Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6148129 Napisano: 20.01.2016 16:23:45
qst napisał(a):

Z kolei w loterii fioletowej strony od milka nie została wydana nagroda główna 100 tysięcy zł ponieważ laureat główny oraz dwóch laureatów rezerwowych nie spełniło regulaminu emotka   (...)

Aż chce się komuś przyłoić z półobrotu emotka
0 0

freyja88

#6148130 Napisano: 20.01.2016 16:26:11
joan napisał(a):

qst napisał(a):

Z kolei w loterii fioletowej strony od milka nie została wydana nagroda główna 100 tysięcy zł ponieważ laureat główny oraz dwóch laureatów rezerwowych nie spełniło regulaminu emotka   (...)

Co? No nieźle... a to nie losują do skutku?
0 0

qst

#6148131 Napisano: 20.01.2016 16:30:29
buncia88 napisał(a):

joan napisał(a):

qst napisał(a):

nie, akurat tu był jeden laureat główny i dwóch rezerwowych, żeby mieli losować do skutku to patrząc na to, to mogliby tym jednym konkursem zajmować się do końca roku emotka   a tak 100 tysięcy poszłooo... emotka

https://loteria.f...iezcy/nagroda-glowna
0 0

Gość: arya

#6148133 Napisano: 20.01.2016 16:31:43
buncia88 napisał(a):

joan napisał(a):

qst napisał(a):

W loteriach, o ile w ogóle jest rezerwa, jest max 2-3 laureatów rezerwowych. Przy takiej skali lipnych zgłoszeń musieliby losować chyba rok, by trafić na uczciwego gracza. I jak tu się nie wkurzać. W fioletowej krowie nie wygrałam, a paragonik miałam jak ta lala. Z chęcią przygarnęłabym 100000...
0 0

cudaczek121

#6148134 Napisano: 20.01.2016 16:31:58
Nie chcę już robić piramid, więc kopiować powyższych wpisów nie będę.Przyznam się bez bicia,że zdarza mi się zagrać bez paragonu.Tak, tak, jakich to mamy prawników w tym krajuemotka emotka emotka Zawsze jest jakaś szansa, że ktoś mi da lub sprzeda paragon albo akurat ktoś z rodziny lub znajomych będzie miał właściwy dowód zakupu.Ale żeby grać na zmyślony numer paragonu, taki zupełnie od czapy i liczyć,że w razie wygranej wydadzą Wam nagrodę tudzież grać z wymaganym, zmyślonym numerem tak dla sportu.To weźcie, skocznie z 10 piętra licząc na to,że przeżyjecieemotka
0 0

maa

#6148139 Napisano: 20.01.2016 16:47:11
cudaczek121 napisał(a):

Nie chcę już robić piramid, więc kopiować powyższych wpisów nie będę.Przyznam się bez bicia,że zdarza mi się zagrać bez paragonu.Tak, tak, jakich to mamy prawników w tym krajuemotka emotka emotka Zawsze jest jakaś szansa, że ktoś mi da lub sprzeda paragon albo akurat ktoś z rodziny lub znajomych będzie miał właściwy dowód zakupu.Ale żeby grać na zmyślony numer paragonu, taki zupełnie od czapy i liczyć,że w razie wygranej wydadzą Wam nagrodę tudzież grać z wymaganym, zmyślonym numerem tak dla sportu.To weźcie, skocznie z 10 piętra licząc na to,że przeżyjecieemotka

Przecież oczywiste jest to, że dziewczyna nie zagrała dlatego, że liczyła, iż w razie wygranej wydadzą jej nagrodę bez paragonu czy też dla sportu, ale po to aby "odkryć" system wg którego rozdzielane są nagrody w tym konkursie. Zupełnie nie rozumiem po co więc ta dyskusja. Moje zdanie jest takie: każdy gra w czym chce i jak chce. Ja się nie wkurzam na takie postępowanie, ale będąc go świadoma unikam jak ognia wszelkiego rodzaju loterii.
0 0

snowflake

#6148140 Napisano: 20.01.2016 16:49:06
cudaczek121 napisał(a):

