Wkurza mnie...

elemelex

#7286823 Napisano: 12.08.2025 15:25:02
zielonaszpilka napisał(a):

elemelex napisał(a):

radziosny napisał(a):

elemelex napisał(a):

Wkurza mnie, że na wyniki karlsbad tak strasznie się długo czeka i wkurza mnie pytanie "gdzie chcesz pojechać na wakacje" niby teraz smolar ma prince polo a pytanie właściwie identyczne ;/ czyli jakby nic się nie zmieniło, mało kreatywni są w tych kreatywnych agencjach, jak ktoś ma patent na takie pytanie to sobie może wygrywać w nieskończoność bo pytania się nie zmienią chyba nigdy.
Tez wolicie jak każą wam pisać co lubicie w danym produkcie niż żeby dzielić się swoimi marzeniami, albo relacjami z bliskimi (prezent dla mamy, z kim na wakacje)? No bo jak przegrywasz gdy piszesz o swoich marzeniach to jakoś jest to bardziej przykre. Jak oni mogą oceniać marzenia? Czym się kierują? Nie chcę im się spowiadać emotka

Też uważam, że to jest trochę chore tak ogólnie patrząc.. ale może trochę losują te nagrody. Jeżeli nie, to tak jak mówisz, trochę dziwne jest selekcjonowanie czyiś marzeń emotka

Avanti to samo miało. Ciekawe jakie marzenia są dla agencji lepsze a jakie gorsze. W ogóle nie powinni wchodzić na ten teren. To nie ich kompetencje emotka

Rozumiem, że każdy może odbierać takie pytania i wyniki konkursów trochę inaczej. U mnie jest tak, że nie biorę ich osobiście.  Nie jest mi bardziej przykro, gdy przegrywam przy pytaniu o marzenia niż przy pytaniu np. o ulubiony smak chipsów. Nie czuję, że komisje oceniają czy wartościują moje marzenie, przegrywając w ogóle nie mam myśli, że przegrałam, bo moje marzenie było gorsze. Wydaje mi się, że komisje nie oceniają samych marzeń czy relacji tylko sposób, w jaki odpowiedź jest podana. Liczy się ujęcie w słowa, humor, kreatywność. W końcu to konkurs na najciekawszą odpowiedź, a nie na najpiękniejsze/najlepsze marzenie. Może warto tak na to patrzeć, żeby nie dokładać sobie dodatkowych negatywnych emocji po przegranej?

Ale trudno traktować swoje marzenia nie osobiście. O tym jak kocham ich produkty to mogę pisać i pisać, bo zawsze coś tam w nich znajdę (na siłę ale znajdę). Ale wiem o co ci chodzi i dzięki za pomocną odpowiedź. 
Może drażni mnie to, że wszystko trzeba na siłę ufajniać. Inaczej nie wygrasz, taka to "zabawa" emotka
1 radziosny 0

zezowaty_kot

#7286827 Napisano: 12.08.2025 15:42:15

elemelex napisał(a):

radziosny napisał(a):

elemelex napisał(a):

Wkurza mnie, że na wyniki karlsbad tak strasznie się długo czeka i wkurza mnie pytanie "gdzie chcesz pojechać na wakacje" niby teraz smolar ma prince polo a pytanie właściwie identyczne ;/ czyli jakby nic się nie zmieniło, mało kreatywni są w tych kreatywnych agencjach, jak ktoś ma patent na takie pytanie to sobie może wygrywać w nieskończoność bo pytania się nie zmienią chyba nigdy.
Tez wolicie jak każą wam pisać co lubicie w danym produkcie niż żeby dzielić się swoimi marzeniami, albo relacjami z bliskimi (prezent dla mamy, z kim na wakacje)? No bo jak przegrywasz gdy piszesz o swoich marzeniach to jakoś jest to bardziej przykre. Jak oni mogą oceniać marzenia? Czym się kierują? Nie chcę im się spowiadać emotka

Też uważam, że to jest trochę chore tak ogólnie patrząc.. ale może trochę losują te nagrody. Jeżeli nie, to tak jak mówisz, trochę dziwne jest selekcjonowanie czyiś marzeń emotka

Avanti to samo miało. Ciekawe jakie marzenia są dla agencji lepsze a jakie gorsze. W ogóle nie powinni wchodzić na ten teren. To nie ich kompetencje emotka

