Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#6330110 Napisano: 08.03.2017 09:23:57
Pamiętam rozmowę telefoniczną z babką z Przeagencji... Obstawiam, że zdolna by była dorzucić do nagrody taką zieloną karteczkę emotka  tandeta i amatorka, choć i tak miło, że nie napisała na chusteczce. 
0 0

Claudia77

#6330156 Napisano: 08.03.2017 10:38:22
bruce napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

pink086 napisał(a):

bezsennosc:( dziecko obudzio o 3 a ja chodze... masakra

kochana nie jesteś sama u nas katar spać nie daje, także pozdrawiam...

emotka Więcej nas jest, emotka więcej.

jak to mówią, w kupie raźniej...

pioge7

#6330378 Napisano: 08.03.2017 12:39:05
A teraz dla odmiany się wkurzam :-/ we wtorek wymieniali nam okna w domu i uszkodzili kabel od internetu. Dzwoniłem wczoraj na infolinie i miał byc serwisant wczoraj i nie przyjechał... dzwoniłem dziś i powiedzieli że za chwile przedzowni żeby ustalić godzinę i tak już czekam 3 godziny żeby zadzwonił emotka  :( jestem bez netu na lapku a chce wysłać oświadczenie do candy king i to wydrukować bo przepisywać mi się nie chce i nie mam jak emotka  
0 0

joan

#6330381 Napisano: 08.03.2017 12:40:07
pioge7 napisał(a):

A teraz dla odmiany się wkurzam :-/ we wtorek wymieniali nam okna w domu i uszkodzili kabel od internetu. Dzwoniłem wczoraj na infolinie i miał byc serwisant wczoraj i nie przyjechał... dzwoniłem dziś i powiedzieli że za chwile przedzowni żeby ustalić godzinę i tak już czekam 3 godziny żeby zadzwonił emotka  :( jestem bez netu na lapku a chce wysłać oświadczenie do candy king i to wydrukować bo przepisywać mi się nie chce i nie mam jak emotka  

A nie masz gdzieś w pobliżu punktu ksero? Ja właśnie tam chodzę wszystko drukować.
1 pioge7 0

pioge7

#6330384 Napisano: 08.03.2017 12:41:42
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A nie masz gdzieś w pobliżu punktu ksero? Ja właśnie tam chodzę wszystko drukować.

No niestety emotka  15 km najbliżej emotka  uroki mieszkania na wsi emotka  

edit: dzownili emotka  będą do 20 minut emotka  
2 joan, nelunia 0

Bimbusia

#6330450 Napisano: 08.03.2017 13:37:16
Wkurza mnie Streamline.jeszcze nigdy u nich nic nie wygralam i nie umiem ich rozgryźć.
0 0

jolajolanta

#6330470 Napisano: 08.03.2017 14:16:32
scrabble napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

pantera napisał(a):

że nagroda w konkursie przyszła  3 czy 4 miesiące po upływie terminu. Miesiąc po było oświadczenie, że przepraszają, że dodadzą produkt BIC w ramach przeprosin potem 2 miesiące ciszy. Dodatkowego produktu oczywiście nie ma, a w środku paczki protokół odbioru nagrody z taką karteczką... 

Nie zależało mi specjalnie na książce za szaloną kwotę 35 zł, celowałam w inne nagrody, ale uważam, że to kpina...

Kto taki pomysłowy? Przeagencja? emotka

Tak emotka  Najlepsza jest nagroda! Miała być książka o fotografii a tu: Jak robić Selfi i dzióbki Smartfonem

Ale karteczka jest zielona to kolor nadziei... Więc miejcie nadzieje ze nagroda dodatkowa dojdzie, a oni maja nadzieje ze ktoś protokół im odeśle...

agniehaha89

#6330476 Napisano: 08.03.2017 14:24:39
Wkurza mnie nasze prawo. Koleżanka (samotna matka) podjęła ostatnio pracę za najniższą krajową. Niestety przy minimalnych dochodach jakie będzie otrzymywać (1459 zł ) przekracza próg o alimenty z FA na dziecko o całe 9 zł i alimenty na dziecko zostaną jej odebrane. Na 500+ też sie nie może liczyć, bo jak Panie w MOSP powiedziały przy dochodach liczą się alimenty z zeszłego roku, (bo to był rok bazowy) i oczywiście dochód teraz uzyskiwany, (bo to uzyskanie dochodu). Dodatkowo zapomnieć może o dofinansowanie przedszkola, bo choć ustawa przewiduje dofinansowanie przedszkoli przez UP to w Urzędzie powiedzieli, że nie mają na to funduszy.  Dziewczyna chciała normalnie iśc do pracy a wychodzi na to, że nic nie zarobi, bo odliczając wydatki na przedszkole ljako bezrobotna tyle samo wyciągnęła by z Państwa . Chory kraj. 

zarania

#6330478 Napisano: 08.03.2017 14:28:13
Czy działają Wam notatki? Wkurza mnie to, że nie mogę się dostać do ich treści!
0 0

zarania

#6330486 Napisano: 08.03.2017 14:48:41
agniehaha89 napisał(a):

