WC - rozmowy o wszystkim

magdalena-chili

#7301195 Napisano: 27.09.2025 18:54:07
Cebulka napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

Cebulka napisał(a):

Mogę się tutaj wtrącić z konkursowym pytaniem ? Ta wiedza tajemna jest na pewno w czeluściach forum, ale mimo chęci aż tam się nie dokopałam. 

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dokładnie działają bramki ? Otwierają się o konkretnej godzinie, na przykład o 17:00 i tak jedna osoba która się wstrzeli wygrała ? Czy otwiera się na kilka minut i każdy ktoś się wstrzeli wygra ? A co jeśli nikt o tej 17:00 nie zarejetruje losu, wtedy osoba będąca najbliżej tego czasu (na przykład 17:02) będzie miała co opijać? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi 😭

Bramka się otwiera np na 4 minuty. Pierwsza osoba w tej bramce wygrywa nagrodę, chyba że w poprzedniej bramce nikt nie wygrał, to wtedy jest odpowiednia liczba (np. 2)  osób wygranych  która się pojawia w tej bramce.

Czyli ilość nagród natychmiastowych zawsze równa się ilości bramek?

powiedziałabym raczej, że co do zasady liczba bramek = liczba nagród, warto sprawdzać w regulaminie danej loterii, bo czasami są np. ograniczenia godzinowe itp.
0 0

sks900

#7301214 Napisano: 27.09.2025 22:12:42
Cebulka napisał(a):

Mogę się tutaj wtrącić z konkursowym pytaniem ? Ta wiedza tajemna jest na pewno w czeluściach forum, ale mimo chęci aż tam się nie dokopałam. 

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak dokładnie działają bramki ? Otwierają się o konkretnej godzinie, na przykład o 17:00 i tak jedna osoba która się wstrzeli wygrała ? Czy otwiera się na kilka minut i każdy ktoś się wstrzeli wygra ? A co jeśli nikt o tej 17:00 nie zarejetruje losu, wtedy osoba będąca najbliżej tego czasu (na przykład 17:02) będzie miała co opijać? Tyle pytań, a tak mało odpowiedzi 😭

Czytaj regulaminy. Jest tam informacja o bramkach, a także inne przydatne informacje, np., ze bramki, zależnie od loterii, sa w konkretnych godzinach, w niektórych loteriach przez cala dobę, a w innych np. od 7:00 do 23:59.

rudzixon

#7301250 Napisano: 28.09.2025 09:42:34
elemelex
To zdjęcie mówi samo za siebie. Sądziłam, ze niemożliwością bedzie choćby częściowy zwrot. W woreczkach strunowych juz wbite kody.  emotka
Zero wygranych, a działamy z mężem na dwie zmiany - chociaż aktualnie motywacja spadła. 

nanajka81

#7301253 Napisano: 28.09.2025 10:04:29
rudzixon napisał(a):

elemelex
To zdjęcie mówi samo za siebie. Sądziłam, ze niemożliwością bedzie choćby częściowy zwrot. W woreczkach strunowych juz wbite kody.  emotka
Zero wygranych, a działamy z mężem na dwie zmiany - chociaż aktualnie motywacja spadła. 

O rany, to może choć wakacje.pl wygracie skoro w bramkach jak zrozumiałam pusto? Ja symbolicznie puściłam dwa zgłoszenia (0) i na nic nie liczę.
0 0

elemelex

#7301254 Napisano: 28.09.2025 10:06:10
Szczerze to chciałam tylko bon do sklepu, o ile mnie obliczenia nie mylą to dziennnie ich jest ze 3 czy 5, także mnie mnie dziwi brak bonu, ale żeby nawet jedno 50 nie wpadło?
no cóż, widocznie są nam pisane te wakacje xD

MGD69

#7301271 Napisano: 28.09.2025 11:31:01
Kto jeszcze walczy ze mną w Żabkowym Jim Beamie? emotka
0 0

