WC - rozmowy o wszystkim

fineessa

#6788420 Napisano: 15.06.2021 11:49:45
maa napisał(a):

Mam pytanie jak Wasza rodzina i znajomi reagują na to, że gracie w kokursach i czy w ogóle o tym wiedzą.

Wie tylko rodzina i najbliżsi znajomi którzy ciagle proszą żeby im cos wygrać emotka
1 kumulacja 0

margobb

#6788422 Napisano: 15.06.2021 11:54:59
maa napisał(a):

Mam pytanie jak Wasza rodzina i znajomi reagują na to, że gracie w kokursach i czy w ogóle o tym wiedzą.

U mnie, o wszystkich nagrodach, wie tylko mąż i kurier emotka  od czasu do czasu, chwalę się najbliższej rodzinie (teściowie, mama, brat). 
Im ludzie mniej wiedzą, tym lepiej śpią emotka

nanajka81

#6788425 Napisano: 15.06.2021 12:01:16
margobb napisał(a):

maa napisał(a):

U mnie, o wszystkich nagrodach, wie tylko mąż i kurier emotka  od czasu do czasu, chwalę się najbliższej rodzinie (teściowie, mama, brat). 

ze mnie w większości znajomi się śmieją więc mało kto wie że jestem konkursowiczką. Siostry wspierają paragonami więc czasem i dla nich uda się coś wygrać. Mąż wie że to moje hobby i nie komentuje za to wspiera w wydawaniu emotka    Ogólnie raczej się nie chwalę. Czasami próbuję znajomych wkręcić w jakiś konkurs gdy widzę że są duże szanse coś wygrać ale niestety niedowiarki i brać udziału nie chcą.

mamimamu

#6788430 Napisano: 15.06.2021 12:09:53
margobb napisał(a):

maa napisał(a):

Ach, ten kurier  emotka  Czasem jest wesoło  emotka  
Co do reszty, to popieram Margobb, choć miałam taki czas (zwłaszcza na początku), że mama albo siostra były na bieżąco - po wielu tekstach w stylu: Ty to masz szczęście (tak, jakby konkursowanie nie wymagało czasu, nakładu pracy, o kasie nie wspomnę...) przestałam się tym dzielić i tylko mąż jest w temacie. Jemu też trochę czasu zeszło, żeby zrozumieć to moje hobby, a teraz sam coś próbuje  emotka

Raz nawet bliska mi osoba zasugerowała, że to takie "januszowanie"emotka
Im mniej, tym lepiej emotka
2 margobb, masza 0

zielonaszpilka

#6788433 Napisano: 15.06.2021 12:13:28
maa napisał(a):

Wiedzą, cieszą się, wspierają (chociaż wcześniej było z tym różnie, ale odkąd wygrywam duże nagrody skończyło się marudzenie;). Znajomi reagują bardzo pozytywnie, zawsze pytają co nowego wygrałam. Nikt nie prosi o to, żeby jemu coś wygrać, więc za każdym razem czytam takie historie z zaskoczeniem. Wygrane piwa, przekąski, słodycze, kosmetyki czy chemię gospodarczą (czy to wygraną czy kupioną na konkurs) rozdaje rodzinie i znajomym i wszyscy są zadowoleni emotka

sssylwiaaa

#6788448 Napisano: 15.06.2021 12:36:07
margobb napisał(a):

maa napisał(a):

Dokładnie, tak jest nie tylko z wygranymi.
Im ludzie mniej wiedzą o Tobie, tym lepiej układa się Twoje życie emotka

donia7

#6788449 Napisano: 15.06.2021 12:37:35
Gram 10 lat w konkursach i życie nauczyło mnie, aby się zbyt nie chwalić emotka  niestety...
2 margobb, masza 0

pioge7

#6788452 Napisano: 15.06.2021 12:43:28
margobb napisał(a):

maa napisał(a):

mam podobnie, u mnie wie tylko mama i tata (którzy jeżdżą ze mną na zakupy konkursowe, jak chcę więcej paragonów) no i kurierzy. Reszta wie, że przestałem grać kilka lat temu, a gram od 14 lat (swoją drogą minęło niedawno). Wcześniej tylko docinki, a masz fajnie, bo masz za darmo, ale ci dobrze, wygraj coś. Teraz już nie słyszę nic, bo powiedziałem, że już w konkursy się nie bawię, bo nie mam czasu.

