Smolar

visserarthur

#6723524 Napisano: 21.08.2020 11:18:33
bibeck napisał(a):

Ogólnie lubię Smolara, ale raz niestety dałem się zrobić w konia. Obdzwaniali główne z wyjazdami na finał Ligi Mistrzów, no i niestety po odebraniu tel. byłem tak zaskoczony, że zapomniałem dopytać co to za nagroda.
Wcześniej wygrałem Keg z piwem, ale w losowaniu głównej brały wtedy udział wszystkie zgłoszenia (zgodnie z regulaminem).
W rozmowie tel. zostałem poproszony o wysłanie danych i paragonu na ich e-mail. (bo było mało czasu). Po ich wysłaniu, otrzymałem tel. z przeprosinami i pokrętnym tłumaczeniem, że to pomyłka, że nic nie wygrałem, tylko pomylili listy, a chcieli rozdać niewydane kegi. Pan się tylko upewnił że keg do mnie dotarł i przeprosił. Tyle że Oni nigdy tego nie robią, nie dzwonią z przypomnieniem odebrania nagrody, czy rezerwami o których w regulaminie nie ma mowy (wcześniej na moje dane adresowe miałem u nich już kilka lepszych wygranych). Prawdopodobnie po dotarciu do informacji, ile u nich już wygrałem, chcieli utrzeć mi nosa... Od tamtej pory pamiętam zawsze najpierw dopytać co wygrałem.

Y, ja bym tak tego nie zostawił... Skąd wiadomo, czy nie był potrzebny ten skan (zgodność z wylosowanym), a pojechała sobie inna osoba
0 0

visserarthur

#6723525 Napisano: 21.08.2020 11:29:08
Swoją drogą, po co oni dają zapisy o żądaniu dostępu do listy numerów, skoro (zgodnie z zapisami ich regulaminów) po pierwsze i tak odrzucają powtarzające się numery paragonów, po drugie jest to klauzula niedozwolona (niech sobie wpiszą, że wygrywając nagrodę trzeba podać login i hasło do konta), po trzecie dopuszczają możliwość udziału z kilku numerów przez jedną osobę, skoro piszą w regulaminach, że po weryfikacji danych (jeśli uczestnik korzystał z kilku numerów) otrzyma jedną nagrodę... a kto z nas jest taki głupi, że wiedząc o ograniczeniu na gospodarstwo poda dwa razy swoje dane...

dwaburekoty

#6723527 Napisano: 21.08.2020 11:40:29
Ja bym chyba się wkurzyła, gdyby ktoś mi wyliczał nagrody lub blokował mniej bo "tyle u nich wygrałam". Jak się jest dobrym w konki, to się gra (a jak się dobrze liczy i się na tym zna, to chyba nie można od takiej osoby wymagać, żeby porzuciła myśl o byciu inżynierem lub kimkolwiek związanym z naukami ścisłymi i żeby przerzuciła się na bycie historykiem sztuki). Ja rozumiem, że ta akcja promocyjna jest do pobudzenia sprzedaży, ale wydaje mi się, że zgłoszeń osób przypadkowych jest może kilka procent... A sprzedaż i tak pobudzona, tyle że przez konkursowiczów. A że są to osoby o preferencjach zakupowych zmiennych, to może trzeba wypuścić na rynek lepszy produkt....

lager

#6723530 Napisano: 21.08.2020 11:56:52
bibeck napisał(a):

Ogólnie lubię Smolara, ale raz niestety dałem się zrobić w konia. Obdzwaniali główne z wyjazdami na finał Ligi Mistrzów, no i niestety po odebraniu tel. byłem tak zaskoczony, że zapomniałem dopytać co to za nagroda.
Wcześniej wygrałem Keg z piwem, ale w losowaniu głównej brały wtedy udział wszystkie zgłoszenia (zgodnie z regulaminem).
W rozmowie tel. zostałem poproszony o wysłanie danych i paragonu na ich e-mail. (bo było mało czasu). Po ich wysłaniu, otrzymałem tel. z przeprosinami i pokrętnym tłumaczeniem, że to pomyłka, że nic nie wygrałem, tylko pomylili listy, a chcieli rozdać niewydane kegi. Pan się tylko upewnił że keg do mnie dotarł i przeprosił. Tyle że Oni nigdy tego nie robią, nie dzwonią z przypomnieniem odebrania nagrody, czy rezerwami o których w regulaminie nie ma mowy (wcześniej na moje dane adresowe miałem u nich już kilka lepszych wygranych). Prawdopodobnie po dotarciu do informacji, ile u nich już wygrałem, chcieli utrzeć mi nosa... Od tamtej pory pamiętam zawsze najpierw dopytać co wygrałem.

