Avanti

monisss

#7168112 Napisano: 05.04.2024 10:10:02
donia7 napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

Dobra, wszystkich mogę  pogodzić: ważne żeby były jakiekolwiek kreatywne xD zauważcie, że praktycznie są  same loterie. Mi już wszystko jedno kto zorganizuje kreatywny konkurs, po prostu chcę widzieć fajne nagrody i przyjemne, sensowne pytania:-)

To prawda! Zawsze było tylko konkursów, że człowiek siedział i ciągle pisał w wolnych chwilach, a teraz szukanie konkursu kreatywnego pośród tych loterii to jak szukanie igły w stogu siana emotka

tak to prawda emotka  a jak są to od razu konkurencja nie do przebicia..

deva

#7168117 Napisano: 05.04.2024 10:23:02
monisss napisał(a):

donia7 napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

Dobra, wszystkich mogę  pogodzić: ważne żeby były jakiekolwiek kreatywne xD zauważcie, że praktycznie są  same loterie. Mi już wszystko jedno kto zorganizuje kreatywny konkurs, po prostu chcę widzieć fajne nagrody i przyjemne, sensowne pytania:-)

To prawda! Zawsze było tylko konkursów, że człowiek siedział i ciągle pisał w wolnych chwilach, a teraz szukanie konkursu kreatywnego pośród tych loterii to jak szukanie igły w stogu siana emotka

tak to prawda emotka  a jak są to od razu konkurencja nie do przebicia..

Marzy mi się żeby chociaż połowa loterii była konkursami. Uparli się na loterie 🥺

rufus

#7168118 Napisano: 05.04.2024 10:27:57
Juz pomijajac sympatie do agencji ze wzgledu na czestotliwosc wygrywania, bo to chyba jest jednym z najwiekszych czynnikow (?) Jedni lubią smolar inni avanti.. emotka  a inni jeszcze cos innego..
To jeszcze i tak pozostaje np jakosc kontaktu, podejscie do ludzi czy transparentnosc wynikow.
Avanti pod tymi wzgledami jest TOP. Zawsze odpowiadaja w miare szybko i konkretnie, kontakt tel tez jest i listy zwyciezcow (chociaz tez zalezy od danego konk) gdzie w niektorych agencjach ktokolwiek widzial, kto kolwiek wie.. emotka
I zapomnial bym oczywiscie o nagrodach.
Sa wysylane zdecydowanie szybciej niz przewiduje regulamin.
Dobrze zapakowane, czesto z paragonami(!) I dokumentem przekazania co tez jest istotne.
Jak tu ich nie lubić. emotka emotka

fan-mandaryny

#7168276 Napisano: 05.04.2024 20:13:57
Mogę napisać, że lubię tę agencję ze względu na to, że wygrałem prawie samochód. Z drugiej strony mógłbym się obrazić, no ale o co? Że byłem tak blisko głównej? Początkowo było przykro, ale z drugiej strony uważam, że dobrze było się o tym dowiedzieć, że byłem o włos, bo to w takim razie uczciwa agencja i laureaci są. Dla mnie są profesjonalni. Za to obraziłbym się (co niektórych zasmuci), że non stop promują piłkę nożną, za którą szczerze nie przepadam. Osobiście mam traumę przez wf z gimnazjum, gdzie obrywałem piłką i mnie koledzy bili i wyzywali w szatni, a nauczyciele nic z tym nie robili. To trwało latami. Ta, delikatnie mówiąc, niechęć do piłki nożnej zostanie ze mną do końca życia. Chciałbym kiedyś coś wygrać w takim konkursie Pepsi, czy Lays, ale skoro nie znam się na futbolu, to raczej nie mam szansy na dobrą nagrodę. Dlatego (jeśli to czyta agencja) oczekuję konkursów z fajnymi nagrodami, ale bez futbolu. Możecie mnie minusować za to, nic to mnie nie ruszy. To tylko moje zdanie.

donia7

#7168277 Napisano: 05.04.2024 20:23:16
fan-mandaryny napisał(a):

