WC - rozmowy o wszystkim

Marietka

#7304976 Napisano: 11.10.2025 11:33:11
Cześć Wszystkim.
Naszły mnie takie rozkminy konkursowe, że "Żeby wygrać trzeba grać" zwłaszcza w Loteriach, a ja niestety mam ograniczony budżet🥲 Ale co tam są podobne takie osoby, ktòre mają szczęście i w loteriach często wygrywają, bramki te sprawy😉
Ja niestety do tych szczęściarzy nie należę.
Pròbuję też w kreatywnych, ale z małym skutkiem, a robię co mogę, wiele razy wszystko analizuję zanim wyślę. Np. w 7 days można było wygrać po kilka razy, a ja nigdy nic z żadnego sklepu: biedronka, żabka. Reasumując konkursy to chyba to nie dla takich maluczkich jak ja.
Kończąc te gorzkie żale- Chciałabym zgłębić zagadkę wygrywalności- nie użyłabym jej tylko do swoich celòw, pomogłabym też innym!
Fajnie gdy ludzie się wspierają!
A właściwie po co to pisze? Może dlatego, że mam mało pozytywnych rzeczy w życiu? Może trochę chce się wygadać?

Miłego dzionka życzę emotka

atyde25

#7305024 Napisano: 11.10.2025 16:38:33
Serio muszą ogrzewanie w sklepach ustawiać na ponad 30 stopni emotka
Mokra wróciłam no zdrowie moje na tym nie skorzysta niestety.
0 0

zezowaty_kot

#7305029 Napisano: 11.10.2025 16:47:33
atyde25 napisał(a):

Nikt nie ustawia na 30 stopni. Ty wchodzisz zziębnięta i w kurtce, a tam cały dzień stoją pracownicy bez kurtek. Ta temperatura ma być znośna dla nich. Przecież ci ludzie nie będą pracować w czapkach i rękawiczkach i przy temperaturze zbliżonej do tej na zewnątrz, bo klientowi w okryciu wierzchnim za ciepło...

ziolko

#7305031 Napisano: 11.10.2025 16:59:23
atyde25 napisał(a):

Widziałaś na klimie 30 stopni? Bo ja widziałam max 24. Poza tym nie może być za wysoka temperatura, bo np czekolady zaczną się rozpływać.
Jak się wchodzi z zewnątrz to zawsze wydaje się, że temperatura jest za wysoka. Poza tym czasami kobiety po 40 mają zwiększone odczuwanie ciepła i np nawet zimą chodzą w lekkich kurtkach przejściowych
2 cb656, andii 0

henius

#7305126 Napisano: 12.10.2025 10:21:16
Cześć, czy możecie wziąć udział w konkursie FRUCTIS w Biedronce?. Chciałam dodać odpowiedź, a tam info, iż konkurs się zakończył....a przecież w regulaminie jest adnotacja, że konkurs kończy się o 23:59 12 października emotka
0 0

caramela

#7305184 Napisano: 12.10.2025 13:42:04
henius napisał(a):

Cześć, czy możecie wziąć udział w konkursie FRUCTIS w Biedronce?. Chciałam dodać odpowiedź, a tam info, iż konkurs się zakończył....a przecież w regulaminie jest adnotacja, że konkurs kończy się o 23:59 12 października emotka

Wyświetla mi informacje, że konkurs zakończony.
0 0

zielonaszpilka

#7305187 Napisano: 12.10.2025 14:02:23
henius napisał(a):

Wyślij zgłoszenie i wszystko to, czego wymagają w zgłoszeniu na maila organizatora. Dodadzą to zgłoszenie do bazy.
1 henius 0

henius

#7305191 Napisano: 12.10.2025 14:13:55
zielonaszpilka napisał(a):

henius napisał(a):

Wyślij zgłoszenie i wszystko to, czego wymagają w zgłoszeniu na maila organizatora. Dodadzą to zgłoszenie do bazy.

