Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
elemelex
Postów 383
Data rejestracji 04.03.2024
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ktosiek1
Postów 1673
Data rejestracji 10.04.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Nie ważne, że dla całego świata jesteś nikim, ważne dla jednej osoby jesteś całym światem"
pojaszek
Postów 42
Data rejestracji 09.09.2025
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sloma_i_buty
Postów 61
Data rejestracji 11.02.2022
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Gdy byłam na Żywej Bibliotece, wypożyczyłam rozmowę z hazardzistą. Granica między zdrowiem a chorobą wydaje się dość cienka. Dopóki nie inwestuje się w konkursy kasy, ktora jest potrzebna na dobry byt, to raczej jest hobby. Jeden wyda na paragony, drugi na gry na konsolkę, trzeci na koncerty nadwyżkę finansową. Niezdrowo jest też wtedy, gdy uzależniamy od konkursów swoją samoocenę. (Czasem mi się to zdarzy, jak napiszę coś naprawdę od serduszka.)
Często zastanawiam się nad tematem szczęścia w sposób bardziej ogólny. Zastanawiam się, czy naprawdę mamy wpływ na swoje życie aż taki, o którym prawią kołcze, media, feedbacki w robocie. Gdzie jest ta granica między wyborem a jego brakiem? Mało kto obserwuje ogłoszenia o pracę systematycznie i ma info o pracy marzeń. System poleceń też tu się wkrada. A życie miłosne i przyjacielskie? Na Tinderze może i wybierasz, ale na żywo? Pojawiasz się gdzieś i albo są nowi ludzie, albo są zajęci.
A czy swój wygląd, prezencję to wybieramy? Czy faktycznie z każdego "brzydkiego kaczatka" zrobimy "łabędzia"? (Influenserka lat 29, po liftingu to ma szczescie w nieszczęściu, że jest z bogatego domu czy naprawdę mogłaby cieszyć się życiem bez tego liftingu?)
elemelex
Postów 383
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cb656
Postów 2310
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 30
Loterie jednak rządzą się innymi prawami.
Tam o wyniku decyduje albo "fizyczna maszyna losująca", albo algorytm wybierający JEDNO zgłoszenie pseudolosowo z jakiegoś zbioru danych.
W życiu porządnego człowieka ważne jest, by nie grzeszyć. Ja na przykład nie grzeszę ani urodą, ani rozumem.
FBsebastian3
Postów 984
Data rejestracji 06.07.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Luiza37
Postów 465
Data rejestracji 20.02.2024
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
samdej
Postów 246
Data rejestracji 14.07.2023
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I aby ta nasza radość sprawiała z kolei, że każda konkursowa paczka dostarczana nam, będzie i Wam sprawiała namiastkę przyjemności dnia codziennego.
P.S. Chyba, że wolicie nas nie spotykać na swojej drodze, to życzymy Wam aby organizatorzy odciążyli Was w trudach pracy, stosując częściej formę gotówkową lub e-voucherów
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
zezowaty_kot
Postów 2779
Data rejestracji 28.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I uproszczając - jestem wielką fanką serialu 1670. I tam jest postać Jana Pawła. Jest tak oderwany od świata realnego, tworzy wizję własnej rzeczywistości. Na przekór, mimo wszystko, zawsze. I ja jemu tego zazdroszczę. Dla mnie to przykład człowieka, któremu się wiedzie nawet kiedy się nie wiedzie, zaklinacza. "Plan jest taki - przegrywamy. Ale musimy wygrać".
Wyglądu nie wybieramy, ale wybieramy czy liftingowana infuacerka definiuje nasze "piękno".
Ludzi wokół siebie wybieramy. Dobieramy się według potrzeb. Przecież to, że spotkamy na swojej drodze "wolnego" człowieka, nie jest równoznaczne z tym, że wybierzemy go na przyjaciela, partnera życiowego. Ja np mam bardzo mało znajomych, bardzo. Ale na pewnych etapach życia "wybrałam" ich a oni "wybrali" mnie. Dlatego się mamy, a nie dlatego, że akurat się komuś nudziło.
Nie mamy wpływu na to, z jakimi trudami przyjdzie nam się mierzyć, ale to my decydujemy, jak się zmierzymy.
Abrakadabra MIAU 🐈⬛
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
W kwestii szczęścia przyznaję rację, że pozostaje nam grać takimi kartami, jakie dostaliśmy od życia. Nawet to, że zjadłam na obiad marchewkę, cukinię i szpinak jest pewnym wpływem na swój los.
sloma_i_buty
Postów 61
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Zdesperowani mogą sięgnąć po formuły magiczne. Po taniości można wymawiać nazwę nagrody i loterii 33 lub 333 razy. W przypadku chęci inwestycji polecany jest zakup bransoletki z cytrynem, jadeitem, tygrysim okiem lub malachitem.
Pozostaje sprawdzić metodę na samej sobie. Mam już bransoletkę z tygrysim okiem i bilet do Łodzi. Trzeba wykonać rytuał, który wrzucam poniżej.
Dmuchajcie o główną nagrodę dla mnie (byle nie mural w łazience, bo to świątynia)!
Znana
Postów 46
Data rejestracji 30.08.2025
Punkty karne 5
Konkursy dodane
elemelex
Postów 383
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan
Postów 18619
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
zielonaszpilka
Postów 3285
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
psotka
Postów 364
Data rejestracji 10.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Może wszystko już wiesz
Może wszystko już masz
Może to właśnie jest szczęście
cb656
Postów 2310
Data rejestracji 02.08.2021
Punkty karne 0
Konkursy dodane 30
https://www.inter...ercity-za-1-zl!.html
makra
Postów 287
Data rejestracji 02.11.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
ziolko
Postów 10397
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Konkursy organizowane przez różne firmy, instytucje itp.
Wg aktualnych przepisów za nagrody poniżej 2 tysięcy nie trzeba płacić podatku przed odbiorem nagrody.
A jak to wygląda w takich konkursach?
W bazie jest parę konkursów foto, gdzie do wygrania jest kasa. Z reguły kilkaset złotych, ale tez takie powyżej 2 tysięcy.
Co w przypadku, jak organizator by się uparł, że np od kwoty 500 zł potrąci 50 zł na podatek?
Czy to nie oni powinni sami to opłacić? Co w razie postępowania organizatora niezgodnego z prawem?
Ktoś się spotkał z czymś takim?
Dodam, że zamierzam wziąć udział w tego typu konkursach i chciałabym wiedzieć na zapas, a nie użerać się o coś, czego nie powinni brać.
Jak to się mówi? "Tyle masz praw, ile ich znasz"