Wkurza mnie...

kalisto1986

#5807994 Napisano: 16.01.2014 21:11:33
zezowaty_kot napisał(a):

bruce napisał(a):

toka napisał(a):

Gigantyczna akcja dla Łukasza Berezaka to oszustwo!?http://tech.wp.pl...c.html?ticaid=11208c
emotka emotka emotka emotka

emotka Znowu się dałam nabrać oszustom! emotka emotka Czy gdzieś są jakiekolwiek granice przyzwoitości dla niektórych ludzi? emotka

Oczywiście, że to było naciąganie, nabijanie fanów. Później gotowa strona zostanie komuś odsprzedana i nagle na tablicy zaczną wyskakiwać posty "nielajkowanej" przecież marki. Na pierwszy rzut oka było widać, że to fake. Moim zdaniem gdyby chodziło o faktyczną pomoc to sam podpis profilu byłby inny. "Nabijamy lajki dla Łukasza" - no tak, bo Łukasz nie marzy o niczym innym jak tylko o nabitych lajkach. Nie rozumiałam samej idei lajkowania profilu - bo czemu miałoby to służyć?

Karygodny jest dla mnie fakt, że bezmyślne hieny żerują na emocjach ludzi. Wykorzystują całą masę wzruszających historii, bez przerwy pojawiają się nowe - porzucone dziecko, córcia chora na raka i zaraz obok nr konta do przesyłania pieniążków... Eh, poucinać ręce i nogi. Ja takie strony zgłaszam, już nawet moich znajomych nie upominam, palcem nie pokazuję, bo to bez sensu. Nadal - udostępniają zdjęcie czarnoskórego chłopca. I za to udostępnienie chłopiec ma dostać 1$. Pewnie chłopiec nawet nie wie, że mu ktoś zdjęcie zrobił...

Z jednej strony racja, ktoś może żerować na całym rozgłosie Łukasza, a z drugiej strony, czy on nie będzie miał z tego pożytku ? Będzie miał i to ogromny, choćby dlatego, że na fanpage była strona Łukasza, na której podane były konta min do 1 %, w tej chwili na stronie "nabijającej" like jest już odnośnik do oficjalnego konta Łukasza dzięki czemu jest tam też pokaźna ilość polubień.
Żeby nie było, nie bronie nikogo, ale wiem, że na akcjach charytatywnych zarabia większość firm "sponsorujących", ale jest to z pożytkiem dla osoby potrzebującej.
Jestem święcie przekonana, że po tym wszystkim Łukasz zbierze piękną kwote na koncie w fundacji, która starczy mu na potrzebne leczenie ( i tego mu życzę z całego serducha)

Ps Szkoda tylko,że zauważono Łukasza, a nie zauważono, ani nie wspomina się innych dzieci ciężko chorych, które zbierają nie rok, ani nie dwa również jako wolontariusze, fajnie jakby Owsiak wspomniał też o takich ludziach - a jest nawet taka osoba o wielkim serduchu i u nas na forum emotka
0 0

staszek

#5808031 Napisano: 16.01.2014 22:15:21
toka napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

hittmanka napisał(a):

właśnie słucham, że Trynkiewicz wyjdzie na wolność i tak się zastanawiam .... 25 lat siedział za nasze pieniądze, za nie żarł i pił.... co będzie jak wyjdzie na wolność? Z takim nazwiskiem pracy nie dostanie, jak to jest, do końca życia będzie na naszym utrzymaniu czy musi sobie radzić sam? z ciekawości pytam bo już mnie nerwy wzięły emotka

Zmieni nazwisko, zmieni miejsce zamieszkania. Albo znajdzie jaką pracę na czarno, gdzie nikt nie będzie prosił go o dokumenty.

słyszałam że ma dostać ochronę bo ktos mu grozi że go zabije.I my za to zapłacimy emotka

wyjdzie, zrobi to samo co zrobił i wróci tam skąd wyszedł.
0 0

koper

#5808124 Napisano: 17.01.2014 09:58:25
*eciepecie ale co konkretnie w tym Cię wkurza?
To, że jakaś kobieta przywłaszczyła sobie cudze pieniądze, czy to, że teraz grozi jej za to kara? emotka
0 0

Gość: koza.k90

#5808128 Napisano: 17.01.2014 10:05:17
a ja się dziwię, że są ludzie bez wyobraźni, którzy nie pomyślą, że wpłacający ma nr konta, na które poszła kasa

wystarczyło przelać kasę z powrotem i po kłopocie
0 0

kachakacha

#5808129 Napisano: 17.01.2014 10:05:58
staszek napisał(a):

toka napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

hittmanka napisał(a):

właśnie słucham, że Trynkiewicz wyjdzie na wolność i tak się zastanawiam .... 25 lat siedział za nasze pieniądze, za nie żarł i pił.... co będzie jak wyjdzie na wolność? Z takim nazwiskiem pracy nie dostanie, jak to jest, do końca życia będzie na naszym utrzymaniu czy musi sobie radzić sam? z ciekawości pytam bo już mnie nerwy wzięły emotka

Zmieni nazwisko, zmieni miejsce zamieszkania. Albo znajdzie jaką pracę na czarno, gdzie nikt nie będzie prosił go o dokumenty.

słyszałam że ma dostać ochronę bo ktos mu grozi że go zabije.I my za to zapłacimy emotka

wyjdzie, zrobi to samo co zrobił i wróci tam skąd wyszedł.

