WC - rozmowy o wszystkim

pikawka

#7353694 Napisano: 08.05.2026 12:32:18
koniczynka123 napisał(a):

pikawka napisał(a):

Czy mogę za zakupy konkursowe zapłacić bonami ? emotka

Ja zawsze jak mam płacę bonami i nigdy nie miałam problemu z żadnym organizatorem

Ja się zawsze bałam kurczę ale muszę w końcu wykorzystać te bony na konkursy też emotka )))
0 0

rare85

#7353699 Napisano: 08.05.2026 12:37:59
pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Ja zawsze jak mam płacę bonami i nigdy nie miałam problemu z żadnym organizatorem

Ja się zawsze bałam kurczę ale muszę w końcu wykorzystać te bony na konkursy też emotka )))

Wykorzystuj. Z sentymentem wspominam wygrany u Smolara TV za 4 piwka zapłacone bonem w ITM emotka

pikawka

#7353708 Napisano: 08.05.2026 12:51:53
rare85 napisał(a):

pikawka napisał(a):

pikawka napisał(a):

Wykorzystuj. Z sentymentem wspominam wygrany u Smolara TV za 4 piwka zapłacone bonem w ITM emotka

Ja tego typu wygranej u Smolara to nie doczekam….. może jakieś skarpety, lub cos o wartości max 10 zł emotka
0 0

atyde25

#7353788 Napisano: 08.05.2026 17:00:41
Czuję się fatalnie psychicznie przez Żabkę bo napisałam im o zgłoszeniu do urzędów i do prezesa .Wyszłam na nawiedzoną. I najlepsze ,że ja wchodziłam na te strony i widziałam wcześniej te zapisy z datami w jakich trzeba kupić . Ale wcześniejsze złe doświadczenia jak kupowałam dobrze i w terminach a kodów nie miałam mi zrobiły sieczkę w głowie. Ale wiemy jak prezes się nazywa nie wiem jak to sobie wszystko teraz wytłumaczyć. No nic teraz już nic się nie da zrobić.
0 0

makbabasiala

#7353949 Napisano: 09.05.2026 15:03:49
wam tez nie dziala strona konkursowa CIRIO? te pomidory w puszce itp
0 0

psotka

#7354007 Napisano: 09.05.2026 18:58:19
Może ktoś pracuje w CCC lub innym sklepie z butami.

Kupiłam rok temu baleriny/czółenka Lasocki i w jednym bucie odleciała wkładka ze środka. Czy to jest powód do reklamacji czy wina użytkownika? Drugi but jest ok. W sumie kosztowały jedynie 199 zł, ale były fajne jak na teraz i nie wiem czy lecieć do galerii z reklamacją czy wyrzucić na hasiok...

Może jakieś spostrzeżenia?
1 rwas 0

Monika11

#7354049 Napisano: 09.05.2026 22:16:21
psotka napisał(a):

Kupiłam rok temu baleriny/czółenka Lasocki i w jednym bucie odleciała wkładka ze środka. Czy to jest powód do reklamacji czy wina użytkownika? Drugi but jest ok. W sumie kosztowały jedynie 199 zł, ale były fajne jak na teraz i nie wiem czy lecieć do galerii z reklamacją czy wyrzucić na hasiok...

CCC to wielka porażka, buty Lasockiego zimowe oddałam do reklamacji , skóra zaczęła obłazić  na całym bucie skórzanym i powiedzieli  dosłownie buty  przemoczone i mokre i dlatego skóra odeszła , choć to były zimowe. Odwołałam się drugi raz  i była ta sam śpiewka i dopisali, że jak trzeci raz się odwołam zapłacę za ekspertyzę . Wystraszyłam się i żałuję .To było sporo lat temu, teraz na pewno poszła bym do rzecznika
2 psotka, andii 0

madllen

#7354082 Napisano: 10.05.2026 08:53:43
psotka napisał(a):

Na pewno spróbuj reklamować. 199 zł to całkiem sporo za buty jak dla mnie. Niemniej bez względu na kwotę buty powinien spełniać swoją funkcje i naturalne jest, że człowiek oczekuje iż wytrzymają dłużej niż rok. 
Dodam,  że niestety mam podobne doświadczenia jak Monika11 zaś deichmann lepiej [zdarzały się pozytywne rozpatrzenia reklamacji).
1 psotka 0

