Wkurza mnie...

elotta

#6106570 Napisano: 04.11.2015 17:05:46
Uważam za przesadną jedyie sytuację, gdy ktoś stawia zwierze PONAD człowieka. Czyli chodzi mniej więcej o to, co napisała kadjas123.

pioge7, naprawdę współczuję straty. Sama płakałam i żaliłam się jak dziecko, gdy pieska, którego miałam jedynie tydzień lub dwa rozjechał samochód na moim podwórku emotka
0 0

adamaszek

#6106606 Napisano: 04.11.2015 17:56:37
bethan napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Pewnie czesc z Was mnie pojedzie ale co tam-wkurza mnie takie rozczulanie sie nad psem pomimo,ze sama mam psa.To zwierze i szanuje zwierzeta,ale no nie robmy z tego szopki.

Przykro to czytać chochliczko emotka

bardzo przykro, niestety... emotka
0 0

taalvikki

#6106607 Napisano: 04.11.2015 17:57:16
elotta napisał(a):

Uważam za przesadną jedyie sytuację, gdy ktoś stawia zwierze PONAD człowieka. Czyli chodzi mniej więcej o to, co napisała kadjas123.

pioge7, naprawdę współczuję straty. Sama płakałam i żaliłam się jak dziecko, gdy pieska, którego miałam jedynie tydzień lub dwa rozjechał samochód na moim podwórku emotka

a niby dlaczego miałabym stawiać człowieka ponad zwierzęta? dlatego, że ludzie stworzyli jakąś rzekomo lepszą cywilizację, która wiele zwierząt zabija? to zwierzęta były na tym świecie pierwsze i to one są najszczersze w swych działaniach. o wiele więcej krzywd popełniają ludzie, ze swoich jakże człowieczych powodów (kadjas123 - właśnie, napisałaś, że to człowiek zranił wielu, a nie pies). nie będę więc wywyższać tego gatunku, do którego należę, tylko dlatego, że do niego należę. tak więc odważnie powiem, że im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej cenię zwierzęta. i nie ma argumentu, który jakoś udowodni, że to człowiek jest über.

pioge7, słowa mało tutaj pomogą, ale trzymaj się!   emotka
popłakałam się, jak przeczytałam Twój wpis, jeszcze ze zdjęciem. osobiście tak kocham zwierzaki, że nawet śmierć tych, których nie znałam, mnie przytłacza, a nieraz nawet, gdy widzę kota czy psa przebiegającego przez ulicę, to wpadam w panikę, bo się boję, że wpadnie pod samochód. zwierzaki to cudowne istoty i najlepsi przyjaciele, a wkurzają mnie dziś... ludzie, którzy ich nie doceniają, za to siebie stawiają na pierwszym miejscu... emotka
0 0

adamaszek

#6106609 Napisano: 04.11.2015 18:00:27
chochliczka napisał(a):

Pewnie czesc z Was mnie pojedzie ale co tam-wkurza mnie takie rozczulanie sie nad psem pomimo,ze sama mam psa.To zwierze i szanuje zwierzeta,ale no nie robmy z tego szopki.

a ja doskonale rozumiem takie rozczulanie się nad psem, nad tym, że nadchodzi dzień, kiedy trzeba sie rozstać. I jest to ogromny ból. Zrozumie to tylko człowiek wrażliwy, empatyczny...
0 0

cc_investigator

#6106610 Napisano: 04.11.2015 18:05:12
adamaszek napisał(a):

bethan napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Przykro to czytać chochliczko emotka

bardzo przykro, niestety... emotka

To nie jest szopka. To uczucia, emocje i ogromne poczucie straty po odejściu bardzo bliskiej żyjącej istoty. To, że nie był to człowiek jest dla mnie zupełnie nieważne. I może napiszę herezję wybaczcie - strata mojej kotki (16-letniej), która ze mną dorastała, bolała mnie duużo bardziej, niż strata dziadka, którego praktycznie nie znałam, z którym miałam sporadyczny kontakt.
0 0

banka-manka

#6106616 Napisano: 04.11.2015 18:17:44
emotka  przegapiłam konkurs w żabce - myślałam, że do dziś! Jedno zgłoszenie poszło. Dziś miało być drugie, jest paragon, odpowiedz - a to było do wczoraj, a nie do dziś !!!! emotka
0 0