rozczochrana-bobrzyca

#6788458 Napisano: 15.06.2021 13:09:58
maa napisał(a):

Moja mama pochwaliła się jakąś większą nagrodą babci. Poskutkowało to tym, że gdy pojechałam do babci, pierwszy raz w ciągu kilku miesięcy, babcia, która inne wnuki czasem obdarowuje,  dała mi 1 paragon z kucharka i kilkakrotnie powiedziała, że mam się z nią podzielić wygraną, a później dzwoniła do mamy  i pytała, czy na pewno nic nie wygrałam emotka  
Od tej pory zabroniłam opowiadania o konkursach. 

FBbeata7

#6788491 Napisano: 15.06.2021 15:19:51
donia7 napisał(a):

Gram 10 lat w konkursach i życie nauczyło mnie, aby się zbyt nie chwalić emotka  niestety...

Ludzie niestety są zazdrośni, zamiast się cieszyć, że ktoś znajomy wygrał, najczęściej słychać różne docinki. Dlatego tak za bardzo dużymi wygranymi nie ma się co chwalić. Po co innym ta wiedza? Lepiej nie napędzać sobie konkurencji. Jako że nie wygrywam dużych nagród, nie mam problemu- a jakąś wygraną stówką zawsze chętnie się pochwalę.
0 0

bogna77

#6788547 Napisano: 15.06.2021 18:27:09
FBbeata7 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Ludzie niestety są zazdrośni, zamiast się cieszyć, że ktoś znajomy wygrał, najczęściej słychać różne docinki. Dlatego tak za bardzo dużymi wygranymi nie ma się co chwalić. Po co innym ta wiedza? Lepiej nie napędzać sobie konkurencji. Jako że nie wygrywam dużych nagród, nie mam problemu- a jakąś wygraną stówką zawsze chętnie się pochwalę.

Ja drobiazgami się chwale (dużych po kilka tysięcy, to nie wygrałam) i dobija mnie tekst, że ja to mam szczęście od osób, które w nic nie grają... no ręce opadają...
0 0

pecia

#6788582 Napisano: 15.06.2021 20:32:09
Witam kochani, jakiś czas temu wygrałam przedpłaconą kartę z Jacobsa, włożyłam do portfela i zapomniałam. Kilka dni temu przeglądając karty natknęłam się na nią i chciałam nią zapłacić niestety transakcja została odrzucona. Czy ktoś z forumowiczów może mnie poinstruować jak taką kartę należy aktywować?
0 0

glena

#6788603 Napisano: 15.06.2021 22:19:01
pecia napisał(a):

Witam kochani, jakiś czas temu wygrałam przedpłaconą kartę z Jacobsa, włożyłam do portfela i zapomniałam. Kilka dni temu przeglądając karty natknęłam się na nią i chciałam nią zapłacić niestety transakcja została odrzucona. Czy ktoś z forumowiczów może mnie poinstruować jak taką kartę należy aktywować?

o ile dobrze kojarzę loterię (Barista Edition?), to do tych kart przychodził PIN sms-em plus były do nich papiery z którymi można było karty rejestrować, żeby sprawdzić saldo, ale nie pamiętam na jakiej stronie - jeśli nie masz tych papierów to i tak nieistotne, bo tam był kod nik potrzebny do rejestracji. Rejestracja nie była konieczna, by z karty korzystać. A data ważności karty już nie upłynęła?
0 0

