Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

mietowa

#7233999 Napisano: 10.01.2025 11:16:39
anialistopad napisał(a):

Mój 18 latek ma ospę i marudzi gorzej niż młodsze dzieci . Wszystko go boli ,nie ma siły. Skóra głowy pokryta pęcherzami i piecze go . Macie jakieś sprawdzone preparaty na te pieczenie? Idę właśnie do apteki i nie wiem co mu kupić

To już młody mężczyzna, a wszak wiadomo, jak ciężko mężczyźni przechodzą choćby przeziębienia emotka . A tak serio, współczuję, to bardzo upierdliwa choroba. Są teraz różne pudry i pianki łagodzące swędzenie, dobrze byłoby też podać Hascovir (zwłaszcza na początku zachorowania). Myślę, że najlepiej doradzi Ci farmaceuta w dobrej aptece.
0 0

kaprysek30

#7234001 Napisano: 10.01.2025 11:21:23
Wkurza mnie gmina. Żałuje kasy na odśnieżanie dróg. Mało tego - preferuje wyjeżdżanie śniegu co w praktyce oznacza,że trze się podwoziem o zbity śnieg. W ubiegłym roku 5 razy autobus szkolny lądował w rowie. A dzisiaj spadło pół metra śniegu, autobusy nie dojechały, ludzie poutykali w domach i od rana wydzwaniają do męża z błaganiem o pomoc. Skończyło się na tym,że jak puścili w końcu pług, to utknął w rowie i mąż jedzie spróbować go wyciągnąć koparką.  Czarna komedia - tyle,że dzieci zachwycone,bo mają wolne.
0 0

onazielona86

#7234006 Napisano: 10.01.2025 11:56:08
Wkurza mnie przedłużanie konkursów przez organizatora .
1 cb656 0

isiulka

#7234008 Napisano: 10.01.2025 11:59:22
kaprysek30 napisał(a):

Wkurza mnie gmina. Żałuje kasy na odśnieżanie dróg. Mało tego - preferuje wyjeżdżanie śniegu co w praktyce oznacza,że trze się podwoziem o zbity śnieg. W ubiegłym roku 5 razy autobus szkolny lądował w rowie. A dzisiaj spadło pół metra śniegu, autobusy nie dojechały, ludzie poutykali w domach i od rana wydzwaniają do męża z błaganiem o pomoc. Skończyło się na tym,że jak puścili w końcu pług, to utknął w rowie i mąż jedzie spróbować go wyciągnąć koparką.  Czarna komedia - tyle,że dzieci zachwycone,bo mają wolne.

a z ciekawości gdzie mieszkasz, że aż tyle śniegu macie? Dla mnie mogłoby być śniegu po pas emotka Uwielbiam śnieg, pod warunkiem, że nie muszę jechać do pracy emotka
0 0

anaesth

#7234015 Napisano: 10.01.2025 12:15:54
mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Mój 18 latek ma ospę i marudzi gorzej niż młodsze dzieci . Wszystko go boli ,nie ma siły. Skóra głowy pokryta pęcherzami i piecze go . Macie jakieś sprawdzone preparaty na te pieczenie? Idę właśnie do apteki i nie wiem co mu kupić

To już młody mężczyzna, a wszak wiadomo, jak ciężko mężczyźni przechodzą choćby przeziębienia emotka . A tak serio, współczuję, to bardzo upierdliwa choroba. Są teraz różne pudry i pianki łagodzące swędzenie, dobrze byłoby też podać Hascovir (zwłaszcza na początku zachorowania). Myślę, że najlepiej doradzi Ci farmaceuta w dobrej aptece.

Puder w płynie oficjalnie nie jest zalecany, ale z własnego doświadczenia muszę powiedzieć (a chorowałam w wieku 20 lat), że przynosi niesamowitą ulgę.
1 mietowa 0

kaprysek30

#7234016 Napisano: 10.01.2025 12:16:23
isiulka napisał(a):

kaprysek30 napisał(a):

a z ciekawości gdzie mieszkasz, że aż tyle śniegu macie? Dla mnie mogłoby być śniegu po pas emotka Uwielbiam śnieg, pod warunkiem, że nie muszę jechać do pracy emotka

Okolice Polanowa - Miastka. Już nawet zasięg ginie, śnieg nadal nie odpuszcza.

