Wkurza mnie...

zdolnabestia

#6236986 Napisano: 03.08.2016 19:08:48
bridget napisał(a):

wkurza  mnie Alma  i puste  połki zeby nawet na konkurs Nestle majonezu nie mieli?  sama torebki mam kupic których nieemotka uzywam

Czytałam o tym ostatnio. 
http://www.money....y,147,0,2129811.html
1 bridget 0

petunija1

#6236989 Napisano: 03.08.2016 19:26:07
DPD mnie wkurza.
Brak telefonu,brak awizo i przede wszystkim brak chęci kuriera do pracy.
Tylko dlaczego to się odbija na mnie i mojej przesyłce????emotka

Mam wrażenie,że kurierzy (część) coraz gorzej pracują.Olewactwo klienta totalne.emotka
0 1 lager

freyja88

#6237053 Napisano: 03.08.2016 21:57:12
petunija1 napisał(a):

DPD mnie wkurza.

Mam wrażenie,że kurierzy (część) coraz gorzej pracują.Olewactwo klienta totalne.emotka

Mój kurier z DPD jest "człowiekiem". Jesteśmy prawie cały dzień na mieszaniu, które remontujemy a przesyłki adresowane są na  stare mieszkanie w którym jeszcze "jesteśmy". I mimo tego, że to nie jego rejon po pracy jak zjeżdża dostarcza nam przesyłki na nowy adres. Ciągnie sie to długo, więc postanowiłam, ze dam mu w podziekowaniu mały prezent w postani piłki z Orlenu i flachy emotka Był baaardzo zaskoczony i powiedział, że to nie jest dla niego żaden problem.

Przy okazji dowiedziałam sie, ze w DPD nie ma urlopu. Kurierzy zatrudniani są na śmieciówkach. Nie dziwota więc, ze niektórym się nie chce (Nie usprawiedliwiam -prosze tylko o nie wsadzanie wszystkich do jednego wora)
0 0

petunija1

#6237056 Napisano: 03.08.2016 22:01:05
buncia88 napisał(a):

petunija1 napisał(a):

DPD mnie wkurza.

Mój kurier z DPD jest "człowiekiem". Jesteśmy prawie cały dzień na mieszaniu, które remontujemy a przesyłki adresowane są na  stare mieszkanie w którym jeszcze "jesteśmy". I mimo tego, że to nie jego rejon po pracy jak zjeżdża dostarcza nam przesyłki na nowy adres. Ciągnie sie to długo, więc postanowiłam, ze dam mu w podziekowaniu mały prezent w postani piłki z Orlenu i flachy emotka Był baaardzo zaskoczony i powiedział, że to nie jest dla niego żaden problem.

Przy okazji dowiedziałam sie, ze w DPD nie ma urlopu. Kurierzy zatrudniani są na śmieciówkach. Nie dziwota więc, ze niektórym się nie chce (Nie usprawiedliwiam -prosze tylko o nie wsadzanie wszystkich do jednego wora)

Uściślam-mój kurier z DPD mnie wkurza.
NIEMIŁOSIERNIE.emotka
1 freyja88 0

freyja88

#6237063 Napisano: 03.08.2016 22:05:04
petunija1 napisał(a):

Uściślam-mój kurier z DPD mnie wkurza.
NIEMIŁOSIERNIE.emotka

emotka
  A mnie wkurza mój sąsiad z dołu. Ma (przepraszam) obsr*ny pas startowy przez gołębie na balkonie i to mu nie przeszkadza a zaraz
dzwoni, że mu parę kropelek czystej wody kapnie na balkon w czasie gdy
moje dzieci pluskają się w basenie.
Zmierzły, stary kawaler...
0 0

aurorcia

#6237102 Napisano: 03.08.2016 22:45:58
Krew mnie zaleje! Jestem za granicą, ale przed wyjazdem upewniałam się w Play, że wyślę z zagranicy smsy premium i powiedziano mi że bez problmu, teraz próbuje z dwóch telefonów i du..emotka  dzwonię do Play a gość mi mówi, że nie ma takiej możliwości, no debile jedneemotka
0 0

marzenier

#6237105 Napisano: 03.08.2016 22:53:02
aurorcia napisał(a):

Krew mnie zaleje! Jestem za granicą, ale przed wyjazdem upewniałam się w Play, że wyślę z zagranicy smsy premium i powiedziano mi że bez problmu, teraz próbuje z dwóch telefonów i du..emotka  dzwonię do Play a gość mi mówi, że nie ma takiej możliwości, no debile jedneemotka

