Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

iwona0103

#6651516 Napisano: 25.10.2019 12:33:41
nikos napisał(a):

Owszem pan Przemek włożył kij w mrowisko. Ale czy kojarzycie Veneo jako agencję obsługującą konkursy promocyjne? Ja znam ją jako producenta oprogramowania internetowego. Tu autor chciał opiewać swój system CMS i narzędzia dedykowane do analiz. Czy dalsze teorie oparł o to co dzieje się w konkursach fb, czy oparte o wypowiedzi innych agencji , czy wyssane z palca nie zmienia faktu, że taki tekst nie powinien ujrzeć światła dziennego.  

ja kojarzę ich z tamtegorocznego konkursu Koral Grand
1 nikos 0

nanajka81

#6651521 Napisano: 25.10.2019 12:45:55
sks900 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Kilka lat temu jakoś inaczej wszystkie te konkursy wyglądały, była mniejsza konkurencja, nie było bramek, wydaje mi się że konkursy były bardziej wartościowe w sensie "zrób coś fajnego", obecnie wszystko polega głównie na szczęściu i kupowaniu coraz większej ilości produktu konkursowego.  

Konkurs i loteria to nie to samo. Każdy może sobie znaleźć coś dla siebie. Nie ma przymusu uczestniczyć w czymś, co się nam nie podoba.

no jasne, przymusu nie ma z tym że porażająca jest ilość konkursów które polegają na szczęściu i kupowaniu. Mało jest konkursów gdzie nic nie trzeba kupić a można wygrać.
0 0

Gość: anula81

#6651531 Napisano: 25.10.2019 13:15:31
a zmieniając temat trwajacej tutaj dyskusji, był już ktoś po trampki, mozna kolor inny? jakie mają te ich grafiki?
0 0

#6651544 Napisano: 25.10.2019 13:49:18
zadzwoniłam sobie do  Krakowa, możemy wiąść buty bez customizacji ale białe, oni wysyłają do Warszawy, zadzwoniłam do Tarasów, pan bardzo miły mówi, że mogą wysłać pdf na @ z ich grafikami, jesli będą nasze podpisujemy oświadczenie o prawie autorskim, i możemy się umówić iż oni nam juz wyślą buty do domu, by nie jeździć dwa razy. Ale muszą mieć nasz voucher wiec pierwsze do sklepu trzeba się udać. Tyle sie dowiedziałam.
0 0

Gość: krseta

#6651558 Napisano: 25.10.2019 14:28:12
anula81 napisał(a):

zadzwoniłam sobie do  Krakowa, możemy wiąść buty bez customizacji ale białe, oni wysyłają do Warszawy, zadzwoniłam do Tarasów, pan bardzo miły mówi, że mogą wysłać pdf na @ z ich grafikami, jesli będą nasze podpisujemy oświadczenie o prawie autorskim, i możemy się umówić iż oni nam juz wyślą buty do domu, by nie jeździć dwa razy. Ale muszą mieć nasz voucher wiec pierwsze do sklepu trzeba się udać. Tyle sie dowiedziałam.

bedziesz zamawiała tego @ w pdf?:) chetnie bym tez obejrzal
0 0

reniii

#6651559 Napisano: 25.10.2019 14:44:35
zielonaszpilka napisał(a):

asantesana napisał(a):

A artykul na veneo jest dla mnie bez ladu i składu. Początek o czym innym, środek o czymś innym, jakieś wymyślone przez autora problemy które wg niego są zmorą organizatorów a wszystko po to, żeby móc napisać że oni mają na to rozwiazanie w postaci systemu, ktory zapewne bardzo chetnie sprzedadzą biednym organizatorom konkursow:D

Edit. Ale masz racje. Pomylilam. Cytat jest zveneo;) ale i tak nie lamie tym rodo. emotka   Reszta jak wyzej. Oba artykuly slabe i mnie nie ruszaja emotka

Miło, ze jednak przyznajesz mi rację emotka
Łamie RODO. Wg RODO dane w postaci nazwisk, maili, nr telefonów nie mają prawa krążyć po firmach, nie mogą mieć do nich dostępu członkowie jury dla porównania czy delikwent już wcześniej wygrał. My w zgłoszeniu wyrażamy zgodę na dostęp do naszych danych "na potrzeby konkursu X". Nie znam ich regulaminów, ale w wielu jest napisane, że dane sa usuwane po zakończeniu konkursu. Wszyscy wiemy, że tak się nie dzieje, ale tutaj przedstawiciel firmy przyznaje się do tego publicznie. 

Konta, nazwiska, adresy e-mail, a nawet awatary krążą po profilach marek, powtarzając się w bazach zgłoszeń kolejnych konkursów.

