Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

delfinka101

#7235805 Napisano: 17.01.2025 20:46:33
Pierwszy raz wkurzyła mnie dziewczyna z DPD. Nie tylko nie mogłam z nią po polsku  dojść do porozumienia to jeszcze gdy byłam w  mieszkaniu po dowód osobisty który niby potrzebowała OTWORZYŁA KOPERTĘ Z BONEM. Na moją uwagę, ze nie miała prawa powiedziała ze wie lepiej bo to ona jest kurierem. Nawet nie miała pojęcia, że papiery są pod folią nie w kopercie. Jak już mi nerwy przejdą, to zgłoszę to w DPD. Teraz mogłabym powiedzieć o kilka słów za dużo.
1 radziosny 0

delfinka101

#7235806 Napisano: 17.01.2025 20:52:04
kalmia86 napisał(a):

Właśnie chciałam wysłać zgłoszenie na konkurs Revoss w Rossmann a tu się okazuje, że to do wczoraj. No kurde! Ten pobyt w szpitalu zupełnie wybił mnie z rytmu konkursowego.

Od września tak mam. Stale szpital, stale zaostrzenie ale o dziwo w tym roku zaczęłam dochodzić do siebie, ze nawet koncentrator mam odstawiony i wreszcie zaczynam grać:) Wrócisz na dobre tory silniejsza
0 0

Credo89

#7235815 Napisano: 17.01.2025 21:48:19
delfinka101 napisał(a):

Pierwszy raz wkurzyła mnie dziewczyna z DPD. Nie tylko nie mogłam z nią po polsku  dojść do porozumienia to jeszcze gdy byłam w  mieszkaniu po dowód osobisty który niby potrzebowała OTWORZYŁA KOPERTĘ Z BONEM. Na moją uwagę, ze nie miała prawa powiedziała ze wie lepiej bo to ona jest kurierem. Nawet nie miała pojęcia, że papiery są pod folią nie w kopercie. Jak już mi nerwy przejdą, to zgłoszę to w DPD. Teraz mogłabym powiedzieć o kilka słów za dużo.

Mam identycznie, nie miła Ukrainka, która cały czas robi mi na przekór. Życzę cierpliwości, choć wiem że ciężko.

visserarthur

#7235816 Napisano: 17.01.2025 21:51:18
samdej napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Nie rozumiem OLX.
Założyłam sobie konto 15.01.25 wieczorem. Już ok 7 rano 16.01.25 dostałam maila ,że moje konto jest zalokowane bo jest oszustwem WTF.
Chciałam tam wystawić poprzedni odkurzacz i może jeszcze coś.
Nawet nie dodałam ogłoszenia ani też nic nie kupowałam kompletne zero akcji.
Dziś mi odblokowali po napisaniu im , tak bardzo miło bez sarkazmu o co chodzi.
Aż się boje teraz coś tam wystawić bo nie rozumiem ich polityki.
Nigdy wcześniej nie miałam tam konta ani nic nie przeskrobałam bo niby jak.
Wszystko mnie już wkurza chyba nie rozumiem już netu i platform.
A już dodatek w uzasadnieniu ,że można iść z nimi na drogę sądową jak się nie zgadzam obudził we mnie uśpione demony.

Zanim zaczniesz coś tam wystawiać, to  najpierw poczytaj o tym, jakie sposoby mają oszuści, żebyś później nie narzekała, że wyczyścili Ci konto bankowe, bo kliknęłaś na rzekome potwierdzenie wpłaty. 
Polecam grupy w tym temacie
https://www.faceb...ups/723748045240403/
https://www.faceb...ups/394012267617440/
https://www.faceb...oups/129637791061658

Zasady bezpieczeństwa na olx https://www.olx.pl/bezpieczenstwo/
Nie zgadzaj się na żadne wpłaty poza portalem.

A dlaczego nie poza portalem? Jak zrobi przelew na konto, to chyba ok?