Ty liczysz, że w razie wygranej paragon "się znajdzie", tamci liczą, że im wydadzą nagrodę bez weryfikacji paragonu ( lub po prostu z ciekawości - żeby poznać system). To weź sama skocz z 10 piętra - zawsze jest szansa, że ktoś Cię uratuje emotka
0 0

teodozja

#6148142 Napisano: 20.01.2016 16:51:49
snowflake napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Ty liczysz, że w razie wygranej paragon "się znajdzie", tamci liczą, że im wydadzą nagrodę bez weryfikacji paragonu ( lub po prostu z ciekawości - żeby poznać system). To weź sama skocz z 10 piętra - zawsze jest szansa, że ktoś Cię uratuje emotka

I jak to miło sobie pogawędzić na forum w te zimne i śnieżne popołudnie w tak sympatycznej atmosferze wzajemnej wyrozumiałości emotka
0 0

norweska20

#6148143 Napisano: 20.01.2016 16:55:49
qst napisał(a):

norweska20 napisał(a):

arya napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

arya napisał(a):

edzia21 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Tak na chybił trafił wpisałam w nascafe byle jakie dane zakreciłam kubkiem i 100zł przepadło.......może w końcu zagrać w toemotka Zapisałam o której godzinie z minutami i sekundami....

swoją drogą...ciekawe ile osób praktykuje takie zagrywki emotka

Chyba dla rozrywki, też sobie pokręcę emotka Dżizys, to się nie dzieje naprawdę emotka

Dżizys dlaczego????Nie rozumiem....Może Ciebie stać na kilka paragonów do tego konkursu-mnie nie-a nagrody super....Zapewne jest dużo osób takich jak ja którzy spróbowali...Może bramki otwierają się codziennie o tej samej porze.... i może jest teraz szansa na wygraną......

Nie wiem czego nie rozumiesz. Regulamin "wspomina" o zakupie produktów promocyjnych i podaniu w zgłoszeniu danych z paragonu, a nie zmyślonych bzdetów. Wiele nagród nie zostanie wydanych, bo pewnie niejeden wpadł na taki genialny pomysł, żeby sobie "popróbować". Strasznie mnie irytuje takie podejście. Nie gram bez paragonów, a jak mnie nie stać na zakup-odpuszczam. Jak się ma szczęście, to się wygrywa jednym zgłoszeniem (znam to z autopsji). Ot takie mam spaczone podejście. 

I ja muszę się zgodzić z tym podejściem. Owszem do świętych nie należę i zdarzyło mi się grać bez paragonu- ale w konkursach gdzie nie trzeba ich podawać ...a loteria- masakra-np. po przekrętach ludzi z paragonami   w loterii z niebieskim misiem auto nie zostało wydane- bo to loteria i nie ma tam ponownych losowań -(chyba że regulamin jasno o tym pisze )....dlatego ludzie tak naskoczyli na Ciebie-uznali ze tym sposobem odebrałaś szansę na nagrodę - która nie zostanie w ogóle wydana ..a loteria jak sama widzisz droga inwestycja

Z kolei w loterii fioletowej strony od milka nie została wydana nagroda główna 100 tysięcy zł ponieważ laureat główny oraz dwóch laureatów rezerwowych nie spełniło regulaminu emotka  naliczyłem jeszcze że w tej loterii przepadło 12 smartphonów, 15 tabletów, 11 puf, 8 słuchawek, 19 walizek emotka

a skoro już mowa o niebieskim misiu, ktoś wie co z pozostałymi fotelikami? z ostatniego etapu widzę tylko 4 zwycięzców, reszta przepadła?

tak reszta przepadła i nie ma mowy o ponownym losowaniu- pisałam do organizatora stąd to potwierdzona wiadomość
0 0

maa

#6148146 Napisano: 20.01.2016 16:59:18
norweska20 napisał(a):

qst napisał(a):

norweska20 napisał(a):

arya napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

arya napisał(a):

edzia21 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Tak na chybił trafił wpisałam w nascafe byle jakie dane zakreciłam kubkiem i 100zł przepadło.......może w końcu zagrać w toemotka Zapisałam o której godzinie z minutami i sekundami....

Chyba dla rozrywki, też sobie pokręcę emotka Dżizys, to się nie dzieje naprawdę emotka

Dżizys dlaczego????Nie rozumiem....Może Ciebie stać na kilka paragonów do tego konkursu-mnie nie-a nagrody super....Zapewne jest dużo osób takich jak ja którzy spróbowali...Może bramki otwierają się codziennie o tej samej porze.... i może jest teraz szansa na wygraną......

