Wkurza mnie...

monisss

#6337486 Napisano: 24.03.2017 08:24:51
synk napisał(a):

w temacie...żona mnie wkurza bo zachciało jej się popróbować jazdy na motocyklu. Sprzęt trzeba kupić,  potem trzeba gdzieś trzymać a miejsca nie ma emotka bo mój zajmuje sporo garażu. I jak tu kobiecie wyperswadować tak drogie, nowe hobby? Czy każda kobieta jest tak....uparta?

ale przepraszam,ze ty mozesz a ona nie?:P zamiast sie cieszyc,ze bedziesz mial z kim jezdzic to ty narzekasz;)
tak kobiety sa uparte emotka

Gość: cleopatra

#6337493 Napisano: 24.03.2017 08:39:05
poszłam dzisiaj do Biedry po zakupy na konkurs i zapłaciłam bonem żywnościowym...a co na paragonie? zamiast wyszczególnionych produktów konkursowych tylko reklamówka i w podsumowaniu kwota 17,18 zł....dobrze, że mnie coś tknęło, żeby zajrzeć na rachunek....
0 0

mkrzysiek

#6337495 Napisano: 24.03.2017 08:44:38
zaczytana-pola napisał(a):

Nawet mój pies się wkurza na sąsiada, który wycina kolejne sosny emotka Tylu wyciętych drzew, co w ostatnich tygodniach, nigdy w życiu nie widziałam emotka

Też mnie to wkurza
Tną i tną i tną....

zezowaty_kot

#6337506 Napisano: 24.03.2017 09:22:37
synk napisał(a):

w temacie...żona mnie wkurza bo zachciało jej się popróbować jazdy na motocyklu. Sprzęt trzeba kupić,  potem trzeba gdzieś trzymać a miejsca nie ma emotka bo mój zajmuje sporo garażu. I jak tu kobiecie wyperswadować tak drogie, nowe hobby? Czy każda kobieta jest tak....uparta?

Najlepiej dać dobry przykład - pozbądź się swojego motocyklu, bo tak na gębę to może nie uwierzyć, że to durne hobby. Niech Twoje poświęcenie jej uświadomi, że nie macie kasy i miejsca na WASZE zainteresowania emotka

ace

#6337520 Napisano: 24.03.2017 09:52:03
cb656 napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Nawet mój pies się wkurza na sąsiada, który wycina kolejne sosny emotka Tylu wyciętych drzew, co w ostatnich tygodniach, nigdy w życiu nie widziałam emotka

Też mnie to wkurza
Tną i tną i tną....

...a gdzie indziej wycinają szlifierkami kątowymi trzepaki na podwórkach, bo ktoś obserwując wygibasy dzieci stwierdził, że są niebezpieczne emotka

no proszę a u mnie rada mieszkańców zadecydowała o postawieniu trzepaka, bynajmniej nie po to by dywany trzepać, ale właśnie dla dzieciaków, a dlatego, że mieliśmy tak dobre wspomnienia z takich miejsc i nie chcemy odmawiać takich wspomnień obecnemu młodemu pokoleniu emotka Tylko czy młode pokolenie nas nie oleje? emotka
0 0

mia

#6337522 Napisano: 24.03.2017 09:53:58
Wkurza mnie, że mało iż w wygrywaniu bessa, to jeszcze o większości konkursów dowiaduję się z MDW... emotka
Tak jak o konkursie Peugeot. Tyle razy obiecywałam sobie przeglądać wszystkie nowo dodane konkursy codziennie, ale ciągle brak czasu lub chęci, i kończy się na promocyjnych...
Plus kolejny zlecony antybiotyk. emotka Chyba chcę już kwiecień.
0 0

ace

#6337529 Napisano: 24.03.2017 09:56:46
mia napisał(a):

Wkurza mnie, że mało iż w wygrywaniu bessa, to jeszcze o większości konkursów dowiaduję się z MDW...  emotka
Tak jak o konkursie Peugeot. Tyle razy obiecywałam sobie przeglądać wszystkie nowo dodane konkursy codziennie, ale ciągle brak czasu lub chęci, i kończy się na promocyjnych...

