Wkurza mnie...

alamak

#6105793 Napisano: 03.11.2015 14:09:10
constanza napisał(a):

wkurza mnie moje niezdecydowanie emotka  chcę mieć piękny uśmiech, zdecydowałam się na prawie 3 lata leczenia apratem ortodontycznym, wizyta umówiona za 2 tygodnie. A teraz zaczynam się bardzo tego bać - bólu, wyrzeczeń w jedzeniu, wyglądu i tego, ze po wszystkim efekt nie będzie zadowalający.  Nie wiem co robić emotka

Dasz radę! emotka   Ja też się bardzo bałam przed założeniem aparatu, a teraz gdy leczenie już się u mnie kończy, żałuję tylko jednego - że wcześniej się na to nie zdecydowałam emotka  Bo ząbki śliczne, żadnych ograniczeń w jedzeniu nie ma (tylko jabłko trudno ugryźć, ale zawsze można pokroić emotka ), a w dodatku mam wrażenie, że aparat odmładza! Same plusy!
0 0

elmo

#6105794 Napisano: 03.11.2015 14:09:19
poprostuanette napisał(a):

topaz... spodziewałam sie telefonu emotka

Mnie wkurza do kwadratu! 
Ani do mnie nie dzwonią, ani do męża... 
0 0

calliope

#6105800 Napisano: 03.11.2015 14:12:35
constanza napisał(a):

wkurza mnie moje niezdecydowanie emotka  chcę mieć piękny uśmiech, zdecydowałam się na prawie 3 lata leczenia apratem ortodontycznym, wizyta umówiona za 2 tygodnie. A teraz zaczynam się bardzo tego bać - bólu, wyrzeczeń w jedzeniu, wyglądu i tego, ze po wszystkim efekt nie będzie zadowalający.  Nie wiem co robić emotka

constanza dziewczyny dobrze mówią! To jest Twoja inwestycja w siebie i swoje zdrowie. emotka U mnie mija dziś 3 miesiące z aparatem i zupełnie inaczej wyglądam i się czuję, mimo, że jeszcze w sumie długa droga przede mną. Bólu praktycznie brak, jeśli chodzi o jedzenie to zrezygnowałam co najwyżej z kilku rzeczy lub zastąpiłam je czymś innym. Jeśli Twój lekarz jest dobry w tym co robi  to wszystko powinno pójść dobrze (jeśli nie to lepiej znaleźć innego)
0 0

mmagd

#6105812 Napisano: 03.11.2015 14:26:22
constanza napisał(a):

Ja nosiłam 3 lata aparat i nie żałuje. Nawet za nim tęsknię... emotka  
Efekt końcowy wynagrodził WSZYSTKO !
Naprawdę warto!! I nie zastanawiaj się ani chwili dłużej, jeśli masz możliwości finansowe na jego założenie!! 
0 0

freyja88

#6105820 Napisano: 03.11.2015 14:36:15
Miałam ostatnie dwa zęby do plombowania, więc skusiłam się na zrobienie ich za jednym zamachem. Dentysta dowalił mi tyle znieczulenia, że od godziny 10tej nie czuję pół twarzy. A Ja głupia poszłam jeszcze po wizycie do apteki po syropki i takie tam bzdety i Pani farmaceutka nie rozumiała co do niej mówię. Wstyd emotka
0 0

karolinamat

#6105824 Napisano: 03.11.2015 14:39:41
elmo napisał(a):

poprostuanette napisał(a):

topaz... spodziewałam sie telefonu emotka

Mnie wkurza do kwadratu! 
Ani do mnie nie dzwonią, ani do męża... 

Też się dopiszę;)
0 0

karolinamat

#6105828 Napisano: 03.11.2015 14:41:13
mmagd napisał(a):

constanza napisał(a):

Naprawdę warto!! I nie zastanawiaj się ani chwili dłużej, jeśli masz możliwości finansowe na jego założenie!! 