Jak dla mnie każdy przestępca powinien pracować. Co z tym pijanym kierowcą od tragedii w Kamieniu Pomorskim? Co mu da siedzenie za kratami? Jak dostanie wyrok powinien pracować, płacić na swoje utrzymanie i wypłacać odszkodowanie tym biednym dzieciom.

Jak usłyszałam, że Waśniewska chce apelacji, bo nie ma 10 tysięcy, żeby zapłacić państwu, to krew się we mnie gotuje.

W Polsce jest tyle rowów do wykopania, krawężników do odmalowania i innej pracy, że każdy przestępca powinien pracować. Czym jest dla niego taka kara, jak siedzi sobie w ciepełku i ogląda TV?

A w ogóle absurdem jest dla mnie zamykanie kogoś za długi.
0 0

koper

#5808135 Napisano: 17.01.2014 10:27:41
No niestety pieniądze nie spadają z nieba i podejrzane przelewy trzeba wyjaśniać...

Od darowizny takiej wysokości trzeba zapłacić podatek.

Wymieniona w artykule kara to najwyższa przewidziana kara za takie "przewinienie". Kobieta pewnie nawet żadnego wyroku w zawieszeniu nie dostanie.

0 0

Gość: sneerr

#5808136 Napisano: 17.01.2014 10:28:16
Wkurza mnie, chociaż raczej jest mi przykro, że osoba z którą do tej pory współpracowałem, zwyczajnie mnie oszukiwała.
I że osoby które propaguja dodawanie konkursów do bazy, najczęściej widnieją na listach zwyciezców w konkursach, których w bazie nie ma. emotka
0 0

asantesana

#5808143 Napisano: 17.01.2014 10:43:48
eciepecie napisał(a):

koper napisał(a):

To, że jakaś kobieta przywłaszczyła sobie cudze pieniądze, czy to, że teraz grozi jej za to kara? emotka

Wkurza mnie dysproporcja kar w stosunku do przewin.
Jak spóźnisz się z opłatą do ZUSu czy innej należności, to ścigają nawet miedzynarodowym listem gończym, by wsadzić do pierdla na kilka lat emotka a jak jakaś firma w wyniku afery zaprzepaści wiele milionów nakradzionych (wyłudzonych) od ludzi, to się wszystko rozchodzi po kościach i g emotka im zrobią. Gościu powie "Nie mam pańskiego płaszcza no i co mi pan zrobi?!". Czysty bareizm.

Ja na to patrzę w ten sposób, że skoro na MOIM koncie pojawiły się jakieś pieniądze, nie MOIM obowiązkiem jest dociekać co i jak. MAM PRAWO założyć, że ktoś mi zrobił prezent!
To mnie wkurza.
emotka

Ja myślę podobnie. Ktoś przelał mi na konto pieniadze, mogę założyć, że ta osoba w tajemnicy chciała mi zrobić prezent i tylko zastanawiać sie kto jest taki hojny. Jest to dla mnie na równi z tym, gdyby ktoś zapukał do mnie, otwieram drzwi, a tam na wycieraczce pudełko z drogim prezentem. Mam zakładać, że ktoś pomylił drzwi? Zatem "zarzut przywłaszczenia cudzego mienia" jest dla mnie śmieszny, bo sama nie wyciągnęłam ręki po cudze. Owszem, pozostaje kwestia zapłacenia podatku od darowizny, ale to inna sprawa i inna kara...
Powiedzenie "jak kraść to miliony" nabiera w tym kraju nowego znaczenia...
0 0

frodo

#5808144 Napisano: 17.01.2014 10:45:41
sneerr napisał(a):

I że osoby które propaguja dodawanie konkursów do bazy, najczęściej widnieją na listach zwyciezców w konkursach, których w bazie nie ma. emotka

Mnie też wkurza taka obłuda
0 0

ziolko

#5808146 Napisano: 17.01.2014 10:49:47
a ja uważam, że jeśli nie znam nadawcy, który by mi przelał taką sumę, to znaczy, że nastąpiła pomyłka w numerze konta. Szczególnie, że w tytule przelewu z reguły jest informacja, za co to.
I zwróciłabym.
Bo gdybym to ja się pomyliła i komuś przelała przez pomyłkę jakąś kwotę, to też bym chciała, żeby te pieniądze wróciły do mnie.