No w pleyu nie idzie.
Swoją drogą nie wiem dlaczego:/
Tmobil i Orange idzie bez problemu,choć marne to dla Ciebie w tej chwili pocieszenie.
Może,dzwon do kogoś z pl,do kogo masz mega zaufanie,niech wysyła w Twoim imieniu emotka
0 0

aurorcia

#6237113 Napisano: 03.08.2016 23:12:51
I prawie bym sie klocila,ze w zeszłym roku wysylałam! A owszem wysyłałam,ale miałam t-mobile,ktore zamienilam na play,bo mialy rok waznosci konta wrrr! 
0 0

bridget

#6237115 Napisano: 03.08.2016 23:15:08
marzenier napisał(a):

aurorcia napisał(a):

No w pleyu nie idzie.
Swoją drogą nie wiem dlaczego:/
Tmobil i Orange idzie bez problemu,choć marne to dla Ciebie w tej chwili pocieszenie.
Może,dzwon do kogoś z pl,do kogo masz mega zaufanie,niech wysyła w Twoim imieniu emotka

popros kogos zaufanego moze  ma wolne nr zeby Tobie wysłał i hasła sie nei zmarnuja
0 0

zaczytana-pola

#6237171 Napisano: 04.08.2016 09:24:13
Punkt 5:39 dzwoni kurier: Od roku jeżdżę w te rejony i zupełnie nie wiem gdzie pani mieszka.emotka emotka Inpost.   emotka emotka
0 0

Gość: logos89

#6237185 Napisano: 04.08.2016 10:06:40
Mój kuroer mówi " w tym mieście tylko dla Pani przywożę nagrody, nikt inny tu nie gra " emotka  
0 0

darog

#6237218 Napisano: 04.08.2016 10:49:39
Dzwoni Versus.. w sprawie..weryfikacji danych?? emotka Ale jak to? paragon Ok, wszystko wysłane w terminie..jakie dane??

Chodzi o podany numer telefonu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo oni w swoich materiałach mają, że ten numer posiada inna osoba (doskonale mi znana) -podają jej imię i nazwisko..!!!
3 godziny szukałem, myślałem.. owszem rok temu była wygrana u nich z tego numeru i podane inne dane..

Ale..przecież w tych ch...rnych oświadczeniach/regulaminach  jest wyraźnie: zgoda do przetwarzania danych do celów tego konkretnego konkursu..

Jakim "cudem" oni to trzymają.. Muszą mieć całe bazy danych , adresy, etc.. I pewnie nie tylko oni.

Poza tym mam taką myśl, że agencje nie za bardzo patrzą na teksty.. chyba "zależy" im na tym, aby ta sama osoba/ adres za często nie wygrywały..

Inaczej po co ta "zmiana starterów"  No tak mnie ten Versus rozsierdził, że hej..
przecież ludzie rezygnują z tel, z numerów, etc.. mógł mi się trafić w spadku i czyjegoś konkursowicza.. żeby ustalać- kto jest właścicielem numeru???

0 0

ziolko

#6237229 Napisano: 04.08.2016 10:55:18
@darekgryko - no to im powiedz, że numer masz np. od 2 miesięcy i nie wiesz, kto był poprzednim właścicielem.
I nie Twoja wina, że ten numer był kiedyś przez kogoś zgłoszony emotka  przecież numery wracają do bazy numerów.
Np. mój tata miał numer po kurierze z Krakowa...

Poza tym zapytaj, dlaczego chcą wiedzieć, kto był poprzednim właścicielem, skoro dane są zbierane TYLKO do konkretnego konkursu i nie mają prawa ich dalej przetwarzać?
Widać UOKiK musi się zająć takimi agencjami, które tworzą sobie nielegalnie bazy danych,.... 