Luiza37

#7301275 Napisano: 28.09.2025 11:46:04
W Kinder Bueno ktoś pisał, że jest gdzieś licznik zgłoszeń na stronie... Udało się komuś namierzyć, gdzie on jest?
U mnie puszczone ok 140 zgłoszeń i też żadna bramka nawet 50 zł nie trafiona emotka
0 0

Jestemnowa

#7301277 Napisano: 28.09.2025 11:49:27
Luiza37 napisał(a):

W Kinder Bueno ktoś pisał, że jest gdzieś licznik zgłoszeń na stronie... Udało się komuś namierzyć, gdzie on jest?
U mnie puszczone ok 140 zgłoszeń i też żadna bramka nawet 50 zł nie trafiona emotka

U mnie kilka razy trafiona 50 ale będzie rezerwa bo można tylko raz wygrać 😔
1 Luiza37 0

elemelex

#7301278 Napisano: 28.09.2025 11:51:19
Nie ma żadnego licznika, trzeba chyba mieć zdolności paranormalne by go widzieć.
1 Luiza37 0

rudzixon

#7301283 Napisano: 28.09.2025 12:11:17

Nie wierzę... jednak da sie 😅🤣

radziosny

#7301287 Napisano: 28.09.2025 12:33:23
rudzixon napisał(a):

elemelex

Co Wy robicie z tymi batonami i innymi produktami, bo nie wierzę, że to zjadacie.. masakra, to przez Was nic nie wygrywamemotka
0 0

ktosiek1

#7301292 Napisano: 28.09.2025 12:50:27
radziosny napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex

Co Wy robicie z tymi batonami i innymi produktami, bo nie wierzę, że to zjadacie.. masakra, to przez Was nic nie wygrywamemotka

Dla mnie w ogóle bez sensu wbijanie takiej ilości kodów.... Jeżeli te osoby same zjadają te batony to koszty leczenia cukrzycy i innych chorób mogą być większe niż z wygranych. A nawet jeżeli nie zjadają, tylko rozdają/sprzedają to dla takich nagród i takiej ilości nie warto dla mnie tyle inwestować. No ale może ja nie mam tak silnej wiary w wygraną i dlatego  emotka  wbiję kilka kodów i jak mam wygrać to wygram, a jak nie to nie było mi pisane emotka

rudzixon

#7301296 Napisano: 28.09.2025 12:58:50
radziosny napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex

Przepraszam, ze przeze mnie nie wygrywasz emotka
ktosiek1 napisał(a):

radziosny napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex

Dla mnie w ogóle bez sensu wbijanie takiej ilości kodów.... Jeżeli te osoby same zjadają te batony to koszty leczenia cukrzycy i innych chorób mogą być większe niż z wygranych. A nawet jeżeli nie zjadają, tylko rozdają/sprzedają to dla takich nagród i takiej ilości nie warto dla mnie tyle inwestować. No ale może ja nie mam tak silnej wiary w wygraną i dlatego  emotka  wbiję kilka kodów i jak mam wygrać to wygram, a jak nie to nie było mi pisane emotka

Dla jednego szkoda inwestować, dla drugiego nie emotka  dobrze, ze każdy ma wybór.
I fajnie byloby gdybyś zwracała/zwracał sie do mnie bezpośrednio.
1 radziosny 0

ktosiek1

#7301298 Napisano: 28.09.2025 13:04:41
rudzixon napisał(a):

radziosny napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex

Ja aktualnie 
ktosiek1 napisał(a):

radziosny napisał(a):

rudzixon napisał(a):

elemelex

Dla jednego szkoda inwestować, dla drugiego nie emotka  dobrze, ze każdy ma wybór.
I fajnie byloby gdybyś zwracała/zwracał sie do mnie bezpośrednio.

