WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6790767 Napisano: 24.06.2021 18:20:09
Victoria33 - fakt. Ale Agusia nie napisała, o jaki produkt chodzi, więc przyjęłam, że to nie jest nic spożywczego i z krótkim terminem. 
0 0

agusiac87

#6790844 Napisano: 24.06.2021 23:11:24
ziolko napisał(a):

Victoria33 - fakt. Ale Agusia nie napisała, o jaki produkt chodzi, więc przyjęłam, że to nie jest nic spożywczego i z krótkim terminem. 

tak dokładnie, chodzi o ubrania, lubię na allegro czasem zakupić kilka różnych bluzek i przymierzyć, wybrać i odesłac to, co mi nie pasuje
0 0

ziolko

#6790849 Napisano: 24.06.2021 23:23:41
agusiac87 napisał(a):

ziolko napisał(a):

tak dokładnie, chodzi o ubrania, lubię na allegro czasem zakupić kilka różnych bluzek i przymierzyć, wybrać i odesłac to, co mi nie pasuje

No to tym bardziej sprzedawca powinien przyjąć zwrot ubrań.
Wyjątkiem jest osoba prywatna. Ale jeśli to firma, to ma obowiązek.
1 nkba 0

maa

#6790864 Napisano: 25.06.2021 08:29:08
Co robicie najczęściej z wygranymi? Zostawiacie sobie, trzymacie na prezenty dla rodziny i znajomych czy sprzedajecie? Tak mnie naszło pod wpływem widoku garderoby, która częściowa "zawalona" jest paczkami emotka
0 0

Gość:

#6790926 Napisano: 25.06.2021 12:24:57
ziolko napisał(a):

ziolko masz zupełną rację. Najlepiej od razu grzecznie wyłożyć sprzedającemu przepisy i paragrafy. Oszczędza to czas na niepotrzebne słowne przepychanki. 
1 ziolko 0

ziolko

#6791001 Napisano: 25.06.2021 16:33:56
Victoria33 napisał(a):

ziolko napisał(a):

@Victoria33 - fakt. Ale Agusia nie napisała, o jaki produkt chodzi, więc przyjęłam, że to nie jest nic spożywczego i z krótkim terminem. 

@ziolko masz zupełną rację. Najlepiej od razu grzecznie wyłożyć sprzedającemu przepisy i paragrafy. Oszczędza to czas na niepotrzebne słowne przepychanki. 

No ba emotka
Uwielbiam ten moment, kiedy ktoś mówi, że czegoś się nie da, np przyjąć reklamacji butów albo w ogóle odpowiedzieć w terminie na reklamację, a jak grzecznie i kulturalnie przedstawi się sprawę wzmacniając argumenty odpowiednimi paragrafami, to od razu jest zmiana tonu i gadki emotka  emotka
Kiedyś składałam reklamację na wygrane buty Ecco. Po raz kolejny, na kolejną parę butów. Dodam, że wygrane emotka  pierwszą reklamację mi uznali przysyłając nowe buty, prosto z Danii, ale druga para też się zepsuła po ok 1,5 roku.
Napisałam do nich maila, załączyłam zdjęcia pękniętych podeszw i czekałam na odpowiedź. Mijały dni i nic. 
A później tylko trzymałam kciuki, żeby nie odpowiedzieli mi przez 14 dni emotka
15 czy 16 dnia napisałam do nich na fb, że skoro nie odpowiedzieli mi na reklamację, to uznali ją za zasadną (przytoczyłam przepisy), wobec tego czekam na nowe buty albo zwrot gotówki (wiem, byłam dość bezczelna  w tym momencie emotka  ).
Efekt? Reakcja jakbym wsadziła kij w mrowisko emotka
Po paru godzinach już pisali do mnie, musiałam wysłać im ponownie poprzednią reklamację (na szczęście miałam to na poczcie), dodać kolejne zdjęcia itp. Ostatecznie mogłam sobie wybrać nowe buty do kwoty 600 zł, czyli łącznie i tak byłam do przodu, bo poprzednie 2 pary tyle nie kosztowały emotka  Stare buty oddałam, bo taka była umowa.
Poszłam do sklepu i szukam, wybieram, przymierzam buty w niższej cenie... 
Pracownica wiedziała o co chodzi i mówi, że skoro mam taką kwotę, to żebym brała najdroższe w tej kwocie emotka  
Wybrałam za 599 emotka   I trzymałam kciuki, żeby kolejne mi się nie rozwaliły emotka  
To było kilka lat temu, ale to był i nadal jest piękny przykład siły paragrafów emotka
"Tyle masz praw, ile ich znasz". 

chrysalide

#6791008 Napisano: 25.06.2021 16:46:27
maa napisał(a):

Co robicie najczęściej z wygranymi? Zostawiacie sobie, trzymacie na prezenty dla rodziny i znajomych czy sprzedajecie? Tak mnie naszło pod wpływem widoku garderoby, która częściowa "zawalona" jest paczkami emotka

Zostawiam sobie, bo gram tylko o to, co jest mi potrzebne, a nie, żeby jak najwięcej nachapać, ewentualnie sprezentuję komuś, jeśli wygrywam coś innego, niż chciałam i mi się nie przyda. Wiadomo, że większość gra na handel, na kilkadziesiąt starterów i na połowę rodziny jako słupy, jeszcze dobrze drzwi się nie zamkną za kurierem, a nagroda już wystawiona na allegro... emotka  

moskala22

#6791009 Napisano: 25.06.2021 16:51:31
maa napisał(a):

