Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#7338500 Napisano: dzisiaj o 15:30:07
glena napisał(a):

https://routines....owy-konkurs-routines
kosmetyków nie przyznali

Geniusze zła. Nie, żebym zachęcała, ale... należą im się adekwatne komentarze w sołszialach emotka

Fajny im ten konkurs wyszedł, taki nie za drogi emotka nie przyznając zestawów kosmetyków, zaoszczędzili:
100 x 221,96 zł = 22.196,00 zł emotka

Na przyszłość słowa-klucze, żeby się ten przekręt pojawił w wyszukiwarce forumowej:
Rossmann / Routines / Alkemie Group Bodnar
emotka
1 endrjuen 0

banka-manka

#7338502 Napisano: dzisiaj o 15:33:05
taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

mellowfruit napisał(a):

Wysłałam dziś zgłoszenie na Lavazza z WP - dostałam maila potwierdzającego. Jak wysyłałam wcześniej inne z mailem gmailowym, brak potwierdzenia. Ktoś miał też taką sytuację?

Zgłaszałam dziś rano na gmail i też nic nie dostałam, myślałam że nie ma zwrotek emotka

W regulaminie jest cały punkt na temat zwrotek… ja na gmailu też właśnie nie dostałam

Pisałaś już do nich w tej sprawie?

Jeszcze nie, bo tam w regulaminie coś było chyba o dwóch dniach roboczych a też wysyłałam dziś z rana. Nie wiem jak to teraz zrobić, bo konkurs do jutra i w sumie nie wiadomo czy zgłoszenie poszło

Też nie wiem co robić, niby potwierdzenie na stronie było, że zgłoszenie przyjęte.
Wysłać jeszcze raz na te same dane wydaje się bez sensu, bo to wygląda to na błąd gmail i będzie znów to samo.
0 0

joan

#7338503 Napisano: dzisiaj o 15:33:24
luko922 napisał(a):

Nie brałem udziału w tym konkursie, ale to jest taka żenada, że głowa mała. Może warto napisać do Rossmanna, zaspamować ich, żeby przypadkiem im nie przyszło do głowy z taką gównianą agencją współpracować w przyszłości.

Organizatorem tego konka był zdaje się producent tych kosmetyków, nie agencja.
Bez 💩🌩️ w SM nie ma co oczekiwać reakcji jakiejkolwiek firmy w dzisiejszych czasach...

PS: Również nie wzięłam udziału. Ale niesmak pozostał.

denoves

#7338506 Napisano: dzisiaj o 15:36:18
Powiedziałabym, że to już nawet nie strzał w kolano. Oni sobie to kolano przestrzelili na wylot 😂 Kosmetyków będę unikać jak ognia, myślę, że nie będę w tym sama.

taak

#7338507 Napisano: dzisiaj o 15:36:27
banka-manka napisał(a):

taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

mellowfruit napisał(a):

Wysłałam dziś zgłoszenie na Lavazza z WP - dostałam maila potwierdzającego. Jak wysyłałam wcześniej inne z mailem gmailowym, brak potwierdzenia. Ktoś miał też taką sytuację?

Zgłaszałam dziś rano na gmail i też nic nie dostałam, myślałam że nie ma zwrotek emotka

W regulaminie jest cały punkt na temat zwrotek… ja na gmailu też właśnie nie dostałam

Jeszcze nie, bo tam w regulaminie coś było chyba o dwóch dniach roboczych a też wysyłałam dziś z rana. Nie wiem jak to teraz zrobić, bo konkurs do jutra i w sumie nie wiadomo czy zgłoszenie poszło

Też nie wiem co robić, niby potwierdzenie na stronie było, że zgłoszenie przyjęte.
Wysłać jeszcze raz na te same dane wydaje się bez sensu, bo to wygląda to na błąd gmail i będzie znów to samo.

