Reklama na e-Konkursy.info

Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#7259521 Napisano: 09.05.2025 11:59:11
isiulka napisał(a):

Wkurzył mnie kurier DPD i zooplus. Kurier dostarczył przesyłkę po tygodniu pod adres (mimo iż było wskazanie do punktu). Paczka była w takim stanie ze z wielkiego kartonu praktycznie nic nie zostało, wszystko było oklejone taśma Dpd ( dodam tylko ze zawartość paczki była za prawie tysiaka). Kurier nie pozwolił mi zajrzeć do środka aby sprawdzić czy jest kompletna, wiec odmówiłam odbioru. I teraz co robi zooplus, okazało się, ze brakowało polowy zawartości paczki, wiec gdy do nich wróciła to Zooplus uznał ze nie należy mi się pełny zwrot kasy tylko połowa... czyste złodziejstwo.

Mogą Ci naskoczyć, paczka nawet przez chwilę nie była u Ciebie, to tak nie działa, że oni sobie odmówią. Poza tym to oni jako nadawca paczki mogą napisać reklamację do Dpd (i oczywiście tak zrobią). Postrasz ich jakimiś instytucjami, szukają cenzuraa, ale chyba na takiego nie trafili? 😎

zezowaty_kot

#7259523 Napisano: 09.05.2025 12:07:37
PPPet-er napisał(a):

isiulka napisał(a):

Wkurzył mnie kurier DPD i zooplus. Kurier dostarczył przesyłkę po tygodniu pod adres (mimo iż było wskazanie do punktu). Paczka była w takim stanie ze z wielkiego kartonu praktycznie nic nie zostało, wszystko było oklejone taśma Dpd ( dodam tylko ze zawartość paczki była za prawie tysiaka). Kurier nie pozwolił mi zajrzeć do środka aby sprawdzić czy jest kompletna, wiec odmówiłam odbioru. I teraz co robi zooplus, okazało się, ze brakowało polowy zawartości paczki, wiec gdy do nich wróciła to Zooplus uznał ze nie należy mi się pełny zwrot kasy tylko połowa... czyste złodziejstwo.

Nie mozna bylo fotek zrobic z nogami kuriera, ze tak dostarczono?

Ja nie wiem czy wyrok za amputację nóg kurierowi nie jest zbyt wysoką ceną za utracone psie gadżety i karmę, może najpierw spróbować polubownie. emotka

nikos

#7259534 Napisano: 09.05.2025 13:01:29
atyde25 napisał(a):

Kto mnie przebije w pechu?
Utopiłam fona w wannie. Nie widziałam nic straszniejszego niż telefon uczący się nurkować.
Podobno Samsungi są szczelne ,no nie wiem. Teraz działa niby.
Tz widziałam 13 lat temu jak telefony uczyły się latać. I tu akurat nie przeżyły.

Wyłącz i jeśli to stary model wyciągnij baterię, i wysusz, jeśli nowy z niewyciągalną odłóż na wysuszenie. Nie podłączaj ładowarki jak wejście do ładowania będzie mokre.
0 0

Yoko

#7259554 Napisano: 09.05.2025 13:20:33
atyde25 napisał(a):

Utopiłam fona w wannie. Nie widziałam nic straszniejszego niż telefon uczący się nurkować.
Tz widziałam 13 lat temu jak telefony uczyły się latać. I tu akurat nie przeżyły.

Myślę, że ja. Kiedyś przypadkowo upuściłam telefon do kubka pełnego ciepłej herbaty, dlatego od tamtej pory  nie zbliżam się z telefonem do wanny.emotka  sesja suszenia w ryżu załatwiła sprawę i ożył, chociaż głośniki nie działały jeszcze przez tydzień.
0 0

