Wkurza mnie...

notta

#6791792 Napisano: 29.06.2021 22:24:49
joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

Wkurza mnie agencja G3. Obrosli w piórka i zaczynają kontrolować loterie. Wiem na pewno, że eliminują zasobniejszych w kapsle. Blokują wygrywanie. Skoro to potrafią, to równie dobrze część nagród wpadnie znajomym królika. 

Mogą mieć jakieś oprogramowanie, które wyłapuje "indywidualnego użytkownika". I sami sobie definiują, co rozumieją pod tym pojęciem emotka Jak dla mnie: ktoś posiada 1500 kodów, ale nie potrafi zorganizować ich wbicia w sposób zgodny z regulaminem. Następnym razem zróbcie eksperyment, może akurat się uda emotka

Mnie irytują bramki, bo - teoretycznie - to Wielka Tajemnica Organizatora. Chciałabym, żeby ktoś wytłumaczył, jak to niby działa, że ŻADEN z pracowników czy współpracowników organizatora nie zna tych tajemnych godzin szczęścia. Do dziś mnie nie przekonali emotka

Oj tak.. tez nie cierpię bramek i z góry ustalonych wygrywających kodów..  Jestem za losowaniem z przesłanych zgłoszeń i tyle.

fineessa

#6791793 Napisano: 29.06.2021 22:27:30
ivanotta napisał(a):

joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

Wkurza mnie agencja G3. Obrosli w piórka i zaczynają kontrolować loterie. Wiem na pewno, że eliminują zasobniejszych w kapsle. Blokują wygrywanie. Skoro to potrafią, to równie dobrze część nagród wpadnie znajomym królika. 

Mogą mieć jakieś oprogramowanie, które wyłapuje "indywidualnego użytkownika". I sami sobie definiują, co rozumieją pod tym pojęciem emotka Jak dla mnie: ktoś posiada 1500 kodów, ale nie potrafi zorganizować ich wbicia w sposób zgodny z regulaminem. Następnym razem zróbcie eksperyment, może akurat się uda emotka

Mnie irytują bramki, bo - teoretycznie - to Wielka Tajemnica Organizatora. Chciałabym, żeby ktoś wytłumaczył, jak to niby działa, że ŻADEN z pracowników czy współpracowników organizatora nie zna tych tajemnych godzin szczęścia. Do dziś mnie nie przekonali emotka

Oj tak.. tez nie cierpię bramek i z góry ustalonych wygrywających kodów..  Jestem za losowaniem z przesłanych zgłoszeń i tyle.

O to to to byłoby najlepiej
1 notta 0

Monika11

#6791794 Napisano: 29.06.2021 22:34:47
Wkurza mnie ,że rower z Lidla odjechał w siną dal. Rano dostałam sms o wygranej i odesłaniu skanu na @. Ucieszyłam się , bo grałam o rower. Po odesłaniu danych dostałam @ o treści
,,Dziękujemy i gratulujemy wygranej!!!
Poprosimy o przesłanie oryginału paragonu na adres:
Pink Pepper Media Sp. z o.o., ul. Łowcza 24, 02-955 Warszawa z dopiskiem "Konkurs Schweppes".
Piłka zostanie wysłana w dniu dzisiejszym. Proszę oczekiwać na paczkę emotka
Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.
Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA
Droga Pani,nie zaznaczyła Pani żadnej z opcji na wygraną. Rowery zostały rozlosowane według poprawnych zgłoszeń. W Związku z Pani ciekawą odpowiedzią postanowiliśmy nagrodzić Panią nagrodą w postaci Piłki. Jeśli nie chce Pani takiej nagrody bardzo prosimy o informację.Brak słów......:(

sks900

#6791795 Napisano: 29.06.2021 22:36:21
ivanotta napisał(a):

joan napisał(a):

FBilona napisał(a):

To możesz grać tam gdzie jest losowanie, nie ma obowiązku grać tam gdzie są bramki, jest wolny wybór.
0 0

joan

#6791801 Napisano: 29.06.2021 23:19:55
Monika11 napisał(a):

(...) Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA
Droga Pani,nie zaznaczyła Pani żadnej z opcji na wygraną. Rowery zostały rozlosowane według poprawnych zgłoszeń. W Związku z Pani ciekawą odpowiedzią postanowiliśmy nagrodzić Panią nagrodą w postaci Piłki. Jeśli nie chce Pani takiej nagrody bardzo prosimy o informację.Brak słów......:(

Że kufa co?! emotka Możliwe, że formularz został błędnie utworzony i nikomu nie przechodzi, co zaznaczył. Najpierw ignorują, że ktoś słał więcej zgłoszeń, niż pozwala regulamin. Potem nagradzają zgłoszenie, które - wg nich - nie miało zaznaczonej opcji wyboru nagrody. Finalnie sugerują losowanie. Brak słów!

