WC - rozmowy o wszystkim

halliday

#7343149 Napisano: 18.03.2026 20:13:39
magdalena-chili napisał(a):

halliday napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Jestem w tych sprawach zacofana i nie wiem po co mi GAME Pass? Wygrałam 2 x kod i co mam z nimi zrobić? To coś warte?

Kompletnie nie rozumiem podejścia ich, Spotify, audiotek itp.  Te kody są dla nowo tworzonych kont. Czyli jak się jest stałym użytkownikiem, ma swoje gry, postępy, itp, to psu na budę, nie skorzysta się. I o ile bylyby to kody dla stałych/starych użytkowników, to by była super nagroda, a tak to z tysiąca kodów, może ze max 100 zostanie wykorzystane. Jednym slowem: kolejna "szitowa" nagroda, ale przecież dajemy górę nagród. emotka

akurat xbox game pass aktywowany na innym koncie, ale na tej samej konsoli po ustawieniu opcji ze każdy może go używać, daje możliwość grania na starym koncie gdzie dalej liczą się twoje postępy itd.

A to akurat cenna wiadomosc, dziękuję! Ale sam tak przetestowałeś? emotka

tak dodaje na konsoli nowe konto z aktywnym xboxem game pass i później przelogowuje się na stare konto bez game pass i gram online na tym starym koncie.

Diana02

#7343216 Napisano: 19.03.2026 09:09:23
czy jest tu posiadacz SodaStream? mam różowy nabój, a w całym mieście nie ma różowego, są różowo niebieskie, to to samo??? Mogę wymienić różowy na różowo niebieski??
0 0

Diana02

#7343298 Napisano: 19.03.2026 12:41:24
kiwiwi napisał(a):

Diana02 napisał(a):

czy jest tu posiadacz SodaStream? mam różowy nabój, a w całym mieście nie ma różowego, są różowo niebieskie, to to samo??? Mogę wymienić różowy na różowo niebieski??

Ten różowo-niebieski jest różowy i się go montuje na wcisk (quick connect). Niebieskie są całe niebieskie i są wkręcane, mają gwint.

dziękuję, lecę wymieniać na różowo niebieski
1 kiwiwi 0

atyde25

#7343377 Napisano: 19.03.2026 16:52:25
Takie sobie fajne rzeczy z Hama zamówiłam i niestety na fotkach na modelkach cud ,miód na mnie jak ścierki wyciągnięte z kontenera emotka  Wszystko muszę zwrócić. A widziałam się w tym i jeszcze z tymi kolczykami z Lilou. Zamówię se je na Answear mam rabat .Ale będą ciuchy z poprzedniego sezonu bo mi się nic nie podoba emotka
1 kumulacja 0

sks900

#7343976 Napisano: 23.03.2026 12:45:54
"Uwierzył, że wygrał luksusowe auto. Stracił ponad 18 tysięcy złotych.

Na jednym z portali społecznościowych znalazł informację, że wygrał samochód osobowy marki BMW X5. Po kliknięciu w link został przekierowany do komunikatora internetowego, gdzie kontaktował się z kilkoma osobami. Jedna z nich poinformowała go, że aby odebrać „wygraną”, musi pokryć jedynie koszty transportu, ubezpieczenia oraz akcyzy. Mężczyzna, przekonany o autentyczności sytuacji, dokonał około 10 przelewów na wskazane konta. Dodatkowo, w trakcie innych rozmów na komunikatorze, został nakłoniony do zakupu samochodu typu SUV marki Volvo. Zgodnie z instrukcjami oszustów wpłacił kolejne środki, tym razem w kwocie 8 000 zł, za pośrednictwem Bitomatu na terenie Siedlec. – informuje kom. Ewelina Radomyska, oficer prasowy Komendy Miejskiej Policji w Siedlcach.