siewcazamieszania

#6788710 Napisano: 16.06.2021 11:39:46
Hej, co sądzicie o konkursach organizowanych na fb przez strony takie jak ta https://www.faceb...wnia-105292338034575
Są nader często, właściwie jakby same konkursy. Podobnych stron jest kilka, dużo nagród, łatwy udział i nawet pojawiają się wyniki. Parę razy wzięłam udział, bez wygranej, ale tak się zastanawiam, czy jest sens, czy w ogóle laureaci to prawdziwe osoby. Czy to nie jakiś scam, bo co to za firma/hurtownia, która zamiast sprzedawać organizuje same konkursy?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? A może komuś z nas na takiej stronie udało się wygrać?
0 0

joan

#6788716 Napisano: 16.06.2021 11:50:10
siewcazamieszania napisał(a):

Hej, co sądzicie o konkursach organizowanych na fb przez strony takie jak ta https://www.faceb...wnia-105292338034575 ?
Są nader często, właściwie jakby same konkursy. Podobnych stron jest kilka, dużo nagród, łatwy udział i nawet pojawiają się wyniki. Parę razy wzięłam udział, bez wygranej, ale tak się zastanawiam, czy jest sens, czy w ogóle laureaci to prawdziwe osoby. Czy to nie jakiś scam, bo co to za firma/hurtownia, która zamiast sprzedawać organizuje same konkursy?
Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? A może komuś z nas na takiej stronie udało się wygrać?

W tego typu "akcjach" nawet nie biorę udziału. Wartościowy konkurs na FB ma regulamin w takiej postaci, jak np. standardowo u Avanti czy Smolara. Tyle w temacie emotka

siewcazamieszania

#6788729 Napisano: 16.06.2021 12:07:39
joan napisał(a):

W tego typu "akcjach" nawet nie biorę udziału. Wartościowy konkurs na FB ma regulamin w takiej postaci, jak np. standardowo u Avanti czy Smolara. Tyle w temacie emotka

Fakt, w dodatku nawet podany w informacjach link do strony nie działa, znaczy wyświetla komunikat, że strona nie istnieje.
0 0

nataliii

#6788901 Napisano: 16.06.2021 18:14:32
glena napisał(a):

pecia napisał(a):

o ile dobrze kojarzę loterię (Barista Edition?), to do tych kart przychodził PIN sms-em plus były do nich papiery z którymi można było karty rejestrować, żeby sprawdzić saldo, ale nie pamiętam na jakiej stronie - jeśli nie masz tych papierów to i tak nieistotne, bo tam był kod nik potrzebny do rejestracji. Rejestracja nie była konieczna, by z karty korzystać. A data ważności karty już nie upłynęła?

Moja mama ma to samo.Próbowała już na kilka sposobów. PIn ma SMSem który nie działa. Karta nadal niby jest ważna. 
0 0

Ferdia

#6788907 Napisano: 16.06.2021 18:29:29
nataliii napisał(a):

glena napisał(a):

pecia napisał(a):

Moja mama ma to samo.Próbowała już na kilka sposobów. PIn ma SMSem który nie działa. Karta nadal niby jest ważna. 

Sprawdziłam swoją kartę i też tak mam. Zarejestrowałam ją na tej stronie upkarty i jest info, że karta jest zablokowana. Chyba trzeba z tym pisać do agencji. 
0 0

karkocka

#6788911 Napisano: 16.06.2021 18:36:06
Ferdia napisał(a):

nataliii napisał(a):

glena napisał(a):

pecia napisał(a):

Sprawdziłam swoją kartę i też tak mam. Zarejestrowałam ją na tej stronie upkarty i jest info, że karta jest zablokowana. Chyba trzeba z tym pisać do agencji. 

też mam tą kartę i też po rejestracji wychodzi, że jest zablokowana
0 0

nataliii

#6788940 Napisano: 16.06.2021 20:40:23
karkocka napisał(a):

Ferdia napisał(a):

nataliii napisał(a):

glena napisał(a):

pecia napisał(a):

też mam tą kartę i też po rejestracji wychodzi, że jest zablokowana

Czyli co piszemy do Agencji? Ma ktoś emaila?:)
0 0