Wkurza mnie...

elemelex

#7287747 Napisano: 15.08.2025 10:00:49
Jeśli niedzielni konkursowicze tak nas zjadają na śniadanie to znaczy, że nie piszemy wcale super odpowiedzi tylko gramy jak nikt nie gra emotka   Co wy na to? Temat pod dyskusję emotka

magie1982

#7287754 Napisano: 15.08.2025 11:21:36
elemelex napisał(a):

Jeśli niedzielni konkursowicze tak nas zjadają na śniadanie to znaczy, że nie piszemy wcale super odpowiedzi tylko gramy jak nikt nie gra emotka   Co wy na to? Temat pod dyskusję emotka

Dobre! Ja tak kminie i taka myśl mi przeszła, że może agencje myślą, że za dobrymi tekstami stoi AI i zaczęli doceniać proste teksty mugolskie?
1 anaesth 0

dwaburekoty

#7287758 Napisano: 15.08.2025 11:32:32
magie1982 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Dobre! Ja tak kminie i taka myśl mi przeszła, że może agencje myślą, że za dobrymi tekstami stoi AI i zaczęli doceniać proste teksty mugolskie?

Teksty generowane przez AI widać z kilometra - zwłaszcza, jeśli ktoś w tym pracuje np. czyta odpowiedzi konkursowe. Natomiast też zaobserwowałam, że z moich odpowiedzi nagradzane są proste teksty, takie z serca. Mam teorię, że jak w każdej dziedzinie życia, w konkursach też można być wypalonym, a nie do końca sobie zdawać z tego sprawy. Tacy niedzielni konkursowicze to świeżą krew przynoszą emotka .

magie1982

#7287760 Napisano: 15.08.2025 11:39:03
dwaburekoty napisał(a):

magie1982 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Teksty generowane przez AI widać z kilometra - zwłaszcza, jeśli ktoś w tym pracuje np. czyta odpowiedzi konkursowe. Natomiast też zaobserwowałam, że z moich odpowiedzi nagradzane są proste teksty, takie z serca. Mam teorię, że jak w każdej dziedzinie życia, w konkursach też można być wypalonym, a nie do końca sobie zdawać z tego sprawy. Tacy niedzielni konkursowicze to świeżą krew przynoszą emotka .

Wiem, że widać, ale może to właśnie dla agencji jest nowością. Wypalonym można być a jakże, ale akurat większość starego grona wypaliłaby się akurat teraz?
0 0

kiwiwi

#7287762 Napisano: 15.08.2025 11:44:54
magie1982 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

magie1982 napisał(a):

elemelex napisał(a):

Wiem, że widać, ale może to właśnie dla agencji jest nowością. Wypalonym można być a jakże, ale akurat większość starego grona wypaliłaby się akurat teraz?

Pisze AI, czyta AI i tak to się żyje na tej wsi emotka

elemelex

#7287767 Napisano: 15.08.2025 12:05:16
Ja się skłaniam ku wypaleniu. Ja też na początku miałam dużo pomysłów i energii i nawet pytania mnie nie irytowały jak teraz. Konkursy objawiały się jako cudowna sprawa.  Co nie zmienia faktu, że są tutaj tacy, którzy się nie wypalają, chciałabym poznać ich sekret.
1 anaesth 0

atlantydek

#7287769 Napisano: 15.08.2025 12:08:27
elemelex napisał(a):

Ja się skłaniam ku wypaleniu. Ja też na początku miałam dużo pomysłów i energii i nawet pytania mnie nie irytowały jak teraz. Konkursy objawiały się jako cudowna sprawa.  Co nie zmienia faktu, że są tutaj tacy, którzy się nie wypalają, chciałabym poznać ich sekret.