Ewentualnie wysłać jeszcze raz podając tylko innego maila, ale nie wiem jak to mogłoby być potraktowane

aleksiak

#7338508 Napisano: dzisiaj o 15:42:16
denoves napisał(a):

Powiedziałabym, że to już nawet nie strzał w kolano. Oni sobie to kolano przestrzelili na wylot 😂 Kosmetyków będę unikać jak ognia, myślę, że nie będę w tym sama.

To samo. Więcej z siebie idiotki zrobić nie dam. Zakup nie był tani. Na 1000 klapek tylko 100 osób zasłuzyło, a na kosmetyki nikt? O nieee, przekręt taki, że głowa mała. Omijam ich z daleka emotka

mysia

#7338509 Napisano: dzisiaj o 15:42:36
joan napisał(a):

glena napisał(a):

kosmetyków nie przyznali

Geniusze zła. Nie, żebym zachęcała, ale... należą im się adekwatne komentarze w sołszialach emotka

Fajny im ten konkurs wyszedł, taki nie za drogi emotka nie przyznając zestawów kosmetyków, zaoszczędzili:

Na przyszłość słowa-klucze, żeby się ten przekręt pojawił w wyszukiwarce forumowej:
emotka

O wow! emotka  czyli z 1000 klapeczek poszło 100, ze 100 bonów 50... cud że wygrałam 2x klapki emotka
i to hasło: Wygraj jedną z 1203 nagród...

endrjuen

#7338510 Napisano: dzisiaj o 15:46:00
zaczytana-pola napisał(a):

glena napisał(a):

sweety162 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Tylko ja nie wygralam nawet klapek z rossmana ?

Tam jakiś przekręt jest. Na 1000 klapek kilka nagród na forum emotka

a kosmetyki poszly juz? Moze tak malo klapek bo inni wygrali kosmetyki tylko nie są poinformowane i wyslane jeszcze?

kosmetyków nie przyznali

Serio? Strzelili sobie w kolano. Rozumiem, że zastrzegli, że nie muszą rozdać wszystkich nagród... ale uważam, że zgłoszenia nie były tak beznadziejne, żeby nagród nie rozdać 😳 Rozdali 153/1203 nagrody.

Żenada. Nawet klapków rozdali tylko 100. Jakby się chcieli lepiej maskować, to chociaż liczby laureatów zrobiliby jakieś mniej „równe” typu 50 czy 100. Widać, że zaplanowana akcja. Choć udało mi się zostać wytypowanym szczęściarzem i wygrać jedne klapki, to nigdy więcej tych kosmetyków. Nie lubię oszustów.

unka

#7338512 Napisano: dzisiaj o 15:48:20
Jedni wygrywają raz a inni wcale po co ta afera
0 0

nanajka81

#7338514 Napisano: dzisiaj o 15:50:41
Jestem w szoku.... Nie chcę mi się wierzyć, że na to pytanie ludzie pisali takie głupoty, że nawet na głupie klapki nie zasłużyli. Zakup drogi, pytanie ciekawe i oni takie jajca odwalają???? 

ktosiek1

#7338518 Napisano: dzisiaj o 15:54:09
mysia napisał(a):

joan napisał(a):

glena napisał(a):

kosmetyków nie przyznali

emotka

O wow! emotka  czyli z 1000 klapeczek poszło 100, ze 100 bonów 50... cud że wygrałam 2x klapki emotka

To mi daje do myślenia żeby nie brać udziału w konkursach nie organizowanych przez agencje. Ostatnio identyczna sytuacja była z plecakami CoolPack

malmika

#7338519 Napisano: dzisiaj o 16:02:27
Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza
0 0

makra

#7338520 Napisano: dzisiaj o 16:02:47
ktosiek1 napisał(a):

mysia napisał(a):

joan napisał(a):

glena napisał(a):

kosmetyków nie przyznali

emotka

To mi daje do myślenia żeby nie brać udziału w konkursach nie organizowanych przez agencje. Ostatnio identyczna sytuacja była z plecakami CoolPack

Ale co tu się porobiło?? Czy tak w ogóle można ??
0 0

makra

#7338521 Napisano: dzisiaj o 16:03:42
malmika napisał(a):

Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza

Ja dostałam. wprawdzie jedną paczkę dostał ktoś z rodziny a 2 moja odebrano pod innym adresem i jej jeszcze nie widziałam.
0 0

gregory04

#7338522 Napisano: dzisiaj o 16:09:53
Ja wygrałem klapki czyli można powiedzieć, że jestem „szczęściarzem” a moja praca należała do tych „zasłużonych”. Niemniej jak na taki koszt paragonu nigdy więcej tych kosmetyków nie kupię i za taką „akcję promocyjną” znajomym też będę odradzał.

mellowfruit

#7338523 Napisano: dzisiaj o 16:10:31
taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

taak napisał(a):

banka-manka napisał(a):

mellowfruit napisał(a):

Ewentualnie wysłać jeszcze raz podając tylko innego maila, ale nie wiem jak to mogłoby być potraktowane

Może to tylko problem gmaila i w rzeczywistości zgłoszenie dotarło, tylko zwrotka nie.
0 0

denoves

#7338525 Napisano: dzisiaj o 16:19:48
ktosiek1 napisał(a):

mysia napisał(a):

joan napisał(a):

glena napisał(a):

kosmetyków nie przyznali

emotka

Nie zawsze tak jest, niektórzy organizują sami i zawsze jest wszystko idealnie. Ja mam duży szacun dla HairMate za nagrody, praktycznie dostaje się te same pudła, które influencerki dostają w paczkach PR. Wszystko pięknie opakowane, dużo różnych kosmetyków do testowania, a nie tak jak np. Tołpa, która wysłała kiedyś  paczkę z jakimiś ściepami, które im się nie sprzedają, ja np. dostałam od nich w paczce 3 takie same plyny micelarne z data ważności 3 mce i trzy jakieś podobne peelingi. Albo sławna historia z eveline i przeterminowanymi kosmetykami…
1 Nuna1210 0

nanajka81

#7338527 Napisano: dzisiaj o 16:23:32
gregory04 napisał(a):

Ja wygrałem klapki czyli można powiedzieć, że jestem „szczęściarzem” a moja praca należała do tych „zasłużonych”. Niemniej jak na taki koszt paragonu nigdy więcej tych kosmetyków nie kupię i za taką „akcję promocyjną” znajomym też będę odradzał.

A ja myślę że komuś się omsknęło 0 i wyszło 1000 klapek a miało być 100, kosmetyki były dane jako próbki (bo w moich klapkach były 3 próbki) i organizator durnoctwa popisał żeby się wybielić. Żałosna akcja. Prawda jest taka że gdyby od początku było napisane że nagrody to: 3 bilety, 50 voucherów i 100 klapek to dużo mniej osób wzięłoby udział (w tym ja - skusiła mnie ilość nagród) i nie inwestowało w nieznane kosmetyki.

kocie_lakocie

#7338539 Napisano: dzisiaj o 16:42:10
malmika napisał(a):

Moja nagroda już trafiła w moje ręce, ale ktoś z rodziny wciąż czeka. Jeszcze nie było powiadomienia meilowego. 
Wydaje mi się, że wysyłają na raty emotka
0 0

joan

#7338540 Napisano: dzisiaj o 16:44:50
nanajka81 napisał(a):

(...) Prawda jest taka że gdyby od początku było napisane że nagrody to: 3 bilety, 50 voucherów i 100 klapek to dużo mniej osób wzięłoby udział (w tym ja - skusiła mnie ilość nagród) i nie inwestowało w nieznane kosmetyki.

Dlatego właśnie się takich wałków nie robi, to działanie wbrew zasadom uczciwej konkurencji przedsiębiorców -> nakłanianie konsumenta do rezygnacji z zakupu produktów innej firmy poprzez organizowanie akcji promocyjnej, której się jednak w pełni nie zrealizuje (wbrew informacjom udzielonym konsumentom)...

Szkoda, że przeciętna Kowalska nie wie o zaistniałej sytuacji, mugole robią najlepsze akcje w SM, chętnie bym poczytała wpisy emotka
0 0