WC - rozmowy o wszystkim

sks900

#7342321 Napisano: 14.03.2026 15:06:43
adamo86 napisał(a):

sks900 napisał(a):

37 letni chlop wykonywał polecenia obcych osób przez telefon, ma do spłaty 110 tys. zl kredytu i pewnie czuje sie jak śmieć. https://swidnica2...110-tysiecy-zlotych/

Nie wierzę w to co czytam  emotka

W linku poniżej, jeszcze lepsza historia,  zakonnicy, ktora po telefonie z "policji" zniknęła na 3 dni i straciła kilkaset tysięcy złotych, tak bardzo chciala zostać agentka.
 https://www.telep...eraz-ostrzega-innych
0 0

magdalena-chili

#7342322 Napisano: 14.03.2026 15:29:32
sks900 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

sks900 napisał(a):

37 letni chlop wykonywał polecenia obcych osób przez telefon, ma do spłaty 110 tys. zl kredytu i pewnie czuje sie jak śmieć. https://swidnica2...110-tysiecy-zlotych/

W linku poniżej, jeszcze lepsza historia,  zakonnicy, ktora po telefonie z "policji" zniknęła na 3 dni i straciła kilkaset tysięcy złotych, tak bardzo chciala zostać agentka.

O ile jestem w stanie "zrozumiec" to że zakonnica nie jest na bieżąco z trendami fraudowymi, to kompletnie nie kumam jak 37letni chłop mógł się tak dać zmanipulować. Banki trąbią do znudzenia swoim klientom na co uważać.... 🙈🙄
0 0

sks900

#7342324 Napisano: 14.03.2026 15:38:56
magdalena-chili napisał(a):

sks900 napisał(a):

adamo86 napisał(a):

sks900 napisał(a):

O ile jestem w stanie "zrozumiec" to że zakonnica nie jest na bieżąco z trendami fraudowymi, to kompletnie nie kumam jak 37letni chłop mógł się tak dać zmanipulować. Banki trąbią do znudzenia swoim klientom na co uważać.... 🙈🙄

Może mu grozili, jak temu z Sochaczewa, " w trakcie jednej z rozmów przestępcy grozili mieszkańcowi powiatu sochaczewskiego odpowiedzialnością karną, jeśli nie odda pieniędzy. Mężczyzna stracił łącznie 150 tysięcy złotych." 
https://mazowieck...-banku-Stracil-.html

makbabasiala

#7342336 Napisano: 14.03.2026 17:35:08
Skąd mam wiedzieć, który dokładnie numer na paragonie jest numerem; paragonu/ transakcji, itd? Masakra... każdy sklep ma inaczej, np. lidl ma ten właściwy, o który często chodzi dopiero pod kodem kreskowym, po sumie, a większość ten w prawym górnym... i np do konkursu Nutelli nie wiem, który wpisywać i czy przez zły numer, np. nie dyskwalifikuję się sam z dalszej wygranej emotka  irytujące strasznie... nie lubię konkursów z paragonami emotka
0 0

joan

#7342338 Napisano: 14.03.2026 17:49:59
sks900 napisał(a):

Jeśli kto znajdzie profil na SM tej siostry zakonnej, proszę o podesłanie mi na PW -> w artykule napisano nie-po-polsku, że "Oszust przekonał ją, że pieniądze do których ma dostęp, do jej konta, są zagrożone i że musi szybko te pieniądze przelać na inne konta." emotka

Mam siostrę zakonną w rodzinie. Rzeczywistość jest taka, że zakonnica w sekcie zwanej kk jest śmieciem, co nie posiada absolutnie żadnych pieniędzy czy jakiegokolwiek innego majątku. Ani w ogóle niczego. Mogłabym przytoczyć dziesiątki wyciskających łzy z oczu historii, bo ciocia jest tam od ponad 50. lat emotka

Zakonnica z artykułu zapewne przelewała pieniądze należące do kościoła. Proszę o tym pamiętać. Dla mnie to bardzo ważne, żeby społeczeństwo wiedziało. Dodam jeszcze, że moja ciocia kilkukrotnie uciekła z zakonu, ale została tam odstawiona, bo mieć zakonnicę w rodzinie, to był kiedyś niezły szpan emotka
0 0

makbabasiala

#7342357 Napisano: 14.03.2026 19:28:36
Od czego zależy ile mam tych koniczynek pod moim profilem? Tu na forum przy dacie rejestracji itd. Chcę wszystkie 5 emotka
0 0

anaesth

#7342358 Napisano: 14.03.2026 19:38:25
Kupiłam takie drobne podziękowania dla dzieciaków za wspólną zabawę na urodzinach córki. Producent sugeruje, żeby przywiązać do nich lizaki, ale pomyślałam, że może nada się coś innego, konkursowego? Przychodzą mi do głowy cukierki Wedel z Biedronki, ale na ten konkurs mam już paragon.  Może ewentualnie cukierki Lindt, ale te wyjdą pewnie bardzo drogo. Macie jakiś inny pomysł?

pikawka

#7342361 Napisano: 14.03.2026 19:51:41
anaesth napisał(a):

Kupiłam takie drobne podziękowania dla dzieciaków za wspólną zabawę na urodzinach córki. Producent sugeruje, żeby przywiązać do nich lizaki, ale pomyślałam, że może nada się coś innego, konkursowego? Przychodzą mi do głowy cukierki Wedel z Biedronki, ale na ten konkurs mam już paragon.  Może ewentualnie cukierki Lindt, ale te wyjdą pewnie bardzo drogo. Macie jakiś inny pomysł?