Ja tak samo emotka Ale to z braku czasu... i przeorganizowania priorytetów, ale mimo to trochę boli emotka

silvia8

#6337531 Napisano: 24.03.2017 09:57:58
ace napisał(a):

mia napisał(a):

Wkurza mnie, że mało iż w wygrywaniu bessa, to jeszcze o większości konkursów dowiaduję się z MDW...  emotka

Ja tak samo emotka Ale to z braku czasu... i przeorganizowania priorytetów, ale mimo to trochę boli emotka

dziewczyny,  czuję to samo emotka
0 0

joan

#6337544 Napisano: 24.03.2017 10:11:33
synk napisał(a):

swojego motocykla nie sprzedam...jeszcze...jak wymienię na jeszcze większy i mocniejszy to i owszem hehe  emotka - a miejsce jako pasażer zawsze na nią czeka (zresztą chętnie ze mną jeździ). Poza tym to nie jest durne hobby!!!  Sporym problemem będzie to, że jej sprzęt będzie znacznie wolniejszy niż mój i ciągle będę musiał czekać w trasie na nią - a jako pasażerka zawsze jest blisko mnie emotka

Widzę tylko dwa rozwiązania:
1) podaruj jej Twój motocykl - zaoszczędzisz pieniędzy i w dalszym ciągu będziecie jeździli razem, tylko pasażerem będziesz Ty (ewentualnie możecie się zmieniać),
2) kupcie drugi równie szybki motocykl, to nie będziesz musiał na nią czekać.

Tak sobie myślę... gdyby mój facet rzekł, że mam zawsze jeździć w aucie jako pasażerka... oj pioruny by leciały! emotka

ace

#6337545 Napisano: 24.03.2017 10:14:47
cb656 napisał(a):

ace napisał(a):

rada mieszkańców zadecydowała o postawieniu trzepaka, bynajmniej nie po to by dywany trzepać, ale właśnie dla dzieciaków, a dlatego, że mieliśmy tak dobre wspomnienia z takich miejsc i nie chcemy odmawiać takich wspomnień obecnemu młodemu pokoleniu

Przyznam, że nie rozumiem tej decyzji. Jeśli ma to być coś, na czym można urządzać wygibasy, czy nie można pójść pół kroku dalej i nie ograniczać się do prymitywnego trzepaka, ale zrobić coś więcej, w moim mieście zauważam ogromny ruch (nie tylko młodzieży) na placykach sportowych...

aby postawić coś takiego trzeba mieć sporą działkę emotka (a i pewnie fundusze znacznie większe - nasza rada składa się z 20 mieszkań) My takiej nie posiadamy emotka
1 donia7 0

jokan

#6337548 Napisano: 24.03.2017 10:16:44
cb656 napisał(a):

ace napisał(a):

rada mieszkańców zadecydowała o postawieniu trzepaka, bynajmniej nie po to by dywany trzepać, ale właśnie dla dzieciaków, a dlatego, że mieliśmy tak dobre wspomnienia z takich miejsc i nie chcemy odmawiać takich wspomnień obecnemu młodemu pokoleniu

Przyznam, że nie rozumiem tej decyzji. Jeśli ma to być coś, na czym można urządzać wygibasy, czy nie można pójść pół kroku dalej i nie ograniczać się do prymitywnego trzepaka, ale zrobić coś więcej, w moim mieście zauważam ogromny ruch (nie tylko młodzieży) na placykach sportowych...

przypomina mi to lata w szkole podstawowej, w parku stalo wlasnie kilka takich barierek + pieterko i powiem, ze fajnie sie wtedy bawilo i oprocz trzepaka bylo to miejsce czestych spotkan...tylko ze teraz to nie to samo pokolenie niestety i nie wiem, czy umialoby wymyslec fajne zabawy...
a w temacie; wkurza mnie ze czas tak szybko leci....nie z dnia na dzien, ale z tygodnia na tydzien....
0 0

