WC - rozmowy o wszystkim

delfinka101

#7299481 Napisano: 23.09.2025 16:52:55
asiaaa85 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

cb656 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

moskala22 napisał(a):

delfinka101 napisał(a):

(...) odebrałam już za 160 naklejek blender.

Gdzie jest ten blender ?? Nie widzę go w aplikacji ? 

Jak wejdziesz w ilość naklejek to pod spodem masz takie 2 do wyboru czy chcesz maskotke z gangu czy Biedromanię czy jakoś tak. KLikasz na Biedromania, i masz odnośnik nagrody. Wejdź tam i są 2 rodzaje blenderów
0 0

edzia21

#7299483 Napisano: 23.09.2025 16:56:44
Po baaaaardzo długiej przerwie wracam do handlu na OLX. Ku mojemu zdziwieniu - TOTALNIE się nie kręci (przerażająco niska oglądalność ogłoszeń). Korzystam z opcji za free, nie dopłacam za promowanie ogłoszeń. Czy u Was wygląda to tak samo? Szukam alternatywy, bo mam sporo rzeczy do sprzedaży i to pilnej. Czy ktoś z Was korzysta ze sprzedajemy.pl, warto? emotka
0 0

mandarynka16

#7299487 Napisano: 23.09.2025 17:07:17
edzia21 napisał(a):

Po baaaaardzo długiej przerwie wracam do handlu na OLX. Ku mojemu zdziwieniu - TOTALNIE się nie kręci (przerażająco niska oglądalność ogłoszeń). Korzystam z opcji za free, nie dopłacam za promowanie ogłoszeń. Czy u Was wygląda to tak samo? Szukam alternatywy, bo mam sporo rzeczy do sprzedaży i to pilnej. Czy ktoś z Was korzysta ze sprzedajemy.pl, warto? emotka

u mnie tez lipa, chyba będę próbować na FB
1 edzia21 0

nanajka81

#7299491 Napisano: 23.09.2025 17:18:43
edzia21 napisał(a):

Tak, wygląda to tak samo. Podobno na vinted jest lepiej ale cudów się nie spodziewaj, pewne towary muszą swoje odczekać aby się sprzedać. Ja w ostatni weekend sprzedałam przez OLX bluzę z Oreo za niesamowitą cenę 20 zł. Wisiała ze dwa lata. Rozmiar S. Nowa. Z głupim obrazkiem ciastka Oreo. Ale zależy co sprzedajesz bo niektóre rzeczy idą szybciej, inne wolniej. PS. Na OLX nie polecam sprzedawać zbyt drogich rzeczy bo czasami można się naciąć na oszustów, którzy za darmo chcą towar a OLX im jeszcze przyklaśnie...
1 edzia21 0

edzia21

#7299494 Napisano: 23.09.2025 17:24:20
nanajka81 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Tak, wygląda to tak samo. Podobno na vinted jest lepiej ale cudów się nie spodziewaj, pewne towary muszą swoje odczekać aby się sprzedać. Ja w ostatni weekend sprzedałam przez OLX bluzę z Oreo za niesamowitą cenę 20 zł. Wisiała ze dwa lata. Rozmiar S. Nowa. Z głupim obrazkiem ciastka Oreo. Ale zależy co sprzedajesz bo niektóre rzeczy idą szybciej, inne wolniej. PS. Na OLX nie polecam sprzedawać zbyt drogich rzeczy bo czasami można się naciąć na oszustów, którzy za darmo chcą towar a OLX im jeszcze przyklaśnie...

U mnie to raczej AGD małe i duże/elektronika wszelkiej maści - ciuchami konkursowymi nie handluję, bo takich nie posiadam emotka  Jeśli chodzi o OLX to sprzedaję jedynie z opcją ODBIORU OSOBISTEGO, nigdy nie bawię się w wysyłkę towaru.

cb656

#7299544 Napisano: 23.09.2025 19:00:16
edzia21 napisał(a):

Jeśli chodzi o OLX to sprzedaję jedynie z opcją ODBIORU OSOBISTEGO, nigdy nie bawię się w wysyłkę towaru.

