Wkurza mnie...

atyde25

#7247152 Napisano: 17.03.2025 14:07:39
Przez jedną sekundę pomyślałam, że kupię Chupa Chups za 10 zeta.
Ale sobie przypomniałam o zafoliowanych  10 letnich Chupa Chupsach wygranych pewnie z 10 lat temu.
To moja chwila wstydu ale jakoś je schowałam i lat sobie spokojnie leżakowały.
Koszmar czasami jak o tym myślę to mam dość.
0 0

Jestemnowa

#7247155 Napisano: 17.03.2025 14:16:14
loteryjny napisał(a):

Zaraz będzie koniec marca a ciekawych konkursów i loterii mało. Smolar robi loterie z biletami wartymi 40 zł czy przeglądami stomatologicznymi wartymi 20 zł. Tragedia emotka

Ten od dziś co jest w Lidlu Schweppes wydaje się być spoko konkursem 😉
0 0

visserarthur

#7247156 Napisano: 17.03.2025 14:19:46
Trochę mnie to wkurza, bo to nieudolność agencji, a nie moja wina, na szczęście nagroda nieduża- ten bilet Wedla. Chciałem wypełnić w ostatni dzień przed północą formularz Zwycięzcy, ale nie przepuszczało, a oni twierdzą, że było po czasie i to dlatego  emotka . Kurna, nie wiem, z jakiego zegara korzystają (jeśli są około 3 minuty różnicy), ale wieloletni konkursowicz nie patrzy na zegarek, który ma na ręku...
0 0

edzia21

#7247159 Napisano: 17.03.2025 14:25:28
Jestemnowa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

Zaraz będzie koniec marca a ciekawych konkursów i loterii mało. Smolar robi loterie z biletami wartymi 40 zł czy przeglądami stomatologicznymi wartymi 20 zł. Tragedia emotka

A masz może regulamin tego konkursu albo znasz zasady? Strona podana w gazetce lidl pokazuje inną zawartość.
0 0

pusheen

#7247160 Napisano: 17.03.2025 14:28:09
edzia21 napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

A masz może regulamin tego konkursu albo znasz zasady? Strona podana w gazetce lidl pokazuje inną zawartość.

Schweppes
1 edzia21 0

edzia21

#7247270 Napisano: 17.03.2025 22:56:26
pusheen napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Jestemnowa napisał(a):

loteryjny napisał(a):

Schweppes

Wielkie dzięki! emotka
0 0

atyde25

#7247662 Napisano: 19.03.2025 06:05:45
Płacz celebrytów jak ich wreszcie pozywają za reklamę %. Bo agencja mi powiedziała ,że to dozwolone. Serio a nie masz mózgu swojego i czatu GPT emotka   Wiem, że to utopia bo agencja i tak zabuli karę i producenci % ale durne tłumaczenia.
1 niunio 0

agnesita

#7247710 Napisano: 19.03.2025 10:24:18
Padł mi telefon chyba na dobre. Czarny ekran i nie chce się włączyć a nie mam żadnego  innego, żeby kartę przełożyć, kusiło mnie jak była loteria z telefonami, ale odpuściłam i teraz żałuję. Rano nie mogłam odbić dzieci w przedszkolu. Zadzwonią z nagrodą, zadzwonią  z jakąś ofertą  pracy to się nie dodzwonia - po prostu pięknie ;/
0 0

tormenta77

#7247757 Napisano: 19.03.2025 12:49:11
atyde25 napisał(a):

Płacz celebrytów jak ich wreszcie pozywają za reklamę %. Bo agencja mi powiedziała ,że to dozwolone. Serio a nie masz mózgu swojego i czatu GPT emotka   Wiem, że to utopia bo agencja i tak zabuli karę i producenci % ale durne tłumaczenia.

Masz rację i nie masz racji. Naprawdę trudno znać się na wszystkim i wszystko weryfikować. 
Np mój syn przez "podobno"jedna z najlepszych specjalistek od skoliozy w Gdańsku, w wieku 12 lat został skierowany na gorsetowanie. Dzieciak nosił gorset, jeden, drugi, trzeci a kręgosłup falował jak głupi. W końcu syn stwierdził, że nie założy więcej tego g***a itd 
Od jakiegoś czasu jesteśmy pod opieką innego lekarza, innych fizjo itd i każdy się za głowę łapał, że przy tamtym jego skrzywieniu ten gorset to był bez sensu, że można go było inaczej wyprowadzić. A jak patrzą na pieczątki i widzą nazwisko to zdziwienie się jeszcze pogłębia. Teraz syn ma prawie 18 lat i dużo już się ćwiczeniami nie da zrobić, a gorsety bardzo pogłębiły skrzywienie, osłabily mięśnie itd.

Gdybym się na tym znała to bym na to nie pozwoliła, a tak ...
Dlatego nie usprawiedliwiam "celebrytów" ale naprawdę nie jestem w stanie być we wszystkim specjalista. Ich przynajmniej powinno być stać na profesjonalnych doradców ale jak widać różnie z tym bywa emotka

nanajka81

#7247786 Napisano: 19.03.2025 14:12:27
Blikomania emotka Wszystko płacę tym głupim blikiem i co? I nico emotka
1 niunio 0

halliday

#7247852 Napisano: 19.03.2025 17:24:41
nanajka81 napisał(a):

może za długo wbijasz te kody? Bo tutaj trzeba trafić w czas idealnie, a nie jak w bramkach wystarczy być po danej godzinie pierwszym.

