WC - rozmowy o wszystkim

Luiza37

#7297991 Napisano: 17.09.2025 09:53:08
pikawka napisał(a):

Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?

Pisałam do nich. Przy liście przewozowym było dołączone pismo, które jest podstawą gwarancji. 

"Do listu przewozowego był dołączony list gratulacyjny, który jest dokumentem stwierdzającym datę wejścia w posiadanie przekazanego sprzętu.Pozdrawiamy, Zespół obsługi promocji"
2 pikawka, cb656 0

pikawka

#7297993 Napisano: 17.09.2025 09:59:27
Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?

Pisałam do nich. Przy liście przewozowym było dołączone pismo, które jest podstawą gwarancji. 

"Do listu przewozowego był dołączony list gratulacyjny, który jest dokumentem stwierdzającym datę wejścia w posiadanie przekazanego sprzętu.Pozdrawiamy, Zespół obsługi promocji"

czyli w razie co z tym dokumentem odzywamy się do Columbita ?
0 0

Luiza37

#7298002 Napisano: 17.09.2025 10:09:13
pikawka napisał(a):

Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?

Ja to rozumiem tak, że gwarancja jest na stronie Dysona, a ten list gratulacyjny jest zamiast dowodu zakupu. Od tej daty na piśmie jest ważna gwarancja.
1 pikawka 0

pikawka

#7298004 Napisano: 17.09.2025 10:14:57
Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?

Ja to rozumiem tak, że gwarancja jest na stronie Dysona, a ten list gratulacyjny jest zamiast dowodu zakupu. Od tej daty na piśmie jest ważna gwarancja.

aaaa rozumiem, dziękuję za info
1 Luiza37 0

banka-manka

#7298010 Napisano: 17.09.2025 10:29:20
Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Luiza37 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Dyson Olia Columbit

co z gwarancją?

Mnie na infolinii Dyson przekazano, że do gwarancji jest wymagany dowód zakupu/kopia dowodu zakupu (pytałam kilka dni temu odnośnie sprzętu od innej agencji). Sugerowali kontakt z osobą od której pochodzi sprzęt by uzyskać paragon.
Ale ogólnie nawiązać z nimi kontakt to dramat.
1 pikawka 0

witegz

#7298042 Napisano: 17.09.2025 12:37:10
wygrany BLIK 10 zł z loterii DUDA - jak go wykorzystać/wybrać? Próbowałem w kilku bankomatach i żaden nie wy[płaca mniej niż 20 PLN?? Help?
0 0

as32572

#7298126 Napisano: 17.09.2025 15:50:16
Czy macie doświadczenia z FlixBusem?
Chcę się wybrać wreszcie do Energylandii i widzę to jako jedyną sensowną opcję dojazdu, ale po przeczytaniu opinii mam wielkie wątpliwości.
Dodatkowo pytanie te bilety z Pepsi wystarczy pokazać w telefonie czy trzeba je drukować, iść do kasy?
0 0

rufus

#7298140 Napisano: 17.09.2025 16:35:44
as32572 napisał(a):

Chcę się wybrać wreszcie do Energylandii i widzę to jako jedyną sensowną opcję dojazdu, ale po przeczytaniu opinii mam wielkie wątpliwości.
Dodatkowo pytanie te bilety z Pepsi wystarczy pokazać w telefonie czy trzeba je drukować, iść do kasy?

A co z flixbusem jest nie tak?
Autobus jak autobus, komfort jazdy dla mnie byl ok. Wracalem niedawno z Budapesztu 8h i bylem zadowolony. Chyba ze chodzi o wpadki typu spoznienie itd, to pewnie sie to zdarza raz na jakis czas i nie ma mozliwosci zeby 100% podrozujacych bylo zadowolonych.
Niektorym niedogodzi. Tak jak w ryanairze. Kupuje bilet za 90 zl a ma wymagania na miare emirates, bo malo miejsca na nogi. emotka

Kupuj i sie nie przejmuj. emotka

pikawka

#7298143 Napisano: 17.09.2025 16:41:29
as32572 napisał(a):

Moja sąsiadka często nim jeździ do Niemiec i zawsze pozytywnie się wypowiadała emotka

pikawka

#7298144 Napisano: 17.09.2025 16:42:32
as32572 napisał(a):

Miałam online, sama skanowałem na takich bramkach.
2 as32572, cb656 0

xooxoo

#7298147 Napisano: 17.09.2025 16:47:37
as32572 napisał(a):

A czego dotyczą te wątpliwości? Jeździłam FlixBusem jak jeszcze był PolskimBusem, teraz też i nie wiem ale chyba nic negatywnego nie mogłabym powiedzieć. Kupujesz bilet, wsiadasz i jedziesz emotka  Jedyne o czym czytałam, to że czasem komuś bagaż zaginie bo ktoś się pomyli i weźmie nie swój ale jak to wycieczka do Energylandii, to raczej bez większego problemu. Podróż jak każdym innym busem. Dobrej zabawy!

as32572

#7298149 Napisano: 17.09.2025 16:52:39
xooxoo napisał(a):

as32572 napisał(a):

A czego dotyczą te wątpliwości? Jeździłam FlixBusem jak jeszcze był PolskimBusem, teraz też i nie wiem ale chyba nic negatywnego nie mogłabym powiedzieć. Kupujesz bilet, wsiadasz i jedziesz emotka  Jedyne o czym czytałam, to że czasem komuś bagaż zaginie bo ktoś się pomyli i weźmie nie swój ale jak to wycieczka do Energylandii, to raczej bez większego problemu. Podróż jak każdym innym busem. Dobrej zabawy!

