Avanti

mysia

#7323912 Napisano: 28.12.2025 12:10:22
@gnieszk@ napisał(a):

luko922 napisał(a):

Ja w tym roku wygrałem u Avanti 3x (w tym jedna jakaś tygodniowa, ale nie główna) i w mojej ocenie wygrały w miarę spoko zgłoszenia, żadne częstochowskie rymy, ale w innych konkursach wydawało mi się, że mam o wiele lepsze zgłoszenia, które nie wygrały nic. Zobaczymy jaki będzie wynik w tych świątecznych, w końću w Biedronce jest aż 110 nagród dziennie... emotka

W Biedrze zapewne wygra każdy - przy dużej ilości nagród. I średnie będzie miał znaczenie polot  emotka .

Ja w Biedronce wysyłam 1 dziennie, ale brak mi już pomysłów, piszę więc co mi do głowy przychodzi żeby cokolwiek wysłać i dzień konkursowy odhaczyć. Ostatnio znów od niechcenia zaczęłam pisać i sama się zaskoczyłam że wyszło całkiem niezłe, napisane z dystansem, zobaczymy czy coś tym wygram emotka  Tyle nagród, że nie chce żałować że odpuściłam, a chipsy zbierają się w torbie, później będę rozdawać znajomym emotka

Maczupikczu

#7323913 Napisano: 28.12.2025 12:12:44
Uważam, że Avanti dość skrupulatnie czyta zgłoszenia, a nie wygrywacie bo nie doceniacie konkurencji. emotka
Mam grupę konkursowych znajomych i jak czasami czytam ich hasła to dziwie się, że ja cokolwiek jeszcze wygrywam. A sama też nie wysyłam odpowiedzi pisanych na kolanie. Razem ślemy mnóstwo odpowiedzi, mamy porównanie co wygrywa i nigdy nie są to słabe hasła.

mietowa

#7323915 Napisano: 28.12.2025 12:15:59
Maczupikczu napisał(a):

Uważam, że Avanti dość skrupulatnie czyta zgłoszenia, a nie wygrywacie bo nie doceniacie konkurencji. emotka
Mam grupę konkursowych znajomych i jak czasami czytam ich hasła to dziwie się, że ja cokolwiek jeszcze wygrywam. A sama też nie wysyłam odpowiedzi pisanych na kolanie. Razem ślemy mnóstwo odpowiedzi, mamy porównanie co wygrywa i nigdy nie są to słabe hasła.

Dokładnie tak.
0 0

luko922

#7323917 Napisano: 28.12.2025 12:25:42
Maczupikczu napisał(a):

Pokaż, ocenimy emotka emotka

@gnieszk@

#7323927 Napisano: 28.12.2025 12:42:40
Maczupikczu napisał(a):

Bardzo bym chciała, żeby tak było. Nikt nie pisał, że nie nie można wygrać.  Problem w tym - czym (tzn. co jest nagradzane). Kiedyś Avanti lubiło bardziej błyskotliwe zgłoszenia, fajne i  dopracowane. Moje osobiste wrażenie jest takie, że teraz "wyszli do ludu" i łatwiej jest tam wygrać przysłowiowym "mugolskim" zgłoszeniem, prostym i nijakim. Nie twierdzę, że nie czytają. Po prostu zmienił im się gust. Opieram to też na obserwacji forum. Są osoby, które piszą, że od jakiegoś czasu trudno im wygrać cokolwiek w tej agencji, a są to forumowicze, których z pozoru zwykłe posty na forum są dla mnie jak poezja (zawsze składne, logiczne, z humorem). I takie, które wpisują się w MDW, a pomimo mojej często dużej sympatii do nich jest nieco odmiennie  emotka

Maczupikczu

#7323928 Napisano: 28.12.2025 12:42:50
luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Ja wygrywam, wiec wystarczy mi ocena jury emotka  Pokaż swoje, to Ci powiem dlaczego nie wygrywasz emotka
0 0

luko922

#7323929 Napisano: 28.12.2025 12:47:21
Maczupikczu napisał(a):

luko922 napisał(a):

Maczupikczu napisał(a):

Ja wygrywam, wiec wystarczy mi ocena jury emotka  Pokaż swoje, to Ci powiem dlaczego nie wygrywasz emotka

Gdy słońce praży, a wiatr lekko wieje,
ja chrupię solone i od razu się śmieję!
Prosty, klasyczny - smak doskonały, 
Lato z nim mija w rytmie wspaniałym!

Takich nie wysyłajcie, bo nie wygracie emotka
1 @gnieszk@ 0

kumulacja

#7323935 Napisano: 28.12.2025 12:58:26
A kto z Was pisze prozą? Łapka w górę.

nawrotkatv

#7323949 Napisano: 28.12.2025 13:44:22
kumulacja napisał(a):

A kto z Was pisze prozą? Łapka w górę.

