Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#6330695 Napisano: 08.03.2017 21:48:43
Teraz kolegów przyprowadziłam jeszcze emotka

badziebadla

#6330697 Napisano: 08.03.2017 21:51:54
zezowaty_kot napisał(a):

Kogo?

zezowaty_kot

#6330698 Napisano: 08.03.2017 21:54:12
badziebadla napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Kogo?

Nie znam typa, przysięgam! emotka

badziebadla

#6330700 Napisano: 08.03.2017 21:55:56
zezowaty_kot napisał(a):

badziebadla napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Kogo?

Nie znam typa, przysięgam! emotka

emotka emotka
emotka

mysia

#6330706 Napisano: 08.03.2017 22:03:26
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie Dzień Kobiet( tfu, jakie Walentynki!). Konkursowy małż Raffaello kupił. Jak kupił konkursowe, to trzeba było otworzyć. Jak już się otworzyło, to trzeba było zjeść. I tak się zjadło, bo dobre. A Fiata nie dali emotka

A ja w pracy dostałam Raffaello, ale jak można dać konkursowiczce słodycze w niekonkursowym opakowaniu??emotka Więc u mnie na plus wyszło tylko, że póki co nie otwieram emotka

dolly

#6330749 Napisano: 08.03.2017 23:34:16
Mysia napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie Dzień Kobiet( tfu, jakie Walentynki!). Konkursowy małż Raffaello kupił. Jak kupił konkursowe, to trzeba było otworzyć. Jak już się otworzyło, to trzeba było zjeść. I tak się zjadło, bo dobre. A Fiata nie dali emotka

A ja w pracy dostałam Raffaello, ale jak można dać konkursowiczce słodycze w niekonkursowym opakowaniu?? emotka Więc u mnie na plus wyszło tylko, że póki co nie otwieram emotka

Ja stwierdziłam, że mężczyznom trzeba 'kawę na ławę' i napisałam sms, ze jak bedzie kupował raffaello to w promocyjnym opakowaniu, a jak wedla to za min. 15zł emotka
Siedzę zadowolona, wchodzi, daje wielkie pudełko raffaello... patrzę otępiałym wzrokiem (bo przecież wysłałam tego sms! czyli napisałam wprost! tak jak podobno trzeba!) i pytam -"odczytałeś sms" ?
Odpowiedź "no tak, ale to kupiłem już tydzień temu" emotka

Nie zrozumiem mężczyzn.... kupił tydzień temu i nie zjadł ani jednego emotka

emotka

frodo

#6330753 Napisano: 08.03.2017 23:46:34
Bimbusia napisał(a):

Wkurza mnie Streamline.jeszcze nigdy u nich nic nie wygralam i nie umiem ich rozgryźć.

A mnie Columbit wrrr

aneta411

#6330763 Napisano: 09.03.2017 07:18:37
agniehaha89 napisał(a):

Na 500+ też sie nie może liczyć, bo jak Panie w MOPS powiedziały przy dochodach liczą się alimenty z zeszłego roku, (bo to był rok bazowy) i oczywiście dochód teraz uzyskiwany, (bo to uzyskanie dochodu).

Jest coś takiego jak dochód utracony. Jeśli alimentów nie będzie dostawać, powinna postarać się o zaświadczenie, że już jej się te pieniądze nie należą i zanieść z wnioskiem o 500+.
Poza tym o alimenty może spróbować złożyć, bo czasem w różnych instytucjach takie kilka zł nie mają znaczenia. Ale to oczywiście sprawa indywidualna.
0 0

staszek

#6330764 Napisano: 09.03.2017 07:41:21
netka2000 napisał(a):

joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A teraz dla odmiany się wkurzam :-/ we wtorek wymieniali nam okna w domu i uszkodzili kabel od internetu. Dzwoniłem wczoraj na infolinie i miał byc serwisant wczoraj i nie przyjechał... dzwoniłem dziś i powiedzieli że za chwile przedzowni żeby ustalić godzinę i tak już czekam 3 godziny żeby zadzwonił emotka  :( jestem bez netu na lapku a chce wysłać oświadczenie do candy king i to wydrukować bo przepisywać mi się nie chce i nie mam jak emotka  

Po co Ci do drukowania internet?

