WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6795407 Napisano: 15.07.2021 21:45:50
asantesana u rodziców jest piec na tzw "ekogroszek", ale kuchenkę mają na gaz
0 0

babariba

#6795436 Napisano: 16.07.2021 08:18:42
bruce

W temacie - czy macie wykupione ubezpieczenia domów na wypadek klęsk żywiołowych, w tym gradobicia? Możecie polecić jakiś zakład? Wypłaca w terminie i bez zastrzeżeń? Jaka cena ubezpieczenia i na jaki czas? Myślę nad wykupieniem, ale nie wiem, co najbardziej się opłaca. Pytam różnych zakładów, lecz ich oferty dotyczą bardzo różnych kwestii oraz zadawanych mi na wstępie pytań. emotka   Poradźcie!  emotka   

Mamy ubezpieczenie w PZU budowanego domu, na którym mamy położone stare, kilkudziesięcioletnie dachówki. Podczas sławetnej wichury z 2017 zerwało nam dachówki (z kilkanaście) i gąsiory. Zrobiliśmy zdjęcia szkód, wysłaliśmy je mailem i w ciągu chyba tygodnia otrzymaliśmy pieniądze mając do wyboru: samodzielną naprawę lub dostarczenie rachunku od fachowca. Otrzymaliśmy ok 900zł, więc wg nas było ok.
Z innych wypłat nie musieliśmy na szczęście korzystać.
1 brucee 0

psotka

#6795840 Napisano: 18.07.2021 15:26:25
Czy ktos zna wiarygodną i obiektywna strone na ktorej mozna sprawdzic zasięg internetu mobilnego sieci - play, orange, plus, tmobile? 

Konczy mi sie umowa z orange i po 2 letniej udrece chce zweryfikować czy jest cos fajnego w mojej miejscowości co bedzie dzialac. 
0 0

as32572

#6795845 Napisano: 18.07.2021 15:37:18
Czy możecie polecić dobra pastę/masło pistacjowe do domowych lodów?
0 0

Claudia77

#6796568 Napisano: 21.07.2021 15:56:24
może macie sprawdzone jakieś fajne hotele w górach na pobyt z 5-cio latkiem...koniecznie z basenem.)
1 brucee 0

fantagiro

#6796580 Napisano: 21.07.2021 16:33:21
Nr 1 Czarny Potok w Krynicy Zdroju
https://travelist...y?origin=text-search
Nr.2 Merkury w Zakopanem
https://travelist...BwE&gclsrc=aw.ds
1 Claudia77 0

donia7

#6796621 Napisano: 21.07.2021 19:57:11
fantagiro napisał(a):

Nr 1 Czarny Potok w Krynicy Zdroju
https://travelist...y?origin=text-search
Nr.2 Merkury w Zakopanem
https://travelist...BwE&gclsrc=aw.ds

Oba polecam, ale moje Czarny Potok do tej pory wspominają i chcą tam wrócićemotka
0 0

dwaburekoty

#6796625 Napisano: 21.07.2021 20:11:56
czarny potok!!!!
0 0

flinta_13

#6796702 Napisano: 22.07.2021 09:00:15
Mam pytanie, czy zabieracie paragony na wakacje emotka  ? 
Mam dylemat, bo boje się temperatury, wilgoci i zalania emotka  a z drugiej strony jakbym coś wygrała, to nie ma mi nikt odesłać....
1 brucee 0

vazzz

#6796703 Napisano: 22.07.2021 09:06:34
flinta_13 napisał(a):

Mam pytanie, czy zabieracie paragony na wakacje  emotka  ? 
Mam dylemat, bo boje się temperatury, wilgoci i zalania  emotka  a z drugiej strony jakbym coś wygrała, to nie ma mi nikt odesłać....

Tak. Niedawno wróciłam z wyjazdu i miałam ze sobą paragony, wydrukowane oświadczenia, koperty, spinacze do papieru, taśmę klejącą i małe nożyczki. Wszystko to zmieściło się to takiej plastikowej zapinanej koperty. Nie zajęło to dużo miejsca a ja miałam spokój, że w razie wygranej wszystko mam ze sobą i mogę odesłać co trzeba.
0 0

flinta_13

#6796705 Napisano: 22.07.2021 09:17:53
vazzz napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Mam dylemat, bo boje się temperatury, wilgoci i zalania  emotka  a z drugiej strony jakbym coś wygrała, to nie ma mi nikt odesłać....

Tak. Niedawno wróciłam z wyjazdu i miałam ze sobą paragony, wydrukowane oświadczenia, koperty, spinacze do papieru, taśmę klejącą i małe nożyczki. Wszystko to zmieściło się to takiej plastikowej zapinanej koperty. Nie zajęło to dużo miejsca a ja miałam spokój, że w razie wygranej wszystko mam ze sobą i mogę odesłać co trzeba.