Gość: polarniczka

#6106632 Napisano: 04.11.2015 18:41:23
wkurzają mnie ludzie wklejający konkursy i nie czytający regulaminów....pisze, że konkurs (zbieranie odpowiedzi) trwa do 01.11.2015 a wyłanianie laureatów do 05.11.2015 i co pisze ten co wkleja? że konkurs trwa do 05.11.2015....dla takich osób jest specjalne miejsce w piekle....wrrrrrr
0 0

banka-manka

#6106639 Napisano: 04.11.2015 18:49:11
polarniczka napisał(a):

wkurzają mnie ludzie wklejający konkursy i nie czytający regulaminów....pisze, że konkurs (zbieranie odpowiedzi) trwa do 01.11.2015 a wyłanianie laureatów do 05.11.2015 i co pisze ten co wkleja? że konkurs trwa do 05.11.2015....dla takich osób jest specjalne miejsce w piekle....wrrrrrr

Gdzie takie rzeczy można zgłaszać?
Kilkakrotnie tez na takie coś się natknęłam. Teraz też wisi świeży konkurs z taką głupotą - do jutra termin, a ktoś wpisał termin z testowaniem - i konkurs kończy się za 43 dni!
0 0

Gość: zwierzyniec

#6106646 Napisano: 04.11.2015 18:56:57
banka-manka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Kilkakrotnie tez na takie coś się natknęłam. Teraz też wisi świeży konkurs z taką głupotą - do jutra termin, a ktoś wpisał termin z testowaniem - i konkurs kończy się za 43 dni!

Klikasz w zieloną koniczynkę po prawej stronie przy tytule konkursu i masz "zgłoś błąd" - wpisujesz prawidłowe dane i będzie poprawione
0 0

ondine

#6106652 Napisano: 04.11.2015 19:08:42
chochliczka napisał(a):

Nie zamierzam mowic,ze jestes psychiczny nie znam Cie a i kompetencji w tej kwestii nie mam.Chodzi mi tylko o granice,ktorych sie nie powinno przekraczac.Inaczej niedlugo bedzie wiecej schronisk dla zwierzat niz domow pomocy dla dzieci.

Każdy powinien sam sobie wyznaczać tę granicę. Ja mam na przykład totalnie inne zdanie na ten temat i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia, mimo, że przekraczam zdecydowanie Twoją granicę (ale nie moją). emotka
Każdy ma swoje poglądy, ale nie powinno się nazywać utraty czyjegoś przyjaciela (bez znaczenia czy jest on człowiekiem czy psem) "szopką"... emotka
0 0

elotta

#6106654 Napisano: 04.11.2015 19:09:46
banka-manka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

mogłabyś dać linka do konkursu? emotka
0 0

#6106656 Napisano: 04.11.2015 19:11:42
elotta napisał(a):

banka-manka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

https://www.e-kon...in.html#.VjpKJpiG_iI
0 0

tosca

#6106665 Napisano: 04.11.2015 19:22:45
polarniczka napisał(a):

Chyba jestem kompletnie niekumata,bo  nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem?
Zawsze przecież można się pofatygować i konkurs znaleźć samemu w sieci już w dniu jego rozpoczęcia, a przeczytawszy regulamin dostępny dla każdego od deski do deski, uprzedzając  "wklejającego" zamieścić w bazie jego dokładniejszy opis.
Sama się natknęłam na sytuację ,o której piszesz,ale nigdy nie przyszło by mi do głowy ,aby temu,kto zamieścił konkurs na stronie,życzyć smażenia się w piekle.Wolę przyjąć,że było to nieumyślne działanie i zamiast się bezsensu złościć,staram się docenić chęci i czyjś poświęcony czas,który zamiast na szukanie nowych konkursów,mógł poświęcić na branie udziałów w tych,które podane są "na tacy".
0 0

banka-manka

#6106668 Napisano: 04.11.2015 19:26:30
zwierzyniec napisał(a):

banka-manka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Klikasz w zieloną koniczynkę po prawej stronie przy tytule konkursu i masz "zgłoś błąd" - wpisujesz prawidłowe dane i będzie poprawione

Dziękuje emotka
0 0

banka-manka

#6106669 Napisano: 04.11.2015 19:28:22
elotta napisał(a):

banka-manka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Zgłoszenia do testowania do dzisiaj, do północy.
https://www.e-kon...is.html#.VjpNnbcvfIU
0 0

Gość: chochliczka

#6106677 Napisano: 04.11.2015 19:44:06
koniczynka123 napisał(a):

polarniczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

serce człowieka poznaje się po tym jak traktuje on zwierzęta...
Immanuel Kant....