Bo są drukarki połączone z urządzeniem, laptopem, telefonem, nie kablem, ale przez WiFi. Ja sobie chwale emotka
1 kajeczka 0

agniehaha89

#6330797 Napisano: 09.03.2017 09:17:14
aneta19790411 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Na 500+ też sie nie może liczyć, bo jak Panie w MOPS powiedziały przy dochodach liczą się alimenty z zeszłego roku, (bo to był rok bazowy) i oczywiście dochód teraz uzyskiwany, (bo to uzyskanie dochodu).

Jest coś takiego jak dochód utracony. Jeśli alimentów nie będzie dostawać, powinna postarać się o zaświadczenie, że już jej się te pieniądze nie należą i zanieść z wnioskiem o 500+.
Poza tym o alimenty może spróbować złożyć, bo czasem w różnych instytucjach takie kilka zł nie mają znaczenia. Ale to oczywiście sprawa indywidualna.

niestety według przepisów do dochodu utraconego nie należą dochody nieopodatkowane - czyli np. alimenty z FA, chyba że ich utrata nastąpiła w związku ze śmiercią zobowiązanego.
0 0

netka2000

#6330808 Napisano: 09.03.2017 09:46:09
staszek napisał(a):

netka2000 napisał(a):

joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A teraz dla odmiany się wkurzam :-/ we wtorek wymieniali nam okna w domu i uszkodzili kabel od internetu. Dzwoniłem wczoraj na infolinie i miał byc serwisant wczoraj i nie przyjechał... dzwoniłem dziś i powiedzieli że za chwile przedzowni żeby ustalić godzinę i tak już czekam 3 godziny żeby zadzwonił emotka  :( jestem bez netu na lapku a chce wysłać oświadczenie do candy king i to wydrukować bo przepisywać mi się nie chce i nie mam jak emotka  

Bo są drukarki połączone z urządzeniem, laptopem, telefonem, nie kablem, ale przez WiFi. Ja sobie chwale emotka

Do połączenia komputera z drukarką przez wi-fi nie jest wymagane połączenie z internetem. Po drugie, każdy producent takiej drukarki umożliwia łączność także przez kabel USB.
0 0

staszek

#6330810 Napisano: 09.03.2017 09:50:55
netka2000 napisał(a):

staszek napisał(a):

netka2000 napisał(a):

joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Do połączenia komputera z drukarką przez wi-fi nie jest wymagane połączenie z internetem. Po drugie, każdy producent takiej drukarki umożliwia łączność także przez kabel USB.

U mnie jest wymagane. A telefonu nie połącze kablem z drukarką.
0 0

sandroisa

#6331205 Napisano: 10.03.2017 00:19:02
A mnie wkurzyło, że chciałam się tu zalogować na moje konto (sawenka) a okazało się, że jest zablokowane emotka  

Ale cóż, moja wina bo dawno, naprawdę bardzo dawno tu nie zaglądałam emotka
0 0

ziolko

#6331240 Napisano: 10.03.2017 09:02:08
sandroisa napisał(a):

A mnie wkurzyło, że chciałam się tu zalogować na moje konto (sawenka) a okazało się, że jest zablokowane emotka  

Ale cóż, moja wina bo dawno, naprawdę bardzo dawno tu nie zaglądałam emotka

no to napisz do pionasa to może odblokuje emotka  konta, na które nikt nie logował się co najmniej pół roku zostały zablokowane, żeby nie powodować sztucznego "tłoku" 
0 0

ultrixx

#6331254 Napisano: 10.03.2017 09:36:56
cb656 napisał(a):

dolly napisał(a):

Nie zrozumiem mężczyzn... kupił tydzień temu i nie zjadł ani jednego

emotka Tak, to dla pewnej kategorii ludzi istna terra incognita. Bardziej nieznana i tajemnicza, niż San Escobar.
Ta wyspa nazywa się Silna Wola. emotka