Niebieska_Laguna

#6337556 Napisano: 24.03.2017 10:26:42
Wkurza mnie ( to delikatnie powiedziane...), że sąd w moim mieście zwolnił pedofila z więzienia po kilku miesiącach... bo podobno źle znosił pobyt w więzieniu i wystarczą mu leki, a nie odsiadka... Normalnie brak mi słów! Może jeszcze trzeba się nad nim litować? Nie wiem co sędzia miał w głowie? Czeka aż zgwałci kolejne dziecko? To dla mnie niepojęte, że taki drań może teraz chodzić wolno, a często w więzieniu siedzą niewinni ludzie... Chore, chore, chore...
2 nkba, monisss 0

ace

#6337563 Napisano: 24.03.2017 10:36:46
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie ( to delikatnie powiedziane...), że sąd w moim mieście zwolnił pedofila z więzienia po kilku miesiącach... bo podobno źle znosił pobyt w więzieniu i wystarczą mu leki, a nie odsiadka... Normalnie brak mi słów! Może jeszcze trzeba się nad nim litować? Nie wiem co sędzia miał w głowie? Czeka aż zgwałci kolejne dziecko? To dla mnie niepojęte, że taki drań może teraz chodzić wolno, a często w więzieniu siedzą niewinni ludzie... Chore, chore, chore...

Moja przyjaciółka po studiach o kierunku resocjalizacja miała staż/praktykę w więzieniu. Jej podopiecznym którego miała resocjalizować był ojciec który zabił faceta który najpierw zgwałcił, a później zamordował jego 12letnią córkę... Gwałciciel dostał coś ok 10 lat, wyszedł po kilku za dobre sprawowanie, ojciec się na niego przyczaił i zabił. Przyjaciółka zrezygnowała z zawodu, bo jak stwierdziła jak ma resocjalizować kogoś kogo miała ochotę wyściskać i podziękować w imieniu społeczeństwa za pozbycie się śmiecia, a nie wmawiać i przekonywać, że to co zrobił było złe ... Pewnie specjalnie dali jej taki przypadek emotka

dwaburekoty

#6337566 Napisano: 24.03.2017 10:38:12
silvia8 napisał(a):

ace napisał(a):

mia napisał(a):

Oj ja też mocno wkurzona jestem na siebie za to, że nie wzięłam w nim udziału... A widziałam ten konkurs emotka emotka emotka ....
0 0

paula9891

#6337575 Napisano: 24.03.2017 10:43:44
dwaburekoty napisał(a):

silvia8 napisał(a):

ace napisał(a):

mia napisał(a):

Oj ja też mocno wkurzona jestem na siebie za to, że nie wzięłam w nim udziału... A widziałam ten konkurs  emotka emotka emotka ....

Nie chciałabym Was dobijać, ale był jeszcze jeden... Z Citroenem... I też mają być dziś wyniki.
1 monisss 0

monisss

#6337581 Napisano: 24.03.2017 10:52:25
ace napisał(a):

Moja przyjaciółka po studiach o kierunku resocjalizacja miała staż/praktykę w więzieniu. Jej podopiecznym którego miała resocjalizować był ojciec który zabił faceta który najpierw zgwałcił, a później zamordował jego 12letnią córkę... Gwałciciel dostał coś ok 10 lat, wyszedł po kilku za dobre sprawowanie, ojciec się na niego przyczaił i zabił. Przyjaciółka zrezygnowała z zawodu, bo jak stwierdziła jak ma resocjalizować kogoś kogo miała ochotę wyściskać i podziękować w imieniu społeczeństwa za pozbycie się śmiecia, a nie wmawiać i przekonywać, że to co zrobił było złe ... Pewnie specjalnie dali jej taki przypadek emotka

:((( przykre to okropnie.. kurcze zaluje ze nie jestem prawniczka.. chyba bym dziala tylko probono.. ;(
0 0

mia

#6337583 Napisano: 24.03.2017 10:54:49
paula9891 napisał(a):

Nie chciałabym Was dobijać, ale był jeszcze jeden... Z Citroenem... I też mają być dziś wyniki.

