WC - rozmowy o wszystkim

nanajka81

#6787408 Napisano: 10.06.2021 20:58:18
ziolko napisał(a):

nanajka81 - akurat ON to kiepski przykład do naśladowania. 
Plagiator i tyle. W dodatku wie, że plagiatuje, ale z racji tego, że studiuje (lub studiował) prawo czy coś w tym stylu, to tylko straszy tych, co się oburzają na jego nieuczciwość emotka
Plagiat - hamburger w majonezie kieleckim. Już tu było na forum to omawiane w temacie "plagiaty"

hm ja się od niego nauczyłam cwaniactwa i jak nie brać udziału w pewnych konkursach aczkolwiek na jakimś profilu ma rady jak grać i jak ktoś jest świeżak to te rady trochę mu w głowie rozjaśnią i pokażą że obecny świat konkursów to ciężki orzech do zgryzienia i pewnego rodzaju mafia...
0 0

joan

#6787435 Napisano: 10.06.2021 23:04:00
nanajka81 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Plagiator i tyle. W dodatku wie, że plagiatuje, ale z racji tego, że studiuje (lub studiował) prawo czy coś w tym stylu, to tylko straszy tych, co się oburzają na jego nieuczciwość  emotka
Plagiat - hamburger w majonezie kieleckim. Już tu było na forum to omawiane w temacie "plagiaty"

hm ja się od niego nauczyłam cwaniactwa i jak nie brać udziału w pewnych konkursach aczkolwiek na jakimś profilu ma rady jak grać i jak ktoś jest świeżak to te rady trochę mu w głowie rozjaśnią i pokażą że obecny świat konkursów to ciężki orzech do zgryzienia i pewnego rodzaju mafia...

Dlatego właśnie nie warto tam zaglądać... 

donia7

#6787436 Napisano: 10.06.2021 23:18:55
zielonaszpilka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

poszuaj

angelika91 napisał(a):

Macie jakieś porady dotyczące wygrywania?
gram od 2 lat w praktycznie każdym konkursie i zawsze albo nic albo najgorsze nagrody.
jak obserwuje wątek z wygranymi to przeważnie te same osoby wygrywają rowery, konsole i inne cenne nagrody. Jak wy to robicie?
moze za mało inwestuje w konkursy, albo coś 

poszukaj sobie na fejsie Konkursowy Ninja - może od niego czegoś się nauczysz.

Serio? No chyba nie emotka  ninja nie daje żadnych konkretnych rad. Informuje tylko o niektórych konkursach, w których jest dużo nagród albo które go nie interesują i jedyna podpowiedź jak wygrać to przeklejka z regulaminu, czyli np. jak wygrać w konkursie śmietanki łaciatej? Kup śmietankę, zachowaj paragon i napisz ciekawą odpowiedź emotka

"Tym razem informuję Was...na tej ulubionej przez Was stronie"emotka

zielonaszpilka

#6787440 Napisano: 10.06.2021 23:33:22
donia7 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

poszuaj

angelika91 napisał(a):

Macie jakieś porady dotyczące wygrywania?
gram od 2 lat w praktycznie każdym konkursie i zawsze albo nic albo najgorsze nagrody.
jak obserwuje wątek z wygranymi to przeważnie te same osoby wygrywają rowery, konsole i inne cenne nagrody. Jak wy to robicie?
moze za mało inwestuje w konkursy, albo coś 

poszukaj sobie na fejsie Konkursowy Ninja - może od niego czegoś się nauczysz.

Serio? No chyba nie emotka  ninja nie daje żadnych konkretnych rad. Informuje tylko o niektórych konkursach, w których jest dużo nagród albo które go nie interesują i jedyna podpowiedź jak wygrać to przeklejka z regulaminu, czyli np. jak wygrać w konkursie śmietanki łaciatej? Kup śmietankę, zachowaj paragon i napisz ciekawą odpowiedź emotka

"Tym razem informuję Was...na tej ulubionej przez Was stronie" emotka

"Jak wygrywać jeszcze częściej? Odpowiedzią na to pytanie jest zrozumienie Prawa przyczyny i skutku. (...) Żeby wygrywać częściej musicie grać częściej." - koniec porady emotka  Czyli co? Wszystko jasne? Jasne! Tak właśnie uczy wygrywać konkursowy emotka  I cyk, foteczka z Grecji na pw dla fanów. A Ty masz już swoją?  emotka

maa

#6787453 Napisano: 11.06.2021 07:23:16
nanajka81 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Plagiator i tyle. W dodatku wie, że plagiatuje, ale z racji tego, że studiuje (lub studiował) prawo czy coś w tym stylu, to tylko straszy tych, co się oburzają na jego nieuczciwość  emotka

hm ja się od niego nauczyłam cwaniactwa i jak nie brać udziału w pewnych konkursach aczkolwiek na jakimś profilu ma rady jak grać i jak ktoś jest świeżak to te rady trochę mu w głowie rozjaśnią i pokażą że obecny świat konkursów to ciężki orzech do zgryzienia i pewnego rodzaju mafia...Aż 

