Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

tereniagno

#7235918 Napisano: 18.01.2025 22:09:54
@gnieszk@ napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka

Przyznaję, że nie korzystałam, ale tu niby można sprawdzić terminy oczekiwania. Na pewno warto przynajmniej spróbować i wtedy ewentualnie tam dzwonić
Informator o Terminach Leczenia Index

Ok. dziękuje, przez specjalistę kardiologa mam wyszczególnione szpitale,
w których mam zrobić i tak muszę dojechać 50 km do miasta.
0 0

visserarthur

#7235926 Napisano: 18.01.2025 23:56:59
stokrotka238 napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj złamałam Dysona za ponad 2,5tys 😪 Wychodzi na to, że nawet do odkurzania się nie nadaje.emotka Wprawdzie ten chiński badziew jest na gwarancji, ale wątpię by uznali...
Poza tym wkurza mnie, mąż, że wydaje kasę na pierdoły, a aktualnie nie mamy oboje pracy 🥺 Przydałoby się wygrać coś cennego, a tu też tylko drobiazgi wpadają...

Spróbuj, wymyślając jakąś historię, bo pamiętam, że uznali "mi" kiedyś reklamację po terminie na końcówkę, uzasadniając, że zadowolenie klienta najważniejsze itp. bzdety. Chyba wiedzą, co sprzedają, z jaką przebitką, więc wolą sobie opinii nie psuć...

moskala22

#7236287 Napisano: 21.01.2025 08:18:46
W czwartek wyszłam ze szpitala i ogarnęła mnie niemoc konkursowa - masakra, nic mi nie idzie, nic nie mogę wymyśleć. Lepiej żeby to minęło.
1 kumulacja 0

dwaburekoty

#7236349 Napisano: 21.01.2025 11:29:22
stokrotka238 napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj złamałam Dysona za ponad 2,5tys 😪 Wychodzi na to, że nawet do odkurzania się nie nadaje.emotka Wprawdzie ten chiński badziew jest na gwarancji, ale wątpię by uznali...
Poza tym wkurza mnie, mąż, że wydaje kasę na pierdoły, a aktualnie nie mamy oboje pracy 🥺 Przydałoby się wygrać coś cennego, a tu też tylko drobiazgi wpadają...

Trzymam mocno kciuki za znalezienie satysfakcjonującej pracy! Ja też od 13 grudnia wykorzystuję swój zaległy urlop, a od lutego jestem bez umowy. i broń Boże, nie mów, że "nawet do tego się nie nadajesz!". Nadajesz się do wielu rzeczy - serio.

A jeśli już w tym wątku i temat pracy, to wkurza mnie proces rekrutacyjny w korporacjach. Wpasowałam się idealnie w ogłoszenie rekrutacyjne - 10+ pracy w eksporcie z czego 3 lata dokładnie z krajem z ogłoszenia, ich specyfikę i sposób pracy znam na wylot, mówię na co dzień w ich języku, mam 7+ doświadczenia w tej branży, a oni mi mówią, żebym czekała na odpowiedź emotka   emotka . Moje dzieci już nie są małe, potrafią czekać, w konkursach miałam przerwę - moja cierpliwość to już nie tak, jak 4 lata temu. Weźcie mnie do tej pracy i tyle!

mietowa

#7236366 Napisano: 21.01.2025 12:06:33
dwaburekoty napisał(a):

stokrotka238 napisał(a):

Trzymam mocno kciuki za znalezienie satysfakcjonującej pracy! Ja też od 13 grudnia wykorzystuję swój zaległy urlop, a od lutego jestem bez umowy. i broń Boże, nie mów, że "nawet do tego się nie nadajesz!". Nadajesz się do wielu rzeczy - serio.

A jeśli już w tym wątku i temat pracy, to wkurza mnie proces rekrutacyjny w korporacjach. Wpasowałam się idealnie w ogłoszenie rekrutacyjne - 10+ pracy w eksporcie z czego 3 lata dokładnie z krajem z ogłoszenia, ich specyfikę i sposób pracy znam na wylot, mówię na co dzień w ich języku, mam 7+ doświadczenia w tej branży, a oni mi mówią, żebym czekała na odpowiedź emotka   emotka . Moje dzieci już nie są małe, potrafią czekać, w konkursach miałam przerwę - moja cierpliwość to już nie tak, jak 4 lata temu. Weźcie mnie do tej pracy i tyle!

Na pocieszenie - mój mąż właśnie przeprowadza rekrutacje i powiem Ci, że od początku ma wybrane jednego kolesia (dopisał do jego CV "super!"), ale procedury są takie, że musi spotkać się ze wszystkimi i dopiero wtedy podjąć ostateczną decyzją. Zatem trzymam kciuki! emotka

atyde25

#7236369 Napisano: 21.01.2025 12:12:45
O kurde jak to możliwe:(
Dyson złamany a buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Ale oni podobno wszystko przez 2 lata gwarancji szybko wymieniają.
Serce mi zamarło ,zejdę na zawał a mam masę roboty do wykonania jeszcze:(
0 0

atyde25

#7236372 Napisano: 21.01.2025 12:14:55
Ne ukrywam ,że jakość plastiku też mnie lekko nie przekonuje no i mam go bardzo krótko.
Ale jest tak wygodny z tym ładowaniem akumulatora i nie plątaniem się z kablami w ciasnocie.
Teraz nie wiem czy wywalić karton a miałam wywalić.
Ale jak go odeślę w razie W. Nie mam miejsca na karton i to mnie wkurza.
Nie mam miejsca na nic tylko wszystko wywalam a nadal masa rzeczy:(
0 0

stokrotka238

#7236379 Napisano: 21.01.2025 12:26:39
atyde25 napisał(a):