Podzielam tę opinię. Taka jest idea tego portalu. Ogłoszenia LOKALNE, do odbioru na swoim terenie.
Dygresja. Jest mnóstwo oszustów, którzy próbują nakłonić na "wysyłkę moim kurierem, zrobię list przewozowy". Nie wchodźcie w to, odradzam.
0 0

wiolka252

#7299892 Napisano: 24.09.2025 10:53:16
cb656 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Dziecko woli pluszaka 😅

To może przygarniesz też te moje z Biedry? emotka

Teraz udało się odpisać ,bo jakoś błąd był.Jak by to były z nowej edycji to bym z chęcią wzięła 😅
0 0

delfinka101

#7299910 Napisano: 24.09.2025 11:39:03
Czy to możliwe, ze wartosc w regulaminie jest zaniżona. Powiedzmy napisali, ze nagroda o wartości 600 zł, a dali za 1200
0 0

joan

#7299912 Napisano: 24.09.2025 11:42:08
delfinka101 napisał(a):

Czy to możliwe, ze wartosc w regulaminie jest zaniżona. Powiedzmy napisali, ze nagroda o wartości 600 zł, a dali za 1200

Mnie się nie zdarzyło.
A ta "lepsza" nagroda była wymieniona w regulaminie? Może zmienili Ci stopień nagrody?

Zwykle, jak towar jest niedostępny, organizator robi przelew. Bo inna nagroda to min. takie komplikacje, że inny podatek powinien zostać odprowadzony.
0 0

Jestemnowa

#7299914 Napisano: 24.09.2025 11:43:10
delfinka101 napisał(a):

Ja tak kiedyś miałam  przyszedł o wiele , wiele nowszy model od wygranego 😊 no ale miałam też sytuację z rowerem który miał kosztować 17 tys a kosztuje 5 tysięcy 🤬 różnie bywa 😅
0 0

delfinka101

#7299924 Napisano: 24.09.2025 12:10:41
Dokładnie to chodzi o rower z Monster. Ten model znalazłam za 1200 zł. W regulaminie 549
0 0

bianka33

#7299927 Napisano: 24.09.2025 12:15:00
delfinka101 napisał(a):

Zależy, co to za produkt i jak go wyceniasz. W kwestii szeroko pojętej elektroniki, to dosyć podstępne, bo sklepy narzucają sobie różne marże albo stosują wyprzedaże. Miałam ostatnio nagrodę, która w kilku sklepach kosztowała więcej niż w regulaminie i się ucieszyłam, ale krótko to trwało, bo sporo sklepów miało dokładnie ten model na wyprzedaży i wartość rynkowa była ostatecznie o wiele niższa niż w regulaminie.

W przypadku takich sprzętów warto też dobrze sprawdzać modele, teraz telefony, konsole, itp... oprócz wersji podstawowych mają jakieś Pro, Max, dodatkowy pad, z pozoru wygląda, że to ten sam model, ale jednak nie, organizatorzy najczęściej wysyłają ten podstawowy i trzeba się dobrze upewnić, czy nie patrzymy w internecie na cenę za lepszą wersję.
0 0

elemelex

#7300908 Napisano: 26.09.2025 14:18:50
Czy tylko ja nie wygrałam jeszcze nic z 7 Day's? Ponarzekajmy tu!
To nie tak, że nigdy nic u nich nie wygrywam(rzadko, ale się zdarza), ale w takich gdzie jest jedna jedyna fajna główna i mnóstwo drobnych to jest najgorzej. Głowa już mi się gotuje od wymyślania kolejnych pomysłów na jedzenie rogala emotka
Jak mam się tak męczyć to ewidentnie nie nadajemy na tych samych falach. Olewam cię rogalu emotka
0 0

nanajka81

#7300912 Napisano: 26.09.2025 14:23:46
elemelex napisał(a):