1 isiulka 0

snowflake

#7234018 Napisano: 10.01.2025 12:18:23
vazzz napisał(a):

Wkurza mnie Payback, chociaż "wkurza" to mało powiedziane. Wchodzę dziś na konto, przeglądam historię a tam: w październiku -500 punktów za zakup w sklepie online, w listopadzie 2 razy odjęte punkty za zakupy na Allegro, w grudniu dwa razy odjęte punkty za zakupy na Morele. Więc siedzę i robię "doktorat" i nic a nic z tego nie rozumiem. Chociażby zakup na Morele- opłacony tego samego dnia, odebrany następnego, rzecz w użyciu. Ani nie zgłaszana była żadna reklamacja ani nic. A punkty zabrane. Pomijam fakt, że za zakupy na Allegro to mało kiedy normalnie doliczają punkty i trzeba wypełniać specjalny formularz. Miesiąc temu były też robione zakupy na Rtv za prawie 700 zł i punktów też brak. Każdą jedną transakcję trzeba tam sprawdzać, bo wiecznie są problemy.

Zawsze możesz zadzwonić na infolinię, wszystko wytłumaczą. U mnie było tak, że przy zakupie online wybrałam płatność przy odbiorze osobistym - i to zdyskwalifikowano jako zakup online. Najpierw mi naliczyli punkty a po kilku m-cach odebrali emotka
0 0

atyde25

#7234098 Napisano: 10.01.2025 15:50:47
Nie obgadywać mnie bo się dopiero wkurzę emotka  uszy mnie pieką. Nie mogę się już cieszyć z drobiazgów:(
Jestem zawalona badziewiem po kokardy w 50 metrach w bloku:(
Zawsze chciałam wygrać coś lepszego w wylądowałam w zapasach kosmetyków, maskotkach, reklamowych zawalidróg:(
Wszystko to muszę wywalić do śmieci i jeszcze bardziej zanieczyścić planetę.
Tak byłam głupia ,tak mam dość. Tz głupia to nadal jestem. I naiwna.
0 0

pikawka

#7234101 Napisano: 10.01.2025 16:01:51
Wkurza mnie Komfortemotka  od 2.12 czekam na zamówione lamele. Miały być 8.12 a nie ma ponad miesiąc i nie potrafią powiedzieć kiedy będą… za 1200 zł zapłacone emotka
1 cb656 0

cb656

#7234109 Napisano: 10.01.2025 17:19:05
atyde25 napisał(a):

Nie obgadywać mnie, bo się dopiero wkurzę emotka  uszy mnie pieką. Nie mogę się już cieszyć z drobiazgów emotka

Wkurza mnie, gdy ktoś nie umie cieszyć się z drobiazgów, ech... emotka emotka emotka gdybym chciał kogoś takiego obgadywać, to najbardziej pasowałoby określenie: ŻYCIOWY MALKONTENT!
1 bethan 0

tormenta77

#7234110 Napisano: 10.01.2025 17:20:17
anaesth napisał(a):

mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Puder w płynie oficjalnie nie jest zalecany, ale z własnego doświadczenia muszę powiedzieć (a chorowałam w wieku 20 lat), że przynosi niesamowitą ulgę.

Ja chorowałam z moim (wtedy) 5cio latkiem i wylądowałam w szpitalu zakaźnym. Absolutnie zabraniali używania pudrów, po nich jest bardzo dużo zakazeń.
Tylko gencjana. Patyczkiem do uszu się kropkowalam. Pięknie wysusza.
0 0

mietowa

#7234111 Napisano: 10.01.2025 17:38:04
tormenta77 napisał(a):

anaesth napisał(a):

mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Ja chorowałam z moim (wtedy) 5cio latkiem i wylądowałam w szpitalu zakaźnym. Absolutnie zabraniali używania pudrów, po nich jest bardzo dużo zakazeń.
Tylko gencjana. Patyczkiem do uszu się kropkowalam. Pięknie wysusza.

Kurcze, nawet nie wiedziałam, że taki puder może sprawić kłopoty. Dzięki za info emotka
0 0

@gnieszk@

#7234118 Napisano: 10.01.2025 18:06:18
mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Niestety, ale dorośli o wiele gorzej przechodzą zakaźne choroby wieku dziecięcego.
0 0

anialistopad

#7234120 Napisano: 10.01.2025 18:17:36
@gnieszk@ napisał(a):

mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Niestety, ale dorośli o wiele gorzej przechodzą zakaźne choroby wieku dziecięcego.