Taaa... Ciekawe jak szybko, by uciekał z tej wyspy jakby mu przez tydzień postawić pod nosem ulubione piwo.

ultrixx

#6331266 Napisano: 10.03.2017 09:55:52
cb656 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

cb656 napisał(a):

dolly napisał(a):

Nie zrozumiem mężczyzn... kupił tydzień temu i nie zjadł ani jednego

emotka Tak, to dla pewnej kategorii ludzi istna terra incognita. Bardziej nieznana i tajemnicza, niż San Escobar.
Ta wyspa nazywa się Silna Wola. emotka

Taaa... Ciekawe jak szybko, by uciekał z tej wyspy jakby mu przez tydzień postawić pod nosem ulubione piwo.

Sprawa jest prostsza, niż myślisz i rodzaj pokusy nie ma tu nic do rzeczy. Nie chodzi ani o słodycze, ani o przekąski, ani o uzywki. Chodzi o cechy charakteru osobnika. Są tacy, którzy bez trudu potrafią się dyscyplinować i tacy, którym przychodzi to z trudem, albo wcale sobie nie radzą. I tylko o tym piszę emotka

Kiedyś coś tam słyszałam o tych mitycznych osobnikach emotka
Jasne, wszystko jest kwestią odpowiedniej motywacji, ja już też (z małym cheat meal'em z okazji Dnia Kobiet) już z tydzień nie jem słodyczy, bo wiem, że mi mocno zaostrzają objawy alergii na pyłki. Gdyby nie to, to pewnie bym się na coś skusiła.
0 0

ultrixx

#6331272 Napisano: 10.03.2017 10:05:29
cb656 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

cb656 napisał(a):

Sprawa jest prostsza, niż myślisz i rodzaj pokusy nie ma tu nic do rzeczy. Nie chodzi ani o słodycze, ani o przekąski, ani o uzywki. Chodzi o cechy charakteru osobnika. Są tacy, którzy bez trudu potrafią się dyscyplinować i tacy, którym przychodzi to z trudem, albo wcale sobie nie radzą. I tylko o tym piszę emotka

wszystko jest kwestią odpowiedniej motywacji (...) Gdyby nie to, to pewnie bym się na coś skusiła.

Święte słowa emotka Ja tam wierzę w potęgę ludzkiego umysłu - jak sobie coś postanawiam, to w tym trwam, bo tak! emotka

...a może by tak postanowić, że wygram TV? Hm... emotka ...jeszcze poczekam z tym postanowieniem, może wygram ot, tak? emotka

Najbardziej upragnione nagrody przychodzą z zaskoczenia, nie myśl o tym TV za dużo...

fineessa

#6331299 Napisano: 10.03.2017 10:52:09
Wkurza mnie że chyba mam bana u Streamline...inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię emotka
0 0

asantesana

#6331310 Napisano: 10.03.2017 11:25:26
cb656 napisał(a):

ultrixx napisał(a):

cb656 napisał(a):

wszystko jest kwestią odpowiedniej motywacji (...) Gdyby nie to, to pewnie bym się na coś skusiła.

Święte słowa emotka Ja tam wierzę w potęgę ludzkiego umysłu - jak sobie coś postanawiam, to w tym trwam, bo tak! emotka

A czymże cb656 jest Twoje "bo tak" jak nie motywacją? emotka  Dla Ciebie pokazanie własnej silnej woli (choćby samemu sobie) jest największą motywacją emotka  Siła silnej woli jest dopiero na drugim miejscu w realizacji założeń. No i nie mów że rodzaj pokusy nie ma znaczenia, bez jaj - możesz mi postawić karton papierosów i popatrzę na niego z obrzydzeniem, a postaw mi karton czekolady, to będę się musiała wspiąć na wyżyny silnej woli emotka   
1 ultrixx 0

zezowaty_kot

#6331321 Napisano: 10.03.2017 11:51:42
Tak właściwie, to po co Wam ta silna wola? emotka
0 0