Jestemnowa

#7354092 Napisano: 10.05.2026 09:55:59
Monika11 napisał(a):

psotka napisał(a):

CCC to wielka porażka, buty Lasockiego zimowe oddałam do reklamacji , skóra zaczęła obłazić  na całym bucie skórzanym i powiedzieli  dosłownie buty  przemoczone i mokre i dlatego skóra odeszła , choć to były zimowe. Odwołałam się drugi raz  i była ta sam śpiewka i dopisali, że jak trzeci raz się odwołam zapłacę za ekspertyzę . Wystraszyłam się i żałuję .To było sporo lat temu, teraz na pewno poszła bym do rzecznika

U nas tez tak było . Powiedzieliśmy ,że zgłosimy do rzecznika i reklamacje uznali .
0 0

baxter

#7354093 Napisano: 10.05.2026 09:59:43
Jestemnowa napisał(a):

Monika11 napisał(a):

psotka napisał(a):

U nas tez tak było . Powiedzieliśmy ,że zgłosimy do rzecznika i reklamacje uznali .

Ja też reklamowałam buty w CCC ale było to kilka lat temu, pierwsze zgłoszenie odrzucone, odwołanie-odrzucone, kolejne odwołanie - tak odp: "reklamacja niezasadna ale buty zostały naprawione"-chodziło tak o odklejona podeszwę.
0 0

atyde25

#7354137 Napisano: 10.05.2026 14:28:02
Nagle o 1 w nocy cyk i bez prądu do teraz .Woda leci z góry i też na prąd 0 wody do teraz . Musiałam na wysokie piętro ponad 10 te po wąskiej klatce schodowej 9 butelek mineralki po 1,5 litra by syna umyć. Zadzwoniłam przez pomyłkę do obcej osoby bo myślałam ,że naiwnie mi ktoś z tą wodą pomoże .Umiesz liczyć licz na siebie. I mi dzwoni ta pomyłkowa osoba  to smsa napisałam czemu się pomyliłam .Pamiętajcie zawsze załadowane czołówki i power banki.  Licho nie śpi a nie zna się ani minuty ani godziny. Ciocia dobra rada.
0 0

joan

#7354142 Napisano: 10.05.2026 15:11:48
atyde25 napisał(a):

Czuję się fatalnie psychicznie przez Żabkę bo napisałam im o zgłoszeniu do urzędów i do prezesa .Wyszłam na nawiedzoną. I najlepsze ,że ja wchodziłam na te strony i widziałam wcześniej te zapisy z datami w jakich trzeba kupić . Ale wcześniejsze złe doświadczenia jak kupowałam dobrze i w terminach a kodów nie miałam mi zrobiły sieczkę w głowie. Ale wiemy jak prezes się nazywa nie wiem jak to sobie wszystko teraz wytłumaczyć. No nic teraz już nic się nie da zrobić.

Tydzień temu miałam sytuację, gdzie bliska mi osoba była cała roztrzęsiona, bo jej krewni dzwonią do niej nawet o 3 w nocy i wyzywają od najgorszych. A z kolei krewni tych krewnych dzwonią i chcą omawiać potem te brednie. Efekt: kobita nosiła olbrzymi bagaż emocjonalny & ciągle żyła w stresie, że ktoś z nich może do niej zadzwonić. Terapeutka nie pomogła, bo - wg 2. już terapeutów - osoba ta "nie potrzebuje terapii". Bardzo k* zabawne! Finalnie po prostu wręczyła mi swój telefon i zablokowałam tymczasowo = na pół miesiąca połączenia od tych ludzi. Taki offline. Potem zobaczymy, co dalej...