Mnie wkurza że dopiero teraz w wieku 34 lat myślę o aparacie emotka   Ma ktoś namiary na dobrego ortodontę w Poznaniu???
0 0

freyja88

#6105838 Napisano: 03.11.2015 14:54:45
karolinamat napisał(a):

mmagd napisał(a):

constanza napisał(a):

Mnie wkurza że dopiero teraz w wieku 34 lat myślę o aparacie emotka   Ma ktoś namiary na dobrego ortodontę w Poznaniu???

Ha! Mnie aparat ściagnieto 1,5roku temu i efekt super emotka Ale...zanim mi go założono byłam w innym gabinecie w ktorym Pani stomatolog powiedziała, ze mam taki zgryz, że tu aparat za wiele nie pomoże i...że korekcja musi się odbyć OPERACYJNIE! Tzn, że wytną mi po kawałku szczęki dolnej z jednej i drugiej strony i dopiero po tym można będzie zalożyc aparat. "Pani się nie martwi...w 20 000zł się zamkniemy" emotka
poszlam do innego ortodonty, ktory się tylko zaśmiał i zalozyl normalnie aparat. Także....

WKURZAJĄ MNIE NACIĄGACZE emotka
0 0

Ferdia

#6105851 Napisano: 03.11.2015 15:16:47
buncia88 napisał(a):

karolinamat napisał(a):

mmagd napisał(a):

constanza napisał(a):wkurza mnie moje niezdecydowanie emotka  chcę mieć piękny uśmiech, zdecydowałam się na prawie 3 lata leczenia apratem ortodontycznym, wizyta umówiona za 2 tygodnie. A teraz zaczynam się bardzo tego bać - bólu, wyrzeczeń w jedzeniu, wyglądu i tego, ze po wszystkim efekt nie będzie zadowalający.  Nie wiem co robić emotka

Ha! Mnie aparat ściagnieto 1,5roku temu i efekt super emotka Ale...zanim mi go założono byłam w innym gabinecie w ktorym Pani stomatolog powiedziała, ze mam taki zgryz, że tu aparat za wiele nie pomoże i...że korekcja musi się odbyć OPERACYJNIE! Tzn, że wytną mi po kawałku szczęki dolnej z jednej i drugiej strony i dopiero po tym można będzie zalożyc aparat. "Pani się nie martwi...w 20 000zł się zamkniemy" emotka
poszlam do innego ortodonty, ktory się tylko zaśmiał i zalozyl normalnie aparat. Także....

WKURZAJĄ MNIE NACIĄGACZE emotka

W Poznaniu nie znam...  ale radzę zrobić dobre rozpoznanie i iść do kilku lekarzy, żeby zobaczyć co kto zaproponuje.. sprawdź ile lat doświadczenia ma lekarz...
Ja noszę aparat już 3 lata (miałam nosić 1,5 roku - nie zakładałam ze względów estetycznych, miałam tylko z jednej strony zgryz krzyżowy na wysokości '6' i trochę stłoczone zęby na dole, ale minimalnie) i końca nie widać, lekarka zniszczyła mi zęby i za każdym razem wmawia mi, że jest coraz lepiej.... w tej chwili moje górne zęby wiszą nad dolnymi tak, jakbym miała protruzję....  Jakbym miała decydować się jeszcze raz na założenie aparatu do domagałabym się umowy na piśmie ze szczegółami dotyczącymi leczenia i wyglądu zębów po... chociaż z moim doświadczeniem, raczej bym się nie zdecydowała...
0 0

calliope

#6105991 Napisano: 03.11.2015 19:31:51
buncia myślałam, że tego typu operacje robi się już po jako takim ustawieniu zębów aparatem żeby było wiadomo ile dokładnie ciąć/dokładać emotka . Dobrze, że znalazłaś swojego ortodontę. emotka

Ferdia szczerze Ci współczuję emotka   mam nadzieję, że uda się tej kobiecie ustawić zęby tak żebyś była zadowolona. emotka
0 0

