WC - rozmowy o wszystkim

olunka

#7314661 Napisano: 18.11.2025 17:21:17
pikawka napisał(a):

jokan napisał(a):

a powiecie mi co jest takiego fajnego w tym kubku Stanley ? serio nie wiem emotka ...i dlaczego on tyle kosztuje?

Dwa sprzedałam, jeden zostawiłam sobie i korzystałam w wakacje…. A mianowicie, wstawiłam sobie do środeczka piwo w puszce, zakręciłam i KULTURALNIE emotka  piłam piwko przy hotelowym basenie w Wiśle emotka  i to pisze matka trójki dzieci emotka

na to bym nie wpadłaemotka
1 pikawka 0

pikawka

#7314669 Napisano: 18.11.2025 17:35:28
olunka napisał(a):

pikawka napisał(a):

jokan napisał(a):

a powiecie mi co jest takiego fajnego w tym kubku Stanley ? serio nie wiem emotka ...i dlaczego on tyle kosztuje?

Dwa sprzedałam, jeden zostawiłam sobie i korzystałam w wakacje…. A mianowicie, wstawiłam sobie do środeczka piwo w puszce, zakręciłam i KULTURALNIE emotka  piłam piwko przy hotelowym basenie w Wiśle emotka  i to pisze matka trójki dzieci emotka

Poważnie, kulturka i dzieci nie widzą bo na co im ta informacja emotka )))))))))
1 kumulacja 0

sloma_i_buty

#7314677 Napisano: 18.11.2025 18:02:23
jokan napisał(a):

Pewnie stylowy wygląd i pozostanie w trendach social mediów. Ja mam albo trefną sztukę, albo dwie lewe ręce.
Miałam już kilka wypadków związanych z tym gadżetem. Możecie mnie diagnozować, czy to już jest dyspraksja, czy przeciętna niegramotność.
1. W Strefie Ciszy w wagonie IC wylałam pasażerce siedzącej napar ziołowy do butów. Nie krzyczała, tylko obawiała się, że w ciągu 2 godzin buty nadal będą mokre, a ona nie wzięła zapasowych. Szczęście w nieszczęściu - prezent, który wiozła, przeżył bez szkody.
2. Kolejną podróż. Tym razem próbowałam umieścić kubek w dziurce, żeby wyciągnąć telefon i wyświetlić bilet. Kubek się prawie przewrocil na stoliku. Współpasażer postanowił mi pomóc - zdziwił się, bo dziura była mniejsza.
3. W Rossmannie dokupiłam nieoryginalne elementy, które ułatwiają mi jazdę pociągiem - torebkę, pasek i zatyczkę. W pojeździe już nie rozlewam, bo naciskam przycisk od wysuwanego wieszaka - pasek się sprawdza. Niestety na uczelni już zaliczyłam rozlewanko. Jeden z kolegów zachwycił się kubkiem i zaoferował, że przyniesie ręczniki papierowe.
4. O dziwo dobrze mi się jeździ z tym kubkiem na rowerze. Mam wrażenie, że więcej rozlewam przy chodzeniu. Może przy szybkich krokach kubek się buja? Kawę lub herbatę wożę w kubku Fellow, który może leżeć w plecaku nawet do góry nogami.

Do samochodu, na siedzenie na plaży, bez gwałtownego przemieszczenia - może się to sprawdzać. Pomieści praktycznie tyle wody, ile należy wypić dziennie.
1 jokan 0

jokan

#7314689 Napisano: 18.11.2025 18:19:20
pikawka napisał(a):

olunka napisał(a):

pikawka napisał(a):

jokan napisał(a):

Poważnie, kulturka i dzieci nie widzą bo na co im ta informacja emotka )))))))))

a nie czują ?emotka  albo widzą po dziwnym zachowaniu matki emotka   (ale to też zależy od ilości trunku;-)

pikawka

#7314692 Napisano: 18.11.2025 18:22:24
jokan napisał(a):

pikawka napisał(a):

olunka napisał(a):

pikawka napisał(a):

jokan napisał(a):

a nie czują ?emotka  albo widzą po dziwnym zachowaniu matki emotka   (ale to też zależy od ilości trunku;-)

Jedno piwo to nie osiem emotka  nie czują i nie zachowuję się dziwnie emotka ))))) chyba emotka )))) 
jak chce więcej wypić no najbliższe andrzejki, to idę do znajomych i wracam jak śpią emotka
0 0

Monika11

#7315025 Napisano: 19.11.2025 18:34:16
Może ktoś polecić jakiś glukometr .. na razie zielona w temacie , a tego jest pełno
0 0

pikawka

cb656

#7315063 Napisano: 19.11.2025 20:38:34
Monika11 napisał(a):