Może Tobie pomogłaby blokada w pisaniu? Spróbuj pisać przez 2 tygodnie tylko offline & do szuflady, prowadzić pamiętnik itp. Może taka opcja wyjdzie Ci na zdrowie?

kufel98

#7354186 Napisano: 10.05.2026 18:31:02
Ostatnio urodził mi się pomysł w głowie i szukam kilku zainteresowanych osób do stworzenia grupy mastermind, aby wspólnie uczyć się, wymieniać spostrzeżeniami i szybciej wygrywać w konkursach dzięki połączeniu sił. Od siebie na start udostępniam mój autorski arkusz do statystyk i bazę moich odpowiedzi konkursowych do analizy. Z doświadczenia w innych dziedzinach wiem, że taka grupa to duża szansa na szybszy rozwój w danej niszy, dlatego szukam osób zaangażowanych, gotowych na regularną wymianę doświadczeń i wzajemną pomoc. Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany, zapraszam do kontaktu na priv emotka
0 0

donia7

#7354221 Napisano: 10.05.2026 21:28:12
Drodzy Rodzice Ośmioklasistów! Trzymam kciuki za najbliższe 3 dni, dzieciakom połamania długopisów, a Wam ( i sobie) jak najmniej stresu emotka

nanajka81

#7354223 Napisano: 10.05.2026 21:31:23
donia7 napisał(a):

Drodzy Rodzice Ośmioklasistów! Trzymam kciuki za najbliższe 3 dni, dzieciakom połamania długopisów, a Wam ( i sobie) jak najmniej stresu emotka

Oj tak! Też mam Ósmoklasistkę...
0 0

donia7

#7354227 Napisano: 10.05.2026 21:40:44
nanajka81 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Niech napiszą jak najlepiej emotka
1 nanajka81 0

magdalena-chili

#7354229 Napisano: 10.05.2026 21:58:15
donia7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Dziewczyny, połamania piór dla Młodzieży i dużo spokoju dla Was! 💪👌
(mam to za sobą i jeszcze mnie telepie na samą myśl).

donia7

#7354232 Napisano: 10.05.2026 22:14:51
magdalena-chili napisał(a):

donia7 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

donia7 napisał(a):

Dziewczyny, połamania piór dla Młodzieży i dużo spokoju dla Was! 💪👌
(mam to za sobą i jeszcze mnie telepie na samą myśl).

Dziękuję emotka  u mnie córka 2 lata temu zdawała i myślę, że wtedy bardziej się stresowałam jednak... emotka

Urbanucci

#7354534 Napisano: 11.05.2026 20:01:52

kufel98

Pomysł dobry, bo agencje dziś używają detektorów AI. Trzeba się mocno wysilić przy zgłoszeniach. Poniżej kilka detektorów:

• GPTZero (wersja Enterprise): Obecnie uznawany za jeden z najdokładniejszych. W 2026 roku radzi sobie z tekstami pochodzącymi z GPT-5 oraz Claude 4. Agencje cenią go za funkcję Writing Replay, która potrafi analizować, czy tekst był pisany „na żywo”, czy wklejony jednym blokiem.
  • Originality.ai: Ulubieniec agencji SEO i contentowych. Jest bardzo rygorystyczny i często wykrywa teksty przepuszczone przez tzw. „humanizatory” (np. QuillBot). Jeśli zgłoszenie konkursowe brzmi zbyt idealnie, Originality na 100% to wyłapie.
  • Copyleaks: Kluczowy przy konkursach międzynarodowych, bo najlepiej radzi sobie z wieloma językami (w tym polskim) i potrafi odróżnić tekst AI od tłumaczenia maszynowego.
2. Detektory Grafiki i Wideo (Visual Arts)W konkursach na plakat, logo czy film, agencje muszą mieć pewność, że praca nie jest „wypluta” przez Midjourney czy Runway bez wkładu własnego.
  • Hive Moderator: Branżowy standard „ciężkiego kalibru”. Korzystają z niego nie tylko agencje, ale i giganci social media. Wykrywa ślady cyfrowe charakterystyczne dla konkretnych modeli (DALL-E 3, Midjourney v7).
  • Sensity AI / TruthScan: Narzędzia klasy enterprise do wykrywania deepfake’ów i syntetycznych obrazów. Potrafią wskazać, które fragmenty zdjęcia zostały „domalowane” przez AI (tzw. inpainting).
  • Illuminarty: Prostsze, ale popularne narzędzie, które pokazuje „mapę prawdopodobieństwa” – konkretne piksele, które algorytm uznaje za wygenerowane sztucznie.
3. Weryfikacja Metadanych i „Certyfikaty”W 2026 roku agencje coraz częściej wymagają od uczestników dowodów autentyczności:
  • C2PA (Content Provenance and Authenticity): To nie detektor, a standard techniczny. Jeśli aparat lub program graficzny zapisał „paszport” pliku, agencja może sprawdzić całą historię edycji. Brak tych metadanych w profesjonalnych konkursach bywa sygnałem ostrzegawczym.