Już wielokrotnie były dyskusje na temat tego, że m.in. smolar i avanti przed przyznaniem nagród sprawdza ile już na ten numer jest nawygrywane. Ale zawsze zgłaszały się osoby do dyskusji, które to regularnie wygrywają u smolara i mowią, że to bzdury. Także jednoznacznej odpowiedzi jak jest naprawdę chyba nie ma nadal emotka
2 darog, pini 0

darog

#6723536 Napisano: 21.08.2020 12:21:10
zielonaszpilka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Na której stronie ten list od Smolara ?

Ja kojarzę tylko jakiegoś maila, którego ktoś wrzucał, gdy dochodził się że Smolarem o wysyłkę nagrody. Kojarzy mi się, że tam był jakiś problem. Z wpisów osoby, która tego maila wrzuciła przebijała roszczeniowosc, więc bez znajomości całej sytuacji i wymiany wszystkich wiadomości trudno mi ocenić czy ten mail był "nienawistny" czy po prostu ktoś sobie na to zasłużył.

Nie ma czegoś takiego że "ktoś sobie zasłużył".
Agencje sa opłacane przez sponsorów a laureatów mają traktować z szacunkiem. Coś mi świta, że w tym liście było coś w sensie "idźcie do normalnej pracy a nie zajmujecie się wygrywaniem i handlowaniem.
Nie ma czegoś takiego jak "roszczeniowiec": jeśli wymaga dokładnie to co w regulaminie, nagrody, czy co tam.. i pokazuje palcem to nie "roszczeniowość" a obrona swoich interesów. 
Ile było przypadków że wysyłali jakieś gorsze śmieciowe nagrody i upominało się o te faktyczne? Fakt- wtedy agencja "szaleje" WYGRAŁ I JESZCZE NIE PASUJE MU TO "GÓW...NO"??!! A mógł nie wygrać i nic nie dostać! 

Poza tym Smolar TU na forum jest.
0 0

zielonaszpilka

#6723540 Napisano: 21.08.2020 12:29:35
darog napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ja kojarzę tylko jakiegoś maila, którego ktoś wrzucał, gdy dochodził się że Smolarem o wysyłkę nagrody. Kojarzy mi się, że tam był jakiś problem. Z wpisów osoby, która tego maila wrzuciła przebijała roszczeniowosc, więc bez znajomości całej sytuacji i wymiany wszystkich wiadomości trudno mi ocenić czy ten mail był "nienawistny" czy po prostu ktoś sobie na to zasłużył.

Agencje sa opłacane przez sponsorów a laureatów mają traktować z szacunkiem. Coś mi świta, że w tym liście było coś w sensie "idźcie do normalnej pracy a nie zajmujecie się wygrywaniem i handlowaniem.
Nie ma czegoś takiego jak "roszczeniowiec": jeśli wymaga dokładnie to co w regulaminie, nagrody, czy co tam.. i pokazuje palcem to nie "roszczeniowość" a obrona swoich interesów. 
Ile było przypadków że wysyłali jakieś gorsze śmieciowe nagrody i upominało się o te faktyczne? Fakt- wtedy agencja "szaleje" WYGRAŁ I JESZCZE NIE PASUJE MU TO "GÓW...NO"??!! A mógł nie wygrać i nic nie dostać! 

Mail o którym pisze był którymś z kolei mailem w wymianie. Trudno ocenić o co tam chodziło. Dochodzenie swoich praw to nie roszczeniowosc, ale trzeba być przy tym kulturalnym i z szacunkiem odnosić się do drugiej strony. Nie wiem czy osoba, która tamten mail publikowała dochodziła swoich praw, które zostały pogwalcone czy jednak coś nie do końca była tak a ona mimo to przerzucała się na argumenty. Takich osób na forum jest sporo i nie dziwię się, jeśli komuś coś tłumaczysz, bo nie ma racji albo tłumaczysz a on Cię wyzywa, obraża lub w inny sposób niegrzecznie się odnosi, że w końcu tracisz cierpliwość. Nie znam tamtej sytuacji więc nie będę się wypowiadać, bo znamy tylko malutki wycinek, a na takiej podstawie trudno mi wyciągać wnioski na temat tego, że Smolar jest nienawistny w stosunku do konkursowiczów. Uważam, że takie stwierdzenie na podstawie tego maila jest nieuzasadnione. 