Rozumiem, że każdy może odbierać takie pytania i wyniki konkursów trochę inaczej. U mnie jest tak, że nie biorę ich osobiście.  Nie jest mi bardziej przykro, gdy przegrywam przy pytaniu o marzenia niż przy pytaniu np. o ulubiony smak chipsów. Nie czuję, że komisje oceniają czy wartościują moje marzenie, przegrywając w ogóle nie mam myśli, że przegrałam, bo moje marzenie było gorsze. Wydaje mi się, że komisje nie oceniają samych marzeń czy relacji tylko sposób, w jaki odpowiedź jest podana. Liczy się ujęcie w słowa, humor, kreatywność. W końcu to konkurs na najciekawszą odpowiedź, a nie na najpiękniejsze/najlepsze marzenie. Może warto tak na to patrzeć, żeby nie dokładać sobie dodatkowych negatywnych emocji po przegranej?

Ale oni nie oceniają samego marzenia, a sposób w jaki to marzenie sprzedajemy emotka

ktosiek1

#7286831 Napisano: 12.08.2025 15:53:01

elemelex napisał(a):

radziosny napisał(a):

elemelex napisał(a):

Zgadzam się i też tak to odbieram. Można napisać o czymkolwiek liczy się pomysł i sposób. Mało tego, to nawet nie musi być prawdziwe marzenie 😉

pikawka

#7286837 Napisano: 12.08.2025 16:09:37
elemelex napisał(a):

radziosny napisał(a):

elemelex napisał(a):

Przecież tak naprawdę stricte o marzenia nie chodzi… tylko o sam tekst, żeby miało to coś zauważalnego na tle reszty….
2 andii, cb656 0

masza

#7286869 Napisano: 12.08.2025 17:56:18
parad0x napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

olunka napisał(a):

a mnie wkurza, że jesli te bliki z Tymbarka są z poprzednich etapów, a nie z ostatniego to tyle osób wiedziało o konkursie, a nie podzieliło sie wiedzą, bo jesli to z ostatniego - to zwracam honor (wg reg ostatni etap wybór 13.08 + 3 dni rob na info) a i jeszcze mnie wkurza, że w tych Aktywacjach nie umiem nic wygraćemotka

A czy przypadkiem za takie coś to karniak się nie należy - chwalenie się wygraną z konkursu, którego nie było w bazie?

Nie było a został dodany pod koniec to dwie różne sytuacje. Nikt wszystkim narzekającym po fakcie nie bronił go własnoręcznie dodać do bazy przecież.

Dołączam się do grona " narzekających" . 
Jak ktoś kto nie wie o istnieniu konkursu ma go dodać do bazy? 
A dla wszystkich , którzy wygrali - pytanie 
czy znają zasady panujące  na e- konkursach? 
Korzystają z bazy konkursów , z rad osób z forum ale nie uwazaja za stosowne podzielić się konkursem promocyjnym , w którym wzieli udzial. 
Najbardziej zastanawia fakt - po co się chwalą nagrodą z konkursu spoza bazy / dodany byl w ist, etapie / 
i dlaczego admini na to zezwalają ? 
Uważam, że to krzywdzàce dla innych uczestników , bo pezecież po co dodawać konkursy do bazy jak można sobie samemu grać , ale z bazy jak najbardziej korzystać. 

Uważam. , że coraz gorzej się dzieje na forum

masza

#7286873 Napisano: 12.08.2025 18:02:48
netka2000 napisał(a):

olunka napisał(a):

netka2000 napisał(a):

olunka napisał(a):

a mnie wkurza, że jesli te bliki z Tymbarka są z poprzednich etapów, a nie z ostatniego to tyle osób wiedziało o konkursie, a nie podzieliło sie wiedzą, bo jesli to z ostatniego - to zwracam honor (wg reg ostatni etap wybór 13.08 + 3 dni rob na info) a i jeszcze mnie wkurza, że w tych Aktywacjach nie umiem nic wygraćemotka

No to dla Cię dla osłody od Aktywacji dzisiaj 

nie wiem czemu to ma służyc...

Że mnie co podkusiło napisać jego ten wpis…Olunka, ja cofam ten wpis. Ja cofam wszystkie wpisy na świecie!

Masakra. Szczerze to gratuluję tupetu

yaagatka

#7286993 Napisano: 13.08.2025 09:58:38
CZEMU ŻABKA TAK CZĘSTO ORGANIZUJE KONKURSY W FORMIE GIER?
Bardzo ich nie lubie, bo w ogóle nie gram w gry.... A teraz w tyskim z hołkiem, tyskim ze szpakowskim i bez przerwy red bull emotka
Apeluje o zaprzestanie!

adamo86

#7287008 Napisano: 13.08.2025 10:47:56
yaagatka napisał(a):

CZEMU ŻABKA TAK CZĘSTO ORGANIZUJE KONKURSY W FORMIE GIER?
Bardzo ich nie lubie, bo w ogóle nie gram w gry.... A teraz w tyskim z hołkiem, tyskim ze szpakowskim i bez przerwy red bull emotka
Apeluje o zaprzestanie!

