Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#5915032 Napisano: 10.09.2014 09:56:50
emka86, głowa do góry. Jak mi teściowa zwracała uwagę, że mam brudne okna, a ona miała troje dzieci i dawała sobie radę, to nauczyłam się jej odpowiadać:
a ja mam jedno i sobie nie daję rady. i co z tego? emotka

Jest taka jedna zasada, bardzo pomocna w życiu: traktuj ludzi, tak jak oni traktują Ciebie. Walić sentyment i to, co wypada.
0 0

joan

#5915034 Napisano: 10.09.2014 10:03:10
emka86 - mam nadzieję, że życie szykuje dla Ciebie lepszy scenariusz i wszystko się ułoży emotka
0 0

Gość: emka86

#5915037 Napisano: 10.09.2014 10:08:05
trafie 6 w totka i wszystko(wszystkich) będę miała gdzieś... No może oprócz mojego synka,bo tylko on daje mi motywacje do życia
0 0

joan

#5915051 Napisano: 10.09.2014 10:17:15
emka86 napisał(a):

trafie 6 w totka i wszystko(wszystkich) będę miała gdzieś... No może oprócz mojego synka,bo tylko on daje mi motywacje do życia

Prawda jest taka, że życie wije się, jak rzeka i siedząc w kajaku boimy się tego, co za zakrętem, nieznanego. Warto porzucić ten niepokój i po prostu płynąć z prądem.
A co do totka, to całkiem możliwe, że trafisz emotka W końcu: od czego jest wątek gratulacyjny? emotka
0 0

alamak

#5915068 Napisano: 10.09.2014 10:39:56
emka86 napisał(a):

wkurza mnie ,że będę musiała zrezygnować ze swojej pracy emotka

A nie ma świetlicy w szkole? A może udało by ci się znaleźć jakąś sąsiadkę która ma dziecko w tej samej klasie i mogłaby odbierać dwójkę? Ja tak robiłam z sąsiadką - wymieniałyśmy się tygodniami czy dniami, a dzieci bawiły się razem do czasu powrotu rodzica z pracy.
Przemyśl to jeszcze, najtrudniej zawsze na początku, może da się jakoś poukładać ten rok. Dzieci rosną i mądrzeją emotka jeszcze trochę i syn będzie mógł sam wracać i czekać na męża emotka
0 0

pszpsz

#5915089 Napisano: 10.09.2014 11:08:35
wkurza mnie, że wygrałam konkurs, ale nagroda wciąż nie nadchodzi i to zabija radość z wygranej, bo jeśli jej nie ma, to z czego tu się cieszyć?
0 0

edzia21

#5915111 Napisano: 10.09.2014 11:33:49
pszpsz napisał(a):

wkurza mnie, że wygrałam konkurs, ale nagroda wciąż nie nadchodzi i to zabija radość z wygranej, bo jeśli jej nie ma, to z czego tu się cieszyć?

a jaki to konkurs? Jeśli jakieś firmy "no name" na FB, to nie ma się co dziwić emotka
0 0

Gość: eveliina

#5915162 Napisano: 10.09.2014 13:10:23
edzia21 napisał(a):

pszpsz napisał(a):

a jaki to konkurs? Jeśli jakieś firmy "no name" na FB, to nie ma się co dziwić emotka

To nagroda z avanteen - ja też nie dostałam i też mnie to wkurza bo kilka osób już ma nagrodę w domu emotka i teraz człowieku martw się czy łaskawie doślą czy gdzieś coś zaginęło po drodze!
0 0

olunka

#5915165 Napisano: 10.09.2014 13:13:57
A mnie wkurza ze sa ludzie ktorzy potrafia bezwzglednie oszukac i maja gdzies ze ktos za nich musi zapłacić, a w dodatku nie ma sposobu by pieniądze odzyskac
0 0

pszpsz

#5915170 Napisano: 10.09.2014 13:20:17
eveliina napisał(a):

edzia21 napisał(a):

pszpsz napisał(a):

To nagroda z avanteen - ja też nie dostałam i też mnie to wkurza bo kilka osób już ma nagrodę w domu emotka i teraz człowieku martw się czy łaskawie doślą czy gdzieś coś zaginęło po drodze!

wreszcie, po moim ponagleniu, kobieta której adres podano w SMSie po przesłaniu danych, odpisała!
moją wygraną wysłano 5.09 poleconym, poprosiłam o numer nadania i również mi go przesłano.

nagroda konkretnie od wydawnictwa Agora.
0 0

Gość: amif

#5915173 Napisano: 10.09.2014 13:23:36
Mnie wkurza że nie dotarła do mnie stacja pogodowa emotka
0 0

Gość: gosia16

#5915178 Napisano: 10.09.2014 13:27:56
amif napisał(a):