Absolutnie się z tym nie zgadzam ! Znam faceta który zwierzęta można powiedzieć "nosił na rękach" a zranił wielu ludzi emotka

Wlaśnie o tym mówię... tez znam takich.
0 0

kalka

#6106680 Napisano: 04.11.2015 19:47:13
ilonaaa93 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że dziś musiałem podjąć najtrudniejszą decyzję w życiu... Po ponad 13 latach musiałem pozwolić mojemu największemu przyjacielowi odejść. Nigdy
się z tym nie pogodzę. Żegnaj KUBUSIU, będzie mi Cię bardzo brakować. Żegnaj przyjacielu ... +4.11.2015, godz. 7:55, chociaż już nie cierpisz! Wybacz mi!

Bardzo mocno współczuję emotka Strata ukochanego zwierzaka boli najbardziej. Aż się serce kraja. Trzymaj się emotka

pioge7, mocno Cię przytulam emotka  , rozumiem co czujesz i nawet nie mogę Cię pocieszyć, bo wiem, że czas nie leczy ran emotka  
Do dzisiaj tęsknię za moim ukochanym kotem, cudownym, śmiesznym słodziakiem. emotka  
0 0

Gość: chochliczka

#6106681 Napisano: 04.11.2015 19:49:15
polarniczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Immanuel Kant....

Wiesz bez urazy ale jak dla mnie totalna bzdura. Taki pusty slogan i tyle.
Ja rozumiem  pioge7  i szanuje Twoje uczucia,ale mam prawo wyrazić swoje zdanie co też czynię.
A tak apropos polarniczko, czy zanim zjesz pysznego schabowego też myślisz o tym jakie cierpienie zadano  tej swince?  emotka  Jak mówię wszystko z umiarem i będzie ok/
0 0

#6106682 Napisano: 04.11.2015 19:50:09
tosca napisał(a):

polarniczka napisał(a):

Chyba jestem kompletnie niekumata,bo  nie za bardzo rozumiem w czym tkwi problem?
Zawsze przecież można się pofatygować i konkurs znaleźć samemu w sieci już w dniu jego rozpoczęcia, a przeczytawszy regulamin dostępny dla każdego od deski do deski, uprzedzając  "wklejającego" zamieścić w bazie jego dokładniejszy opis.
Sama się natknęłam na sytuację ,o której piszesz,ale nigdy nie przyszło by mi do głowy ,aby temu,kto zamieścił konkurs na stronie,życzyć smażenia się w piekle.Wolę przyjąć,że było to nieumyślne działanie i zamiast się bezsensu złościć,staram się docenić chęci i czyjś poświęcony czas,który zamiast na szukanie nowych konkursów,mógł poświęcić na branie udziałów w tych,które podane są "na tacy".

ja o wozie ty o kozie i jakieś patetyczne wstawki....fakty są takie, że konkurs jest wklejony z błędem i ktoś kto bierze udział w konkursie widząc, ze data jest do 5 to czasami bierze tego 5 a potem się okazuje, ze konk trwa do 01.11.2015. Przy takiej ilości konkursów nie mam czasu wchodzić i analizować daty, bo ufam, że ktoś dodał konkurs z dobrą datą...tyle....ja to widzę tak, że ktoś idzie na ilość i tak się spieszy, że nie zwraca uwagi na istotne fakty....tyle w temacie
0 0

#6106683 Napisano: 04.11.2015 19:51:31
chochliczka napisał(a):

polarniczka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Immanuel Kant....

Wiesz bez urazy ale jak dla mnie totalna bzdura. Taki pusty slogan i tyle.
Ja rozumiem  pioge7  i szanuje Twoje uczucia,ale mam prawo wyrazić swoje zdanie co też czynię.
A tak apropos polarniczko, czy zanim zjesz pysznego schabowego też myślisz o tym jakie cierpienie zadano  tej swince?  emotka  Jak mówię wszystko z umiarem i będzie ok/

mów i pisz co chcesz, ale miej świadomość, że tak jak ty każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie i opinię i możesz nie zgadzać się z tym zdaniem czy osobą, ale je szanuj....
0 0