0 1 niunio

kufel98

#7354550 Napisano: 11.05.2026 21:14:16
Urbanucci napisał(a):

kufel98

Pomysł dobry, bo agencje dziś używają detektorów AI. Trzeba się mocno wysilić przy zgłoszeniach. Poniżej kilka detektorów:

• GPTZero (wersja Enterprise): Obecnie uznawany za jeden z najdokładniejszych. W 2026 roku radzi sobie z tekstami pochodzącymi z GPT-5 oraz Claude 4. Agencje cenią go za funkcję Writing Replay, która potrafi analizować, czy tekst był pisany „na żywo”, czy wklejony jednym blokiem.
  • Originality.ai: Ulubieniec agencji SEO i contentowych. Jest bardzo rygorystyczny i często wykrywa teksty przepuszczone przez tzw. „humanizatory” (np. QuillBot). Jeśli zgłoszenie konkursowe brzmi zbyt idealnie, Originality na 100% to wyłapie.
  • Copyleaks: Kluczowy przy konkursach międzynarodowych, bo najlepiej radzi sobie z wieloma językami (w tym polskim) i potrafi odróżnić tekst AI od tłumaczenia maszynowego.
2. Detektory Grafiki i Wideo (Visual Arts)W konkursach na plakat, logo czy film, agencje muszą mieć pewność, że praca nie jest „wypluta” przez Midjourney czy Runway bez wkładu własnego.
  • Hive Moderator: Branżowy standard „ciężkiego kalibru”. Korzystają z niego nie tylko agencje, ale i giganci social media. Wykrywa ślady cyfrowe charakterystyczne dla konkretnych modeli (DALL-E 3, Midjourney v7).
  • Sensity AI / TruthScan: Narzędzia klasy enterprise do wykrywania deepfake’ów i syntetycznych obrazów. Potrafią wskazać, które fragmenty zdjęcia zostały „domalowane” przez AI (tzw. inpainting).
  • Illuminarty: Prostsze, ale popularne narzędzie, które pokazuje „mapę prawdopodobieństwa” – konkretne piksele, które algorytm uznaje za wygenerowane sztucznie.
3. Weryfikacja Metadanych i „Certyfikaty”W 2026 roku agencje coraz częściej wymagają od uczestników dowodów autentyczności:
  • C2PA (Content Provenance and Authenticity): To nie detektor, a standard techniczny. Jeśli aparat lub program graficzny zapisał „paszport” pliku, agencja może sprawdzić całą historię edycji. Brak tych metadanych w profesjonalnych konkursach bywa sygnałem ostrzegawczym.

Co do AI, to uważam, że jego jedynym sensownym użyciem jest generowanie pomysłów na odpowiedź i jej typ gdy ma się pustkę w głowie, albo pytanie konkursowe jest dziwne. Na podstawie ciekawych pomysłów sam tworzę odpowiedzi konkursowe. Świetną okazją do testowania tego, co działa na konkretne pytanie konkursowe i agencję (w tym przypadku Avanti) był darmowy konkurs  słodko-słony z lays. Długo biłem głową w mur, aż do momentu, gdy udało się wygrać pierwszą nagrodę w tym konkursie. Potem poszło z górki i pisząc w tym samym stylu przez ostatnie 5 dni udało mi się wygrać jeszcze 4 razy. Dlatego warto pisać samemu i wzorować się na tych tekstach, które zostały w przeszłości nagrodzone. Taka grupa też by mogła być kopalnią wiedzy i wskazówek, gdzie szukać najtańszych produktów promocyjnych itp.
0 0