Aż tak ???? O rety, to widzę, że dużo mnie ominęło ostatnio emotka
0 0

pusheen

#6787459 Napisano: 11.06.2021 08:23:49
angelika91 napisał(a):

No to ciekawe rzeczy się dowiaduje o konkursach emotka  czytałam nawet kiedyś że w Warszawie jest jakaś grupka ludzi, którzy grają w konkursach za dziesiątki tysięcy złotych, zgarniają samochody i się dzielą, czyli prawie zorganizowana grupa emotka

No cóż widzę że świat konkursów jest dość mroczny, jedyne co mi pozostaje liczyć to na szczęście że to mnie system kiedyś wylosuje.

Spokojnie, można też wygrać wysyłając jedno zgłoszenie zamiast kilkunastu, bez znajomości ze sklepikarzami i grzebania w koszach. emotka  Są jeszcze ludzie, dla których konkursy są hobby, a nie sposobem na życie, choć tutaj ich za wiele nie znajdziesz niestety.

nanajka81

#6787463 Napisano: 11.06.2021 08:47:34
pusheen napisał(a):

angelika91 napisał(a):

No to ciekawe rzeczy się dowiaduje o konkursach emotka  czytałam nawet kiedyś że w Warszawie jest jakaś grupka ludzi, którzy grają w konkursach za dziesiątki tysięcy złotych, zgarniają samochody i się dzielą, czyli prawie zorganizowana grupa emotka

No cóż widzę że świat konkursów jest dość mroczny, jedyne co mi pozostaje liczyć to na szczęście że to mnie system kiedyś wylosuje.

Spokojnie, można też wygrać wysyłając jedno zgłoszenie zamiast kilkunastu, bez znajomości ze sklepikarzami i grzebania w koszach. emotka  Są jeszcze ludzie, dla których konkursy są hobby, a nie sposobem na życie, choć tutaj ich za wiele nie znajdziesz niestety.

kwestia szczęścia emotka Aczkolwiek jak się szczęścia nie ma to naprawdę trzeba się mocno napracować aby wygrać coś więcej niż szaliki, maskotki, kubki i innego tego typu gadżety. Porządne nagrody mają porządną i niestety mocno już znającą rynek konkursów i agencji - konkurencję. I dlatego co niektórzy mają po kilka rowerów, które potem wiszą do sprzedaży na olx po xxx miesięcy bo mało kto chce mieć rower z wielkim napisem NIVEA...

maverick

#6787566 Napisano: 11.06.2021 14:34:02
Zastanawiałem się, czy wkleić to tutaj czy do działu - co można dostać gratis emotka kiedyś w sumie taki Małysz jadał bułkę z bananem i pary mu nie brakowało emotka
https://www.rmf.f...p;utm_campaign=newsy

aleksandra008

#6787571 Napisano: 11.06.2021 14:52:37
maverick napisał(a):

Zastanawiałem się, czy wkleić to tutaj czy do działu - co można dostać gratis emotka kiedyś w sumie taki Małysz jadał bułkę z bananem i pary mu nie brakowało emotka
https://www.rmf.f...p;utm_campaign=newsy

nie może nie paść w tym kontekście: "tydzień kolumbijski"

psotka

#6787678 Napisano: 11.06.2021 19:26:38
Forum wie WSZYSTKO, wiec zapytam.

Dla bliskiej osoby chce zrobic na prezent fotoksiazke/album ze zdjęciami. Mam stare zdjecia w wersji papierowej, duuuuzo na pendrivie i w telefonie. Problem polega na tym ze nie mam laptopa. Mam tylko tablet i telefon. Czy jest jakaś magiczna opcja zeby wgrac te zdjecia bez laptopa i ulozyc z tego fotoksiazke? 
0 0

magdalena-chili

#6787689 Napisano: 11.06.2021 19:54:23
psotka napisał(a):

Dla bliskiej osoby chce zrobic na prezent fotoksiazke/album ze zdjęciami. Mam stare zdjecia w wersji papierowej, duuuuzo na pendrivie i w telefonie. Problem polega na tym ze nie mam laptopa. Mam tylko tablet i telefon. Czy jest jakaś magiczna opcja zeby wgrac te zdjecia bez laptopa i ulozyc z tego fotoksiazke? 

