Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

helcia85

#7338543 Napisano: dzisiaj o 16:54:04
Dostal ktoś w biedronce rexona advanced? U mnie w dwóch wszystko tylko nie to co potrzeba...
0 0

bianka33

#7338544 Napisano: dzisiaj o 16:57:40
helcia85 napisał(a):

Dostal ktoś w biedronce rexona advanced? U mnie w dwóch wszystko tylko nie to co potrzeba...

Wszędzie są braki tego. W niektórych sklepach tylko się trafiają.
0 0

ktosiek1

#7338545 Napisano: dzisiaj o 17:00:19
anialistopad napisał(a):

Serio routines takie akcje odwala ? Oszustwo i zaplanowane z gory. Zglaszac to trzeba

Tylko gdzie?
0 0

Justa-zosia

#7338551 Napisano: dzisiaj o 17:17:14
Ja pierdziele ja jestem w szoku. Miałam 4 zgloszenia. Akurat kosmetyki posprzedawałam taniej, a skusila mnie ilosc nagrod. Myslalam, ze chocisz 4 pary klapek dla rodzinki bedzie. Wygralam dwie pary, a uwazam, ze te zgloszenia ktorymi nie wygralam, nie byly gorsze. Poziom podobny. Czuje sie oszukana. Serio.
0 0

xjustx

#7338553 Napisano: dzisiaj o 17:19:12
Jaja sobie z nas robią. 

Podsyłam draft reklamacji, żeby dostali tego jak najwięcej:

Szanowni Państwo,
niniejszym składam reklamację dotyczącą sposobu przeprowadzenia „Zimowego Konkursu Routines” oraz niewydania nagród w liczbie określonej w regulaminie.
Zgodnie z regulaminem konkursu Organizator zobowiązał się do przyznania:
  • 3 nagród I stopnia,
  • 100 nagród II stopnia,
  • 100 nagród III stopnia,
  • 1000 nagród IV stopnia.
Łącznie regulamin przewidywał przyznanie 1203 nagród.
Z opublikowanej listy laureatów wynika jednak, że przyznano:
  • 3 nagrody I stopnia,
  • 50 nagród II stopnia,
  • 0 nagród III stopnia,
  • 100 nagród IV stopnia.
Oznacza to, że nie przyznano łącznie 1050 nagród przewidzianych w regulaminie.
Regulamin posługuje się jednoznacznym sformułowaniem „Organizator przyzna” określoną liczbę nagród. Nie zawiera on wyraźnego postanowienia dopuszczającego zmniejszenie liczby nagród poniżej wskazanej puli. Zapis dotyczący prawa do zakończenia konkursu bez wyłonienia laureatów nie może być interpretowany jako podstawa do przyznania jedynie części przewidzianych nagród po dokonaniu wyboru zwycięzców.
Decyzję o zakupie produktów podjęłam m.in. w oparciu o komunikowaną liczbę nagród, która istotnie wpływała na ocenę realnych szans wygranej. W obecnej sytuacji czuję się wprowadzona w błąd jako konsumentka.
W związku z powyższym wnoszę o:
  1. Przedstawienie szczegółowej podstawy prawnej ograniczenia liczby przyznanych nagród w stosunku do zapisów regulaminu.
  2. Wyjaśnienie, w jaki sposób działanie to pozostaje zgodne z treścią regulaminu.
  3. Informację, czy Organizator zamierza przyznać brakującą pulę nagród zgodnie z pierwotnym zobowiązaniem.
Proszę o udzielenie pisemnej odpowiedzi w terminie 14 dni od dnia otrzymania niniejszej reklamacji.
W przypadku braku satysfakcjonującego wyjaśnienia zastrzegam sobie możliwość skierowania sprawy do właściwego rzecznika konsumentów oraz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w związku z podejrzeniem naruszenia zbiorowych interesów konsumentów.
Z poważaniem,

nanajka81

#7338554 Napisano: dzisiaj o 17:22:32
xjustx napisał(a):

Jaja sobie z nas robią. 

Szanowni Państwo,
niniejszym składam reklamację dotyczącą sposobu przeprowadzenia „Zimowego Konkursu Routines” oraz niewydania nagród w liczbie określonej w regulaminie.