Czy tylko ja nie wygrałam jeszcze nic z 7 Day's? Ponarzekajmy tu!
To nie tak, że nigdy nic u nich nie wygrywam(rzadko, ale się zdarza), ale w takich gdzie jest jedna jedyna fajna główna i mnóstwo drobnych to jest najgorzej. Głowa już mi się gotuje od wymyślania kolejnych pomysłów na jedzenie rogala emotka
Jak mam się tak męczyć to ewidentnie nie nadajemy na tych samych falach. Olewam cię rogalu emotka

na 3 próby - zdjęcia, opisy, zero wygranych.
0 0

elemelex

#7300916 Napisano: 26.09.2025 14:28:03
Po pierwszej zdjęciowej porażce chciałam się poddać, ale jeszcze miałam jeden zryw na dwa teksty i nic. Tak patrzę na te teksty i nie są wcale takie beznadziejne, podobnymi coś u nich wygrywałam. Musi być mnóstwo zgłoszeń.
0 0

mczarna

#7300942 Napisano: 26.09.2025 15:45:12
Też Wam coś nie halo się dzieje z tą stronką? Błedy serwera itd.
0 0

asiunia_malutka

#7300967 Napisano: 26.09.2025 16:51:27
elemelex napisał(a):

Po pierwszej zdjęciowej porażce chciałam się poddać, ale jeszcze miałam jeden zryw na dwa teksty i nic. Tak patrzę na te teksty i nie są wcale takie beznadziejne, podobnymi coś u nich wygrywałam. Musi być mnóstwo zgłoszeń.

Ja wysłałam wczoraj spoko filmik, myślę nie no, wygram na bank. I tak szybko jak zdążę pomyśleć, że wiem co Smolar lubi, tak szybko on sprowadza mnie na ziemię i nie wygrywam nic emotka
1 andii 0

Cebulka

#7301179 Napisano: 27.09.2025 17:18:55
Mogę się tutaj wtrącić z konkursowym pytaniem ? Ta wiedza tajemna jest na pewno w czeluściach forum, ale mimo chęci aż tam się nie dokopałam. 

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dokładnie działają bramki ? Otwierają się o konkretnej godzinie, na przykład o 17:00 i tak jedna osoba która się wstrzeli wygrała ? Czy otwiera się na kilka minut i każdy ktoś się wstrzeli wygra ? A co jeśli nikt o tej 17:00 nie zarejetruje losu, wtedy osoba będąca najbliżej tego czasu (na przykład 17:02) będzie miała co opijać? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi 😭
0 0

magdalena-chili

#7301180 Napisano: 27.09.2025 17:28:29
Cebulka napisał(a):

Mogę się tutaj wtrącić z konkursowym pytaniem ? Ta wiedza tajemna jest na pewno w czeluściach forum, ale mimo chęci aż tam się nie dokopałam. 

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dokładnie działają bramki ? Otwierają się o konkretnej godzinie, na przykład o 17:00 i tak jedna osoba która się wstrzeli wygrała ? Czy otwiera się na kilka minut i każdy ktoś się wstrzeli wygra ? A co jeśli nikt o tej 17:00 nie zarejetruje losu, wtedy osoba będąca najbliżej tego czasu (na przykład 17:02) będzie miała co opijać? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi 😭

Bramka się otwiera np na 4 minuty. Pierwsza osoba w tej bramce wygrywa nagrodę, chyba że w poprzedniej bramce nikt nie wygrał, to wtedy jest odpowiednia liczba (np. 2)  osób wygranych  która się pojawia w tej bramce.
0 0

Cebulka

#7301190 Napisano: 27.09.2025 18:31:43
magdalena-chili napisał(a):

Cebulka napisał(a):

Bramka się otwiera np na 4 minuty. Pierwsza osoba w tej bramce wygrywa nagrodę, chyba że w poprzedniej bramce nikt nie wygrał, to wtedy jest odpowiednia liczba (np. 2)  osób wygranych  która się pojawia w tej bramce.

Czyli ilość nagród natychmiastowych zawsze równa się ilości bramek?
0 0