Jak wylosują czas 12:08:01 to wygrasz tylko jak zrobisz zakupy o 12:08:01, jak zrobisz zakupy o 12:08:02 to nic nie wygrasz.
0 0

nanajka81

#7247871 Napisano: 19.03.2025 18:03:49
halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

może za długo wbijasz te kody? Bo tutaj trzeba trafić w czas idealnie, a nie jak w bramkach wystarczy być po danej godzinie pierwszym.

Jak wylosują czas 12:08:01 to wygrasz tylko jak zrobisz zakupy o 12:08:01, jak zrobisz zakupy o 12:08:02 to nic nie wygrasz.

no ale te czasy to są przecież różne to skąd wiedzieć w jaki celować, czy ja czegoś nie rozumiem???
0 0

winek

#7247880 Napisano: 19.03.2025 19:00:28
[quote=

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

nanajka81]Blikomania emotka Wszystko płacę tym głupim blikiem i co? I nico emotka

"Jak wylosują czas 12:08:01 to wygrasz tylko jak zrobisz zakupy o 12:08:01" to masz dopiero 10% szansy na wygraną, bo "szczęśliwe godziny" są losowane w formacie godzina:minuta:sekunda:jedna dziesiąta sekundy jak w regulaminie.
1 halliday 0

halliday

#7247886 Napisano: 19.03.2025 19:27:24
nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

no ale te czasy to są przecież różne to skąd wiedzieć w jaki celować, czy ja czegoś nie rozumiem???

w dniu losowanie losują do danego dnia bodajże 500 czasów i później sprawdzają czy do tych czasów były zakupy. I później dopisują 143 osób do tych czasów. Więc może być ze do 300-400 czasów nie było żadnych zakupów. A tylko 100 czasów było wygranych, bo jak dwie lub więcej osób zrobiło zakupy w tym samym czasie są dopisany wszyscy do listy laureatów.
0 0

nanajka81

#7247891 Napisano: 19.03.2025 19:45:33
halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

w dniu losowanie losują do danego dnia bodajże 500 czasów i później sprawdzają czy do tych czasów były zakupy. I później dopisują 143 osób do tych czasów. Więc może być ze do 300-400 czasów nie było żadnych zakupów. A tylko 100 czasów było wygranych, bo jak dwie lub więcej osób zrobiło zakupy w tym samym czasie są dopisany wszyscy do listy laureatów.

jednym słowem trzeba mieć szczęście i dzielić zakupy na dużo blików... No to chyba jednak mi się nie chce
0 0

anaesth

#7247895 Napisano: 19.03.2025 20:14:02
nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

halliday napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

jednym słowem trzeba mieć szczęście i dzielić zakupy na dużo blików... No to chyba jednak mi się nie chce

Wychodzę z założenia, że jeśli los przewiduje dla mnie wygraną, to wygram którąś z tych pojedynczych transakcji emotka

koniczynka123

#7247925 Napisano: 19.03.2025 22:47:06
Wkurzam się niepotrzebnie czytając odpowiedzi w konkursach na FB. Większość "napisana" przez AI- zmienia się tylko szyk w zdaniach albo słowa. Przyzwoitość nie pozwoliłaby mi, sygnować swoimi danymi takich wypocin emotka A co dopiero w konkursach na hasło, których nie widzimy?!  Tysiące zgłoszeń, których organizatorom nie chce się czytać więc robią losowanko emotka
1 ziolko 0

nanajka81

#7247939 Napisano: 20.03.2025 07:23:31
koniczynka123 napisał(a):

Wkurzam się niepotrzebnie czytając odpowiedzi w konkursach na FB. Większość "napisana" przez AI- zmienia się tylko szyk w zdaniach albo słowa. Przyzwoitość nie pozwoliłaby mi, sygnować swoimi danymi takich wypocin emotka A co dopiero w konkursach na hasło, których nie widzimy?!  Tysiące zgłoszeń, których organizatorom nie chce się czytać więc robią losowanko emotka

i tak jest coraz częściej. Ludzie posiłkują się AI i tym wygrywają. Od kiedy AI stał się dostępny dla każdego właściwie przestałam wygrywać na fejsie. Moje odpowiedzi są chyba zbyt normalne w przeciwieństwie do tych esejów, które co niektórzy piszą z pomocą AI. A często wygrywają eseje...

radziosny

#7247945 Napisano: 20.03.2025 08:28:57
nanajka81 napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

i tak jest coraz częściej. Ludzie posiłkują się AI i tym wygrywają. Od kiedy AI stał się dostępny dla każdego właściwie przestałam wygrywać na fejsie. Moje odpowiedzi są chyba zbyt normalne w przeciwieństwie do tych esejów, które co niektórzy piszą z pomocą AI. A często wygrywają eseje...

Ja tam wolałbym życie bez tego całego AI.. kolejki do lekarzy jak były tak są.. nic dobrego dla ludzi z tego nie będzie. Wszędzie te roboty, cyborgi, rakiety.. a bieda na świecie jak była tak jest..

Maczupikczu

#7248321 Napisano: 21.03.2025 13:13:46
Wkurza mnie Joy z restaurant week, dzis zerknęłam z ciekawości i wyniki do 28 marca a od miesiąca trwa restaurant week i zostanie 2 tygodnie na wykorzystanie nagrody, gdzie wszystkie fajniejsze miejsca są prorezerwowane z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. Jednak coca cola lepiej podchodziła do tematu i dawali nagrody miesiąc przed rozpoczęciem restaurant week. Duży minus dla Pepsi.
1 miketyson 0