Wkurza mnie...

pikawka

#7284698 Napisano: 05.08.2025 12:30:00
agakaz2 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, jak ktoś w mdw wstawia zdjęcie np zeszytowy z wygrana, z której kompletnie nie wynika co to za nagroda albo jaki konkurs,  ludzie tak trudno napisać, co się wygrało i w czym emotka

szukasz konkursu po nazie i sie domyślasz emotka

Ja się nie chce domyślać, jest milion pięćset konkursów, tak ciężko napisać, to i to od tego i tego…. emotka

titinunu

#7284706 Napisano: 05.08.2025 12:59:28
pikawka napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, jak ktoś w mdw wstawia zdjęcie np zeszytowy z wygrana, z której kompletnie nie wynika co to za nagroda albo jaki konkurs,  ludzie tak trudno napisać, co się wygrało i w czym emotka

szukasz konkursu po nazie i sie domyślasz emotka

Ja się nie chce domyślać, jest milion pięćset konkursów, tak ciężko napisać, to i to od tego i tego…. emotka

a jeszcze  SMS, albo mail i o której godzinie i co to za konkurs
2 pikawka, andii 0

jokan

#7284760 Napisano: 05.08.2025 15:41:59
mój brak logiki, mgła mózgowa, czy co tam jeszcze, sama nie wiem emotka emotka
0 0

elemelex

#7284774 Napisano: 05.08.2025 16:20:45
Mam podobnie, jakoś trudno mi się skupić, a na trywialnych pytaniach konkursowych to już najbardziej.
I jeszcze wkurza mnie, że ostatnio tylko Agata z klubu recenzentki do mnie pisze, a inne maile czekam! Poza tym nigdy mi nic nie dałaś Agata także łaski bez  emotka

ziolko

#7284826 Napisano: 05.08.2025 19:14:59
FBsebastian3 napisał(a):

ziolko napisał(a):

KROPKA - PISZCIE W TYM TEMACIE I NIE RÓBCIE PIĘTROWYCH CYTATÓW!!!!

A dlaczego nie? Za jednym zamachem każdy konkursowicz dowie się ,ze kropka kręci lody

bo nadmierne wielopiętrowe cytowanie powoduje, że każdy wpis gubi się wśród innych. Poza tym czasami różne osoby cytują ten sam wpis, więc tym bardziej następne osoby czytające mogą się pogubić. 
No i ten temat jest ogólny, a podany przeze mnie (a wcześniej przez kogoś innego) jest bardziej odpowiedni 

Nie mam nic przeciwko pisaniu na temat przekrętów Kropki. Tylko chodzi o to, JAK i GDZIE się o tym pisze

ziolko

#7284828 Napisano: 05.08.2025 19:16:14
kumulacja napisał(a):

ziolko napisał(a):

KROPKA - PISZCIE W TYM TEMACIE I NIE RÓBCIE PIĘTROWYCH CYTATÓW!!!!

Czy możesz przenieść tę naszą rozmowę na tę stronę?

W teorii tak, a w praktyce to jest sporo roboty. Zobaczę co się da zrobić

edit - zrobione

Kogut997

#7284905 Napisano: 06.08.2025 07:42:00
Chyba 30 kodów Żywca wgrane i cały czas pudło, raz tylko wygrane 20zł...
0 0

atyde25

#7284917 Napisano: 06.08.2025 08:32:27
Kubicka ta od Barona z  The Voice czy jakoś tak chciała musy i kaszki dla dzieci oddać do Domu Samotnej Matki. Nie chcieli brać bo sobie radzą. No i  co zrobić wywalić w kosz smutne i wkurzające emotka
A teraz też kontenery PCK likwidują nie wnikam co się z tymi rzeczami potem działo.
I wszystko zaleje wysypiska śmieci ubrana ,buty, dodatki........
0 0

radziosny

#7284920 Napisano: 06.08.2025 08:39:50
Chciałbym wrócić do konkursów, ale mimo dużej ilości konkursów to albo są badziewia produkty do kupienia, albo nagrody słabe i nie ma w co grać.. też tak macie? Wysłałem też kilka moim zdaniem fajnych odpowiedzi i nawet nagród ostatniego stopnia nie udało się wygrać.. coś kiepsko emotka
1 cb656 0

kalmia86

#7284921 Napisano: 06.08.2025 08:47:49
nie działa mi strona epickielato.pl
0 0

elemelex

#7284926 Napisano: 06.08.2025 08:54:57
radziosny napisał(a):