Jak dla mnie on tutaj nie pisze nic tym że, firmy wymieniają się danymi. Krążą po profilach marek czyli na konkursach fb różnych marek powtarzają się te same osoby. Zgłoszenia na fb to zazwyczaj komentarz pod postem który widzi każdy. Nietrudno zauważyć te same nazwiska w różnych konkach. A jeśli agencja opiekuje się kilkoma markami i organizuje im konkursy to oczywiste że ma wtedy dostęp do bazy zgłoszeń i też widzi te same nazwiska;) gdzie tu jakiekolwiek zlamanie rodo?

Ale trochę racji w tym też jest, bo są grupki osób , które wymiatają nagrody i to niezbyt uczciwie. Weźmy taki Carex gdzie chyba tylko boty są w stanie w 5 sekund odsłonić wszystkie pola. Pamiętam też jakąś loterię, gdzie jedne i te same nazwiska i te same miejscowości były na listach zwycięzców, więc agencje też nie są w ciemię bite i także to dostrzegły. Szkoda, że zleceniodawca tego albo nie chce widzieć, albo jest mu wszystko jedno, byle ludziska kupowali, kupowali....Gdyby była zdrowa rywalizacja to w porządku, ale sami wiecie jak jest. I jest coraz gorzej coś wygrać niestety.
0 0

joan

#6651563 Napisano: 25.10.2019 14:54:21
reniii napisał(a):

Ale trochę racji w tym też jest, bo są grupki osób , które wymiatają nagrody i to niezbyt uczciwie. Weźmy taki Carex gdzie chyba tylko boty są w stanie w 5 sekund odsłonić wszystkie pola. Pamiętam też jakąś loterię, gdzie jedne i te same nazwiska i te same miejscowości były na listach zwycięzców, więc agencje też nie są w ciemię bite i także to dostrzegły. Szkoda, że zleceniodawca tego albo nie chce widzieć, albo jest mu wszystko jedno, byle ludziska kupowali, kupowali....Gdyby była zdrowa rywalizacja to w porządku, ale sami wiecie jak jest. I jest coraz gorzej coś wygrać niestety.

Nic w tym racji nie ma. Nic.

Co do Carex -> po uzyskaniu odpowiedzi od agencji o owych 5. sekundach warto przeczytać regulamin i może da się powołać na zapis o naruszaniu mechanizmów gry itp. Fakt, że agencja takich laureatów nagradza świadczy źle o agencji i negatywnie wpływa na wizerunek marki sponsora, bo organizator powinien zweryfikować możliwość osiągnięcia fikcyjnego wyniku np. poprzez transmisję live albo z góry założyć jakiś czas minimalny.

I co z tego, że w "jakiejś" loterii powtarzają się nazwiska? Jeśli regulamin to dopuszcza, może warto zażyć tabletkę na ból czterech liter?
1 bethan 0

#6651568 Napisano: 25.10.2019 15:23:22
link do conversów;) i instrukcji
https://cdn.fbsbx...11L7o6XT6caT29GTj4pQ
0 0

zielonaszpilka

#6651577 Napisano: 25.10.2019 15:46:46

gryszelm napisał(a):

pikawka napisał(a): Kolejne piwa Garage. Dpd.
Pan powiedział, że ma fuuul tych piwek do rozwiezienia emotka  dałem mu 2 bo dobrą współpracę mamy  emotka  

Też w końcu dotarły piwka z 1 etapu i również zaproponowałam 2 kurierowi
DPD, ale powiedział, że "nie pije" (i rzeczywiście nie wyglądał jakby 18
lat miał skończone emotka )

Ooo to mój kurier dostał cały karton emotka bardzo był zadowolony. Powiedział, że się wzruszył, i że jeszcze nigdy nic od nikogo tak nie dostał emotka Ale nie miał ze mną łatwo emotka Prawie codziennie coś do mnie tachał, aż w końcu wczoraj oddał mój rejon z powodu zbyt duże ilości roboty emotka emotka emotka emotka i tylem go widziała emotka A dzisiejsze piwka dostarczył już nowy kurier - ale ten jeszcze nie zapracował na karton emotka

margo1

#6651582 Napisano: 25.10.2019 15:57:11
Czy z Converse wszystkie vouchery są przedłużone? Do mnie nie dzwonili
0 0

#6651583 Napisano: 25.10.2019 15:58:43
krseta napisał(a):

anula81 napisał(a):

bedziesz zamawiała tego @ w pdf?:) chetnie bym tez obejrzal

jakby mi ktoś powiedział jak wkleić tu link do PDF to bym wam wkleiła bo już mam, grafiki są beznadziejne typowo z piwa garage emotka wiec bedę robic swoją

file:///C:/Users/user/Downloads/converse%20by%20you%20instrukcja%20(1)(1).pdf
0 0

Gość: delvitto

#6651588 Napisano: 25.10.2019 16:18:39
tak mi się avanti przypomniało... W tym roku jakoś coraz słabiej działali, i w końcu nic chyba nie robią? szkoda. 