Może ktoś polecić jakiś glukometr .. na razie zielona w temacie , a tego jest pełno

Kiedyś wygrałem w jakimś konkursie, podarowałem sąsiadce w zagrożeniu cukrzycowym, jest zadowolona, używa nadal do dziś, a to już kilka lat minęło. Jest dokładny w pomiarach.
1 Monika11 0

notta

#7315078 Napisano: 19.11.2025 21:24:35
cb656 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Kiedyś wygrałem w jakimś konkursie, podarowałem sąsiadce w zagrożeniu cukrzycowym, jest zadowolona, używa nadal do dziś, a to już kilka lat minęło. Jest dokładny w pomiarach.

mam dokładnie ten sam i drugi accu chcec - dostałam w ciąży. Różnica między jednym a drugim wynosiła 80! Zdecydowałam się na abrę, accu chec wszystkie wyniki mi zawyżał, musiałam zweryfikować w labie który jest najbliżej prawdy

monsun

#7315270 Napisano: 20.11.2025 14:02:10
Mam na paragonie z Biedronki rabat 30 zł, na zakupy za minimum 199 zł, czy wie ktoś, czy on wchodzi jak się płaci za zakupy wygranym bonem do Biedronki?
0 0

niunio

#7315282 Napisano: 20.11.2025 14:17:58
monsun napisał(a):

Mam na paragonie z Biedronki rabat 30 zł, na zakupy za minimum 199 zł, czy wie ktoś, czy on wchodzi jak się płaci za zakupy wygranym bonem do Biedronki?

Płacisz dopiero po zeskanowaniu kodu i naliczeniu rabatu, więc forma nie ma znaczenia.
2 cb656, monsun 0

picola1

#7315296 Napisano: 20.11.2025 14:41:36
monsun napisał(a):

Tak, wchodzi
1 monsun 0

rare85

#7315943 Napisano: 23.11.2025 17:45:59
Mam pytanie odnośnie szczoteczek sonicznych/elektrycznych. Ile lat Wam służą? Czy po jakimś czasie zauważacie spadek żywotności np. inaczej już wibruje?
0 0

antylopia

#7315960 Napisano: 23.11.2025 19:20:02
[quote=Chciałabym żeby wrócily butelki mam dla córki , chciałabym taką dla siebie

alexmusic]Czy w akcji Liptona Żółte cieszy będą dodawane jeszcze jakieś nagrody?
1 alexmusic 0

donia7

#7315963 Napisano: 23.11.2025 19:27:51
rare85 napisał(a):

Mam pytanie odnośnie szczoteczek sonicznych/elektrycznych. Ile lat Wam służą? Czy po jakimś czasie zauważacie spadek żywotności np. inaczej już wibruje?

My mamy z mężem OMEO (kupione za voucher na szczoteczki24.pl). Działają już dwa lata bez zarzutu. Ja miałam po kilku miesiącach problem z rękojeścią, ale wymienili w przeciągu kilku dni emotka
1 rare85 0

xoxox

#7315971 Napisano: 23.11.2025 20:02:17
rare85 napisał(a):

Miałam szczoteczkę soniczna Philips ok. 8 lat (podstawowy model), ale po tylu latach trochę pordzewiał metalowy bolec gdzie nakłada sie końcówkę i przez to dziwnie wibrowało. Teraz też mam podstawowy model (ok. 2 lata) i jest super. Jedyny minus to dosyć drogie końcówki, ale warto szukać okazji
1 rare85 0

nikax3

#7315973 Napisano: 23.11.2025 20:11:20
Wie ktoś może czy w tym roku wystartuje jeszcze Lidloteria?
0 0

zdolnabestia

#7316001 Napisano: 23.11.2025 22:39:11
rare85 napisał(a):

Moja soniczna z Philipsa żyła dobre parę lat, tak z 5 - 6. Wibrowała jak trzeba, ale zepsuł się przycisk włączania. Wyrobił się bardzo i w końcu zapadł. Kolejna soniczna philipsa żyje już jakieś 3 lata i ma się dobrze, nic jej nie jest.
1 rare85 0

rudzixon

#7316143 Napisano: 24.11.2025 14:30:04
Mail od Pelagros Lidl Gillete.
Czy ktos jeszcze dzis dostal? (Nie wyniki)
0 0

agakaz2

#7316144 Napisano: 24.11.2025 14:46:18
rudzixon napisał(a):

Mail od Pelagros Lidl Gillete.
Czy ktos jeszcze dzis dostal? (Nie wyniki)

nie pisali nic
1 rudzixon 0