmi, a musiał pracować; oddał je na kilka lat do domu dziecka, ale miał z nimi kontakt. Finalnie wróciły do niego... dalszych losów aresztowanej prababci nie znam.
Czy Cię skreśla? NIE!
A co do tego "trenowania": badania wykazały przecież, że takie small talki (których nie cierpię i nie umiem w nie), bardzo mocno wpływają na wydłużenie życia człowieka. Niestety, ale dla Leo di Caprio jestem już za stara, więc też od niedawna zagaduję ludzi - jak mi to ma życie przedłużyć, to się poświęcę!