Chciałbym wrócić do konkursów, ale mimo dużej ilości konkursów to albo są badziewia produkty do kupienia, albo nagrody słabe i nie ma w co grać.. też tak macie? Wysłałem też kilka moim zdaniem fajnych odpowiedzi i nawet nagród ostatniego stopnia nie udało się wygrać.. coś kiepsko emotka

Przeczytaj te odpowiedzi jeszcze raz, na chłodno. Ja tak dziś zrobiłam ze swoimi i się nie dziwię, że nie wygrały hihi. 
Oczywiście czasem komisja ma zły gust, to też racja. Często zadają takie pytania na które nie da się odpowiedzieć inaczej niż śmiemniając, bo kto ma przygody/wspomnienia z konkretną marka wafli?
W każdym razie jeśli konkursy przynoszą więcej frustracji niż zabawy to czas coś zmienić.
1 radziosny 0

radziosny

#7284936 Napisano: 06.08.2025 09:06:33
elemelex napisał(a):

radziosny napisał(a):

Przeczytaj te odpowiedzi jeszcze raz, na chłodno. Ja tak dziś zrobiłam ze swoimi i się nie dziwię, że nie wygrały hihi. 
Oczywiście czasem komisja ma zły gust, to też racja. Często zadają takie pytania na które nie da się odpowiedzieć inaczej niż śmiemniając, bo kto ma przygody/wspomnienia z konkretną marka wafli?
W każdym razie jeśli konkursy przynoszą więcej frustracji niż zabawy to czas coś zmienić.

Otóż to, ale się też się obawiam, że dużo osób wspomaga się trochę AI (np. w tych familijnych waflach) i organizatorzy mają całkiem sporo rozbudowanych odpowiedzi i może sami używają tych narzędzi do selekcji.  Nie wiem, ale gdybym miał świadomość, że wszyscy piszą o własnych siłach to jakoś byłaby większa motywacja do brania udziału, bo tak mam wrażenie, że konkuruję z maszyną emotka
I na razie faktycznie mam obawy iść cokolwiek kupić, jakoś mam opór, ale zobaczymy, może spróbuję emotka

snowflake

#7284940 Napisano: 06.08.2025 09:15:02
kalmia86 napisał(a):

nie działa mi strona epickielato.pl

u mnie działa - i na komputerze, i na telefonie

w temacie wkurza mnie, że przypominam sobie o konkurach kilkanaście minut przed ich zakończeniem się emotka  a potem szok - nie wygrałam swoim jakże dowcipnym i elokwentnym tekstem emotka  emotka
0 0

cb656

#7284950 Napisano: 06.08.2025 09:31:31
radziosny napisał(a):

Też tak mam już od dawna. emotka Albo jest jedna (z reguły główna) nagroda atrakcyjna dla mnie, a reszta to śmiechu warte gadżety, albo są bramki czasowe w loteriach, czy też trzeba zagrać w jakąś grę i uzyskać najlepszy wynik. To dobre dla cwaniaczków, kombinatorów, a nie dla mnie. Moim zdaniem najlepszy czas i najlepsze konkursy były tak gdzieś od połowy lat dziewięćdziesiątych aż do 2010, a potem równia pochyła.

cb656

#7284972 Napisano: 06.08.2025 10:06:44
Wkurza mnie, że częściej sprawdzam folder SPAM w poszukiwaniu być może zagubionego powiadomienia o głównej wygranej emotka niż na skrzynkę odbiorczą dostaję jakąkolwiek reakcję na swoje konkursowe zgłoszenia. emotka emotka