Bez przesady, jest tyle różnych konkursów, że każdy znajdzie coś dla siebie emotka

ILIKETOWINMONEY

#7287025 Napisano: 13.08.2025 11:20:58
Wkurzają mnie sklepy dino. Zdarzy mi się zrobić zakupy na konkurs w 3 różnych sklepach dino i w każdym opisy produktów na paragonie są tragiczne. Pomijam fakt, że są to typowo wiejskie sklepy bez ładu i składu z bardzo naburmuszonymi niskich lotów pracownikami. Gdyby nie konkursy to nigdy bym do tej sieci nie zaglądał.
0 0

atyde25

#7287112 Napisano: 13.08.2025 13:38:53
U mnie w Biedrze i Lidlu tez niestety paracownicy różni.
Akurat nie  mam Dino w okolicy a sierota bez auta jestem więc nie wypuszczam się dalej.
Ale wolę Biedrę bo Lidl u mnie kiepski strasznie i ci kierownicy co mnie pytają a co to jest paragon fiskalny emotka
Ale nie o tym chyba zbojkotuję L'oreal nawet to ,że testują na zwierzętach co już jest złe ale nie tylko oni niestety.
Ale teraz zatrudnili "gwiazdę " do reklam z niebieskiej platformy i tłumaczą się, że ona pokazuje jaka jest otwarta.
A w którym miejscu to ona taka otwarta i to jest wzór dla nastolatek kupujących kosmetyki. No nie wiem według mnie fatalna wzór.
0 0

atyde25

#7287113 Napisano: 13.08.2025 13:41:15
Ale wkurza mnie jak świat się zmienił przez te lata.
Dziewczyna mówi co studiuje i coś tam media coś.
A gość jej pyta i co będzie robić po studiach.
A ta a będę streamerką hhahhahah.No bez jaj.
Bycie streamerką polega na dzieleniu się z innymi swoją pasją. Streamy to transmisje prowadzone na żywo, czyli pokazujące w czasie rzeczywistym to, co robi streamerka – może to być granie w grę komputerową, gotowanie, majsterkowanie, rysowanie komiksów.
1 cb656 0

ewikewikk

#7287125 Napisano: 13.08.2025 14:14:47
elemelex napisał(a):

Wkurza mnie, że na wyniki karlsbad tak strasznie się długo czeka 

Miejmy nadzieję, że to oznacza, że czytają. Ale faktycznie przeginają z terminami i z terminami wysyłek nagród też - to wkurza mnie jeszcze bardziej emotka
1 kumulacja 0

Jestemnowa

#7287175 Napisano: 13.08.2025 15:51:40
Ostatnio straszna bieda w konkursach czy loteriach do tego wkurza mnie ,że do wygranej 500 z Żywca w maju dziś przysłali wiadomość ,że mam im odesłać paragon i kapsel pocztą... 🫤 I weź tu szukaj człowieku w tym stosie paragonu i zawleczki 😤
1 cb656 0

cb656

#7287227 Napisano: 13.08.2025 17:13:19
masza napisał(a):

A dla wszystkich , którzy wygrali - pytanie czy znają zasady panujące  na e- konkursach? 
Korzystają z bazy konkursów, z rad osób z forum, ale nie uważają za stosowne podzielić się konkursem promocyjnym, w którym wzieli udzial. 
Najbardziej zastanawia fakt - po co się chwalą nagrodą z konkursu spoza bazy / dodany byl w ist, etapie i dlaczego admini na to zezwalają ? 
Uważam, że to krzywdzàce dla innych uczestników , bo pezecież po co dodawać konkursy do bazy jak można sobie samemu grać , ale z bazy jak najbardziej korzystać. 

