Wkurza mnie...

rare85

#7246361 Napisano: 13.03.2025 11:56:03
Wkurza mnie, że nic sensownego nie wygrywam. W lotto 10 zł, teraz torby Milki warte 10 zł emotka A mi tu główne się marzą emotka
1 kumulacja 0

lasiglasty

#7246369 Napisano: 13.03.2025 12:17:07
Wkurzają mnie te nagrody typu torby w hurtowej ilości, według regulaminu bon można wygrać tylko raz, ale toreb dowolną ilość, więc nawet Smolar przewiduje, że odda jednej osobie kilka tych torb, byleby tylko je wydać, więc jaki to ma w ogóle sens, żeby jedna osoba dostała ich kilka, pójdą na dno szafy... Zamiast 100 toreb dziennie, mogliby za tę kasę dać 10 x 100 zł do Biedry każdego dnia emotka

krakowskispleen

#7246399 Napisano: 13.03.2025 13:46:25
lasiglasty napisał(a):

Wkurzają mnie te nagrody typu torby w hurtowej ilości, według regulaminu bon można wygrać tylko raz, ale toreb dowolną ilość, więc nawet Smolar przewiduje, że odda jednej osobie kilka tych torb, byleby tylko je wydać, więc jaki to ma w ogóle sens, żeby jedna osoba dostała ich kilka, pójdą na dno szafy... Zamiast 100 toreb dziennie, mogliby za tę kasę dać 10 x 100 zł do Biedry każdego dnia emotka

W ogóle torby już by sobie wszyscy mogli odpuścić, ile tego można mieć. W konkursach torby, na eventach torby, przychodzisz do nowej firmy - czeka na ciebie torba, a używasz jednej czy dwóch. A na dodatek połowa z nich tak obciachowa, że nawet ziemniaków nie chcesz w nich nosić emotka
1 kumulacja 0

atyde25

#7246400 Napisano: 13.03.2025 13:47:09
Ja myślałam, że jestem nerwowa. Bo mimo lania deszczu musiałam nadać hulajnogę i kask ufff.
Gość spytał o końcówkę kwoty do zapłaty a pani mu podała całą kwotę. Ale zrobił raban, że mu zawsze utrudniają,że on chciał być miły.
Az mi się tych pań z poczty zrobiło żal bo darł się w niebogłosy o nic masakra:( 
Ale boli mnie znowu masakrycznie kręgosłup mimo tego, że paczki wiozłam ma wózku transportowym. I to mnie wkurza dopiero za chwilę 51 lat a już taka masakra zdrowotna.

pikawka

#7246402 Napisano: 13.03.2025 13:55:36
Trójka moich dzieci i m siedzący do 20 w firmie emotka
1 andii 0

as32572

#7246424 Napisano: 13.03.2025 14:52:48
Wkurza mnie moj lekarz, ktory na chorobe przewlekła przepisuje mi tlyko 1 opakowanie leku i mam umawiac wizyte/teleporade co miesiac tylko i wylacznie po to,żeby dostać lek.
Wizyta w ramach pakietu medycznego,ale jak tyle lat się lecze to pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, dodatkowo wypisuje te recepty bez refundacji, bo przecież jest lekarzem prywatnym, całe życie leczę się w placówkach typu Luxmed i zawsze miałam z refundacją.
0 0

pikawka

#7246434 Napisano: 13.03.2025 15:07:57
as32572 napisał(a):

Wkurza mnie moj lekarz, ktory na chorobe przewlekła przepisuje mi tlyko 1 opakowanie leku i mam umawiac wizyte/teleporade co miesiac tylko i wylacznie po to,żeby dostać lek.
Wizyta w ramach pakietu medycznego,ale jak tyle lat się lecze to pierwszy raz się z czymś takim spotkałam, dodatkowo wypisuje te recepty bez refundacji, bo przecież jest lekarzem prywatnym, całe życie leczę się w placówkach typu Luxmed i zawsze miałam z refundacją.