Ok, pod warunkiem, że przelew zrobi osoba, której Ty coś sprzedajesz, a nie ktoś inny, której tamta osoba "sprzedała" Twój towar podając Twoje konto do przelewu. Dla Ciebie niby wszystko ok, wyślesz towar osobie, której sprzedałeś, a po roku-dwóch, jak przyjdzie Ci wezwanie do sądu to okaże się, że przelew zrobiła Ci nie ta osoba, której Ty sprzedawałeś.

A, dlatego ja zawsze proszę o zweryfikowanie przez osobę, z którą piszę, od kogo przyszedł przelew, a jeśli przelew ma być od kogoś innego, w tytule ma wpisać dane osoby...
0 0

magalan83

#7235817 Napisano: 17.01.2025 21:57:02
Credo89 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

Mam identycznie, nie miła Ukrainka, która cały czas robi mi na przekór. Życzę cierpliwości, choć wiem że ciężko.

U mnie ostatnio kurier (PL) zostawił na wycieraczce paczkę, w której była kurtka prawie za dwa koła, nie powiadomił mnie o tym i nie wiem ile tam leżała, (są włamania w tym bloku, można wejść do klatki bo drzwi od domofonu wiecznie otwarte…) na wieczór zadzwoniłam do niego aby zwrócić mu uwagę, zawsze ktoś mógł tą paczkę sobie ot tak wziąć, teraz robi mi pod górę, paczki opóźnia, ostatnio przetrzymał na magazynie mrożoną karmę dla psa… musiała pójść reklamacja, albo zostawia daleko ode mnie gdzieś w żabce 🤬

visserarthur

#7235818 Napisano: 17.01.2025 22:10:20
Ja mam od niedawna na jednym adresie takiego wścibskiego i zazdrosnego kuriera. Ostatnio dzwoni, że ma paczkę, ale mnie nie było, więc powiedziałem, żeby następnego dnia przywiózł. Tego "następnego dnia" widziałem, że stoi jego auto, więc podszedłem po paczkę, a on mi mówi, że mu jej nie dali, to go podszedłem (wiedząc jaki to typ) i mówię: a to zaraz zadzwonię do znajomej, bo pracuje na bazie. To zaczął już inaczej gadać, że pewnie coś pokręcił i zapomniał ją wziąć, także tym bardziej się utwierdziłem, że złośliwie jej nie wziął... A paczkę sam sobie na bazie odebrałem, bo i tak jechałem w tamtym kierunku.
0 0

muzasa88

#7235820 Napisano: 17.01.2025 22:20:12
Że zamówiłam sobie spoko słuchawki, ale nie są  one kompatybilne z moim smartfonem!
No nawet aplikacji obsługującej słuchawki nie da się pobrać, a przecież mam androida 11!!
Wiecznie pod górkę!
Aplikacje utrudniające życie!
No nie może być za prosto, sam Bluetooth to za mało, trzeba bardziej komplikować👎 emotka
I trzeba zwracać produkt kurde!
0 0

lasiglasty

#7235823 Napisano: 17.01.2025 22:35:12
Ten nowy rok szybko przypomniał mi, dlaczego w poprzednim straciłam zapał do grania... znowu syndrom drugiego miejsca czy tam stopnia: Sodastream stówa, Tchibo stówa, Tiger stówa, Avanti stówa... no ile można zbierać te stówy? Niby wygrana jest, a jakby jej nie było emotka żadnych konkretów nagrodowych.
0 0

tereniagno

#7235836 Napisano: 18.01.2025 01:02:03
Wczoraj wkurzyłam się na naszą służbę zdrowia.
Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
żeby pani w rejestracji powiedziała mi,
że mają termin na CITO, na drugą połowę listopadaemotka
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
Podała mi nr tel.,więc dziś zadzwoniłam, czekając 40 minut w kolejce.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
Nawet nie zapytała o kod, na który jest wpisane CITO.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka
Do czego to dochodziemotka
0 0

edzia21

#7235840 Napisano: 18.01.2025 03:05:23
tereniagno napisał(a):