Ronja

#6237257 Napisano: 04.08.2016 11:17:30
bridget napisał(a):

wkurza  mnie Alma  i puste  połki zeby nawet na konkurs Nestle majonezu nie mieli?  sama torebki mam kupic których nieemotka uzywam

http://www.pomors...e-sa-puste,10454818/
1 freyja88 0

joan

#6237263 Napisano: 04.08.2016 11:25:13
darog - mnie też dziwią takie zapędy, skoro laureat ma być uprawnionym do wysłania smsa na konkurs. Czyli mogę wyjechać na trzytygodniowy urlop, a telefony zostawić siostrze i powiedzieć "Są Twoją własnością, taki prezent masz, możesz zużyć całe środki na co tylko chcesz." I se siostra może wysyłać, wygrywać, wszystko legalnie. Potem wrócę, a siostra powie "No dzięki, surfowałam w internecie, dzwoniłam do wróżbity, wysyłałam mmsy z selfie i wzięłam udział w konkursach. Wygrałam zestaw wiśni w czekoladzie. A teraz masz te telefony z powrotem, zasil sobie, bo konta puste." I nikomu nic do tego emotka
0 0

jokan

#6237270 Napisano: 04.08.2016 11:32:59
zaczytana-pola napisał(a):

Punkt 5:39 dzwoni kurier: Od roku jeżdżę w te rejony i zupełnie nie wiem gdzie pani mieszka.emotka emotka Inpost.   emotka emotka

a mnie poczta polska! list polecony wyslany 20 lipca dopiero dzisiaj otrzymałam, no szok emotka
0 0

cherry_coke

#6237271 Napisano: 04.08.2016 11:33:36
darog napisał(a):

Bo oni w swoich materiałach mają, że ten numer posiada inna osoba (doskonale mi znana) -podają jej imię i nazwisko..!!!
3 godziny szukałem, myślałem.. owszem rok temu była wygrana u nich z tego numeru i podane inne dane..

Niech wspomniana osoba zadzwoni i zapyta dlaczego jej dane są przekazywane osobom trzecim. emotka  
0 0

darog

#6237275 Napisano: 04.08.2016 11:39:45
ziolko napisał(a):

@darekgryko - no to im powiedz, że numer masz np. od 2 miesięcy i nie wiesz, kto był poprzednim właścicielem.
I nie Twoja wina, że ten numer był kiedyś przez kogoś zgłoszony emotka  przecież numery wracają do bazy numerów.
Np. mój tata miał numer po kurierze z Krakowa...

Poza tym zapytaj, dlaczego chcą wiedzieć, kto był poprzednim właścicielem, skoro dane są zbierane TYLKO do konkretnego konkursu i nie mają prawa ich dalej przetwarzać?
Widać UOKiK musi się zająć takimi agencjami, które tworzą sobie nielegalnie bazy danych,.... 

świetne wytłumaczenie - ale myślę jeszcze inaczej, że ja się wcale nie musze tłumaczyć skąd mam ten numer i czy jest mój-skoro dokumenty do nich dotarły..
Oni mają ten numer "przypisany" do innej osoby pod tym samym adresem..  
rozsierdziła mnie taka inwigilacja i te trzymanie danych, dokładnie sprzed roku!

Ale co UOKiK zrobi..nic..napisze pisemko że nie wolno tak robić i tyle.. Sprawdzić ich komputerki i bazy danych może policja/prokuratura.. Nie wydaje mi się ,ze pracownik UOKiK ma takie uprawnienia..

Konkurs zakończony, minął termin na reklamacje i won wszystkie dane z bazy - tak powinno to wyglądać.

Druga sprawa to ,kurierzy..ostatnio zażądali upoważnienia od mojej matki-by wydać paczke dla siostry.. Poa tym oni zupełnie nie rozumieją, że aby osobiście do rąk własnych doręczyć to musi być wykupiona taka opcja, a skoro nie jest to zaznaczone, to może odebrac każdy dorosły pod danym adresem..
k..   mać lewa noga dziś najwyraźniej wstałem
1 bethan 0

darog

#6237277 Napisano: 04.08.2016 11:42:13
cherry_coke napisał(a):

darog napisał(a):

Niech wspomniana osoba zadzwoni i zapyta dlaczego jej dane są przekazywane osobom trzecim. emotka  

i w razie konkursu polegającym na wpisaniu np danych w necie  będzie skreślona na wstępie jako potencjalny laureat..z powodu 'zamieszania" dlatego troche niebezpieczne i wątpie, że po takim telefoniku usuneliby dane.. co najwyżej po liście poleconym i to nie wiadomo..
0 0

cherry_coke

#6237279 Napisano: 04.08.2016 11:43:55
darog napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

darog napisał(a):

i w razie konkursu polegającym na wpisaniu np danych w necie  będzie skreślona na wstępie jako potencjalny laureat..z powodu 'zamieszania" dlatego troche niebezpieczne i wątpie, że po takim telefoniku usuneliby dane.. co najwyżej po liście poleconym i to nie wiadomo..

A jak ta sprawa się skończyła. Otrzymasz nagrodę czy nie?
0 0