edzia21

#6791803 Napisano: 29.06.2021 23:51:17
Monika11 napisał(a):

Wkurza mnie ,że rower z Lidla odjechał w siną dal. Rano dostałam sms o wygranej i odesłaniu skanu na @. Ucieszyłam się , bo grałam o rower. Po odesłaniu danych dostałam @ o treści
Pink Pepper Media Sp. z o.o., ul. Łowcza 24, 02-955 Warszawa z dopiskiem "Konkurs Schweppes".
Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.
Jaka piłka , jak grałam o rower? Ale śmieszne to ,że nie odesłałam jeszcze oryginału paragonu a już jutro wysyłają do mnie nagrodę ....  Napisałam @ ,że nie grałam o piłkę , lecz o rower - a tu takie kwiatki: LOSOWANKA

Oni z tymi losowaniami to już grubo idą...
Po opublikowanych wynikach BAKALLAND wiedziałam, żeby szanowną agencję omijać z daleka.

domika

#6791822 Napisano: 30.06.2021 09:04:27
Monika11 napisał(a):

Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.

Działanie agencji kwalifikuje się pod zgłoszenie do Administracji Skarbowej. Ciekawe czy mają pozwolenie na organizację loterii.
Wątpię.
0 0

atyde25

#6791823 Napisano: 30.06.2021 09:13:50
Też mi się nie podoba podejście tej agencji bo co za logika skan paragonu,nagroda w domu i nagle oryginał paragonu pocztą.
Ale poczułam się wywołana do tablicy tak z mojej winy wzięłam udział 2 razy nie doczytałam,że jeden  członek jedno zgłoszenie.Od razu się przyznałam i odpisali ,że anulują 2 zgłoszenie i uznają je za niebyłe.Nie ,nie wygrałam roweru by nie było niedomówień.A losowanko to chyba przejęzyczenie bo jakie losowanko w konkursie opisowym.
1 joan 0

magdalena-chili

#6791824 Napisano: 30.06.2021 09:14:41
domika napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Pozdrawiamy
Zespół Schweppes.

Działanie agencji kwalifikuje się pod zgłoszenie do Administracji Skarbowej. Ciekawe czy mają pozwolenie na organizację loterii.
Wątpię.

"piękne" jest jak org/agencja WMAWIA Ci, że zaznaczyłaś piłkę, szalik, albo czapkę, jak ewidentnie zaznaczałaś rower.... ja się w ten sposób zimą przejechałam, laptop przefrunął mi przed nosem - może od mądrzejszych ode mnie dowiesz się jak działać w tej sytuacji, ja niestety się poddałam i do tej pory mnie "boli" ten laptop, a tam były po prostu rozmyte i nietransparentne zapisy. I ewidentna ściema pani po drugiej stronie. Przykre to. 
1 Monika11 0

atyde25

#6791826 Napisano: 30.06.2021 09:17:06
A bo nie na temat wkurzyłam się,że spodobał mi się Kaufland i zakupy w nim a muszę tam dojechać a nie jestem panią swoich dojazdów i  mogę tam być tylko raz na kilka lat:(Takie mają piękne kasy samoobsługowe z wielkim miejscem na duże zakupy a buuuuuuuuuuuuu
0 0

joan

#6791836 Napisano: 30.06.2021 09:56:53
atyde25 napisał(a):

Też mi się nie podoba podejście tej agencji bo co za logika skan paragonu,nagroda w domu i nagle oryginał paragonu pocztą.
Ale poczułam się wywołana do tablicy tak z mojej winy wzięłam udział 2 razy nie doczytałam,że jeden  członek jedno zgłoszenie.Od razu się przyznałam i odpisali ,że anulują 2 zgłoszenie i uznają je za niebyłe.Nie ,nie wygrałam roweru by nie było niedomówień.A losowanko to chyba przejęzyczenie bo jakie losowanko w konkursie opisowym.

Spoko - chodzi o to, że agencja powinna znać regulamin, który sama stworzyła + trzymać się tegoż regulaminu + wypowiadać się na poziomie, który o tym świadczy. Mnie się wydaje, że to jacyś przypadkowi partacze, co sobie założyli, że mogą byle jak zorganizować ten konkurs, bo nikt nie będzie tego sprawdzał. A tu nagle: szok i niedowierzanie!

Mam nadzieję, że Monika11 dostanie swój rower! emotka I że w ogóle rozdadzą rowery komuś poza swoimi znajomymi, w końcu... chyba nikt nie będzie tego sprawdzał? emotka
1 kumulacja 0

Monika11

#6791839 Napisano: 30.06.2021 10:02:26
joan napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Spoko - chodzi o to, że agencja powinna znać regulamin, który sama stworzyła + trzymać się tegoż regulaminu + wypowiadać się na poziomie, który o tym świadczy. Mnie się wydaje, że to jacyś przypadkowi partacze, co sobie założyli, że mogą byle jak zorganizować ten konkurs, bo nikt nie będzie tego sprawdzał. A tu nagle: szok i niedowierzanie!