Każda większa wygrana działa jak gruby dopalacz  emotka

pikawka

#7287774 Napisano: 15.08.2025 12:20:23
magie1982 napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

magie1982 napisał(a):

elemelex napisał(a):

To Teksty generowane przez AI widać z kilometra - zwłaszcza, jeśli ktoś w tym pracuje np. czyta odpowiedzi konkursowe. Natomiast też zaobserwowałam, że z moich odpowiedzi nagradzane są proste teksty, takie z serca. Mam teorię, że jak w każdej dziedzinie życia, w konkursach też można być wypalonym, a nie do końca sobie zdawać z tego sprawy. Tacy niedzielni konkursowicze to świeżą krew przynoszą emotka .

atlantydek napisał(a):

elemelex napisał(a):

Każda większa wygrana działa jak gruby dopalacz  emotka

ja właśnie mam ostatnio dużo chęci, pomysłów i wysyłam jak nigdy… dużo i nawet nie na ostatnią chwilę emotka   Ale myślę, że miał na to wpływ cały zeszły rok, wówczas prawie nie grałam. Mój syn zachoruw na cukrzycę typ 1 i zupełnie  nie mogłam się za konkursy zabrać. A z nowym rokiem ruszyłam z kopyta i znowu mam mega radość z tego, nagrody wpadają. No ale te dwa dni załamka. Karlsbad zawsze mnie nagradzał i wydawało mi się, że fajne teksty poszły, tak samo Syoss ostatnio życko. I smuteczek mega. 
ale zaobserwowałam ostatnio u siebie, że cieszę sie(a to dziwne) z dużych wygranych u innych. 
Zaraz myślę o tym jaki ktoś jest teraz mega szczęśliwy, i że do mnie też się szczęście uśmiechnie w końcu emotka ))

joan

#7287775 Napisano: 15.08.2025 12:24:03
elemelex napisał(a):

Tacy ludzie są niegasnącą inspiracją, podziwiam ich na równi z tymi, co ogarniają pracę na pełen etat + dom + konkursy (nie umiem w to jeszcze, niestety...) emotka

Dla mnie też konkursy w pewnym stopniu to odskocznia, bo najczęściej pracowałam po 8h dziennie przeskakując non stop pomiędzy dwoma językami obcymi -> wieczorami ledwo pamiętałam, jak się po polsku mówi, wręcz nie potrafiłam się wysłowić! Konki tu bardzo pomagały, były niczym orzeźwiająca, głęboka kąpiel w języku polskim emotka

Zwykle słałam po 2 zgłoszenia: jedno zgrabne & cudne-schludne, drugie mugolskie. Od września dodam wariant trzeci, czyli pijany śWIERSZcz. Taki mam plan, zapowiada się wesoło emotka

snowflake

#7287778 Napisano: 15.08.2025 12:29:07
elemelex napisał(a):

A ja uważam, że bardzo byśmy się zdziwili jakby agencje udostępniały nagradzane wypowiedzi. Dobrym przykładem był konkurs polegający na rozwinięcie WW emotka  cześć haseł była hmm delikatnie mówiąc dość specyficzna...
Zresztą do dziś pamiętam, że najlepszy papier toaletowy to Regina, co kolana zgina emotka

joan

#7287779 Napisano: 15.08.2025 12:30:52
snowflake napisał(a):

A ja uważam, że bardzo byśmy się zdziwili jakby agencje udostępniały nagradzane wypowiedzi. Dobrym przykładem był konkurs polegający na rozwinięcie WW emotka  cześć haseł była hmm delikatnie mówiąc dość specyficzna...
Zresztą do dziś pamiętam, że najlepszy pepier toaletowy to Regina, co kolana zgina emotka

Ja z kolei do grobowej deski będę pamiętała czyjeś nagrodzone hasło: "Mam bony jestem zadowolony" emotka

rufus

#7287786 Napisano: 15.08.2025 12:54:44
A kto pamieta brandcom i Redbull.
emotka
Ciekawe czy nadal losuja?  emotka

snowflake

#7287787 Napisano: 15.08.2025 13:16:26
joan napisał(a):

Ja z kolei do grobowej deski będę pamiętała czyjeś nagrodzone hasło: "Mam bony jestem zadowolony" emotka

brzmi jak część dekalogu konkursowicza emotka
1 joan 0

rudzixon

#7287794 Napisano: 15.08.2025 13:31:03
elemelex napisał(a):