Spokojnie, bez urazy. Kulturalnie wyrażam tylko swoje zdanie  emotka  Nie zwracam się bezpośrednio pod Twoim postem, bo nie o Ciebie chodzi mi konkretnie w moim poście, choć zdjęcie wyżej Twoje. Zabieram tylko głos w dyskusji o ilości kupowanych produktów i szansach na wygraną, więc spokojnie.

radziosny

#7301300 Napisano: 28.09.2025 13:16:56
Zaczynając przygodę z konkursami nie wiedziałem, że istnieje zjawisko hurtowników loteryjnych, ale po czasie pogodziłem się już z tym, że wpadając przed pracą po batonika mam małe szanse z nimi emotka
Także nie mam nic przeciwko, każdy ma wybór tak jak mówisz, nic złego nie robisz przecież. Przeprosiny przyjęte.

agakaz2

#7301302 Napisano: 28.09.2025 13:36:40
radziosny napisał(a):

Zaczynając przygodę z konkursami nie wiedziałem, że istnieje zjawisko hurtowników loteryjnych, ale po czasie pogodziłem się już z tym, że wpadając przed pracą po batonika mam małe szanse z nimi emotka
Także nie mam nic przeciwko, każdy ma wybór tak jak mówisz, nic złego nie robisz przecież. Przeprosiny przyjęte.

dla niektórych osób to forma zarobku, dla niektórych relaksu. jedno drugiego nie wyklucza. można popatrzeć na to z innej strony.  tyle osób gra a nam sie udaje "wbic" w wygrana

cb656

#7301306 Napisano: 28.09.2025 13:55:27
radziosny napisał(a):

Zaczynając przygodę z konkursami nie wiedziałem, że istnieje zjawisko hurtowników loteryjnych...

By było jasne - mnie hurtownicy też podnoszą ciśnienie, emotka ale powiedziałem sobie: "trudno, jak jesteś biedny i nie stać cię na zarobki pozwalające na takie wydatki, to przynajmniej zachowaj godność i omijaj loterie szerokim łukiem, no chyba że to jest grupa produktów, które I TAK kupujesz, więc co szkodzi wziąć udział".
Nie dotyczy kawy Woseba. (emotka_rzyg)
Generalnie to chciałem powiedzieć, że przytulam emotka z pełnym zrozumieniem. Nie zwracaj uwagi, że zgrzytam przy tym zębami. To z bezsilności. Frustracji sytuacją istnienia hurtowników loteryjnych. emotka

rudzixon

#7301307 Napisano: 28.09.2025 13:56:49
Bardzo sporadycznie robię takie hurtowe zakupy. Tu się zdecydowanie przeliczyłam (bylam przekonana, ze nie da sie nie wygrac kilkukrotnie emotka )
No i skusiło mnie te 50 x 10 tys....
jak widać konkurencja nie śpi.
Mam tez męża, ktory na osiedlu handluje takimi produktami, wiec szybko sie tego pozbywamy.

madllen

#7301308 Napisano: 28.09.2025 14:00:23
rudzixon napisał(a):

Bardzo sporadycznie robię takie hurtowe zakupy. Tu się zdecydowanie przeliczyłam (bylam przekonana, ze nie da sie nie wygrac kilkukrotnie emotka )
No i skusiło mnie te 50 x 10 tys....
jak widać konkurencja nie śpi.
Mam tez męża, ktory na osiedlu handluje takimi produktami, wiec szybko sie tego pozbywamy.

To są osoby zainteresowane zakupem batonów Kinder Bueno, które są  powyciągane z opakowania? emotka
1 Ferdia 0

Luiza37

#7301310 Napisano: 28.09.2025 14:04:04
Ja wcześniej wysyłałam na loterie pojedyncze zgłoszenia, bardziej skupiałam się na konkursach kreatywnych, bo rzadko wygrywałam w loteriach... Od kilku miesięcy przyjęłam taktykę, że wysyłam większe ilości zgłoszeń na 1-2 loterie w danym czasie. Zaczęło się to u mnie sprawdzać i częściej trafiam w bramki tym sposobem. Oczywiście dalej czasami mam tak, że trafię jednym zgłoszeniem, a hurtowo nic... Gram tylko tam, gdzie interesują mnie nagrody lub są jakieś większe wygrane, żeby podreperować swój budżet... No i inwestuje tylko jak mam jakieś wygrane bony zakupowe, za nie kupuje wtedy produkty na konkurs.