WC - rozmowy o wszystkim

atyde25

#7049841 Napisano: 29.09.2022 09:13:35
Zastanawiam się serio nad tym jak mugole radzą sobie z tymi wszystkimi formalnościami związanymi z otrzymaniem nagród z konkursów.Tymi oświadczeniami,zdjęciami paragonów,numerami do wpisania różnymi.Serio chyba by mi się nie chciało nawet tego robić.Ile to wszystko zajmuje czasu.Dla ludzi problemem jest zabranie paragonu ze sklepu.Czasami mam podejrzenia,że grają tylko osoby co albo od wielu lat w tym siedzą,albo wcześniej grał ktoś z ich rodziny lub znajomych.Ile razy się słyszy ale fajnie by było coś wygrać ale jestem zarobiony,zarobiona.Nie miałbym czasu i chęci na takie zabawy.Dobra czas się ogarnąć a nie znowu myśleć o dziwnych sprawach.
0 0

radziosny

#7049843 Napisano: 29.09.2022 09:25:56
atyde25 napisał(a):

Zastanawiam się serio nad tym jak mugole radzą sobie z tymi wszystkimi formalnościami związanymi z otrzymaniem nagród z konkursów.Tymi oświadczeniami,zdjęciami paragonów,numerami do wpisania różnymi.Serio chyba by mi się nie chciało nawet tego robić.Ile to wszystko zajmuje czasu.Dla ludzi problemem jest zabranie paragonu ze sklepu.Czasami mam podejrzenia,że grają tylko osoby co albo od wielu lat w tym siedzą,albo wcześniej grał ktoś z ich rodziny lub znajomych.Ile razy się słyszy ale fajnie by było coś wygrać ale jestem zarobiony,zarobiona.Nie miałbym czasu i chęci na takie zabawy.Dobra czas się ogarnąć a nie znowu myśleć o dziwnych sprawach.

Wierz mi nie jest to problem dla ogarniętego człowieka. Samo zgłoszenie jest dosyć proste. Taka osoba raczej z dystansem, humorem podchodzi do konkursów. Jak już wygra nie wierzy w to i zaczyna uważnie czytać regulamin i nawet jeśli ma to trwać 2 godziny to krok po kroku każdy akapit przeczyta, bo tak się cieszy z wygranej. I połyka haczyk, i koniec końców trafia tutaj. Prawdopodobnie tak było ze mną emotka .
1 andii 0

agaga

#7050049 Napisano: 29.09.2022 21:25:22
Jak zmienić zdjęcie jpeg na jpg z poziomu tel? Ehh nie mam już siły do tego 🤦🏻‍♀️
0 0

nikos

#7050051 Napisano: 29.09.2022 21:41:12
agaga napisał(a):

Jak zmienić zdjęcie jpeg na jpg z poziomu tel? Ehh nie mam już siły do tego 🤦🏻‍♀️

Ale po co chcesz zmieniać, to jest ta sama metoda kompresji obrazu. Pliku jpeg nie otworzy mega stary Windows i DOS (ze względu na wymagane 3 literowe rozszerzenie pliku), reszta systemów sobie poradzi z otworzeniem pliku.
1 cb656 0

kwadracik

#7050104 Napisano: 30.09.2022 10:32:59
kwadracik napisał(a):

kwadracik napisał(a):

Nie wiem w sumie czy to właściwy wątek,ale zaryzykuję emotka
Gdyby ktoś miał zbędne talenciaki z zakupów w Lidlu i nie miał,co z nimi zrobić to proszę o zasilenie małej,wiejskiej szkoły,która szanse w takich akcjach ma mizerne.. Szkoła Podstawowa im. Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Runowie Warmińsko-Mazurskie Runowo.Może akurat uda się zdobyć coś fajnego dla szkoły i dzieciaków.Będę bardzo wdzięczna emotka

Przypominam się emotka Jeśli ktoś woli to można też przesłać mi zdjęcia kodów na priv ,bądź e-mail.Dzieciaki zbierają w klasach,więc chłopcy chętnie sami zaniosą do szkoły emotka

Przypominam się przed weekendem emotka
Zbieramy na fajny sprzęt do szkoły,który można dostać za talenciaki.Im więcej tym lepiej emotka
Bardzo dziękuję za dotychczasową pomoc kilku osobom z forum emotka  Będziecie mieli swój wkład w wyposażenie szkoły emotka
Gdyby ktoś jeszcze chciał pomóc to zapraszam na priv,bądź na maila:rsyllwia@onet.eu
Z góry dziękuję!
1 29renata 0

agaga

#7050156 Napisano: 30.09.2022 12:09:06
Pierwszy raz dostałam nagrodę (słuchawki JBL z Avanti Doritos) która ma dołączony paragon 👍😉
2 cb656, sabaka 0

adamo86

#7050179 Napisano: 30.09.2022 13:01:59
Tylko mi długo ładuje się główna strona forum

Konkursy, Rozmowy, Inne szybko się ładują.
0 0

prosiaczek

#7050406 Napisano: 01.10.2022 11:35:21
agaga napisał(a):

Pierwszy raz dostałam nagrodę (słuchawki JBL z Avanti Doritos) która ma dołączony paragon 👍😉

Avanti i los mejores dają paragony emotka
1 cb656 0

aleksandra008

#7050465 Napisano: 01.10.2022 18:36:30
W konkursach piwnych biorę udział wyłącznie po alkoholu. Niedługo to zdanie będzie bez przymiotnikaemotka

mietowa

#7050467 Napisano: 01.10.2022 18:52:44
aleksandra008 napisał(a):