Nie wiem czego nie rozumiesz. Regulamin "wspomina" o zakupie produktów promocyjnych i podaniu w zgłoszeniu danych z paragonu, a nie zmyślonych bzdetów. Wiele nagród nie zostanie wydanych, bo pewnie niejeden wpadł na taki genialny pomysł, żeby sobie "popróbować". Strasznie mnie irytuje takie podejście. Nie gram bez paragonów, a jak mnie nie stać na zakup-odpuszczam. Jak się ma szczęście, to się wygrywa jednym zgłoszeniem (znam to z autopsji). Ot takie mam spaczone podejście. 

I ja muszę się zgodzić z tym podejściem. Owszem do świętych nie należę i zdarzyło mi się grać bez paragonu- ale w konkursach gdzie nie trzeba ich podawać ...a loteria- masakra-np. po przekrętach ludzi z paragonami   w loterii z niebieskim misiem auto nie zostało wydane- bo to loteria i nie ma tam ponownych losowań -(chyba że regulamin jasno o tym pisze )....dlatego ludzie tak naskoczyli na Ciebie-uznali ze tym sposobem odebrałaś szansę na nagrodę - która nie zostanie w ogóle wydana ..a loteria jak sama widzisz droga inwestycja

Z kolei w loterii fioletowej strony od milka nie została wydana nagroda główna 100 tysięcy zł ponieważ laureat główny oraz dwóch laureatów rezerwowych nie spełniło regulaminu emotka  naliczyłem jeszcze że w tej loterii przepadło 12 smartphonów, 15 tabletów, 11 puf, 8 słuchawek, 19 walizek emotka

a skoro już mowa o niebieskim misiu, ktoś wie co z pozostałymi fotelikami? z ostatniego etapu widzę tylko 4 zwycięzców, reszta przepadła?

tak reszta przepadła i nie ma mowy o ponownym losowaniu- pisałam do organizatora stąd to potwierdzona wiadomość

świata nie zbawię i nawet nie próbuję więc dla mnie nauczka jest taka: nie brać na przyszłość udziału w takich konkursach
0 0

qst

#6148147 Napisano: 20.01.2016 17:06:56
szkoda fotelików emotka  czyli paragony mogę już wyrzucić emotka
a jeszcze bardziej szkoda 100 tysięcy zł. Ale może następnym razem mi się uda emotka
0 0

norweska20

#6148148 Napisano: 20.01.2016 17:07:16
slonko365 napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Mysia ja nikogo nie krytykuje i tak jak pisałam nie jestem święta-chciałam tylko zwrócić uwagę na fakt , o którym nie wszyscy nowi konkursowicze  mogą wiedzieć  że loterię nie przewidują losowań do skutku- w ten sposób wiele nagród nie zostaje wydanych ... nie ma tam zazwyczaj rezerw ...  a co do zarzutów do mnie to w konkursie ,w którym wzięłam udział bez paragonu liczył się POMYSŁ-odp. na pytanie  ....i to on jest nagradzany( a co do ewentualnych poszukiwań paragonu , to byłby już mój problem i ryzyko), a nie numer paragonu - a jak jesteś tak bardzo uczciwa to chwała Ci bogu - pewnie los ci to wynagrodzi ....

Ale serio myślisz, że dla jakiegokolwiek organizatora liczy się POMYSŁ? Dla każdego, prowadzącego firmę liczą się wyniki finansowe. A konkursy i wszelkie inne "działalności marketingowe" są po to robione, żeby sobie zrobić reklamę, dobry PR, żeby sklepy chętniej wzięły produkty "bo dbamy o odsprzedaż". Pomijam już zupełnie fakt, że zdecydowana większość tych "pomysłów" to jest żenada nie do zastosowania w jakiejkolwiek rzeczywistej akcji reklamowej.
Jasno i węzłowato: dla organizatora liczy się SPRZEDAŻ. Jak jej nie będzie, to nie będzie konkursów. Bo po co robić coś, co nie przynosi efektów... A zatem każdy, kto wysyła konkursy bez paragonów, żeruje na tych konkursowiczach, którzy produkty kupują. Jakby wszyscy przestali, to organizator nie zauważając większej sprzedaży w czasie trwania konkursu np. w jakiejś sieci w której był konkurs, da sobie spokój. Czyli to takie jakby podcinanie gałęzi, na której się siedzi, nie? emotka