https://siedlce.e...-3wYk-kNgN-6jPY.html

atyde25

#7344058 Napisano: 23.03.2026 19:38:38
Stary Junior mi przypomniał ,że mam parasolkę z Kubusia. Nawet dobrej jakości o dziwo była sorry jest ,druty całe, no wiadomo taka bardziej dziecinna ale miałam ją kilka razy na mieście.
0 0

mampytanie

#7344473 Napisano: 25.03.2026 21:59:36
Tak z czystej ciekawości - czy Ci z Was, którzy obecnie dość często wygrywają (i dawniej też wygrywali), używają do „pomocy” przy tworzeniu odpowiedzi AI? Nie chcę wywoływać niepotrzebnej dyskusji, jak ktoś zechce podzielić się refleksjami na priv, to super.
Pytam dlatego, bo sama w zeszłym roku odpuściłam konkursy ze względu na to, że nic nie wpadało od momentu, jak chat gtp zaczął być bardziej popularny (takie moje przypuszczenie). Sama nigdy nie użyłam AI ani razu do stworzenia odpowiedzi, bo po prostu lubię ten cały proces „wymyślania” tekstów na konkurs. Wcześniej często coś wpadało, zazwyczaj 1/1, szczególnie w konkursach z odpowiedziami do 300 znaków.
W tym roku wróciłam do konkursowania, jak to szczęście „świeżaka”, coś tam wpadło w jednym kreatywnym, ale na kilka konków jeden, to dość słabo. 

Wiem, że konkurencja jest teraz też dużo większa, konkursowi mugole pewnie posiłkują się AI od tak, aby wziąć udział, ale jak to AI ma się względem konkursowiczów z dłuższym stażem?

I tak, wiem, że gusta się zmieniają, że właśnie jest duża konkurencja, itp., ale zależność spadku nagród od momentu upowszechnienia AI jest według mnie (w moim przypadku) ogromna. Jak to wyglada u Was? emotka
Jak wspomniałam, AI do pisania odpowiedzi nie używam, bo zwyczajnie nie chcę, co nie oznacza, że mam zle zdanie o tych, co wspierają się AI przy tworzeniu swoich tekstów. Po prostu jestem ciekawa, jak to jest w Waszych przypadkach emotka
0 0

cherry21

#7344524 Napisano: 26.03.2026 10:47:37
Dziś chyba znów jest problem z ładowaniem stronyemotka
0 0

Kamil_K

#7344586 Napisano: 26.03.2026 14:53:02
Od rana strona działa jakby chciała a nie mogła.

Prossto

#7344622 Napisano: 26.03.2026 17:51:09
Co jest przyczyną, brak odpowiednich uprawnień do wglądu wątku Zapowiedzi Konkursów? Wcześniej wchodziłem bezproblemowo
0 0

Kamil_K

#7344627 Napisano: 26.03.2026 17:58:57
Prossto napisał(a):

Co jest przyczyną, brak odpowiednich uprawnień do wglądu wątku Zapowiedzi Konkursów? Wcześniej wchodziłem bezproblemowo

Przecież nie masz dodanych konkursów w ciągu ostatnich 60 dni więc nie możesz wejść
0 0

koniczynka123

#7344687 Napisano: 26.03.2026 23:21:24
sks900 napisał(a):

Na jednym z portali społecznościowych znalazł informację, że wygrał samochód osobowy marki BMW X5. Po kliknięciu w link został przekierowany do komunikatora internetowego, gdzie kontaktował się z kilkoma osobami. Jedna z nich poinformowała go, że aby odebrać „wygraną”, musi pokryć jedynie koszty transportu, ubezpieczenia oraz akcyzy. Mężczyzna, przekonany o autentyczności sytuacji, dokonał około 10 przelewów na wskazane konta. Dodatkowo, w trakcie innych rozmów na komunikatorze, został nakłoniony do zakupu samochodu typu SUV marki Volvo. Zgodnie z instrukcjami oszustów wpłacił kolejne środki, tym razem w kwocie 8 000 zł, za pośrednictwem Bitomatu na terenie Siedlec. – informuje kom. Ewelina Radomyska, oficer prasowy Komendy Miejskiej Policji w Siedlcach.