OK., dziękuję za odpowiedź
0 0

bajm

#7305254 Napisano: 12.10.2025 20:55:40
zezowaty_kot napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Nikt nie ustawia na 30 stopni. Ty wchodzisz zziębnięta i w kurtce, a tam cały dzień stoją pracownicy bez kurtek. Ta temperatura ma być znośna dla nich. Przecież ci ludzie nie będą pracować w czapkach i rękawiczkach i przy temperaturze zbliżonej do tej na zewnątrz, bo klientowi w okryciu wierzchnim za ciepło...

Niby rozumiem, ale czy pracownicy muszą być w bluzkach z krótkim rękawem, a nie np. w marynarkach? Temperatura mogłaby być wtedy odrobinę niższa
0 0

slavek

#7305557 Napisano: 14.10.2025 09:18:28
Witajcie. Założyłem na FB grupę dot. Allegro Share. Gdzie na forum mógłbym o tym napisać?
0 0

cb656

#7305595 Napisano: 14.10.2025 11:15:08
slavek napisał(a):

Witajcie. Założyłem na FB grupę dot. Allegro Share. Gdzie na forum mógłbym o tym napisać?

Na przykład tutaj. No bo dlaczego nie?
https://www.e-kon...um/inne/nasze-strony
1 slavek 0

cb656

#7305597 Napisano: 14.10.2025 11:18:27
bajm napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Niby rozumiem, ale czy pracownicy muszą być w bluzkach z krótkim rękawem, a nie np. w marynarkach? Temperatura mogłaby być wtedy odrobinę niższa

Ja poszedłbym jeszcze dalej! emotka Zakaz handlu zimą i latem. Sklepy otwarte tylko w okresach przejściowych. emotka
Bo zimą Klientowi w kurtce za gorąco, a latem jak się z upału dostanie do schłodzonego klimatyzacją pomieszczenia, to może udaru cieplnego dostać, a przynajmniej zaznać szoku termicznego. Tak że ten... ja mam taki pomysł. emotka emotka
0 0

notta

#7305604 Napisano: 14.10.2025 11:45:25
Informacja w sprawie zamówień od Empik w latach 2022-2024 - sprawdźcie swoje spamy w skrzynkach.. 

Drogi Kliencie,
jeśli otrzymałeś tę wiadomość oznacza to, że w latach 2022-2024 byłeś naszym klientem i zdecydowałeś się na zakupy w sklepie Empik.com, ale Twoje zamówienia uległy opóźnieniu w wysyłce, dostarczeniu lub anulowaniu.
Przepraszamy za niedogodności z tym związane. Rozumiemy, że mogło to negatywnie wpłynąć na Twoje doświadczenia z Empikiem, jednak mamy nadzieję, że nadal jesteś i pozostaniesz w gronie naszych Klientów.
W związku z wystąpieniem skierowanym do Spółki przez Prezesa UOKiK, podjęliśmy decyzję o przyznaniu rekompensaty za w/w zdarzenia.
0 0

picola1

#7305634 Napisano: 14.10.2025 13:00:57
notta napisał(a):

Informacja w sprawie zamówień od Empik w latach 2022-2024 - sprawdźcie swoje spamy w skrzynkach.. 

Drogi Kliencie,
jeśli otrzymałeś tę wiadomość oznacza to, że w latach 2022-2024 byłeś naszym klientem i zdecydowałeś się na zakupy w sklepie Empik.com, ale Twoje zamówienia uległy opóźnieniu w wysyłce, dostarczeniu lub anulowaniu.
Przepraszamy za niedogodności z tym związane. Rozumiemy, że mogło to negatywnie wpłynąć na Twoje doświadczenia z Empikiem, jednak mamy nadzieję, że nadal jesteś i pozostaniesz w gronie naszych Klientów.
W związku z wystąpieniem skierowanym do Spółki przez Prezesa UOKiK, podjęliśmy decyzję o przyznaniu rekompensaty za w/w zdarzenia.