i wszystko co piszesz by się zgadzało - poza faktem że nadal organizowane są konkursy bez numerów paragonów- więc działalności marketingowe o których piszesz powinny o tym pamiętać i bardziej dbać o swoich klientów, którzy zlecają konkursy...
a moje stwierdzenie zdążyło mi się- nie oznacza że robię to notorycznie ....raczej jest to incydent, bo wolę spokój a nie martwienie się oto czy  paragon dojdzie na czas
0 0

Gość: humanista

#6148150 Napisano: 20.01.2016 17:13:58
Z ta loteria z niebieskim misiem warto sprawdzic czy organizator powiadomil zleceniodawce i oddal mu kasenagrody, ktore nie zostaly wydane, czy zatrzymal dla siebie... Natychmiast skojarzenie jest z pania Mysiorek....
0 0

Gość: ewikewik

#6148151 Napisano: 20.01.2016 17:15:54
Cyt
"Z kolei w loterii fioletowej strony od milka nie została wydana nagroda główna 100 tysięcy zł ponieważ laureat główny oraz dwóch laureatów
rezerwowych nie spełniło regulaminu  naliczyłem jeszcze że w tej loterii przepadło 12 smartphonów, 15 tabletów, 11 puf, 8 słuchawek, 19 walizek"

Nie przepadło. Nieuczciwi konkursowicze natrzaskali zgłoszeń i w ten sposób powyższe fanty przeszły na własność agencji? albo organizatora. Na pewno tak hojnie obdarowani cieszą się jak dzieci z głupoty pazernych.
0 0

mysia

#6148152 Napisano: 20.01.2016 17:16:22
teodozja napisał(a):

snowflake napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

I jak to miło sobie pogawędzić na forum w te zimne i śnieżne popołudnie w tak sympatycznej atmosferze wzajemnej wyrozumiałości emotka

hehe dobra koniec tematu, brzydko robicie grając w taki sposób i tyle emotka   potem część z was rzuca się o regulaminy, a sama ich nie przestrzega bo zakupu nie dokonała, ja to chociaż sobie ponarzekać mogę bo gram zawsze uczciwie   emotka
0 0

luko922

#6148162 Napisano: 20.01.2016 17:31:48
Czy ktoś już dostał nagrody z Żywiec Zdrój Terytorium? Do mnie dziś przyszły jakieś karty UpBONUS, pierwszy raz to widzę, po zarejestrowaniu jest saldo 0zł, to nie wiem czy to z tego konkursu w ogóle? 
0 0

kaskaderka1

#6148166 Napisano: 20.01.2016 17:45:34
luko922 napisał(a):

Czy ktoś już dostał nagrody z Żywiec Zdrój Terytorium? Do mnie dziś przyszły jakieś karty UpBONUS, pierwszy raz to widzę, po zarejestrowaniu jest saldo 0zł, to nie wiem czy to z tego konkursu w ogóle? 

Ja czekam na jedną kartę .
Nie mam doświadczenia z takimi kartami ,ale spróbuj sprawdzić na stronce jeszcze raz saldo.
0 0

termitek99

#6148167 Napisano: 20.01.2016 17:50:34
kaskaderka1 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Nie mam doświadczenia z takimi kartami ,ale spróbuj sprawdzić na stronce jeszcze raz saldo.

Takie karty na ogół aktywują (w sensie doładowania) do 2 tygodni od momentu doręczenia do Ciebie
0 0

kaskaderka1

#6148169 Napisano: 20.01.2016 18:23:07
termitek99 napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

luko922 napisał(a):

Takie karty na ogół aktywują (w sensie doładowania) do 2 tygodni od momentu doręczenia do Ciebie

Całkiem możliwe że trzeba poczekać kilka dni aby się aktywowała .
0 0

mczarna

#6148173 Napisano: 20.01.2016 18:29:55
arya napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

arya napisał(a):

edzia21 napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Zgadzam się z Toobą- arya emotka emotka
0 0