Mogę napisać, że lubię tę agencję ze względu na to, że wygrałem prawie samochód. Z drugiej strony mógłbym się obrazić, no ale o co? Że byłem tak blisko głównej? Początkowo było przykro, ale z drugiej strony uważam, że dobrze było się o tym dowiedzieć, że byłem o włos, bo to w takim razie uczciwa agencja i laureaci są. Dla mnie są profesjonalni. Za to obraziłbym się (co niektórych zasmuci), że non stop promują piłkę nożną, za którą szczerze nie przepadam. Osobiście mam traumę przez wf z gimnazjum, gdzie obrywałem piłką i mnie koledzy bili i wyzywali w szatni, a nauczyciele nic z tym nie robili. To trwało latami. Ta delikatnie, mówiąc, niechęć do piłki nożnej zostanie ze mną do końca życia. Chciałbym kiedyś coś wygrać w takim konkursie Pepsi, czy Lays, ale skoro nie znam się na futbolu, to raczej nie mam szansy na dobrą nagrodę. Dlatego (jeśli to czyta agencja) oczekuję konkursów z fajnymi nagrodami, ale bez futbolu. Możecie mnie minusować za to, nic to mnie nie ruszy. To tylko moje zdanie.

Życzę Ci, abyś wygrał to auto u Avanti (lub konkretną gotówką z czterema zerami) właśnie w konkursie z piłką emotka  

Swoją drogą w mojej rodzinie mąż i syn nie lubią piłki, a mecze oglądam ja z nastoletnią córką  emotka

rufus

#7168285 Napisano: 05.04.2024 20:53:55

Mogę napisać, że lubię tę agencję ze względu na to, że wygrałem prawie samochód. Z drugiej strony mógłbym się obrazić, no ale o co? Że byłem tak blisko głównej? Początkowo było przykro, ale z drugiej strony uważam, że dobrze było się o tym dowiedzieć, że byłem o włos, bo to w takim razie uczciwa agencja i laureaci są. Dla mnie są profesjonalni. Za to obraziłbym się (co niektórych zasmuci), że non stop promują piłkę nożną, za którą szczerze nie przepadam. Osobiście mam traumę przez wf z gimnazjum, gdzie obrywałem piłką i mnie koledzy bili i wyzywali w szatni, a nauczyciele nic z tym nie robili. To trwało latami. Ta delikatnie, mówiąc, niechęć do piłki nożnej zostanie ze mną do końca życia. Chciałbym kiedyś coś wygrać w takim konkursie Pepsi, czy Lays, ale skoro nie znam się na futbolu, to raczej nie mam szansy na dobrą nagrodę. Dlatego (jeśli to czyta agencja) oczekuję konkursów z fajnymi nagrodami, ale bez futbolu. Możecie mnie minusować za to, nic to mnie nie ruszy. To tylko moje zdanie.

W moim przypadku w czasach szkolnych pilka tez nie krolowala. Nigdy nie potrafilem grac i tez mnie irytowalo ze na wf tylko pilka byla faworyzowana...emotka
Przelamanie nastapilo chyba w okolicach euro 2012, jako ze mistrzostwa byly w Polsce to moze cos mi sie udzielilo. emotka
Fizycznie z pilka nadal nie mam nic wspolnego, ale lubie ogladac i poczuc te CHRUPIĄCE emocje..emotka

anaesth

#7168290 Napisano: 05.04.2024 21:22:20
Myślę, że na tym forum jest wiele osób (w tym ja), które nie znają się na piłce, a jednak wygrywają w piłkarskich konkursach Avanti emotka  Cała moja przygoda z tą agencją zaczęła się od wygranego telewizora bodaj w 2019, jak mieli konkurs Lay’s, który nie wymagał zakupu. Grałam o nagrodę pocieszenia (karton czipsów, taką miałam zachciankę emotka ), a wpadła tygodniowa (było 5 czy 10 telewizorów na etap). Trzeba było chyba opisać ulubiony smak Lay’s w taki sposób, w jaki zrobiłby to komentator. Znam jakieś podstawowe zwroty typu spalony, murawa, bramka - to im wystarczyło emotka  Tak więc uszy do góry, da się emotka

giti

#7168301 Napisano: 05.04.2024 23:12:28
majonez1992 napisał(a):

obawiam się, że będzie coraz mniej.. ? bo sztuczna inteligencja sprawiła, że chyba te konkursy nie mają sensu... nikt nie jest w stanie sprawdzić prawdziwej kreatywności uczestników, wystarczy umieć korzystać z AI i pisać odpowiedzi jedna po drugiej.. :/ bynajmniej ja w tym upatruje totalnego upadku moich wygranych od pol roku... mniej konkursow, plus wszystko przeżarte mnóstwem odpowiedzi z AI, a kiedys pewnie mniej ludzi odpowiadało bo nie miało pomysłu..
1 yreks 0