Ne ukrywam ,że jakość plastiku też mnie lekko nie przekonuje no i mam go bardzo krótko.
Ale jest tak wygodny z tym ładowaniem akumulatora i nie plątaniem się z kablami w ciasnocie.
Teraz nie wiem czy wywalić karton a miałam wywalić.
Ale jak go odeślę w razie W. Nie mam miejsca na karton i to mnie wkurza.
Nie mam miejsca na nic tylko wszystko wywalam a nadal masa rzeczy:(

Ja go oddam do sklepu gdzie kupowałam bez kartonu. A jak to możliwe?  - Widocznie nie umiem odkurzać... 😪
0 0

atyde25

#7236380 Napisano: 21.01.2025 12:26:56
Jaki to jest absurd tu Dyson 2,5 kafla i człowiek się trzęsie nad nim jak na jajkiem Faberge.
Andziaks w Dubaju zapłaciłam za te 2 flakony perfum 3 tysiące bo pojemność jednego większa niż chciałam.
Wkurza mnie ,że jestem biedakiem:(
0 0

rufus

#7236384 Napisano: 21.01.2025 12:30:47
atyde25 napisał(a):

Jaki to jest absurd tu Dyson 2,5 kafla i człowiek się trzęsie nad nim jak na jajkiem Faberge.
Andziaks w Dubaju zapłaciłam za te 2 flakony perfum 3 tysiące bo pojemność jednego większa niż chciałam.
Wkurza mnie ,że jestem biedakiem:(

3 tysiace za perfumy?
0 0

lasiglasty

#7236416 Napisano: 21.01.2025 14:12:12
Nie tyle wkurza, co smuci...
dziś dzień babci, jutro dziadka, wszędzie o tym mówią,
a to mój pierwszy rok bez obu babć i dziadków...
jakoś tak przykro nie być już wnuczką, nie mieć do kogo powiedzieć babciu, dziadku, nie usłyszeć już nigdy "wnusiu kochana"... emotka trzeba się przyzwyczajać.

ReneK

#7236439 Napisano: 21.01.2025 15:22:53
lasiglasty napisał(a):

jakoś tak przykro nie być już wnuczką, nie mieć do kogo powiedzieć babciu, dziadku, nie usłyszeć już nigdy "wnusiu kochana"... emotka trzeba się przyzwyczajać.

Lącze sie w bólu emotka
Jestem w podobnej sytuacjiemotka
A do tego juz bez kochanych rodzicówemotka
Jedynie pocieszajace jest ,że Tam w Niebie robią DZIŚ Anielską Ucztę
I do Nas z "Wiecznej Miłości" Usmiechaja sięemotka emotka

as32572

#7236447 Napisano: 21.01.2025 16:08:48
Wkurza mnie lotto,które nie odpowiada na reklamacje pomimo, że minęło już 30 dni.
0 0

cb656

#7236476 Napisano: 21.01.2025 18:09:07
lasiglasty napisał(a):

(...)

Bardzo ciepło wyśpiewała tę tęsknotę Daria... emotka

atyde25

#7236486 Napisano: 21.01.2025 18:43:40
Pudło wywalone no niestety teraz mi się mój cukiereczek popsuć nie może. I domówiłam podświetlaną rurkę za 200 zł z akcesoriów.
No bo ciemno w kątach a tam się koty (z kurzu) zbierają. A tak będę mieć światełko. I wkurza i cieszy mnie ten zakup.
0 0

cb656

#7236488 Napisano: 21.01.2025 18:54:22
Wkurza mnie, że znów muszę się ogolić. Rety, jakie to jest nudne!! emotka emotka
1 kumulacja 0

pikawka

#7236494 Napisano: 21.01.2025 19:08:13
cb656 napisał(a):

Wkurza mnie, że znów muszę się ogolić. Rety, jakie to jest nudne!! emotka emotka

Nie jesteś w tym osamotniony emotka

anaesth

#7236506 Napisano: 21.01.2025 19:56:28
lasiglasty napisał(a):

U nas pierwszy dzień dziadka bez mojego Taty. Dzieci przyniosły z przedszkola i żłobka prezenciki podpisane "dla Babci i Dziadka". Serce mi pęka na samą myśl, że mam to wręczyć mojej Mamie.

Wkurza mnie ogrom pracy, który przekłada się na potworne zmęczenie.
0 0

Kogut997

#7236680 Napisano: 22.01.2025 13:23:33
Niestety przeczyłem maila o wygranej w Prince Polo w listopadzie, nauczka żeby dokładniej sprawdzać maila 
0 0

ananaska

#7236682 Napisano: 22.01.2025 13:25:32
Czasami, jak patrzę na nagrody w wątku "Zdjęcia naszych wygranych" i widzę te tandetne bluzy/swetry, to się cieszę, że nie wygrałam w tych konkursach. Bardziej bym się ucieszyła ze 100 zł, niż z tandetnej odzieży z logo firmy za 300 zł emotka