• 3 nagród I stopnia,
  • 100 nagród II stopnia,
  • 3 nagrody I stopnia,
  • 50 nagród II stopnia,
  • 0 nagród III stopnia,
  • 100 nagród IV stopnia.
Regulamin posługuje się jednoznacznym sformułowaniem „Organizator przyzna” określoną liczbę nagród. Nie zawiera on wyraźnego postanowienia dopuszczającego zmniejszenie liczby nagród poniżej wskazanej puli. Zapis dotyczący prawa do zakończenia konkursu bez wyłonienia laureatów nie może być interpretowany jako podstawa do przyznania jedynie części przewidzianych nagród po dokonaniu wyboru zwycięzców.
Decyzję o zakupie produktów podjęłam m.in. w oparciu o komunikowaną liczbę nagród, która istotnie wpływała na ocenę realnych szans wygranej. W obecnej sytuacji czuję się wprowadzona w błąd jako konsumentka.
  1. Przedstawienie szczegółowej podstawy prawnej ograniczenia liczby przyznanych nagród w stosunku do zapisów regulaminu.
  2. Wyjaśnienie, w jaki sposób działanie to pozostaje zgodne z treścią regulaminu.
  3. Informację, czy Organizator zamierza przyznać brakującą pulę nagród zgodnie z pierwotnym zobowiązaniem.
Proszę o udzielenie pisemnej odpowiedzi w terminie 14 dni od dnia otrzymania niniejszej reklamacji.
W przypadku braku satysfakcjonującego wyjaśnienia zastrzegam sobie możliwość skierowania sprawy do właściwego rzecznika konsumentów oraz do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w związku z podejrzeniem naruszenia zbiorowych interesów konsumentów.
Z poważaniem,

Brakuje mi tu stwierdzenia że zakup nie należał do tanich oraz co organizator miał na myśli pisząc że "pozostałe Prace Konkursowe nie spełniły wymaganych kryteriów jakościowych".
0 0

titinunu

#7338555 Napisano: dzisiaj o 17:23:21
malmika napisał(a):

Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza

Ja nie dostałam i niemam maila
0 0

-Triss-

#7338557 Napisano: dzisiaj o 17:26:26
Nie brałam udziału, ale ten konkurs to jakaś parodia emotka   Jeszcze żeby podzielili laureatów równo po nagrodach z każdej kategorii, a na chwilę obecną jaka im oszczędność na kosmetykach wyszła... Żenua.
0 0

Agnes

#7338558 Napisano: dzisiaj o 17:28:25
No to teraz się wkurzyłam choć od początku mi tu śmierdziało czemu nikt nie chwali się kosmetykami a klapkami tak mało i czemu ja nie wygrałam...a teraz to mam.ochote te kosmetyki włożyć do lodówki społecznej
0 0

Justa-zosia

#7338559 Napisano: dzisiaj o 17:29:31
Jeszcze jaki to jest precedens. Tak to każdy może kobkurs organizowac. Napisać, że się nie spodobało i tyle.
0 0

makra

#7338567 Napisano: dzisiaj o 17:43:20
titinunu napisał(a):

malmika napisał(a):

Czy wszystkie osoby, które wygrały w Dilmah dostały już herbaty albo mają maila z informacją o przygotowaniu przesyłki? Bo u mnie cisza

Ja nie dostałam i niemam maila

Oni powinni je wysłać do dziś zgodnie z informacją która podawali. Wysyłało GLS i ja dostałam maila o przygotowaniu paczki i o jej wysłaniu. Może napiszcie do nich na maila którego podawali. Dostaliście info na maila jak uzupelniliscie dane ?
0 0

synk

#7338568 Napisano: dzisiaj o 17:44:58
wygląda na to że wysłali dziś vouchery z Galaktyki osobom na literę "A"
0 0

InkaR

#7338570 Napisano: dzisiaj o 17:51:39
synk napisał(a):

I sa na wszystko czy tylko na te nowe produkty samsunga?
0 0

anialistopad

#7338571 Napisano: dzisiaj o 17:52:17
xjustx napisał(a):

Jaja sobie z nas robią. 

Szanowni Państwo,

• 3 nagród I stopnia,
  • 100 nagród II stopnia,
  • 3 nagrody I stopnia,
  • 50 nagród II stopnia,
  • 0 nagród III stopnia,
  • 100 nagród IV stopnia.
Z poważaniem,

Pozwolilam sobie skopiowac i im to wyslac . Siedzialam i pisalam jjz reklamacje ,ale jak Twoja juz gotowa to im wyslalam
0 0

synk

#7338572 Napisano: dzisiaj o 17:53:07
InkaR napisał(a):

synk napisał(a):

I sa na wszystko czy tylko na te nowe produkty samsunga?

standardowe karty podarunkowe z ważnością do 2029 roku
0 0