bianka33

#7168303 Napisano: 05.04.2024 23:37:19
giti napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

obawiam się, że będzie coraz mniej.. ? bo sztuczna inteligencja sprawiła, że chyba te konkursy nie mają sensu... nikt nie jest w stanie sprawdzić prawdziwej kreatywności uczestników, wystarczy umieć korzystać z AI i pisać odpowiedzi jedna po drugiej.. :/ bynajmniej ja w tym upatruje totalnego upadku moich wygranych od pol roku... mniej konkursow, plus wszystko przeżarte mnóstwem odpowiedzi z AI, a kiedys pewnie mniej ludzi odpowiadało bo nie miało pomysłu..

Już od kilkunastu lat ludzie piszą, że konkursy się kończą, a jakoś trwają emotka  Plagiaty to żadna nowość, od zawsze ludzie bezczelnie wykorzystywali zdjęcia, teksty z internetu, czy nawet opublikowane cudze odpowiedzi konkursowe. Aż agencje przestały w większości publikować nagradzane teksty  emotka  Pamiętam taki jeden o wznoszeniu toastów, raz jakaś konkursowiczka wygrała nim coś cennego i potem mnóstwo osób go powtarzało, praktycznie nie było wyników bez wariacji na temat tej odpowiedzi. Nie zdziwiłabym się gdyby do dziś był zgłaszany emotka  albo jak opublikowali listę nagrodzonych tekstów Garniera (?) i na forum okazało się, że wiele tekstów to plagiaty odpowiedzi forumowiczów. Takie praktyki to niestety żadna nowość w świecie konkursów. Nie doceniasz ludzi, byli samoistnymi AI zanim to było modne, np. raz cyknięte zdjęcie, a potem tylko podmienianie produktu konkursowego w photoshopie. Piszę sama, bo lubię i u mnie osobiście początek tego roku konkursowego zdecydowanie lepszy od lat 2020-2023. 

Poniżej screen sprzed 13 lat, jak plagiaty zalewały konkursy i ludzie narzekali, że się kończą emotka

elemelex

#7168332 Napisano: 06.04.2024 13:05:30
Przesada z tym AI. Ono tworzy naprawdę słabe tekściki, śmiesznie słabe. To nie jest kreatywność, nie stała obok kreatywnosci nawet. Jak jakieś jury to nagradza to powinno udać sie na ewaluację IQ emotka
A Avanti jest spoko (żeby byc w temacie;)

giti

#7168364 Napisano: 06.04.2024 21:08:57
elemelex napisał(a):

Przesada z tym AI. Ono tworzy naprawdę słabe tekściki, śmiesznie słabe. To nie jest kreatywność, nie stała obok kreatywnosci nawet. Jak jakieś jury to nagradza to powinno udać sie na ewaluację IQ emotka

No nie wiem nie wiem.. Jak ktoś wkleja tylko pytanie konkursowe to może odpowiedzi słabe, ale AI można pokierować na wszelakie sposoby.., ale no zgodzę się że kreatywnością może jeszcze Nas nie bije, ale bardziej chodzi o masowe ilości.. Plagiaty to jakieś pojedyncze teksty z jakiejs bazy kopiowane, przerabiane, a AI może tworzyć tych odpowiedzi, historii nieskończenie wiele w kilka sekund. Więc chodzi o to, że kiedyś by wziąć udział to jakiś trud było trzeba włożyć, a teraz bez problemu mogą ludzie bez kreatywności wysyłać dziesiątki zgłoszeń, wiec przebicie się po prostu może być trudniejsze.. No ale oczywiście mam nadzieje, że konkursy nie umierają, choć naprawdę w tym roku słabo z kreatywnymi.. no i mam nadzieje, że pojawią się znów takie na które będę mieć zajawke by tworzyć odpowiedzi, bo to jest frajda stworzyć coś fajnego i emocjonować się czy zostanie to dostrzeżone emotka

mietowa

#7168365 Napisano: 06.04.2024 21:34:49
AI jest przyszłością, czy nam się to podoba, czy nie. Teraz jeszcze nie radzi sobie z odpowiedziami konkursowymi, zazwyczaj nie umie oddać emocji i ducha tam, gdzie to potrzebne, ale to kwestia czasu. Za 3 lata dzisiejsze AI będzie prehistorią. Trzeba nauczyć się z nim pracować, zarówno w kwestiach zawodowych, jak i konkursowych. Bo, jak wiemy, "Kto nie idzie do przodu, ten się cofa". Ja z nim nie pracuję jeszcze konkursowo, ale nie wykluczam absolutnie takiego wsparcia w przyszłości.