Zakładając,  że fotoksiążkę będziesz robić na tablecie, to z telefonu zdjęcia (stare papierowe tez fotografujesz telefonem) przesyłasz bluetoothem na tablet.
Ale siedzę i myślę jak z pendrive przerzucić,  ale nic, pustka w głowie. emotka  
Może telefon do przyjaciela albo jakiś miły uczynny Sasiad/ka z laptopem? emotka  
Edit: laptop jako przekaźnik- tez bluetoothem na tablet. 
1 psotka 0

agusiac87

#6788014 Napisano: 13.06.2021 22:56:10
hmm, zdziwiłam się jedna rzeczą

W piątek dodałam produkt do koszyka na allegro warty  199 zł, dzisiaj kosztuje 229 zł - jeszcze się nie spotkałam z czymś takim na allegro - czy to są jakieś "regularne praktyki" na allegro że w weekend windują ceny czy jak? Ktoś coś wie? 
0 0

dany-duszek

#6788020 Napisano: 13.06.2021 23:45:35
magdalena-chili napisał(a):

psotka napisał(a):

Zakładając,  że fotoksiążkę będziesz robić na tablecie, to z telefonu zdjęcia (stare papierowe tez fotografujesz telefonem) przesyłasz bluetoothem na tablet.
Ale siedzę i myślę jak z pendrive przerzucić,  ale nic, pustka w głowie. emotka  
Może telefon do przyjaciela albo jakiś miły uczynny Sasiad/ka z laptopem? emotka  
Edit: laptop jako przekaźnik- tez bluetoothem na tablet. 

kupić przejściówkę do tabletu/telefonu https://pskomskle...UEAQYAiABEgJUG_D_BwE i przekopiować z pendrive na tablet/telefon
Tylko musisz kupić wejście takiej jakie masz w telefonie/tablecie.
1 psotka 0

maa

#6788026 Napisano: 14.06.2021 02:04:13
agusiac87 napisał(a):

hmm, zdziwiłam się jedna rzeczą

W piątek dodałam produkt do koszyka na allegro warty  199 zł, dzisiaj kosztuje 229 zł - jeszcze się nie spotkałam z czymś takim na allegro - czy to są jakieś "regularne praktyki" na allegro że w weekend windują ceny czy jak? Ktoś coś wie? 

na Allegro często zmieniają się ceny. Czy na weekend możesz ocenić w poniedziałek emotka  sprawdz czy będzie obniżka. Jak nie, to po prostu podrożało. Jak wszystko ....
0 0

joan

#6788169 Napisano: 14.06.2021 15:31:12
bruce napisał(a):

Nawet nie wiem, gdzie to wpisać? - może w Popraw sobie humor? 
Pytanie z ankiety:
Czy w Pani gospodarstwie domowym są książki? emotka

A ja Ci przekornie powiem, że korzystam głównie z Legimi & bibliotek, więc zupełnie by mnie nie zdziwiła odpowiedź "Nie ma" emotka To całkiem możliwe, wystarczy podejście eko lub minimalistyczne czy też tzw. życie na walizkach.

BTW -> nie mogę patrzeć (A NIE DA SIĘ TEGO WŻADEN SPOSÓB ZABLOKOWAĆ!) na te wszystkie udostępnienia wpisów z fp typu "Nie jestem statystycznym Polakiem, czytam książki"... emotka

nitka310

#6788230 Napisano: 14.06.2021 17:50:10
Czy wasze karty z milki w tesco też mają datę ważności 30.11.2021?
0 0

eee2021

#6788241 Napisano: 14.06.2021 18:22:14
nitka310 napisał(a):

Czy wasze karty z milki w tesco też mają datę ważności 30.11.2021?

tak
0 0

doo

#6788257 Napisano: 14.06.2021 18:59:41
Czy działa wam teraz na koncie Wirtualna Polska przycisk Napisz albo Odpowiedz na czyjąś wiadomość?
0 0

joan

#6788259 Napisano: 14.06.2021 19:02:13
doo napisał(a):

Czy działa wam teraz na koncie Wirtualna Polska przycisk Napisz albo Odpowiedz na czyjąś wiadomość?

Działa.
1 doo 0

maa

#6788341 Napisano: 15.06.2021 08:06:39
Mam pytanie jak Wasza rodzina i znajomi reagują na to, że gracie w kokursach i czy w ogóle o tym wiedzą.
0 0