Póki co 95 % nagród zostaje u mnie lub staje się prezentem dla bliskich. 5% idzie na sprzedaż lub wymianę 
0 0

stalowiak1979

#6791013 Napisano: 25.06.2021 17:13:50
http://treningz4move.pl/   czy w tym konkursie trzeba podawać w smsie też numer paragonu???
0 0

nanajka81

#6791018 Napisano: 25.06.2021 17:34:26
stalowiak1979 napisał(a):

http://treningz4move.pl/   czy w tym konkursie trzeba podawać w smsie też numer paragonu???

nie
0 0

delvitto

#6791036 Napisano: 25.06.2021 18:50:30
Hejka, może ktoś z Was mi odpowie, od 1,5 roku mam smartfon z ładowarką turbo, co bardzo sobie ceniłam. Ostatnimi czasy ładowarka zasila jak jej się chce, raz turbo, raz wolne, a w ostatnich dniach zazwyczaj wolne. W ustawieniach nic nie robię. Jak to możliwe, by ładowarka dowolnie sobie wybierała opcję zasilania? Czegoś nie rozumiem? Ale, 1,5 roku wcześniej też się nad tym nie zastanawiałam, bo wciąż było turbo. 
0 0

rufus

#6791221 Napisano: 27.06.2021 14:56:17
delvitto napisał(a):

Hejka, może ktoś z Was mi odpowie, od 1,5 roku mam smartfon z ładowarką turbo, co bardzo sobie ceniłam. Ostatnimi czasy ładowarka zasila jak jej się chce, raz turbo, raz wolne, a w ostatnich dniach zazwyczaj wolne. W ustawieniach nic nie robię. Jak to możliwe, by ładowarka dowolnie sobie wybierała opcję zasilania? Czegoś nie rozumiem? Ale, 1,5 roku wcześniej też się nad tym nie zastanawiałam, bo wciąż było turbo. 

Wymień kabel
1 delvitto 0

sks900

#6791517 Napisano: 28.06.2021 22:54:15
Ludzie opanujcie się, nie podawajcie danych z karty płatniczej jak sprzedajecie coś na olx, bo was bez mydła okradną. To plaga jakaś.
0 1 cb656

silvia8

#6791520 Napisano: 28.06.2021 23:04:56
sks900 napisał(a):

Ludzie opanujcie się, nie podawajcie danych z karty płatniczej jak sprzedajecie coś na olx, bo was bez mydła okradną. To plaga jakaś.

Zgadza się... U mnie to już przy każdym wystawionym przedmiocie jest kilka prób wyłudzenia danych karty.
0 0

gregory04

#6791681 Napisano: 29.06.2021 16:32:23
Ile osób z Waszej rodziny grywa z Wami w konkursach? U mnie tylko ja i do tego jestem świeżakiem 
0 0

nanajka81

#6791711 Napisano: 29.06.2021 17:48:26
tea napisał(a):

Ile osób z Waszej rodziny grywa z Wami w konkursach? U mnie tylko ja i do tego jestem świeżakiem 

tylko ja.
1 joan 0

joan

#6792227 Napisano: 01.07.2021 12:24:51
Szukam fajnego noclegu w Polsce, proszę o podpowiedzi emotka
Miejscowość właściwie dowolna emotka
Termin: cokolwiek pomiędzy 25.07. a 15.08. emotka

Założenia:
- dwie osoby dorosłe (nie zapłacę za nieistniejących towarzyszy),
- łóżko dwuosobowe (żadna tam rozkładana leżanka),
- aneks kuchenny z możliwością gotowania albo dostęp do kuchni ze zmywarką (czajnik to nie jest aneks kuchenny),
- cena adekwatna do standardu (z tym chyba najgorzej),
- wizualnie żadne bordo czy wariacje marchewki,
- prysznic.

Przejrzałam milion "ofert" z wyposażeniem spod śmietnika i chce mi się krzyczeć: WYREMONTUJEMY WASZ DOM! emotka
0 0

basiag

#6792231 Napisano: 01.07.2021 12:33:46
joan napisał(a):

Przejrzałam milion "ofert" z wyposażeniem spod śmietnika i chce mi się krzyczeć: WYREMONTUJEMY WASZ DOM! emotka

dokładnie to samo jest z wynajmem mieszkań, ludzie mają zero pojęcia o oczekiwanym standardzie, myslą że jak pod wynajem to wyposażenie z demobilu może być emotka a im mniejsze miasto tym gorzej choć i Warszawa mnie też zaskoczyła.

a przy okazji emotka
 w pełni umeblowane mieszkanie w Namysłowie poszukiwane (ok. 50 m) z garażem od 01.08.2021 emotka
1 joan 0

Gość: chochliczka

#6792244 Napisano: 01.07.2021 12:54:52
a ja mam pytanie jak radzicie sobie  z upalem? Nie wiem, nigdy tak zle tego nie znosilam.A teraz codziennie peka mi glowa, nie mam sily wyjsc z domu. Najchetniej bym przelezala caly dzien. Kocham jesien, jest mi slabo, serce migocze, a leb peka. Ratuuunku. Macie jakies patentny jak przezyc oprocz slawetnej klimy?
0 0

androm

#6792253 Napisano: 01.07.2021 13:13:30
chochliczka napisał(a):

a ja mam pytanie jak radzicie sobie  z upalem? Nie wiem, nigdy tak zle tego nie znosilam.A teraz codziennie peka mi glowa, nie mam sily wyjsc z domu. Najchetniej bym przelezala caly dzien. Kocham jesien, jest mi slabo, serce migocze, a leb peka. Ratuuunku. Macie jakies patentny jak przezyc oprocz slawetnej klimy?

ja sobie nie radzę:) też tego nienawidzę i czekam na jesień i zimę
2 joan, rare85 0