Co do Avanti... tęsknię bardzo. Dla mnie agencja na najwyższym poziomie. Niestety możemy sobie pisać, że nam ich brakuje, a to niczego nie zmieni. Okroili im budżet i cóż. Oby to się zmieniło.
2 notta, cb656 0

iwona0103

#7168367 Napisano: 06.04.2024 22:16:19
elemelex napisał(a):

Niby słabe ale... często sprawdzam odpowiedzi nagrodzone na ig i fb w zerochatgpt i niestety wychodzi, że zostały stworzone przez AI. Na szczęście Avanti ma limit znaków a te teksty AI są zazwyczaj dłuuuugie.
0 0

cb656

#7168369 Napisano: 06.04.2024 22:33:22
mietowa napisał(a):

Co do Avanti... tęsknię bardzo. Dla mnie agencja na najwyższym poziomie...

emotka emotka emotka
Zdecydowanie podzielam tę opinię! emotka
Z tym, że jednak wyżej stoi SMOLAR, ech... emotka emotka
1 rare85 0

cb656

#7168370 Napisano: 06.04.2024 22:38:11

...obraziłbym się (co niektórych zasmuci), że non stop promują piłkę nożną, za którą szczerze nie przepadam. Osobiście mam traumę przez wf z gimnazjum, gdzie obrywałem piłką i mnie koledzy bili i wyzywali w szatni, a nauczyciele nic z tym nie robili. To trwało latami...

Mrau. Szacun za wylewną otwartość. emotka

visserarthur

#7168376 Napisano: 07.04.2024 00:17:37
cb656 napisał(a):

...obraziłbym się (co niektórych zasmuci), że non stop promują piłkę nożną, za którą szczerze nie przepadam. Osobiście mam traumę przez wf z gimnazjum, gdzie obrywałem piłką i mnie koledzy bili i wyzywali w szatni, a nauczyciele nic z tym nie robili. To trwało latami...

Mrau. Szacun za wylewną otwartość. emotka

Dokładnie, dobrze, że to przetrwałeś, bo bywa różnie. Ja takie rzeczy znam tylko z tv. Nigdy osobiście się nie spotkałem... "Piłka" mnie też nie interesuje, na Euro 2012 byłem z ciekawości, bo biletów trochę było.

atlantydek

#7170264 Napisano: 17.04.2024 09:19:20
Wygrał ktoś kiedyś coś sensownego  w Avanti zgłoszeniem  bez lokowania produktu? Oczywiście chodzi mi o konkurs, w którym w pytaniu nie ma bezpośredniego odniesienia do produktu. Zawsze udaje mi się wcisnąć ten badziew, ale tym razem nijak  emotka
0 0

TurboMike

#7170268 Napisano: 17.04.2024 09:34:12
atlantydek napisał(a):

Wygrał ktoś kiedyś coś sensownego  w Avanti zgłoszeniem  bez lokowania produktu? Oczywiście chodzi mi o konkurs, w którym w pytaniu nie ma bezpośredniego odniesienia do produktu. Zawsze udaje mi się wcisnąć ten badziew, ale tym razem nijak  emotka

Jeśli chodzi Tobie o ten piłkarski to ja nie lokuję bo trudno ale i nie wydaje mi się żeby to miało większe znaczenie.
0 0

rufus

#7171328 Napisano: 22.04.2024 10:08:54
Jak interpretujecie pytanie o smak Lays? Strikte o chipsy lays czy całą marke?
Bo zakupić można dowolne produkty, zarowno cheetos jak i star..a pytanie dotyczy tylko lays?
0 0

adamo86

#7171330 Napisano: 22.04.2024 10:11:31
rufus napisał(a):

Jak interpretujecie pytanie o smak Lays? Strikte o chipsy lays czy całą marke?
Bo zakupić można dowolne produkty, zarowno cheetos jak i star..a pytanie dotyczy tylko lays?

Też się nad tym zastanawiałem, ale chyba raczej trzeba zostać przy samych Lay'sach emotka