Chociaż nie... ostatnio kilka razy dostałem potwierdzenie, że zgłoszenie do konkursu zostało przyjęte i to mnie się bardzo podoba, człowiek przynajmniej nie wisi w niepewności, czy formularz na stronie internetowej przepuścił. emotka emotka Tyle tylko, że nie przekłada się to później na powiadomienie o nagrodzeniu, ech... emotka

Jestemnowa

#7284985 Napisano: 06.08.2025 10:26:25
cb656 napisał(a):

radziosny napisał(a):

Też tak mam już od dawna. emotka Albo jest jedna (z reguły główna) nagroda atrakcyjna dla mnie, a reszta to śmiechu warte gadżety, albo są bramki czasowe w loteriach, czy też trzeba zagrać w jakąś grę i uzyskać najlepszy wynik. To dobre dla cwaniaczków, kombinatorów, a nie dla mnie. Moim zdaniem najlepszy czas i najlepsze konkursy były tak gdzieś od połowy lat dziewięćdziesiątych aż do 2010, a potem równia pochyła.

Czasem warto zagrać o tę jedną nagrodę i mocno wierzyć 😊 
Panowie nie poddawać się tylko pisać  i wysyłać 😉  a i w loteriach warto nawet jednym paragonem zagrać

kalmia86

#7285090 Napisano: 06.08.2025 12:52:27
snowflake napisał(a):

wkurza mnie, że przypominam sobie o konkurach kilk

mi nie działa ani na kompie ani na telefonie.... nie wiem o co kaman
0 0

zezowaty_kot

#7285308 Napisano: 06.08.2025 21:45:15
Wkurza mnie, że dorośli ludzie bawią się w przepychanki i przechwalanki zaśmiecając wątek MDW, zamiast podpisać sobie na priv. Czasem każdemu się zdarzy odbiegać od tematu i spoko, to coś wnosi, coś się można dowiedzieć, ale od dawna jest personalna wojna dwóch osób w jednym wątku, a angażują nas wszystkich. Dzień w dzień to samo. Wysrywy o tym to jest kim, dlaczego, ile wygrywa a na koniec "a w temacie 50 zł winiary". Za takie wpisy powinny być karniaki. W temacie to jest TYLKO  wygrana, ewentualnie info o sposobie informowania, coś przydatnego dla forum. A wszystko inne wypisujecie sobie na priv.

parad0x

#7285322 Napisano: 06.08.2025 23:02:48
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie, że dorośli ludzie bawią się w przepychanki i przechwalanki zaśmiecając wątek MDW, zamiast podpisać sobie na priv. Czasem każdemu się zdarzy odbiegać od tematu i spoko, to coś wnosi, coś się można dowiedzieć, ale od dawna jest personalna wojna dwóch osób w jednym wątku, a angażują nas wszystkich. Dzień w dzień to samo. Wysrywy o tym to jest kim, dlaczego, ile wygrywa a na koniec "a w temacie 50 zł winiary". Za takie wpisy powinny być karniaki. W temacie to jest TYLKO  wygrana, ewentualnie info o sposobie informowania, coś przydatnego dla forum. A wszystko inne wypisujecie sobie na priv.

Większości z nich przydałoby się przypomnieć złotą zasadę pamiętającą, te zdecydowanie lepsze, czasy internetowych portali. 

Czasem mam wrażenie, że niektórzy tutaj to mają dostęp do internetu od przedwczoraj emotka

emi

#7285426 Napisano: 07.08.2025 12:46:09
pikawka napisał(a):

Wkurza mnie, jak ktoś w mdw wstawia zdjęcie  z wygrana, z której kompletnie nie wynika co to za nagroda albo jaki konkurs,  ludzie tak trudno napisać, co się wygrało i w czym emotka

Popieramemotka  , te grafiki (te same) wklejane co jakiś czas, niczemu poza zapchanym miejscem, nie służą.
Nie ma obowiązku chwalenia się wygranymi, jeśli ktoś lubi to niech to robi, ale wystarczy wpis- 100 z Desperados, Żywca czy czegokolwiek.
Wklejanie takich grafik (to nie są nawet zrzuty) jest bez sensu