Chciałam zarejestrować się na tomografię.Czekałam na telefonie w kolejce 3 godziny po to,
Poleciła mi, żebym zadzwoniła na inną ulicę, bo słyszała, że tam mają terminy na czerwiec-lipiec.
W rejestracji pani na ,,dzień dobry'' zapytała czy mierzę sobie codziennie puls,
powiedziałam, że nie.Kazała mi codziennie mierzyć i zadzwonić w poniedziałek, to ustalą termin badania.
No kurna, to One ważniejsze od lekarzyemotka Skoro jest CITO, to chyba jest jak najprędzejemotka

Idź prywatnie, bo szkoda zdrowia.
0 0

zaczytana-pola

#7235847 Napisano: 18.01.2025 09:02:46
edzia21 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Idź prywatnie, bo szkoda zdrowia.

Smutne i wkurzające zarazem jest to, że człowiek odprowadzając grube tysiące peelenów rocznie na ubezpieczenie zdrowotne musi bulić z własnej kieszeni na badania i inne świadczenia medyczne.
1 kumulacja 0

stokrotka238

#7235863 Napisano: 18.01.2025 11:37:34
Wkurza mnie, że wczoraj złamałam Dysona za ponad 2,5tys 😪 Wychodzi na to, że nawet do odkurzania się nie nadaje.emotka Wprawdzie ten chiński badziew jest na gwarancji, ale wątpię by uznali...
Poza tym wkurza mnie, mąż, że wydaje kasę na pierdoły, a aktualnie nie mamy oboje pracy 🥺 Przydałoby się wygrać coś cennego, a tu też tylko drobiazgi wpadają...
1 kumulacja 0

sks900

#7235866 Napisano: 18.01.2025 11:51:36
samdej napisał(a):

visserarthur napisał(a):

ziolko napisał(a):

Ok, pod warunkiem, że przelew zrobi osoba, której Ty coś sprzedajesz, a nie ktoś inny, której tamta osoba "sprzedała" Twój towar podając Twoje konto do przelewu. Dla Ciebie niby wszystko ok, wyślesz towar osobie, której sprzedałeś, a po roku-dwóch, jak przyjdzie Ci wezwanie do sądu to okaże się, że przelew zrobiła Ci nie ta osoba, której Ty sprzedawałeś.

Metoda okradania na OLX, polega na tym, że sprzedający, wbrew logice i zasadom bezpieczeństwa, loguje się do swojego banku z linka przesłanego przez "kupującego", a jak jeszcze uwierzy w bajki "pracownika banku" lub "policjanta" to kończy się tak,

"Chciała sprzedać umywalkę. Straciła ponad pół miliona złotych"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-11-22/wejherowo-chciala-sprzedac-umywalke-stracila-ponad-pol-miliona-zlotych/
0 0

nanajka81

#7235869 Napisano: 18.01.2025 12:13:44
stokrotka238 napisał(a):

Wkurza mnie, że wczoraj złamałam Dysona za ponad 2,5tys 😪 Wychodzi na to, że nawet do odkurzania się nie nadaje.emotka Wprawdzie ten chiński badziew jest na gwarancji, ale wątpię by uznali...
Poza tym wkurza mnie, mąż, że wydaje kasę na pierdoły, a aktualnie nie mamy oboje pracy 🥺 Przydałoby się wygrać coś cennego, a tu też tylko drobiazgi wpadają...

no ja swojego Xiaomi też 3 tygodnie temu złamałam (końcówkę z turbiną) -  oryginalny zastępnik prawie 400 zł, kupiłam chiński za 120 zł ale to już nie to samo emotka Na szczęście kilka dni temu SMolar się zlitował i dał mi wygrać odkurzacz w konkursie. Życzę powodzenia w szukaniu pracy choć wiem że jest to bardzo trudne emotka Niby małe bezrobocie ale jak przychodzi co do czego i szukasz czegoś więcej niż praca w Żabce czy Biedronce albo na produkcji to niestety jest bardzo trudno.