Mega dziwne. Ja w lux med wchodzę w aplikację i klikam tylko w zamówienie leków. Mam niedoczynność tarczycy, dostaje zawsze smsa max na drugi dzień, z kodem na lek ( 2 paczki )
0 0

krakowskispleen

#7246435 Napisano: 13.03.2025 15:09:38
as32572 napisał(a):

Idź do recepcji placówki lub zadzwoń na infolinię i poinformuj, że mają lekarza, który nie wypisuje refundowanych leków, bo nie zna przepisów i poproś, żeby zajęli się tą sprawą i go doedukowali w tym temacie. Różnica jest często kosmiczna. A wypisywanie jednego opakowania leku to jest po prostu porażka i generowanie kolejek. Niepoważny człowiek, potem się poluje na terminy w Luxmedzie czy Medicover przez tydzień, co chwilę odświeżając apkę, bo taki lekarz zmusza pacjenta do wizyt raz w miesiącu, gdy wystarczyłoby raz na kwartał czy pół roku :⁠-⁠|
1 pikawka 0

as32572

#7246456 Napisano: 13.03.2025 15:45:02
krakowskispleen napisał(a):

as32572 napisał(a):

Idź do recepcji placówki lub zadzwoń na infolinię i poinformuj, że mają lekarza, który nie wypisuje refundowanych leków, bo nie zna przepisów i poproś, żeby zajęli się tą sprawą i go doedukowali w tym temacie. Różnica jest często kosmiczna. A wypisywanie jednego opakowania leku to jest po prostu porażka i generowanie kolejek. Niepoważny człowiek, potem się poluje na terminy w Luxmedzie czy Medicover przez tydzień, co chwilę odświeżając apkę, bo taki lekarz zmusza pacjenta do wizyt raz w miesiącu, gdy wystarczyłoby raz na kwartał czy pół roku :⁠-⁠|

No wlasnie badania tez mi kaze robic co 3 miesiace, gdzie zawsze robilam co pol roku bo nic sie nie dzieje, dla mnie to wyglada jak wyciaganie kasy.
Z ta recepta to zwrocilam jej uwage,to wlasnie dostalam odpowiedź ze przeciez jest lekarzem prywatnym, mysle ze moze sie boi jakies kontroli z NFZ czy cos, jeszcze mi powiedziala ze to tani lek wiec w czym problem.
Na recepcji nie zglosze,bo to ta lekarka jest wlascicielem placowki emotka wspolpracujacej z Medicover, chyba ze bezposrednio do Medicover ale nie wiem czy chce wywolywac burze czy jednak zmienic lekarza, problem taki ze duzego wyboru nie ma.
0 0

as32572

#7246458 Napisano: 13.03.2025 15:47:40
A jeszcze apropo generowania kolejek to tez mnie wkurzylo w zeszlym roku jak po usg wyszlo,ze wszystko jest ok, a babka z recepji powiedziala ze ona i tak mnie zapisuje do onkologa zeby mi wystawil skierowanie na badanie za rok.
I byla wrecz oburzona jak powiedzialam,ze nie bede zajmowac miejsca ludziom, ktorzy faktycznie potrzebuja onkologa, po to tylko zebym wziela skierowanie,ktore moze wystawic kazdy lekarz.
0 0

krakowskispleen

#7246466 Napisano: 13.03.2025 16:45:31
as32572 napisał(a):

krakowskispleen napisał(a):

as32572 napisał(a):

No wlasnie badania tez mi kaze robic co 3 miesiace, gdzie zawsze robilam co pol roku bo nic sie nie dzieje, dla mnie to wyglada jak wyciaganie kasy.
Z ta recepta to zwrocilam jej uwage,to wlasnie dostalam odpowiedź ze przeciez jest lekarzem prywatnym, mysle ze moze sie boi jakies kontroli z NFZ czy cos, jeszcze mi powiedziala ze to tani lek wiec w czym problem.
Na recepcji nie zglosze,bo to ta lekarka jest wlascicielem placowki emotka wspolpracujacej z Medicover, chyba ze bezposrednio do Medicover ale nie wiem czy chce wywolywac burze czy jednak zmienic lekarza, problem taki ze duzego wyboru nie ma.

Uwielbiam jak ktoś za kogoś decyduje, co jest tanie, a co drogie... Już nie wspominając o tym, że jeżeli płacisz składki na NFZ, to ta refundacja po prostu ci się należy bez względu na to czy lek jest tani, czy drogi 😑

Aczkolwiek w sytuacji, w której pani jest właścicielką placówki rozumiem, że nie chcesz wywoływać burzy. Skoro to placówka współpracująca, to zapewne jest to mniejsza miejscowość i nie masz gigantycznego wyboru lekarzy. Natomiast to oznacza, że pani chce wyciągnąć kasę od medicoveru za wizyty, których normalnie by nie było... Bo przecież dzięki temu dostaje kasę za twoje wizyty co miesiąc, a nie co pół roku.
0 0

babariba

#7246573 Napisano: 14.03.2025 10:38:45

as32572 napisał(a):