Akurat z Citroenem wzięłam udział, bo ktoś miłosierny dało do topu Teraz chyba. Ale tam zdaje się miał być jeden bon, a nie 100... emotka Więc na nic nie liczę.
0 0

paula9891

#6337585 Napisano: 24.03.2017 10:57:33
mia napisał(a):

paula9891 napisał(a): Nie chciałabym Was dobijać, ale był jeszcze jeden... Z Citroenem... I też mają być dziś wyniki.

Akurat z Citroenem wzięłam udział, bo ktoś miłosierny dało do topu Teraz chyba. Ale tam zdaje się miał być jeden bon, a nie 100... emotka Więc na nic nie liczę.

50 bonów było. Nie wiem, czy mówimy o tym samym.
0 0

Niebieska_Laguna

#6337588 Napisano: 24.03.2017 11:03:32
monisss napisał(a):

ace napisał(a):

:((( przykre to okropnie.. kurcze zaluje ze nie jestem prawniczka.. chyba bym dziala tylko probono.. ;(

Ja się właśnie zastanawiam, czy obrońcy tego pedofila z mojego miasta mieliby odwagę spojrzeć skrzywdzonej dziewczynce w oczy? Czy mogą spać spokojnie? Czy dla nich to tylko kolejne zadanie? Bo robili wszystko, żeby go uniewinnić, chociaż on sam się przyznał i nawet nie żałował. Wiem, że taki zawód... Wiem, że pieniądze... Ale czy oni mają jakąś moralność? Rozumiem, że lekarz musi pomóc każdemu. Ale bronić pedofila przed słuszną karą?
0 0

Niebieska_Laguna

#6337610 Napisano: 24.03.2017 11:22:22
donia7 napisał(a):

monisss napisał(a):

ace napisał(a):

Ja się właśnie zastanawiam, czy obrońcy tego pedofila z mojego miasta mieliby odwagę spojrzeć skrzywdzonej dziewczynce w oczy? Czy mogą spać spokojnie? Czy dla nich to tylko kolejne zadanie? Bo robili wszystko, żeby go uniewinnić, chociaż on sam się przyznał i nawet nie żałował. Wiem, że taki zawód... Wiem, że pieniądze... Ale czy oni mają jakąś moralność? Rozumiem, że lekarz musi pomóc każdemu. Ale bronić pedofila przed słuszną karą?

Ja lekarzom też nie ufam. Doskonale wiedzą, jakie działanie mają co niektóre leki a i tak je przepisują, bo mają kontrakty.. no i kasa emotka

Zaufanie to już inna kwestia. Niby pomagać mają każdemu, a wiadomo co robią. Moja babcia czuła się świetnie, normalnie funkcjonowała: sprzątała sobie, gotowała... aż ją ciotka namówiła na jakieś badania, po tych badania dostała skierowanie do szpitala i po kilku dniach wróciła już inna kobieta. Słaba, smutna, zgaszone oczy. Praktycznie leżała już tylko w łóżku. Na kilka dni przed kolejnym leczeniem w szpitalu tak źle się poczuła, że zadzwoniliśmy po pogotowie. Rano okazało się, że babcia leży w izolatce, żebyśmy mogli się pożegnać... Nawet nie mówiła, zmarła przed południem, w niecały miesiąc od tego cholernego badania. Uważam, że gdyby nie to całe leczenie, to żyła by do dziś. A tak zgasła w tak krótkim czasie. Nie wierzę, że to przez chorobę, bo nie było żadnych objawów, badanie miało być profilaktyką...
0 0