Ja juz dawno odeszłam od wierszy, aczkolwiek w pepsi na tyle zgłoszeń cos tam udałło mi się jeszcze zrymować  emotka  W LaLidze tylko prozą szłam emotka i prawie wszystkie były nagrodzone emotka
1 kumulacja 0

rufus

#7323960 Napisano: 28.12.2025 14:22:23
Mimo, ze u avanti wygralem wiele glownych nagrod (co prawda sprzed czasow joy) to nie wpadam w samozachwyt o doskonalych zgloszeniach, tylko mysle ze mimo wszystko jest tu element loterii jak i w innych agencjach. emotka
O tych chipsach i innych produktach to naczytaja sie do porzygu i to od wielu lat. emotka

Niedawno w innej agencji wygralem 2x za ten sam tekst kopiuj wklej, te same dane, tylko inny paragon.
Wiec albo losowali.. albo uznali odpowiedz za tak genialną ze zaslugiwala na podwojna nagrode. emotka

gregory04

#7323972 Napisano: 28.12.2025 14:49:09
Ja na jeden z ostatnich konkursów Avanti wysłałem super hasło, niezwykle dopracowane, z grą słów, zabawne, z pomysłem, byłem z siebie naprawdę dumny. I co? Nie wygrałem nawet nagrody najniższego stopnia. Z ciekawości wiec wysłałem to samo hasło na konkurs innej agencji i wygrałem główną.

nawrotkatv

#7323974 Napisano: 28.12.2025 14:53:33
gregory04 napisał(a):

Ja na jeden z ostatnich konkursów Avanti wysłałem super hasło, niezwykle dopracowane, z grą słów, zabawne, z pomysłem, byłem z siebie naprawdę dumny. I co? Nie wygrałem nawet nagrody najniższego stopnia. Z ciekawości wiec wysłałem to samo hasło na konkurs innej agencji i wygrałem główną.

Przy tych konkursach gdzie jest dziennie kilkadziesiat nagród myśle ze musi działać element loterii. Mam tylko nadzieję ze te głowne są na prawdę dobre i ich autorzy słusznie docenieni za pomysl.

Sama codziennie staram sie wysyłac Biedronkę ale po tylu dniach już nie mam weny zupełnie i wysyłam aby odhaczyć
0 0

delfinka101

#7323980 Napisano: 28.12.2025 15:21:08
Ciężko mi wygrać w Avanti ale wiem, że czytają, bo kiedy wreszcie napisałam w konkursie na historie z laysami naprawdę dobry tekst od razu 5 tysięcy wygrałam emotka  Dlatego wierzę, ze czytają.

niunio

#7323982 Napisano: 28.12.2025 15:32:06
Uwielbiam te wybiórcze "loterie", gdzie w konkretnych agencjach konkretne osoby przez zrządzenie losu regularnie wygrywają nagrody, w tym totalnie przypadkowo również te wyższych stopni. emotka

czarny_kot

#7323993 Napisano: 28.12.2025 16:26:48
Nie wiem czy ktoś zauważył, Pepsi Lidl laureaci z 4 pierwszych dni
0 0

kumulacja

#7323994 Napisano: 28.12.2025 16:35:43
czarny_kot napisał(a):

Nie wiem czy ktoś zauważył, Pepsi Lidl laureaci z 4 pierwszych dni

Zauważyliśmy, bo byliśmy poinformowani 22 grudnia   emotka

darq1991

#7323996 Napisano: 28.12.2025 16:37:17
Biedronka nie informuje jeszcze?
0 0

8igora9

#7323997 Napisano: 28.12.2025 16:39:22
Avanti akurat jest znane z tego, że lubią wielokrotnie nagradzać te same osoby, więc chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, co do tego, że nas czytają. Wiadomo, że przy takiej.ilosci zgłoszeń i nagród jest  mniejszy lub większy element losowości, ale coś tam czytają. Argument, że jakiś tekst nie wygrał nic u Avanti, a w innej agencji zgarnął główną nie ma żadnego sensu. To nie jest matematyka i 2 + 2 to nie zawsze 4. Oceniają ludzie i jak to z ludźmi bywa, nie ze wszystkimi nadajemy na tych samych falach. Ja z Avanti zupełnie się nie dogaduję, a np. moje bratnie dusze z Los Mejores zwykle coś tam sypną, chociaż z ilością nagród u nich skromnie. 😁 Nie wyobrażam sobie tego, żeby ktoś miał równo kosić nagrody we wszystkich agencjach, po prostu ludzie są różni i tyle. 😉

Luiza12

#7323998 Napisano: 28.12.2025 16:41:35
8igora9 napisał(a):

Avanti akurat jest znane z tego, że lubią wielokrotnie nagradzać te same osoby, więc chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, co do tego, że nas czytają. Wiadomo, że przy takiej.ilosci zgłoszeń i nagród jest  mniejszy lub większy element losowości, ale coś tam czytają. Argument, że jakiś tekst nie wygrał nic u Avanti, a w innej agencji zgarnął główną nie ma żadnego sensu. To nie jest matematyka i 2 + 2 to nie zawsze 4. Oceniają ludzie i jak to z ludźmi bywa, nie ze wszystkimi nadajemy na tych samych falach. Ja z Avanti zupełnie się nie dogaduję, a np. moje bratnie dusze z Los Mejores zwykle coś tam sypną, chociaż z ilością nagród u nich skromnie. 😁 Nie wyobrażam sobie tego, żeby ktoś miał równo kosić nagrody we wszystkich agencjach, po prostu ludzie są różni i tyle. 😉

No to słabo, jak mają "swoich znajomych" i nagradzają swój tajemny krąg...

mietowa

#7324001 Napisano: 28.12.2025 16:52:31
Luiza12 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

No to słabo, jak mają "swoich znajomych" i nagradzają swój tajemny krąg...

Ale to w ogóle nie o to chodzi, to przeinaczanie wypowiedzi. Po prostu są osoby, które potrafią trafić w gust danej agencji. Ja sobie świetnie radzę z Avanti, wiem, co lubią, po przejściu na Joy też nie widzę różnicy. Natomiast u Smolara nie wygrywam nic, nie wiem, czego chcą. Życie.