Yoko

#7259560 Napisano: 09.05.2025 13:38:48
isiulka napisał(a):

o perypetiach z zooplusem i dpd mogłabym napisać 20stronicowy esej. U mnie swego czasu było normą, że jednemu kurierowi nie chciało się dostarczać paczek i mimo że specjalnie siedziałam w domu cały czas, to on dostarczał 10kilowe paczki prosto do Żabki, bez jakiejkolwiek próby dostarczenia. Kiedyś dostałam cudzą paczkę, zamiast mojego zamówienia. Ale i tak najlepszy był hit, kiedy po ponownym wysłaniu tej samej paczki(bo kurier zostawił w zabce) zmienili wartość zamówienia na 10gr droższe i pomimo zapewnienia (telefonicznie), że wszystko się zgadza, to po roku dostałam pismo, że mam oddać odsetki za różnicę 10gr z tamtego zamówienia. Moja rada: nigdy nie załatwia się spraw "na gębę" telefonicznie - wszystko musi być na piśmie, mailowo. Ubezpieczaj się w zdjęcia - choćby paczki, że jest cała poklejona. Może gdybyś ją przyjęła, zrobiła zdjęcia zawartości to wysłaliby nową bez problemu. No, ale teraz trzeba walczyć z tym, co masz. Można jeszcze dołączyć w sprawę menagera dpd, kogoś nadzorującego, nie kuriera, jeśli przebrniesz przez asystentów głosowych AL.
1 isiulka 0

bandit

#7259656 Napisano: 09.05.2025 18:56:42
cześć

czy "bany" na wygrywanie to prawda czy mit ?
bo zaczynam mieć pewność że mamy z  żoną bana, po prostu bana na maxa
czy za dużo już wygraliśmy ? 
czy też macie takie odczucia ?
tylko SMOLAR spoko tu coś wpada bez problemu większe czy mniejsze nagrody
ale inne albedo, ammoco, karlsbad, fortis, avanti ...... coś lipnie idzie w zeszłym roku było powiedzmy spoko , 3-4 lata temu obficie a teraz lipa emotka
w nowych agencjach które sie pojawiają z konkursami wygrywamy, 
no nie ma lipy coś musi być na rzeczy 

pozdrawiam
Krzysztof
0 0

mietowa

#7259658 Napisano: 09.05.2025 19:11:05
bandit napisał(a):

cześć

ale inne albedo, ammoco, karlsbad, fortis, avanti ...... coś lipnie idzie w zeszłym roku było powiedzmy spoko , 3-4 lata temu obficie a teraz lipa emotka

pozdrawiam
Krzysztof

Moim zdaniem chodzi o rosnącą konkurencję. W konkursach, które mają liczniki zgłoszeń, widać, ilu ludzi gra - ogrom. Nawet jeśli ktoś zgłasza 20 prac, to co to jest przy np. 1200?

ziolko

#7259663 Napisano: 09.05.2025 19:29:43
Yoko napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Myślę, że ja. Kiedyś przypadkowo upuściłam telefon do kubka pełnego ciepłej herbaty, dlatego od tamtej pory  nie zbliżam się z telefonem do wanny.emotka  sesja suszenia w ryżu załatwiła sprawę i ożył, chociaż głośniki nie działały jeszcze przez tydzień.

A ja zrobiłam sobie "smyczkę" do pancernego etui od telefonu i jak gdzieś idę, stoję czy robię zdjęcia, to zawsze zakładam ją na rękę, żeby przypadkiem telefon mi nie wyleciał. Wiele razy ta smyczka uratowała mi telefon przed upadkiem a nawet jak upał to panerniak go chroni emotka  może etui nie jest słodkie i eleganckie, ale nie o to chodzi. 
Poza tym smyczka chociaż trochę chroni telefon przed wyrwaniem go z ręki na ulicy czy w autobusie.
Wiele razy widziałam na fb filmiki z tym, jak złodziej wyrywa komuś telefon z ręki czy kieszeni tuż przed zamknięciem drzwi pojazdu i ucieka. A właściciel tylko patrzy na bezczelną złodziejską mendę i nic nie może zrobić...