Mnie wkurza że nie dotarła do mnie stacja pogodowa emotka

ooo,do mnie też nie emotka
0 0

oryginalny80

#5915358 Napisano: 10.09.2014 18:56:36
Może nie wkurza, co dużo wyjaśnia i motywuje,ale do rzeczy...
Dzwoni kurier i mówi że przyjedzie z paczką. Ja mu na to (dumny jak Trybson z Warsaw Show po kolejnym centymetrze w bicepsie) że wiem, że się jego spodziewałem, że przecież często mi coś przywozi i że paczkę odbiorą rodzice bo tam nie mieszkam, ale mam prośbę by mogli otworzyć przy nim karton. A facet mówi: "Panie to są talerze z konkursu, ale ładnie zapakowane to nie ma mowy by się im coś po drodze stało". Pytam skąd wie, a on że dziś już cztery lub pięć takich zestawów dostarczył...W tym momencie zwiędłem jak tulipany z Biedronki i dotarło do mnie czemu nagrody z konkursów lokalnych przechodzą mi ostatnio koło nosa. Gdzie te czasy co mało kto grał w moim mieście? Ech...Pozdrawiam serdecznie moją lokalną konkurencję emotka
0 0

malenka

#5915362 Napisano: 10.09.2014 19:01:45
Wkurza mnie Żabka! Po cholerę organizują konkursy z bonami skoro nie można ich zrealizować, bo personel niedoinformowany?! emotka Pustki w portfelu więc dylałam przez połowę miasta żeby wydać te bony trzymane "na czarną godzinę", a sprzedawca wielkie oczy, bo nigdy ich nie widział i nie wie co z nimi zrobić!
0 0

staszek

#5915364 Napisano: 10.09.2014 19:04:24
malenka napisał(a):

Wkurza mnie Żabka! Po cholerę organizują konkursy z bonami skoro nie można ich zrealizować, bo personel niedoinformowany?! emotka Pustki w portfelu więc dylałam przez połowę miasta żeby wydać te bony trzymane "na czarną godzinę", a sprzedawca wielkie oczy, bo nigdy ich nie widział i nie wie co z nimi zrobić!

Napisz do nich. Siostra też miała problem ze zrealizowaniem, odpisali, że przepraszają i podali adres sklepu, w którym będzie mogła je zrealizować. Na drugim końcu miasta, ze 30 km...
0 0

malenka

#5915372 Napisano: 10.09.2014 19:16:49
staszek napisał(a):

malenka napisał(a):

Napisz do nich. Siostra też miała problem ze zrealizowaniem, odpisali, że przepraszają i podali adres sklepu, w którym będzie mogła je zrealizować. Na drugim końcu miasta, ze 30 km...

Tak będę musiała zrobić. Mam nadzieję, że nie karzą mi jechać jeszcze dalej niż byłam dziś.
0 0

Gość: hittmanka

#5915389 Napisano: 10.09.2014 19:49:06
joan napisał(a):

emka86 napisał(a):

Prawda jest taka, że życie wije się, jak rzeka i siedząc w kajaku boimy się tego, co za zakrętem, nieznanego. Warto porzucić ten niepokój i po prostu płynąć z prądem.
A co do totka, to całkiem możliwe, że trafisz emotka W końcu: od czego jest wątek gratulacyjny? emotka

nie narzekaj, że masz pod górę gdy zmierzasz na szczyt....
0 0

zaczytana-pola

#5915479 Napisano: 10.09.2014 22:06:00
A mnie dzisiaj wkurza, że w szkole mojego syna od początku września... malowanie emotka Jakby nie można było tego zrobić latem, w czasie wakacji. Wszędzie brud, smród farb! Wczoraj pokusili się nawet o malowanie szafek. Dobrze, że sama poszłam po ubrania młodego, bo znając życie byłby cały niebieski. Gdzie mózg? emotka emotka
0 0

frodo

#5915512 Napisano: 10.09.2014 22:52:56
Wkurzają mnie loterie, wszędzie tylko loterie i loterie, aż falki mi się od tego przewracają emotka
0 0

ziolko

#5915628 Napisano: 11.09.2014 10:12:07
zaczytana-pola napisał(a):

A mnie dzisiaj wkurza, że w szkole mojego syna od początku września... malowanie emotka Jakby nie można było tego zrobić latem, w czasie wakacji. Wszędzie brud, smród farb! Wczoraj pokusili się nawet o malowanie szafek. Dobrze, że sama poszłam po ubrania młodego, bo znając życie byłby cały niebieski. Gdzie mózg? emotka emotka

heh.. znam z widzenia jedną dyrektorkę, która wyleciała ze stanowiska dlatego, że było malowanie podłogi w sali gimnastycznej kilka dni przed końcem sierpnia i do początku roku szkolnego nie wywietrzyło się, rodzice złożyli skargę, że śmierdzi, ktoś przyjechał i okazało się, że smród lakieru jest nie do wytrzymania.

A jak malowali szafki to też pewno farbą olejną, więc zapach farby będzie długo wisiał w powietrzu.

Gdzie sens, gdzie logika??
0 0