A dochodzenie swoich praw a roszczeniowość to dwie różne rzeczy, które mogą aczkolwiek nie muszą występować równocześnie.
0 0

magie1982

#6723543 Napisano: 21.08.2020 12:30:45
darog napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Ciekawe co sponsor powiedziałby na takie traktowanie ludzi. Przecież konkursowicz to najlepszy nabijacz kasy sponsorom, hurtownik niejednokrotnie. 
1 anaesth 0

delfinka101

#6723544 Napisano: 21.08.2020 12:31:09
darog napisał(a):

Poważnie? Nie wygrywam u smolara dużo i chyba głównej nigdy nie wygrałam ale wpada co jakis czas a numer telefonu mam ten sam od 15 lat. Kiedyś jeszcze na mamy numer grałam ale jak jej spam wysyłali to przestałam. Co do uczciwości, to przecież oni też mogą paragony sprawdzić i pewnie wyrywkowo sprawdzają, coraz trudniej dla"drukarzy" na szczęście. Jedyną agencja gdzie nic nie mogę wygrać jest Karlsbad a jak wygrałam ostatnio to dostałam inną nagrodę niż miałam dostać.Dlatego pomijam te konkursy. Będzie  lepiej jak i konkursowicze będą uczciwi a nie dopiero zakup paragonu po wygraniu.Nie cierpię takich konkursów gdzie nie podaje się  numeru kasy,paragonu itd. 
1 masza 0

Kiciunia21

#6723555 Napisano: 21.08.2020 12:59:24
delfinka101 napisał(a):

darog napisał(a):

Poważnie? Nie wygrywam u smolara dużo i chyba głównej nigdy nie wygrałam ale wpada co jakis czas a numer telefonu mam ten sam od 15 lat. Kiedyś jeszcze na mamy numer grałam ale jak jej spam wysyłali to przestałam. Co do uczciwości, to przecież oni też mogą paragony sprawdzić i pewnie wyrywkowo sprawdzają, coraz trudniej dla"drukarzy" na szczęście. Jedyną agencja gdzie nic nie mogę wygrać jest Karlsbad a jak wygrałam ostatnio to dostałam inną nagrodę niż miałam dostać.Dlatego pomijam te konkursy. Będzie  lepiej jak i konkursowicze będą uczciwi a nie dopiero zakup paragonu po wygraniu.Nie cierpię takich konkursów gdzie nie podaje się  numeru kasy,paragonu itd. 

Delfinka też gram na jeden osobisty emotka  Czasami kupię produkty na dwa paragony i namówię mamę żeby coś wymyśliła. Tylko muszę jej słowa przelać w esemesa, bo inaczej pisałaby go godzinami emotka

darog

#6723558 Napisano: 21.08.2020 13:01:10
delfinka101 napisał(a):

darog napisał(a):

Na uczciwość niektórych konkursowiczów nie ma co liczyć.
I mi zdarzyło się kupić paragon - skan. 
Wygrana! Odsyłam dane, paragon. Potem wydawało i się że pomyliło mi się i te 2 paragony zamiennie wysłane były przyporządkowane do innych danych tel.
Patrze, po fakcie/ a tam inna data na dole/ inna na górze paragonu. Ewidentnie paragon "robiony" Nagrody dotarły! A mnie z nerwów trafiał szlag.

Inna sprawa kupowanie paragonu. Wiadomo liczy się kto pierwszy wyśle paragon z danym numerem. Różnie to bywa. czasami jest tak-że zapłaci się za paragon/ a będzie wykorzystany wcześniej przez sprzedającego. 

Agencje zamiast szpiegować jaki konkursowicz co i kiedy wygrał zajeliby się lepszym sprawdzaniem paragonów i oszustami-drukarzami - io nie jakieś "upominanie w mailu (jak robił to NAV) a sprawa na policje. Drukarz nie zrezygnuje z takiego procederu a są ine agencje, które się nie połapią.