Może mała zmiana otoczenia? Usiąść sobie na ławce w parku? Poobserwować ludzi, pogapić na zielone listki, powdychać sierpniowe powietrze.... 
Ja od kilku dni tak wlasnie robię, bo czuję się przeciązona życiowo. Pisanie miało byc przyjemnością i odskocznia od codzienności. I staram sie wlasnie tak to traktować 
Przestałam tez wpisywać sie w MDW g

pikawka

#7287796 Napisano: 15.08.2025 13:38:30
rudzixon napisał(a):

elemelex napisał(a):

Może mała zmiana otoczenia? Usiąść sobie na ławce w parku? Poobserwować ludzi, pogapić na zielone listki, powdychać sierpniowe powietrze.... 
Ja od kilku dni tak wlasnie robię, bo czuję się przeciązona życiowo. Pisanie miało byc przyjemnością i odskocznia od codzienności. I staram sie wlasnie tak to traktować 

no Ty akurat ciśniesz, non stop wygrane w mdw… ludzie nie piszą do Ciebie na priv nie męczą cię??? emotka
0 0

agakaz2

#7287797 Napisano: 15.08.2025 13:40:30
elemelex napisał(a):

mnie wypalała starość emotka  
nie chciało mi sie nic, byłam dobita, ale jak wycieli mi tarczyce jakby nowa energia we mnie wstąpiła,  mam taką ochotę na życie i na wszystko praktycznie. doceniam kazda chwile i zyje na maksa.
ale każdy ma swoje prawo do ogarniecia tematu

rudzixon

#7287804 Napisano: 15.08.2025 14:02:14
pikawka napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex napisał(a):

no Ty akurat ciśniesz, non stop wygrane w mdw… ludzie nie piszą do Ciebie na priv nie męczą cię??? emotka

Nie męczą emotka Dostałam duzo miłych wiadomości, ale tez zaczęłam odczuwać presję. Tzn sama od siebie zaczęłam wymagać za dużo i przez to było mniej funu z tworzenia...
A i u mnie w sierpniu bardzo duzo wysłanych prac bez odzewu. Także chyba faktycznie cos jest na rzeczy z tym wakacyjnym klimatem emotka
2 pikawka, Anisu 0

sylzab2294

#7287806 Napisano: 15.08.2025 14:12:55
agakaz2 napisał(a):

elemelex napisał(a):

mnie wypalała starość emotka  
nie chciało mi sie nic, byłam dobita, ale jak wycieli mi tarczyce jakby nowa energia we mnie wstąpiła,  mam taką ochotę na życie i na wszystko praktycznie. doceniam kazda chwile i zyje na maksa.
ale każdy ma swoje prawo do ogarniecia tematu

mi się wydaje, że jednak wszyscy się powoli wypalamy... Tylko niektórzy nie chcą przyznać tego, nawet przed samymi sobą... Ale trzeba wziąć oddech i ruszyć od nowa, choć czasem zdaje się to być walka z wiatrakami... A zatem kochani, ćwiczmy nasze mózgi, co by sobie ze starością poradziły emotka A powkurzać czasem też się trzeba emotka  Bo byłoby za nudno... emotka

elemelex

#7287810 Napisano: 15.08.2025 14:33:02
Ja też tak czasem myślę, że to dobre ćwiczenie dla mózgu. To dziś poćwiczyłam z familijnymi.

dwaburekoty

#7287817 Napisano: 15.08.2025 15:34:08
Pamiętajcie też, że agencje i sponsorzy to też są zakłady pracy - też mają rotację. Albedo często rekrutuje (mój poznański fyrtel więc jestem na bieżąco z ogłoszeniami na pracę). Golden Submarine też ostatnio rekrutował. To też się inni ludzie, inne poczucie humoru, inne rozumienie tematu. Ja, jako późny millenials, super dogaduję się z X, ale poziom humoru Zetek nie jest dla mnie (a to oni teraz zaczynają karierę w agencjach).
Mnie bardzo podłamało Albedo z Omegą w tym roku - napisałam super tekst, za który kilka lat temu na pewno byłabym nagrodzona. A tu zero.