Jest mnóstwo wpisów negatywnych, głównie kierowcy mający wszystko gdzieś, zero informacji, jak jakaś awaria to radź sobie sam itd. Być może to pojedyncze przypadki i wiadomo, że jak jest ok to raczej nikt nie pisze.
Polskim Busem zdarzyło mi się jechać w sumie zastanawiałam się co się z nim stało, nie wiedziałam że to FlixBus. 
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi  emotka
1 xooxoo 0

zielonaszpilka

#7298151 Napisano: 17.09.2025 16:58:42
witegz napisał(a):

wygrany BLIK 10 zł z loterii DUDA - jak go wykorzystać/wybrać? Próbowałem w kilku bankomatach i żaden nie wy[płaca mniej niż 20 PLN?? Help?

Ja płaciłam na kasie samoobsługowej w lidlu. Kupiłam rzeczy za 9 złotych z groszami.
1 cb656 0

joan

#7298179 Napisano: 17.09.2025 18:17:37
as32572 napisał(a):

Jest mnóstwo wpisów negatywnych, głównie kierowcy mający wszystko gdzieś, zero informacji, jak jakaś awaria to radź sobie sam itd. Być może to pojedyncze przypadki i wiadomo, że jak jest ok to raczej nikt nie pisze.
Polskim Busem zdarzyło mi się jechać w sumie zastanawiałam się co się z nim stało, nie wiedziałam że to FlixBus. 
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi  emotka

Nie wiem, skąd startujesz, ale na krótkie (max 1 - 2h) trasy bym się zdecydowała, na dłuższe już nie -> zdarzyło mi się więcej niż raz, że toaleta była nieczynna, a kierowca nie robił żadnych pauz / postojów, nie zatrzymaliśmy się też na żadnym dworcu... emotka

PS: Przypomniało mi się, że niektóre banki w apkach dają kody zniżkowe na Flixbusa 10% i 20%, ale niestety nie mój, więc nie podpowiem, które.
1 as32572 0

boss75

#7298727 Napisano: 20.09.2025 02:48:08
Kochani dziś 20 września mija 16 lat jak jestem na forum .
Dziękuję Was  za to,  że razem tworzymy nasza społeczność

pikawka

#7298738 Napisano: 20.09.2025 09:21:26
Carrefour wycofuje się całkowicie z PL i likwiduje wszystkie swoje sklepy… 800 sklepów i 40 centrów handlowych ma być zamkniętych  emotka   Co z konkursami emotka

cb656

#7298740 Napisano: 20.09.2025 09:28:30
pikawka napisał(a):

Carrefour wycofuje się całkowicie z PL i likwiduje wszystkie swoje sklepy… 800 sklepów i 40 centrów handlowych ma być zamkniętych  emotka   Co z konkursami emotka

No i co z tego? Natura nie znosi próżni, ktoś te sklepy w końcu i tak zajmie. Inna sieć. Nie rób dramy. emotka
0 0

cb656

#7298781 Napisano: 20.09.2025 16:29:09
nataliii napisał(a):

Nie wiem czy dobry watek…
zaczęłam nową pracę. Jako przedstawiciel handlowy.
bedzie mi mega miło jak trochę pomożecie mi zacząć i wystawicie mi opinie! 😍😍😍😍 wierze w konkursowiczow

ZNAMY CIĘ??! Serio?? A z czego niby? Dodałaś chociaż jeden konkurs do bazy??
No bez jaj! Przecież nie współpracujemy! Nie znam Cię! Jak tu oceniać??! Namawiasz do nepotyzmu??! emotka
To chore jest. emotka
P.S. Tak, to nie jest właściwy wątek! emotka

Znana

#7298784 Napisano: 20.09.2025 16:52:31
Znana napisał(a):

cb656 napisał(a):

pikawka napisał(a):

No i co z tego? Natura nie znosi próżni, ktoś te sklepy w końcu i tak zajmie. Inna sieć. Nie rób dramy. emotka

Podobno Biedronka 🥴

0 0

nataliii

#7298785 Napisano: 20.09.2025 16:58:12
cb656 napisał(a):

nataliii napisał(a):

Nie wiem czy dobry watek…
zaczęłam nową pracę. Jako przedstawiciel handlowy.
bedzie mi mega miło jak trochę pomożecie mi zacząć i wystawicie mi opinie! 😍😍😍😍 wierze w konkursowiczow

ZNAMY CIĘ??! Serio?? A z czego niby? Dodałaś chociaż jeden konkurs do bazy??
No bez jaj! Przecież nie współpracujemy! Nie znam Cię! Jak tu oceniać??! Namawiasz do nepotyzmu??! emotka
To chore jest. emotka
P.S. Tak, to nie jest właściwy wątek! emotka

Bez przesady… to że masz na swoim koncie 33 dodane konkursy nie daje ci prawa do oceniania kto się na tym forum zna a kto nie… „znam się” z ludźmi którzy z moich paragonów wygrywali główne nagrody…którym czasami na rzęsach stawałam żeby ogarnąć paragon a potem się z nimi cieszyłam…  i tak dodawałam kiedyś do bazy…ale nie mam tak imponującej liczby jak 33…  ale gratuluję szybkiego ataku- i życzę samych sukcesów!

Ale słuszna uwaga! Napisze prywatne wiadomości:)