Wkurza mnie nasze prawo. Koleżanka (samotna matka) podjęła ostatnio pracę za najniższą krajową. Niestety przy minimalnych dochodach jakie będzie otrzymywać (1459 zł ) przekracza próg o alimenty z FA na dziecko o całe 9 zł i alimenty na dziecko zostaną jej odebrane. Na 500+ też sie nie może liczyć, bo jak Panie w MOSP powiedziały przy dochodach liczą się alimenty z zeszłego roku, (bo to był rok bazowy) i oczywiście dochód teraz uzyskiwany, (bo to uzyskanie dochodu). Dodatkowo zapomnieć może o dofinansowanie przedszkola, bo choć ustawa przewiduje dofinansowanie przedszkoli przez UP to w Urzędzie powiedzieli, że nie mają na to funduszy.  Dziewczyna chciała normalnie iśc do pracy a wychodzi na to, że nic nie zarobi, bo odliczając wydatki na przedszkole ljako bezrobotna tyle samo wyciągnęła by z Państwa . Chory kraj. 

A nie może poprosić szefa o umowę na 7/8 etatu?
0 0

agniehaha89

#6330487 Napisano: 08.03.2017 14:51:08
zarania napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

A nie może poprosić szefa o umowę na 7/8 etatu?

nie, bo to umowa w której pracodawca dostaje dofinansowanie z UP (tam są warunki,że musi być cały etat)
0 0

glena

#6330488 Napisano: 08.03.2017 14:51:42
koniczynka123 napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Powinna się cieszyć, że każdą chwilę może spędzić z dzieckiem+ ma pomoc od państwa. Chyba, że chce uciec od opieki nad dzieciakiem. Ale skoro jej wychodzi na to samo to jaki sens zostawiać dziecko? Ja wychowywałam swoje w czasach gdy państwo niczego nie dofinansowywało i nie narzekaliśmy, teraz jest lepiej a ludzie i tak tylko narzekają.

Tylko trzeba jeszcze pamiętać, że dziecko potrzebuje grupy rówieśniczej, a matce kiedyś przyda się emerytura... Nie mówiąc o tym, że jeśli nie jest zarejestrowana jako bezrobotna, to nie ma także ubezpieczenia zdrowotnego. No i jednak w jakimś momencie będzie musiała iść do pracy, a im dłuższa przerwa w zatrudnieniu, tym trudniej później pracę znaleźć.
0 0

constanza

#6330570 Napisano: 08.03.2017 16:47:35
trnd i RMF mnie nie lubią emotka
0 0

netka2000

#6330577 Napisano: 08.03.2017 17:05:16
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Po co Ci do drukowania internet?

0 0

zaczytana-pola

#6330682 Napisano: 08.03.2017 21:11:30
Wkurza mnie Dzień Kobiet( tfu, jakie Walentynki!). Konkursowy małż Raffaello kupił. Jak kupił konkursowe, to trzeba było otworzyć. Jak już się otworzyło, to trzeba było zjeść. I tak się zjadło, bo dobre. A Fiata nie dali emotka

elizam

#6330684 Napisano: 08.03.2017 21:20:50
Wkurza mnie mój paskudny pech!!! luty i marzec tragiczne, nikt mnie nie chce nagrodzić emotka  

Zna ktoś jakieś zaklęcia? 
0 0

ludzka_istota

#6330685 Napisano: 08.03.2017 21:22:35
Ludzie mnie wkurzają. Nie wszyscy, dużo jest ludzi dobrych, życzliwych. Są też tacy, którzy oceniają po pozorach. I tego nie lubię emotka
0 0

ultrixx

#6330688 Napisano: 08.03.2017 21:30:11
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie Dzień Kobiet( tfu, jakie Walentynki!). Konkursowy małż Raffaello kupił. Jak kupił konkursowe, to trzeba było otworzyć. Jak już się otworzyło, to trzeba było zjeść. I tak się zjadło, bo dobre. A Fiata nie dali emotka

Wedla nie trzeba było otwierać, ale i tak mnie skusiła czekoladka gorzka z panna cottą emotka  I jak tu się detoksykować na wiosnę?
1 ewikewikk 0

zezowaty_kot

#6330690 Napisano: 08.03.2017 21:37:31

Mój na Dzień Kobiet nie dał czekoladek, bo na Walentynki kupił łańcuszek. Taki bez konkursu... On przestaje myśleć jak odpowiedzialny mąż konkursowiczki. Eh, za długo chyba mnie nie było z Wami emotka

zaczytana-pola

#6330692 Napisano: 08.03.2017 21:40:09
zezowaty_kot napisał(a):

Mój na Dzień Kobiet nie dał czekoladek, bo na Walentynki kupił łańcuszek. Taki bez konkursu... On przestaje myśleć jak odpowiedzialny mąż konkursowiczki. Eh, za długo chyba mnie nie było z Wami emotka

Mniejsza konkurencja była emotka
0 0