Bardziej agencje denerwują uczciwi konkursowicze niż drukarze?

niewyspanamama

#6723564 Napisano: 21.08.2020 13:04:23
czy w konkursie silan lidl jest jeszcze ktś kto nie dostał smsa z wygraną??
sprawdzilam na str i jestem laureatem a smsa nie ma.... odeslać dane czy czekać ?
0 0

delfinka101

#6723565 Napisano: 21.08.2020 13:06:01
niewyspanamama napisał(a):

czy w konkursie silan lidl jest jeszcze ktś kto nie dostał smsa z wygraną??
sprawdzilam na str i jestem laureatem a smsa nie ma.... odeslać dane czy czekać ?

Odeślij, system mógł nawalić

rare85

#6723576 Napisano: 21.08.2020 13:28:29
darog napisał(a):

Inna sprawa kupowanie paragonu. Wiadomo liczy się kto pierwszy wyśle paragon z danym numerem. Różnie to bywa. czasami jest tak-że zapłaci się za paragon/ a będzie wykorzystany wcześniej przez sprzedającego. 

Na to nie mam słów. Zdaję sobie sprawę, że zawsze jest ryzyko, ale dla mnie to totalne przegięcie. W takim przypadku pozostaje nadzieja, że karma wraca..
1 darog 0

masza

#6723580 Napisano: 21.08.2020 13:32:28
rare85 napisał(a):

darog napisał(a):

Na to nie mam słów. Zdaję sobie sprawę, że zawsze jest ryzyko, ale dla mnie to totalne przegięcie. W takim przypadku pozostaje nadzieja, że karma wraca..

no ale to już bezsens, a co odeśle sprzedający jak wygra:)
0 0

roksana2802

#6723582 Napisano: 21.08.2020 13:44:46
masza napisał(a):

rare85 napisał(a):

darog napisał(a):

Jak to co? Paragon, który najczęściej ma w domu, a komuś wysłał tylko skan emotka
0 0

magdalena-chili

#6723583 Napisano: 21.08.2020 13:45:22
masza napisał(a):

rare85 napisał(a):

darog napisał(a):

zdjęcie - przecież ma i zdjęcie i oryginalny paragon gdyby się upierali
0 0

masza

#6723584 Napisano: 21.08.2020 13:50:19
roksana2802 napisał(a):

masza napisał(a):

rare85 napisał(a):

darog napisał(a):

Jak to co? Paragon, który najczęściej ma w domu, a komuś wysłał tylko skan emotka

często wysyła sie oryginał:)
magdalena-chili napisał(a):

masza napisał(a):

rare85 napisał(a):

darog napisał(a):

ja jak kupuję , to placę za przesłanie mi oryginału

magdalena-chili

#6723585 Napisano: 21.08.2020 13:52:53
masza napisał(a):

płacisz 4pln za wartość towaru z paragonu + dodatkowo ileś  PLN (nierzadko więcej) kosztów przesyłki pocztowej?  
0 0

zaczytana-pola

#6723586 Napisano: 21.08.2020 13:56:49

masza napisał(a):

płacisz 4pln za wartość towaru z paragonu + dodatkowo ileś  PLN (nierzadko więcej) kosztów przesyłki pocztowej?  

Tak jest najlepiej. Kiedyś była jakaś akcja z paragonem, że na główną chcieli oryginał, a osoba, która miała ten oryginał w domu nie chciała go przesłać Laureatowi głównej, chociaż ten za zakupy zapłacił. 
2 masza, darog 0

magdalena-chili

#6723589 Napisano: 21.08.2020 13:59:38
zaczytana-pola napisał(a):

masza napisał(a):

Tak jest najlepiej. Kiedyś była jakaś akcja z paragonem, że na główną chcieli oryginał, a osoba, która miała ten oryginał w domu nie chciała go przesłać Laureatowi głównej, chociaż ten za zakupy zapłacił. 

ja wiem, że tak jest najlepiej, tylko ile osób tak robi... zwłaszcza że ostatnio być może to pandemia spowodowała, że głównie wystarczy wysłać mailem - wiadomo, inaczej jest jak wygrasz zestaw kosmetyków, a inaczej jak się wygra auto
0 0