Widzę właśnie. Dopiero co zbiliśmy gorączkę miał 40,8 .myślałam,że zawału dostanę zanim zaczęła spadać.  Okłady zimne i pyralgina zadziałały w ciągu 20 minut . Na razie jest 37,2 to nie jest źle.  Coś czuję,że nockę mam dziś z głowy, bo będę przy nim siedziała i sprawdzała temperaturę
0 0

@gnieszk@

#7234122 Napisano: 10.01.2025 18:22:11
anialistopad napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

mietowa napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Widzę właśnie. Dopiero co zbiliśmy gorączkę miał 40,8 .myślałam,że zawału dostanę zanim zaczęła spadać.  Okłady zimne i pyralgina zadziałały w ciągu 20 minut . Na razie jest 37,2 to nie jest źle.  Coś czuję,że nockę mam dziś z głowy, bo będę przy nim siedziała i sprawdzała temperaturę

To naprawdę bardzo wysoką miał tą temperaturę. Oby wasza noc była spokojna.
0 0

bezaczek7

#7234138 Napisano: 10.01.2025 19:42:56
Decyzja ubezpieczyciela sprawcy. Samochód 1,5 miesiąca stoi unieruchomiony i dostałam info, że nie mogę doprowadzić go do stanu sprzed szkody, no bo lokalny mechanik dał wycenę samej robocizny, która owszem, musi być zrobiona, ale części wymieniać nie trzeba. Mój salon twierdzi inaczej. Podpowiedzcie gdzie uderzyć, rzecznik praw konsumenta? Do radcy prawnego, żeby wystosować jakieś odwołanie od decyzji? Jeżdżenie autem zastępczym tyle czasu spoko, ale żeby jeszcze i kosztem za nie mnie nie obarczyli do tego albo żeby to nie musiało pójść z mojego ubezpieczenia, no bo z jakiej racji... emotka
0 0

visserarthur

#7234145 Napisano: 10.01.2025 20:39:11
bezaczek7 napisał(a):

Decyzja ubezpieczyciela sprawcy. Samochód 1,5 miesiąca stoi unieruchomiony i dostałam info, że nie mogę doprowadzić go do stanu sprzed szkody, no bo lokalny mechanik dał wycenę samej robocizny, która owszem, musi być zrobiona, ale części wymieniać nie trzeba. Mój salon twierdzi inaczej. Podpowiedzcie gdzie uderzyć, rzecznik praw konsumenta? Do radcy prawnego, żeby wystosować jakieś odwołanie od decyzji? Jeżdżenie autem zastępczym tyle czasu spoko, ale żeby jeszcze i kosztem za nie mnie nie obarczyli do tego albo żeby to nie musiało pójść z mojego ubezpieczenia, no bo z jakiej racji... emotka

Spróbuj u Rzecznika Finansowego.
1 bezaczek7 0

Hold-em

#7234147 Napisano: 10.01.2025 20:50:09
bezaczek7 napisał(a):

Wstawić auto do naprawy bezgotówkowej do jakiegoś ogarniętego, autoryzowanego serwisu ASO. Serwis sam załatwia z ubezpieczalnią rozliczenie a w razie problemów walczą swoimi prawnikami.
1 cb656 0

bezaczek7

#7234157 Napisano: 10.01.2025 22:38:10
Hold-em napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Wstawić auto do naprawy bezgotówkowej do jakiegoś ogarniętego, autoryzowanego serwisu ASO. Serwis sam załatwia z ubezpieczalnią rozliczenie a w razie problemów walczą swoimi prawnikami.

Auto stoi w aso, w którym mam jeszcze na nie gwarancję. Zgłaszającym szkodę jestem ja (zaznaczyłam, że chcę bezgotówkowo) i ja dostałam odmowę wymiany części. Spróbuję jeszcze inaczej, zobaczymy co i KIEDY z tego wyjdzie. Ileż to może trwać (pytanie retoryczne), to frustrujące.
0 0

moskala22

#7234216 Napisano: 11.01.2025 14:30:33
Wkurza mnie nasza służba zdrowia. Właśnie leżę w szpitalu z zatorowością płucna. Lekarka pierwszego kontaktu stwierdziła że moje dolegliwości to efekt biegunki (bez zlecenia żadnych badań) Dobrze że drazylam temat dalej i tak w czwartek transportem medycznym od kardiologa  przyjechałam na SOR
1 cb656 0