O kurcze cały pakiet, no super emotka
Też będę musiała wydrukować oświadczenia, na wszelki wypadek:) dzięki za odpowiedź 
2 vazzz, joan 0

ktosiek1

#6796712 Napisano: 22.07.2021 09:55:58
Claudia77 napisał(a):

może macie sprawdzone jakieś fajne hotele w górach na pobyt z 5-cio latkiem...koniecznie z basenem.)

Mercure w Zakopanem. Fajna strefa basenowa, bardzo dobre jedzenie, my chodziliśmy po okolicznych dolinkach. Bardzo miło wspominamy ten wyjazd. 
0 0

joan

#6796713 Napisano: 22.07.2021 09:58:04
vazzz napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Dokładnie taki pakiet zabieram ze sobą (koperta na zatrzask) + 2 małe segregatory (jakby się jakaś rezerwa trafiła) + małego, oldskulowego lapka emotka
1 vazzz 0

assal

#6796714 Napisano: 22.07.2021 10:05:02
Flinta_13: Nigdy emotka  Telefonu na wakacjach też ze sobą cały czas nie mam, bo lubię wodny odpoczynek. Po iluś tam latach grania nie zauważyłam, że mi z tego powodu jakiś extra nagród ubyło emotka  
1 joan 0

pikawka

#6796726 Napisano: 22.07.2021 10:42:46
flinta_13 napisał(a):

Ja jestem nienormalna bo chciałam brać moj kajet z paraginami do szpitala na poród emotka  jednak akcja potoczyła się za szybko i w nocy więc nie mialam głowy by brać. 
Na wakacje biorę emotka
1 joan 0

assal

#6796727 Napisano: 22.07.2021 10:44:56
Koleżanka, konkursowiczka na pełen etat, raz pojechała na wakacje z paragonami, oświadczeniami i głową pełną konkursów.
Wrażenia po powrocie? Sprawdzała pocztę i zerkała kilka razy dziennie tu na stronę, czy nie informują z czegoś, a jak ktoś dał znak, że dzwonią, to już tylko "pilnowała" telefonów. A miała ich z sobą trzy.
Znajomi na kajakach czy basenach, ta wiecznie na brzegu czy w ośrodku, bo może będzie telefon z agencji?
Przez dwa tygodnie zadzwonili do niej raz z tysiącem i kilka razy z jakimiś kosmetykami czy ręcznikami.
Stwierdziła krótko: człowiek czasem taki głupi przez te konkursy...  emotka

0 0

flinta_13

#6796729 Napisano: 22.07.2021 10:48:16
pikawka napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

Ja jestem nienormalna bo chciałam brać moj kajet z paraginami do szpitala na poród  emotka  jednak akcja potoczyła się za szybko i w nocy więc nie mialam głowy by brać. 
Na wakacje biorę  emotka

Hahahahaemotka wariatka 
1 pikawka 0

flinta_13

#6796731 Napisano: 22.07.2021 10:49:39
assal napisał(a):

Koleżanka, konkursowiczka na pełen etat, raz pojechała na wakacje z paragonami, oświadczeniami i głową pełną konkursów.
Wrażenia po powrocie? Sprawdzała pocztę i zerkała kilka razy dziennie tu na stronę, czy nie informują z czegoś, a jak ktoś dał znak, że dzwonią, to już tylko "pilnowała" telefonów. A miała ich z sobą trzy.
Znajomi na kajakach czy basenach, ta wiecznie na brzegu czy w ośrodku, bo może będzie telefon z agencji?
Przez dwa tygodnie zadzwonili do niej raz z tysiącem i kilka razy z jakimiś kosmetykami czy ręcznikami.

To się nazywa uzależnienie od konkursówemotka
0 0

assal

#6796732 Napisano: 22.07.2021 10:52:30
Flinta_13: Niektórzy taką pracę mają emotka  Ale jak z własną firmą, ciężko z początku o równowagę między pracą a odpoczynkiem emotka
1 joan 0

joan

#6796733 Napisano: 22.07.2021 11:02:12
assal napisał(a):

Ale to już zależy od charakteru człowieka emotka Można po prostu wziąć papierologię ze sobą i do niej nie zaglądać. Natomiast przy dłuższych wyjazdach nie mieszczę się w czasie z odesłaniem danych & nie chce mi się szukać punktu ksero w wioskach, gdzie nawet piekarni nie ma emotka Oczywiście zawsze mogę formularz przepisać odręcznie, ale odkąd weszło RODO... no way! emotka