Ludzie myślą, że wygrane auto przywożą do domu na lawecie, niestety to nie jest takie proste. Po otrzymaniu informacji o wygranej najpierw należy zapłacić podatek od wygranej 10% (ja niestety musiałam), czasem jednak płaci organizator(są zapisy w regulaminie), potem dostaje się dokumenty, rejestruje auto w urzędzie, opłaca ubezpieczenia(musiałam też obowiązkowo AC) i umawia się na odbiór auta w wyznaczonym (zwykle tam gdzie jest organizator) salonie. Raz tylko skuter przywieźli mi do domu, lecz wcześniej również musiałam spełnić powyższe(podatek, rejestracja, ubezpieczenie) wymogi. Tak szczerze to już nie chciałabym wygrać auta, a ze skuterem też miałam masę problemów- dobrze że kupująca znała perfekt włoski i sama załatwiła w tydzień, w urzędzie to, co nasze urzędy nie mogły przez 3 m-ce.
Napisałam to, aby inni (którzy marzą o 4 kółkach) nie zrobili tego błędu co pan z Siedlec emotka
0 0

rufus

#7344702 Napisano: 27.03.2026 00:34:42
koniczynka123 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Ludzie myślą, że wygrane auto przywożą do domu na lawecie, niestety to nie jest takie proste. Po otrzymaniu informacji o wygranej najpierw należy zapłacić podatek od wygranej 10% (ja niestety musiałam), czasem jednak płaci organizator(są zapisy w regulaminie), potem dostaje się dokumenty, rejestruje auto w urzędzie, opłaca ubezpieczenia(musiałam też obowiązkowo AC) i umawia się na odbiór auta w wyznaczonym (zwykle tam gdzie jest organizator) salonie. Raz tylko skuter przywieźli mi do domu, lecz wcześniej również musiałam spełnić powyższe(podatek, rejestracja, ubezpieczenie) wymogi. Tak szczerze to już nie chciałabym wygrać auta, a ze skuterem też miałam masę problemów- dobrze że kupująca znała perfekt włoski i sama załatwiła w tydzień, w urzędzie to, co nasze urzędy nie mogły przez 3 m-ce.
Napisałam to, aby inni (którzy marzą o 4 kółkach) nie zrobili tego błędu co pan z Siedlec emotka

Toyota z Wedla wlasnie bedzie przywieziona na lawecie. emotka
0 0

koniczynka123

#7344704 Napisano: 27.03.2026 00:43:58
rufus napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

sks900 napisał(a):

Toyota z Wedla wlasnie bedzie przywieziona na lawecie. emotka

Ale i tak wcześniej musisz dopełnić wszystkich formalności, nie będzie to prezent z "zaskoczenia" emotka
2 rufus, bajm 0

Kamil_K

#7344987 Napisano: 28.03.2026 14:25:35
powiem szczerze jak oglądałem ten filmik to aż mnie zatkało gdy influ bierze się za konkursy i loterie nie znając podstawowych warunków promocji kupił lody big milk za 19,99 zł ale żeby na paragonie było 20 zł dobrał oranżadę za 80 gr mimo że to lody miały być za 20 zł emotka  nie mówiąc o zgłaszaniu paragonów jeden za drugim emotka  https://www.youtu.../watch?v=FqthpDFAoWc

nanajka81

#7345047 Napisano: 28.03.2026 21:27:31
Kamil_K napisał(a):

powiem szczerze jak oglądałem ten filmik to aż mnie zatkało gdy influ bierze się za konkursy i loterie nie znając podstawowych warunków promocji kupił lody big milk za 19,99 zł ale żeby na paragonie było 20 zł dobrał oranżadę za 80 gr mimo że to lody miały być za 20 zł emotka  nie mówiąc o zgłaszaniu paragonów jeden za drugim emotka  https://www.youtu.../watch?v=FqthpDFAoWc

dzięki, obejrzałam i jak ja bym tak grała to też bym była na sporym minusie... Mało że wybrał oblegane konkursy to grał w nich totalnie głupio. Ale... dobrze pokazał akcję z tą czapkę Pateca i gierką - wygrał bo się zacięło i samo się grało... No ale też grac do usrania o taką czapkę? Chore.

adamo86

#7345418 Napisano: 31.03.2026 00:44:23
Kamil_K napisał(a):

Jakoś zdzierżyłem ten filmik do końca i w sumie fajnie pokazał świat loterii i konkursów emotka
Niech sobie jego followersi wyjeżdżają do Włoch grać w zdrapki emotka

sasaaabp

#7345724 Napisano: 31.03.2026 23:20:55
Polska nie awansowała na mundial, to i konkursów będzie mniej z wyjazdami na MŚ emotka
1 androm 0

vifordist

#7345783 Napisano: 01.04.2026 10:36:11
Nazbierało mi sie trochę piwa, gdzie to można sprzedać skutecznie?
0 0