W konkursach piwnych biorę udział wyłącznie po alkoholu. Niedługo to zdanie będzie bez przymiotnikaemotka

Ja to powinnam być po % przy niektórych wynikach. Jak przy Wedlu ostatnio. 
1 adamo86 0

pioge7

#7050543 Napisano: 02.10.2022 12:18:00
Korzysta ktoś z karty SKARBONKA w Auchan?
Chciałem wykorzystać swoje środki na karcie (pierwszy raz), bo nam otwarli, a coś się tam kupiło i mam środki na karcie.
Pani powiedziała, czy znam PIN do karty? Powie ktoś co to za PIN? Czy to się gdzieś go zakładało, podawało przy zakładaniu konta? W ogole nie wiem o jakim PINIE ona mi mówiła...
0 0

flinta_13

#7050546 Napisano: 02.10.2022 12:26:37
pioge7 napisał(a):

Chciałem wykorzystać swoje środki na karcie (pierwszy raz), bo nam otwarli, a coś się tam kupiło i mam środki na karcie.
Pani powiedziała, czy znam PIN do karty? Powie ktoś co to za PIN? Czy to się gdzieś go zakładało, podawało przy zakładaniu konta? W ogole nie wiem o jakim PINIE ona mi mówiła...

Pin z tego  kojarzę to data urodzenia emotka  
0 0

pioge7

#7050548 Napisano: 02.10.2022 12:34:35
flinta_13 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

aha, ale pełna data urodzenia czy tak jak w Payback dzień i miesiąc?
0 0

dany-duszek

#7050560 Napisano: 02.10.2022 13:10:07
pioge7 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie, jak nie nadałeś pinu, to przy pierwszym użyciu środku nadajesz pin na terminalu i trzeba dwa razy podać pin w tej transakcji, najpierw do nadania, a później do użycia środków.

pioge7

#7050564 Napisano: 02.10.2022 13:16:56
dany-duszek napisał(a):

pioge7 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie, jak nie nadałeś pinu, to przy pierwszym użyciu środku nadajesz pin na terminalu i trzeba dwa razy podać pin w tej transakcji, najpierw do nadania, a później do użycia środków.

no nie nadawałem nic, bo Pani w kasie mi tylko dała kartę i ją zeskanowała i tyle. A teraz żeby jakiś pin mi podać...
dzięki, w takim razie muszę podjechać do Auchana znowu i powiedzieć, że muszą mi nadać PIN emotka
0 0

dany-duszek

#7050566 Napisano: 02.10.2022 13:19:34
pioge7 napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

pioge7 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

no nie nadawałem nic, bo Pani w kasie mi tylko dała kartę i ją zeskanowała i tyle. A teraz żeby jakiś pin mi podać...
dzięki, w takim razie muszę podjechać do Auchana znowu i powiedzieć, że muszą mi nadać PIN emotka

jak masz kasy samoobsługowe to tam możesz sobie sam zrobić, trzeba wybrać ze chcesz użyć kasę z skarbonki i wtedy na terminale do kart płatniczych będziesz musiał najpierw wpisać jaki chcesz mieć pin, a później drugi raz pin aby skorzystać z tych środków.
1 pioge7 0

pioge7

#7050567 Napisano: 02.10.2022 13:27:30
dany-duszek napisał(a):

jak masz kasy samoobsługowe to tam możesz sobie sam zrobić, trzeba wybrać ze chcesz użyć kasę z skarbonki i wtedy na terminale do kart płatniczych będziesz musiał najpierw wpisać jaki chcesz mieć pin, a później drugi raz pin aby skorzystać z tych środków.

no niestety nie ma samoobsługi, tylko zwykłe... ale dzięki za info emotka
trzeba wykorzystywać wszystko, bo tu do końca roku, a w żabce 5000 pkt do końca października, więc też trzeba pomału myśleć emotka
0 0

flinta_13

#7050576 Napisano: 02.10.2022 14:37:04
pioge7 napisał(a):

flinta_13 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Dzień i miesiąc emotka
0 0

maverick

#7050652 Napisano: 03.10.2022 07:29:49
adamo86 napisał(a):

Tylko mi długo ładuje się główna strona forum

Konkursy, Rozmowy, Inne szybko się ładują.

Też tak mam i na telefonie i w laptopie
0 0

cb656

#7050723 Napisano: 03.10.2022 11:47:07
atyde25 napisał(a):

Zastanawiam się serio nad tym jak mugole radzą sobie z tymi wszystkimi formalnościami związanymi z otrzymaniem nagród z konkursów. Tymi oświadczeniami, zdjęciami paragonów, numerami do wpisania różnymi...

Nie istnieje takie pojęcie, jak mugol konkursowy   emotka
Jak już ktoś się bawi w konkursy, to już nie jest mugolem, proste. emotka
Mugol to typowy sąsiad, który robi wielkie oczy i jąka się:
"Panie, ale jak to tak, że WYGRAŁEŚ? Tak sobie, po prostu, kupiłeś i wygrałeś?   emotka
E, nie wierzę, to wszystko dla znajomych kierownika sklepu, nie dam się nabrać, nie gram w żadne konkursy, to ściema!"

Sprawa jest prosta, jak emotka Przecież ludzie mają coś takiego, jak własny rozum. U jednych on działa sprawniej, u innych mniej.
Ten podział już w szkole widać wyraźnie emotka No a później to się tylko kumuluje...
Zwyczajny, średnio ogarnięty człowiek daje sobie radę z dużo trudniejszymi zadaniami niż uczestniczenie w konkursach. Tylko wyjątkowo nieporadne jednostki wymagają ciągłego prowadzenia za rączkę. Takie jest życie i już. emotka
1 kumulacja 0