Dzięki za info, gdyby nie Twój wpis, to bym to usunęła.
1 notta 0

koniczynka123

#7305636 Napisano: 14.10.2025 13:08:05
picola1 napisał(a):

notta napisał(a):

Drogi Kliencie,

A mi ten nadawca -e-maila wydaje się podejrzany
0 0

baxter

#7305643 Napisano: 14.10.2025 13:17:41
Czy ktoś robił może fotoksiążkę ze skanowanych czarno-białych zdjęć? Mam zamiar taka zrobić tylko sie zastanawiam jak będzie jakość, czy jest sens?
0 0

picola1

#7305644 Napisano: 14.10.2025 13:20:19
koniczynka123 napisał(a):

picola1 napisał(a):

notta napisał(a):

Drogi Kliencie,

A mi ten nadawca -e-maila wydaje się podejrzany

Na stronie empiku jest potwierdzona ta informacja.

cb656

#7305646 Napisano: 14.10.2025 13:21:25
baxter napisał(a):

Czy ktoś robił może fotoksiążkę ze skanowanych czarno-białych zdjęć? Mam zamiar taka zrobić tylko sie zastanawiam jak będzie jakość, czy jest sens?

Robiłem fotoksiążkę z różnych zdjęć, także starych skanów. Moim zdaniem wyszło rewelacyjnie, jestem zadowolony. Część zeskanowałem jako zwykłe czarno białe, z części zrobiłem odcień sepii, bo taką miałem fantazję, a reszta to kolorowe. W całości książka spełniła moje oczekiwania. Wszystko zależy wyłącznie od jakości skanów, bo druk jest poligraficznej rozdzielczości, czyli 300 dpi.
Dodam też, że są specjalne programy odszumiające stare negatywy, poprawiające jakość zdjęcia, więc taki skan wychodzi czasem lepiej niż stary oryginał na papierze fotograficznym, można popoprawiać wszystkie niedoskonałości. No i nie zapominaj o sztucznej inteligencji, która dziś bez problemu nawet takie stare zdjęcie pokoloruje w sposób bardzo naturalny. Ba! Nawet ożywi stare zdjęcie!

baxter

#7305651 Napisano: 14.10.2025 13:36:29
cb656 napisał(a):

baxter napisał(a):

Robiłem fotoksiążkę z różnych zdjęć, także starych skanów. Moim zdaniem wyszło rewelacyjnie, jestem zadowolony. Część zeskanowałem jako zwykłe czarno białe, z części zrobiłem odcień sepii, bo taką miałem fantazję, a reszta to kolorowe. W całości książka spełniła moje oczekiwania. Wszystko zależy wyłącznie od jakości skanów, bo druk jest poligraficznej rozdzielczości, czyli 300 dpi.
Dodam też, że są specjalne programy odszumiające stare negatywy, poprawiające jakość zdjęcia, więc taki skan wychodzi czasem lepiej niż stary oryginał na papierze fotograficznym, można popoprawiać wszystkie niedoskonałości. No i nie zapominaj o sztucznej inteligencji, która dziś bez problemu nawet takie stare zdjęcie pokoloruje w sposób bardzo naturalny. Ba! Nawet ożywi stare zdjęcie!

Dzięki, w takim razie biorę się za skanowanie i ja jednak  pozostanę  przy oryginalnej kolorystyce bo chodzi mi o zachowanie tamtych czasów emotka

cb656

#7305655 Napisano: 14.10.2025 13:54:48
baxter napisał(a):

Dzięki, w takim razie biorę się za skanowanie i ja jednak  pozostanę  przy oryginalnej kolorystyce bo chodzi mi o zachowanie tamtych czasów

Z jakiego programu korzystasz? Ze swej strony polecam PICASSA, powinna być jeszcze gdzieś do ściągnięcia, choć zaprzestano wspierania. Ale na pewno na jakichś serwerach downloadu ją jeszcze znajdziesz. No chyba że umiesz w fotoszopa, albo Corela, ale dla mnie to zbyt rozbudowane kombajny. Nigdy ich nie ogarnąłem. Kiedyś próbowałem siłw Paint Shop Pro, ale od lat pozostaję wierny programowi Micrografic Pictures w wersji 10, jaki dostałem na wyposażeniu pierwszego kupionego skanera Plustek. Skaner już dawno padł, ale program zachowałem, jest na moje potrzeby i umiejętności akuratny. emotka emotka

Korzystam z wersji stabilnej 39-141-259
Jeszcze tutaj jest: https://www.dobre...ows,6628277293057665
1 alexmusic 0