Gość: lethe

#6105999 Napisano: 03.11.2015 19:43:04
calliope napisał(a):

buncia myślałam, że tego typu operacje robi się już po jako takim ustawieniu zębów aparatem żeby było wiadomo ile dokładnie ciąć/dokładać emotka . Dobrze, że znalazłaś swojego ortodontę. emotka

Ferdia szczerze Ci współczuję emotka   mam nadzieję, że uda się tej kobiecie ustawić zęby tak żebyś była zadowolona. emotka

Najpierw nosi sie aparat. Jak zgryz juz jest przygotowany, dopiero wykonuje sie operacje nadal w aparacie. 
0 0

pioge7

#6106197 Napisano: 04.11.2015 09:41:54
Wkurza mnie to, że dziś musiałem podjąć najtrudniejszą decyzję w życiu... Po ponad 13 latach musiałem pozwolić mojemu największemu przyjacielowi odejść. Nigdy
się z tym nie pogodzę. Żegnaj KUBUSIU, będzie mi Cię bardzo brakować. Żegnaj przyjacielu ... +4.11.2015, godz. 7:55, chociaż już nie cierpisz! Wybacz mi!
0 0

ondine

#6106258 Napisano: 04.11.2015 10:59:56
pioge, współczuję, też przez to przechodziłam i musiałam podjąć tą samą decyzję, niestety psy żyją krócej niż my i nie mamy na to wpływu... Jeśli cierpiał to na pewno jest mu teraz lepiej. Przykro mi... emotka
0 0

Gość: pekaes86

#6106285 Napisano: 04.11.2015 11:26:19
ondine napisał(a):

pioge, współczuję, też przez to przechodziłam i musiałam podjąć tą samą decyzję, niestety psy żyją krócej niż my i nie mamy na to wpływu... Jeśli cierpiał to na pewno jest mu teraz lepiej. Przykro mi... emotka

Ja też rozumiem, co czujesz. Psy są wspaniałymi przyjaciółmi. Teraz biega zdrowy i radosny za Tęczowym Mostkiem...
0 0

kacia

#6106307 Napisano: 04.11.2015 11:45:32
Koncert Indili odwołany i moja najcenniejsza nagroda w życiu poszła się *****............
0 0

Gość: polarniczka

#6106310 Napisano: 04.11.2015 11:51:04
pioge7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że dziś musiałem podjąć najtrudniejszą decyzję w życiu... Po ponad 13 latach musiałem pozwolić mojemu największemu przyjacielowi odejść. Nigdy
się z tym nie pogodzę. Żegnaj KUBUSIU, będzie mi Cię bardzo brakować. Żegnaj przyjacielu ... +4.11.2015, godz. 7:55, chociaż już nie cierpisz! Wybacz mi!

przechodziłam to samo rok temu w listopadzie...wiem co czujesz, ale powiem Ci jedno...najważniejsze, że pies nie cierpi i przeszedł przez Tęczowy Most...emotka
0 0

agamaty

#6106311 Napisano: 04.11.2015 11:51:17
kazałam mężowi kupić Łaciate na konkurs - kupił, tyle, że w opakowaniach bez konkursowego nadruku...
0 0

kalka

#6106314 Napisano: 04.11.2015 11:55:52
agamaty napisał(a):

kazałam mężowi kupić Łaciate na konkurs - kupił, tyle, że w opakowaniach bez konkursowego nadruku...

to norma, bezpieczniej dziecko wysłać po zakupy konkursowe niż faceta  emotka
0 0

jasnoniebieska

#6106368 Napisano: 04.11.2015 13:08:46
pioge7 napisał(a):

Bardzo mocno współczuję emotka Strata ukochanego zwierzaka boli najbardziej. Aż się serce kraja. Trzymaj się emotka
0 0

kemli

#6106378 Napisano: 04.11.2015 13:21:47
pioge7 ja również współczuję. 13 lat to kupa czasu. na pewno pięknego czasu spędzonego razem. trzymaj się mocno! przesyłam uściski i całuski!
0 0