Mam nadzieję, że Monika11 dostanie swój rower! emotka I że w ogóle rozdadzą rowery komuś poza swoimi znajomymi, w końcu... chyba nikt nie będzie tego sprawdzał? emotka

Właśnie piłka dojechała kurierem , choć nie zdążyłam odesłać pocztą paragonu, a w @  każą. Doradźcie -odesłać ? 
0 0

joan

#6791840 Napisano: 30.06.2021 10:07:14
Monika11 napisał(a):

Właśnie piłka dojechała kurierem , choć nie zdążyłam odesłać pocztą paragonu, a w @  każą. Doradźcie -odesłać ? 

Może od razu napisać do sponsora? Widać, że agencja zamierza iść w zaparte. I podkreślaj, że nagrodę przysłali Ci omyłkowo, bo wysłałaś tylko jedno zgłoszenie - na rower. Poczytaj regulamin, zacytuj odpowiednie fragmenty. Możesz również zacytować przepisy dotyczące konieczności uzyskania odpowiednich zezwoleń w kontekście organizowania gier losowych. Im bardziej oficjalnie będzie to brzmiało, tym lepiej. Oni sobie zapewne myślą, że ze łzami radości będziesz przytulać tę piłkę emotka

atyde25

#6791841 Napisano: 30.06.2021 10:12:03
Ja odesłałam 5,90 zł za polecony jak tak są nieogarnięci to zwykłym nie chciałam listem ryzykować.Tak na przyszłość jakby coś organizowali chociaż może lepiej nie.Po co sobie tyły robić.Może jestem naiwna ale to już wiem i bez tego:P
1 Monika11 0

monkakk

#6791843 Napisano: 30.06.2021 10:14:20
joan napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Może od razu napisać do sponsora? Widać, że agencja zamierza iść w zaparte. I podkreślaj, że nagrodę przysłali Ci omyłkowo, bo wysłałaś tylko jedno zgłoszenie - na rower. Poczytaj regulamin, zacytuj odpowiednie fragmenty. Możesz również zacytować przepisy dotyczące konieczności uzyskania odpowiednich zezwoleń w kontekście organizowania gier losowych. Im bardziej oficjalnie będzie to brzmiało, tym lepiej. Oni sobie zapewne myślą, że ze łzami radości będziesz przytulać tę piłkę emotka

a w ogóle jest możliwe by fizycznie poszło zgłoszenie bez wyboru nagrody??? zrób test emotka
1 joan 0

Monika11

#6791844 Napisano: 30.06.2021 10:15:04
Zrobiłam test  poszło , możliwe
0 0

aguagu

#6791845 Napisano: 30.06.2021 10:23:06
Mnie Pink Pepper nie dało roweru w konkursie w Polo. Dzwonili w krótkim odstępie czasu, jednego dnia, a gdy zadzwoniłam następnego dnia rano, (a jeszcze tego samego napisałam @), to już było za późno. Bo zgodnie z regulaminem poinformowali rezerwę. Niby zgodnie z regulaminem, ale niesmak pozostał. Bo był zapis, że poinformują w ciągu 30 dni i właśnie w związku z tak długim okresem czasu jaki dali sobie na informowanie, mogli ostatnie połączenie wykonać dnia następnego. No ale po co...W mailu Pani z agencji też użyła sformułowania "wylosowana". emotka
3 Monika11, mia, joan 0

pawelkoo

#6791942 Napisano: 30.06.2021 16:17:03
Wkurza mnie, gdy przychodzi sms i już w myślach zastanawiam się co takiego wygrałem, a to tylko kolejny alert RCB emotka

FBmonika33

#6791967 Napisano: 30.06.2021 17:08:38
pawelkoo napisał(a):

Wkurza mnie, gdy przychodzi sms i już w myślach zastanawiam się co takiego wygrałem, a to tylkokolejny alert RCB emotka

Hahaha mam to.samo alert i CCC

Monika11

#6791978 Napisano: 30.06.2021 17:49:08
superloser napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Zrobiłam test  poszło , możliwe

A gratulacje podaja nagrode? 

Nie , dopiero w @ zwrotnej , jak się odsyła paragon kopiowałam wyżej.
----------------------
Poprosiłam o screen zgłoszenia , wysłali jakoś dziwnie , tam gdzie powinna być zaznaczona  fajeczka, o jaką nagrodę gram pisze słowo fałsz, a pod spodem adnotacja: ,, Słowo Fałsz oznacza brak zaznaczonej nagrody ''  . Padłam  nijak  ma się  to do zrzutu ekranu ,albo oni coś pili -albo chyba ja się napiję emotka
1 monkakk 0