A nie masz tak w aplikacji, że podłączasz swoje dokumenty od specjalistów, a potem jedynie zamawiasz leki? Na pewno jest tak w PZU i Medicover. Bardzo to ułatwia życie.
0 0

as32572

#7246576 Napisano: 14.03.2025 10:43:54
babariba napisał(a):

as32572 napisał(a):

A nie masz tak w aplikacji, że podłączasz swoje dokumenty od specjalistów, a potem jedynie zamawiasz leki? Na pewno jest tak w PZU i Medicover. Bardzo to ułatwia życie.

Idę dzisiaj odebrać od niej dokumentację medyczną i może to faktycznie jest jakaś opcja żeby to wrzucić do aplikacji.
Spróbuję też na NFZ,bo przynajmniej ze strony wynika że jest więcej specjalistów niż prywatnie.
Dzięki za podpowiedzi,trochę mniej się wkurzam na to,za to niezmiennie wkurza mnie robota w której nikt nic nie wie,a jak trzeba zrobić jakieś analizy to nie ma do tego dobrych narzędzi i siedzę i dłubie bez sensu...
0 0

isiulka

#7246627 Napisano: 14.03.2025 13:29:19
Wkurza mnie że jest piątek 13.00 a tak mało wygranych w mdw , gdzie te wszystkie powiadomienia 😪😪
0 0

cb656

#7246628 Napisano: 14.03.2025 13:30:54
as32572 napisał(a):

Wkurza mnie moj lekarz, ktory na chorobe przewlekła przepisuje mi tlyko 1 opakowanie leku i mam umawiac wizyte/teleporade co miesiac tylko i wylacznie po to, żeby dostać lek.

Dziwne rzeczy prawisz, ech... Ja e-recepty na leki na choroby przewlekłe (nadciśnienie) dostaję esemesem, po uprzedniej pięciominutowej wizycie w przychodni i zostawieniu U REJESTRATORKI  karteczki-zlecenia, zawierającej podstawowe dane, typu imię, nazwisko, pesel, nr telefonu i rodzaj leku. Nie muszę nawet widzieć się z lekarzem. Na drugi dzień przychodzi wiadomość z kodem do apteki. emotka
P.S. Tak się składa, że opakowanie zawiera 30 tabletek, więc też jest to jedna wizyta na miesiąc. i już!
0 0

wiolka252

#7246629 Napisano: 14.03.2025 13:32:31
emotka No masakra,jestem zła sama na siebie emotka  , zamiast wysłać zdj produktu z paragonem do Shelma,to wysłałam 2 zdj kota 🫢 no masakra .Ciekawe czy dam radę to odkręcić
1 cb656 0

cb656

#7246644 Napisano: 14.03.2025 14:00:55
emotka isiulka napisał(a):

Wkurza mnie że jest piątek 13.00 a tak mało wygranych w mdw , gdzie te wszystkie powiadomienia 😪😪

Wkurza mnie, że wiadomość o tym, że jest godzina trzynasta, została wysłana o trzynastej dwadzieścia dziewięć, ech... emotka
0 0

jokan

#7246647 Napisano: 14.03.2025 14:08:39
że nie dotarła do mnie jeszcze przesyłka wysłała 03.03....emotka
0 0

atyde25

#7246648 Napisano: 14.03.2025 14:10:05
Tu odpowiem  dlaczego mnie nie cieszą skarpetki czy torba.
Gram od ponad 25 lat i nie miejsca w klitce w bloku na trzymanie tego całego szajsu.
Oddałam full wszystkiego a nadal jestem zawalona emotka
Dziś mi listonosz przyszedł ale pani teraz mało przesyłek dostaje pamiętam te bluzy Lecha.
Mówię mu to było wiele lat temu ,on chyba tylko 2 lata haahhah
Poczto sama sobie zgotowałaś taki los, że kurierzy przejęli przesyłki jak lecieliście w ciula.
Aż mi w oczach pociemniało z  wkurzenia ,że niby niewdzięczna jestem o skarpety numer 10000000000.
1 kumulacja 0

atyde25

#7246650 Napisano: 14.03.2025 14:11:59
Dajcie mi leżaki i skarpety to zacznę serio się wkurzać jeszcze bardziej.
0 0