kinderek?
1 anaesth 0

notta

#7342381 Napisano: 14.03.2026 21:57:03
anaesth napisał(a):

może coś z Bunny Ninja albo konkursowy maoam
1 anaesth 0

koniczynka123

#7342702 Napisano: 16.03.2026 19:23:40
makbabasiala napisał(a):

Od czego zależy ile mam tych koniczynek pod moim profilem? Tu na forum przy dacie rejestracji itd. Chcę wszystkie 5 emotka

Ilość koniczynek zależy od ilości Twoich postów. Jak przekroczysz chyba 3 tys to będzie 5 koniczynek. Ale jeśli nie ma się nic ciekawego do napisania (jak to robią co najmniej 2 osoby na forum) to lepiej odpuścić sobie  emotka  Niektórzy są na forum 20 lat i specjalnie kasują posty, bo i tak są nieaktualne emotka

gregory04

#7343010 Napisano: 18.03.2026 11:32:43
Myślicie, że dużo haseł konkursowych jest teraz generowanych za pomocą AI?
0 0

rufus

#7343012 Napisano: 18.03.2026 11:35:24
gregory04 napisał(a):

Bardzo duzo.
2 gregory04, MDL 0

elemelex

#7343013 Napisano: 18.03.2026 11:37:12
Ludzie chcą iść na skróty, to pewne, ale że ktos to nagradza mnie załamuje. Jako, że Smolarek mówi, że zwraca na to uwagę, to będę częściej brać udział w ich konkursach, bo chociaż się starają coś z tym zrobić.

joan

#7343016 Napisano: 18.03.2026 11:47:54
gregory04 napisał(a):

Możliwe, że całkiem sporo. Szczególnie widać to w przypadkach, gdzie ktoś jednego zdania po polsku sensownie sklecić nie potrafi, a coś wygrywa.
Pytanie: na ile to się przekłada na nagrody GŁÓWNE? Bo mnie się widzi, że wcale -> mogę się jednak mylić...
1 gregory04 0

Biala17

#7343020 Napisano: 18.03.2026 11:53:39
rufus napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Bardzo duzo.

Też myślę,  że bardzo duzo. Szczególnie widać to po konkursach na instagramie/Facebooku.  Większość prac na jedno kopyto.

d.kla

#7343034 Napisano: 18.03.2026 12:37:49
Biala17 napisał(a):

rufus napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Bardzo duzo.

Też myślę,  że bardzo duzo. Szczególnie widać to po konkursach na instagramie/Facebooku.  Większość prac na jedno kopyto.

Dokładnie, ale akurat zauważyłam, że często te z insta "na jedno kopyto" najczęściej wygrywają  emotka  ostatnio mnie dosłownie mnie podłamało przy jednym z konkursów z okazji dnia kobiet z zadaniem typu "napisz co jest dla ciebie ważne w naszej sieci hoteli, co moglibyśmy wdrożyć/zmienić", było serio dużo fajnych rad w komentarzach, a wygrała odpowiedź pierwsza lepsza z wklejona czata z wydźwiękiem "liczy się komfort i atmosfera".
0 0

delfinka101

#7343085 Napisano: 18.03.2026 16:30:39
Jestem w tych sprawach zacofana i nie wiem po co mi GAME Pass? Wygrałam 2 x kod i co mam z nimi zrobić? To coś warte?
0 0

magdalena-chili

#7343087 Napisano: 18.03.2026 16:41:21
delfinka101 napisał(a):

Jestem w tych sprawach zacofana i nie wiem po co mi GAME Pass? Wygrałam 2 x kod i co mam z nimi zrobić? To coś warte?

Kompletnie nie rozumiem podejścia ich, Spotify, audiotek itp.  Te kody są dla nowo tworzonych kont. Czyli jak się jest stałym użytkownikiem, ma swoje gry, postępy, itp, to psu na budę, nie skorzysta się. I o ile bylyby to kody dla stałych/starych użytkowników, to by była super nagroda, a tak to z tysiąca kodów, może ze max 100 zostanie wykorzystane. Jednym slowem: kolejna "szitowa" nagroda, ale przecież dajemy górę nagród. emotka

halliday

#7343141 Napisano: 18.03.2026 19:10:56

delfinka101 napisał(a):

Kompletnie nie rozumiem podejścia ich, Spotify, audiotek itp.  Te kody są dla nowo tworzonych kont. Czyli jak się jest stałym użytkownikiem, ma swoje gry, postępy, itp, to psu na budę, nie skorzysta się. I o ile bylyby to kody dla stałych/starych użytkowników, to by była super nagroda, a tak to z tysiąca kodów, może ze max 100 zostanie wykorzystane. Jednym slowem: kolejna "szitowa" nagroda, ale przecież dajemy górę nagród. emotka

akurat xbox game pass aktywowany na innym koncie, ale na tej samej konsoli po ustawieniu opcji ze każdy może go używać, daje możliwość grania na starym koncie gdzie dalej liczą się twoje postępy itd.

magdalena-chili

#7343148 Napisano: 18.03.2026 20:11:10
halliday napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

akurat xbox game pass aktywowany na innym koncie, ale na tej samej konsoli po ustawieniu opcji ze każdy może go używać, daje możliwość grania na starym koncie gdzie dalej liczą się twoje postępy itd.

A to akurat cenna wiadomosc, dziękuję! Ale sam tak przetestowałeś? emotka
0 0