nanajka81

#7235870 Napisano: 18.01.2025 12:15:57
sks900 napisał(a):

samdej napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Metoda okradania na OLX, polega na tym, że sprzedający, wbrew logice i zasadom bezpieczeństwa, loguje się do swojego banku z linka przesłanego przez "kupującego", a jak jeszcze uwierzy w bajki "pracownika banku" lub "policjanta" to kończy się tak,

"Chciała sprzedać umywalkę. Straciła ponad pół miliona złotych"

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-11-22/wejherowo-chciala-sprzedac-umywalke-stracila-ponad-pol-miliona-zlotych/

oj na OLX teraz oszustwo na oszustwie, polecam dołączyć do grupy na FB "Oszustwa OLX" i zanim coś się kliknie to tam sobie poczytać co to teraz za pomysły oszuści mają.
0 0

snowflake

#7235880 Napisano: 18.01.2025 15:01:46
Wkurza mnie to, co zostało z normalnej zimy 😤

Let it snow... ❄️🌨️❄️

zielonaszpilka

#7235888 Napisano: 18.01.2025 16:42:40
tereniagno napisał(a):

Poszukaj innego miejsca. Sprawdź sobie na stronie kolejki NFZ. Fakt, że czasem trzeba dojechać do miasta obok albo i kawałek dalej, ale można znaleźć naprawdę szybkie terminy. Ja dostałam skierowanie na rezonans głowy pod koniec grudnia a badanie mam na początku lutego i to tylko dlatego, że chcę je mieć zrobione w konkretnym szpitalu, który ma najnowocześniejszy sprzęt. Gdyby mi na tym nie zależało to są miejsca w ogóle bez czekania. Teraz też dużo placówek rejestruje mailowo. Sprawdź czy nie ma takiej opcji. Znajdź jakiegoś maila do rejestracji albo szpitala/przychodni, napisz że trudno sie do nich dodzwonić i czy jest możliwość ustalenia terminu mailowo. Podaj od razu swoje dane i kod skierowania. W moim województwie i w sąsiednich terminy na tomografię są z dnia na dzień, trudno mi uwierzyć W tak absurdalne terminy zwłaszcza na cito.
0 0

@gnieszk@

#7235889 Napisano: 18.01.2025 16:50:34
tereniagno napisał(a):

Przyznaję, że nie korzystałam, ale tu niby można sprawdzić terminy oczekiwania. Na pewno warto przynajmniej spróbować i wtedy ewentualnie tam dzwonić
Informator o Terminach Leczenia Index

zielonaszpilka

#7235890 Napisano: 18.01.2025 17:02:54
@gnieszk@ napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Przyznaję, że nie korzystałam, ale tu niby można sprawdzić terminy oczekiwania. Na pewno warto przynajmniej spróbować i wtedy ewentualnie tam dzwonić

Ja zawsze z tego korzystam i polecam. Czasami terminy są dłuższe niż podane na stronie, ale nigdy nie było to więcej niż kilka dni:)

lilichilimili

#7235913 Napisano: 18.01.2025 21:14:06
zielonaszpilka napisał(a):

@gnieszk@ napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Ja zawsze z tego korzystam i polecam. Czasami terminy są dłuższe niż podane na stronie, ale nigdy nie było to więcej niż kilka dni:)

Jeszcze zapytaj ile czeka się na opis badania - ja czekałam 10 tygodni... i jeszcze musiałam się upominać... lekarz zlecający badanie powiedział, że czeka na opis badania, a płytki nie będzie otwierać ze zdjęciem, bo to długo trwa itp.  W Polsce trzeba mieć zdrowie żeby chorować...

0 0