Uważam, że coraz gorzej się dzieje na forum

Dodam, że to nie jest kwestia obecnych czasów. Ileż to razy wcześniej szukając samodzielnie nowych konkursów (szczególnie na Facebooku, gdzie widać, kto bierze udział) natykałem się na znajomych forumowiczów i forumowiczki z tak zwanej elyty, wierchuszki, co to na forum ą, ę przez bibułkę, jak to ważne jest mieć zasady, dzielić się z bliźnimi potrzebującymi bardziej i żyć uczciwie, tam sobie na spokojnie brali/brały udział, nie kwapiąc się ze zgłoszeniem konkursu do bazy. Zawsze mnie wtedy ręka swędziała, by napisać jawnym tekstem na forum o tym, obśmiać, zawstydzić, ech... emotka Cóż, zwykle kończyło się tym, że szybko dodawałem konkurs do bazy, by inni też zobaczyli te elyty, w jakim czasie PRZED ukazaniem się konkursu w bazie, figurują tam ich datowane przecież jednoznacznie wpisy konkursowe. Wwwrrr, to nie jest znak obecnych czasów, tak było od zawsze. Nic z tym nie da się zrobić. emotka

asiaaa85

#7287233 Napisano: 13.08.2025 17:23:02
ILIKETOWINMONEY napisał(a):

Wkurzają mnie sklepy dino. Zdarzy mi się zrobić zakupy na konkurs w 3 różnych sklepach dino i w każdym opisy produktów na paragonie są tragiczne. Pomijam fakt, że są to typowo wiejskie sklepy bez ładu i składu z bardzo naburmuszonymi niskich lotów pracownikami. Gdyby nie konkursy to nigdy bym do tej sieci nie zaglądał.

A ja Dino bardzo lubię ,przynajmniej dajemy zarobić swoim,a nie Biedronce i innym zagranicznym gigantom ,mają dużo produktów polskich ze świetnym składem ,ktoś kiedyś sprawdzał ile jest chemii w warzywach i właśnie Dino wypadło najlepiej na tle biedronki,Lidla emotka  Ale każdy ma inny gust .

pikawka

#7287329 Napisano: 13.08.2025 21:56:23
Wkurzył mnie konkursowo ten dzień….emotka

delfinka101

#7287436 Napisano: 14.08.2025 11:20:37
asiaaa85 napisał(a):

A ja Dino bardzo lubię ,przynajmniej dajemy zarobić swoim,a nie Biedronce i innym zagranicznym gigantom ,mają dużo produktów polskich ze świetnym składem ,ktoś kiedyś sprawdzał ile jest chemii w warzywach i właśnie Dino wypadło najlepiej na tle biedronki,Lidla emotka  Ale każdy ma inny gust .

W Toruniu na lewej stronie są bardzo mili pracownicy i zawsze jest czysto. Zero palet i dobre ceny.
0 0

nanajka81

#7287439 Napisano: 14.08.2025 11:27:45
Velvet i "czysty zwrot" - paragon nie przeszedł pozytywnej weryfikacji bo na paragonie przy papierze toaletowym nie ma slowa Velvet mimo iż kod produktu po opisie jasno wskazuje że to velvet. Tak, wg. organizatora będę latać za kierownikiem po sklepie żeby mi przybił pieczątkę i pisał że kupiłam Velvet żeby zyskać 20 zł.... Co za...
0 0

lasiglasty

#7287450 Napisano: 14.08.2025 11:55:39

W ogóle powinni podzielić konkursy na te dla miastowych i wieśniaków. Dla miastowych do wygrania samochody, pieniądze, wycieczki i domy w Lidlu, Biedronce, Żabce i Carrefourze. A dla wieśniaków ziemniaki, słoma i kury do wygrania w Dino. Nie wiem co te agencje sobie wyobrażają, że miastowi muszą chodzić do wiejskich sklepów, żeby w konkursie zagrać 😳

pikawka

#7287457 Napisano: 14.08.2025 12:02:53
lasiglasty napisał(a):

W ogóle powinni podzielić konkursy na te dla miastowych i wieśniaków. Dla miastowych do wygrania samochody, pieniądze, wycieczki i domy w Lidlu, Biedronce, Żabce i Carrefourze. A dla wieśniaków ziemniaki, słoma i kury do wygrania w Dino. Nie wiem co te agencje sobie wyobrażają, że miastowi muszą chodzić do wiejskich sklepów, żeby w konkursie zagrać 😳

Mam u siebie Dino ba!! Za miesiąc otwierają drugie;) Ale nie czuję się wieśniarą emotka  
mieszkam w miasteczku, które ma koło 17 tys mieszkańców. Mam 20 min autem do Bydzi (Bydgoszczy) 25 do Torunia i czuję się miastową emotka
nie rozumiem czemu ludzie mają problem z tym Dino. U mnie czysto, jest porządek a nie to co  w biedronce, w której czasem nie można przejść. emotka normalny sklep jak każdy, 
no i Dino Polski więc na plus jak dla mnie emotka