zezowaty_kot

#7259665 Napisano: 09.05.2025 19:45:05
bandit napisał(a):

cześć

pozdrawiam
Krzysztof

Nie ma banów, znam wiele osób, które od lat (w tym ja) grają na te same dane, maile, nr telefonów. I wygrywają, czasem nawet w prawie każdym konkursie danej agencji. Łatwiej wygrać w nowej agencji, bo wysyłamy pomysły, które nie przejdą już w agencjach będących na rynku od lat. U emerytów trzeba większych akrobacji, skakać wyżej, bo trzeba często przeskoczyć poprzeczkę, którą się samemu ustawiło. emotka

bandit

#7259666 Napisano: 09.05.2025 19:51:32
zezowaty_kot napisał(a):

bandit napisał(a):

cześć

pozdrawiam
Krzysztof

Nie ma banów, znam wiele osób, które od lat (w tym ja) grają na te same dane, maile, nr telefonów. I wygrywają, czasem nawet w prawie każdym konkursie danej agencji. Łatwiej wygrać w nowej agencji, bo wysyłamy pomysły, które nie przejdą już w agencjach będących na rynku od lat. U emerytów trzeba większych akrobacji, skakać wyżej, bo trzeba często przeskoczyć poprzeczkę, którą się samemu ustawiło. emotka

oj poprzeczke stawiamy sbie coraz wyzej z każdym rokiem, coraz wiecej robmy w zeszłym roku juz było na liczniku konkrsów i loterii 795 + jakies 30 nei numerowanych facebook, radio.
W tym roku patrzc po numeracji to już mam wartość na liczniku o 1 miesiac wcześniej niż zeszłym roku.
i lipa brakuje mi nagród emotka
1 kumulacja 0

atyde25

#7259696 Napisano: 10.05.2025 04:14:01
Nigdy więcej nie wejdę do wanny z myślą, że będę sobie coś oglądać na telefonie. nigdy więcej a buuuuuuuuuuuuu
0 0

agicho

#7259709 Napisano: 10.05.2025 08:40:56
Ostatnio prześladujący pech i same szkody (walka z ubezpieczycielem) a wygrane patelnie po to by strzelić sobie w łeb 🤬🤕🍳
Kit Kat i Nescafe już nie spojrzę nawet w waszą stronę
0 0

cudaczek121

#7259714 Napisano: 10.05.2025 09:05:29
bandit napisał(a):

cześć

pozdrawiam
Krzysztof

Po prostu coraz więcej przypadkowych osób gra w loterie i konkursy.Dawniej pokutowało w społeczeństwie przekonanie, że wszystkie loterie to jedno wielkie oszustwo. Nawet mojej siostrze zdarzało się usłyszeć komentarze, że jakim cudem taTwoja siostra coś wygrywa, chyba jest jakaś podstawiona i ma wtyki u organizatora, ha ha ha

MDL

#7259834 Napisano: 10.05.2025 19:49:50
Wkurza mnie, że muszę kupić kawę sypaną bez konkursu i loterii   emotka
2 cb656, ZetZ 0

ola120

#7259859 Napisano: 11.05.2025 01:23:59
Wkurza mnie wedel. Zarejestrowałam ponad 30 paragonów i ani razu nie trafiłam. Grałam nawet w nocy emotka
1 kumulacja 0

cb656

#7259942 Napisano: 11.05.2025 14:55:30
ola120 napisał(a):

(...) Grałam nawet w nocy emotka

Noc jest od spania lub pożądania, lecz nie od grania... emotka
1 kumulacja 0

cleo25

#7259949 Napisano: 11.05.2025 15:30:11
ola120 napisał(a):

Wkurza mnie wedel. Zarejestrowałam ponad 30 paragonów i ani razu nie trafiłam. Grałam nawet w nocy emotka

Ja mam podobnie z Kit Kat. Serio....nie kupię już nigdy tych batonów. emotka
0 0

sylzab2294

#7259973 Napisano: 11.05.2025 17:20:31
cleo25 napisał(a):

ola120 napisał(a):

nie tylko Wy tak macie...
Kit Kat i wedel, istne porażki...
Chyba ze sto pudeł zaliczonych emotka
i jak się tu nie wkurzać? no jak?
0 0

pikawka

#7260007 Napisano: 11.05.2025 19:40:43
cleo25 napisał(a):

ola120 napisał(a):

Ja tak samo. Dawno mnie tak nic nie wkur….o jak ta loteria.
0 0

zmurcia

#7260057 Napisano: 12.05.2025 06:50:28
Wkurza mnie że nie polubiliśmy się z KitKat 🙈

I wkurza mnie ta pogoda, że wszystkie rozsady nadal w domu zamiast w szklarni.
1 cb656 0