#6651594 Napisano: 25.10.2019 16:25:29
a tutaj znalazłam str, jak macie swoje jakieś grafiki, to mniej wiecej sobie zwizualizujecie jak to może wyglądać, wystraczy kliknąć + i otworzy wam się folder gdzie poszukacjie swoich fotek, ja sobie zrobiłam zrzut ekranu gotowych trampek i tak im to załaczę że tak mają wyglądać emotka to jest akurat obraz mojego zaprzyjaźnionego malarza ;:) 

Szkoda, że nie można wziąść po prostu dowolnych butów za ten voucher i dostępne są tylko te białe z tymi czerwonymi paskami na podeszwie, a zostawić białe to bez sensu bo sie starsznie będą brudzić.

Może komuś  pomogłam, bo starciłam całe popołudnie na ogarnianianie vouchera

https://www.easte...converse-print-1u646
1 gosiak351 0

#6651597 Napisano: 25.10.2019 16:30:31
anula81 napisał(a):

a tutaj znalazłam str, jak macie swoje jakieś grafiki, to mniej wiecej sobie zwizualizujecie jak to może wyglądać, wystraczy kliknąć + i otworzy wam się folder gdzie poszukacjie swoich fotek, ja sobie zrobiłam zrzut ekranu gotowych trampek i tak im to załaczę że tak mają wyglądać emotka to jest akurat obraz mojego zaprzyjaźnionego malarza ;:) 

Szkoda, że nie można wziąść po prostu dowolnych butów za ten voucher i dostępne są tylko te białe z tymi czerwonymi paskami na podeszwie, a zostawić białe to bez sensu bo sie starsznie będą brudzić.

a oświadczenie sama wypisujesz? czy beda miec? szukam w necie jakiegos wzoru;/
0 0

#6651600 Napisano: 25.10.2019 16:35:31
krseta napisał(a):

anula81 napisał(a):

a oświadczenie sama wypisujesz? czy beda miec? szukam w necie jakiegos wzoru;/

a to im już na miejscu chyba skrobnę, choc mówił, gościu że oni wyslą na @ to nie wiem, to akurat najmniejszy problem, masakra z tym voucherem
0 0

notta

#6651607 Napisano: 25.10.2019 17:09:54

gryszelm napisał(a):

pikawka napisał(a): Kolejne piwa Garage. Dpd.
Pan powiedział, że ma fuuul tych piwek do rozwiezienia emotka  dałem mu 2 bo dobrą współpracę mamy  emotka  

Też w końcu dotarły piwka z 1 etapu i również zaproponowałam 2 kurierowi
DPD, ale powiedział, że "nie pije" (i rzeczywiście nie wyglądał jakby 18
lat miał skończone emotka )

Ooo to mój kurier dostał cały karton emotka bardzo był zadowolony. Powiedział, że się wzruszył, i że jeszcze nigdy nic od nikogo tak nie dostał emotka Ale nie miał ze mną łatwo emotka Prawie codziennie coś do mnie tachał, aż w końcu wczoraj oddał mój rejon z powodu zbyt duże ilości roboty emotka emotka emotka emotka i tylem go widziała emotka A dzisiejsze piwka dostarczył już nowy kurier - ale ten jeszcze nie zapracował na karton emotka

mój ostatnio dostał głodka gratis dla córki to po rękach całował emotka . Teraz kurierzy to jak dobrzy kumple emotka

toka

#6651611 Napisano: 25.10.2019 17:31:15
Czy wszyscy dzisiaj dostali przesyłki od Somersby? Do mnie nie dotarła i nie wiem czy się martwić czy dalej czekać :
0 0

as32572

#6651612 Napisano: 25.10.2019 17:48:28
toka napisał(a):

Czy wszyscy dzisiaj dostali przesyłki od Somersby? Do mnie nie dotarła i nie wiem czy się martwić czy dalej czekać :

Do mnie nie wszystko dotarło, więc jeszcze w pon będą wozić
1 toka 0

kasiap987

#6651622 Napisano: 25.10.2019 18:26:51
as32572 napisał(a):

toka napisał(a):

Do mnie nie wszystko dotarło, więc jeszcze w pon będą wozić

Ja nie dostałam
0 0

truskaweczka123

#6651633 Napisano: 25.10.2019 19:03:30
https://bawsieklockami.pl/

Czy ktoś tutaj z was gra? Udaje wam się? 

.... Wiem że to bramki i ja szczęścia w bramkach nigdy nie miałam... Wysłałam 5 paragonów z mini zestawami  i same pudła

Ale te wyniki to jakieś dziwneemotka
0 0