Postawcie się na miejscu osoby stratnej.
Chcielibyście płacić za coś 2 razy??
0 0

ziolko

#5808148 Napisano: 17.01.2014 10:51:06
frodo napisał(a):

sneerr napisał(a):

Mnie też wkurza taka obłuda

no cóż.. różni są ludzie.....
ja jestem za dodawaniem konkursów, ale nikt mnie nie znajdzie na liście konkursów spoza bazy, bo zwyczajnie nie mam czasu na granie.. nawet w konkursach bazowych, a co dopiero mówić innych
0 0

joan

#5808149 Napisano: 17.01.2014 10:51:34
Wkurza mnie, że "nowe" pokolenie konkursowiczów jest takie idealnie rozeznane. Ledwo na forum wlazło, już doskonale wie, która agencja co i jak, kto co spieprzył, a kto przecież od zawsze. I kto co wygrał, kiedy i gdzie, czyja matka z ojcem w jednej izbie mieszkała, gdy przecież jedna nagroda na gospodarstwo, a u sołtysa na czas konkursu nikogo nie zameldowano.
Tzw. false beginners, których się tu multum w ostatnim czasie naklonowało, gdzie nie wejdę, sztuczny tłok.

sneerr - wytykanie kucharkom, że oblizały łyżkę przy gotowaniu, gdy samemu się do garów nie wrzuciło NIC!, jest nietaktem z najwyższej półki. A może: najniższej.
0 0

ziolko

#5808155 Napisano: 17.01.2014 10:56:30
joan - właściwie masz rację emotka emotka

są różne osoby dodające konkursy, ale sporo też takich, co nic od siebie nie dadzą, a tylko wołają
0 0

#5808162 Napisano: 17.01.2014 11:06:08
eciepecie napisał(a):

koper napisał(a):

Wkurza mnie dysproporcja kar w stosunku do przewin.
Jak spóźnisz się z opłatą do ZUSu czy innej należności, to ścigają nawet miedzynarodowym listem gończym, by wsadzić do pierdla na kilka lat emotka a jak jakaś firma w wyniku afery zaprzepaści wiele milionów nakradzionych (wyłudzonych) od ludzi, to się wszystko rozchodzi po kościach i g emotka im zrobią. Gościu powie "Nie mam pańskiego płaszcza no i co mi pan zrobi?!". Czysty bareizm.

Ja na to patrzę w ten sposób, że skoro na MOIM koncie pojawiły się jakieś pieniądze, nie MOIM obowiązkiem jest dociekać co i jak. MAM PRAWO założyć, że ktoś mi zrobił prezent!
To mnie wkurza.
emotka

eciepecie
, ale jeżeli w tytule przelewu będzie wyraźnie napisane, że to zapłata za towar lub rata za samochód (kobieta dokonywała różnych płatności), to chyba dostatecznie wskazuje, że nie jest to darowizna i manna z nieba

w tej sytuacji ja bym nie zakładała, że ktoś mi zrobił prezent
0 0

isiulka

#5808175 Napisano: 17.01.2014 11:20:10
joan napisał(a):

sneerr - wytykanie kucharkom, że oblizały łyżkę przy gotowaniu, gdy samemu się do garów nie wrzuciło NIC!, jest nietaktem z najwyższej półki. A może: najniższej.

emotka emotka Bo nie wolno kucharkom oblizywać łyżeczek! Znaczy oblizać mogą, ale nie mogą połknąć ( zawartości łyżeczki). W takim cudownym kraju żyjemy. Nawet kraj mi nie przeszkadza, co ludzie którzy potrafią donieść do urzędu skarbowego, że kucharka ich dzieci kosztuje jedzenie za które nie zapłaciła. Troche odbiegłam od tematu ale to też mnie wkurza więc w sumie pasuje emotka
0 0

tereniagno

#5808177 Napisano: 17.01.2014 11:22:36
Wkurzyłam się.Idąc chodnikiem i zadzwonił mi telefon.Zanim wyjęłam z pokrowca ktoś z nieznanego n-ru rozłączył się.Uszłam 20m i okazało się,że nie mam nowiutkiego pokrowca.Cofnęłam się i niestety już ktoś zdążył podnieść emotka emotka A tak się cieszyłam,bo był bardzo fajny emotka Nie dość,że nie zdążyłam odebrać telefonu(zajęte ręce),to jeszcze zgubiłam nówkę pokrowiec emotka emotka
0 0

asantesana

#5808184 Napisano: 17.01.2014 11:26:59
ziolko napisał(a):

a ja uważam, że jeśli nie znam nadawcy, który by mi przelał taką sumę, to znaczy, że nastąpiła pomyłka w numerze konta. Szczególnie, że w tytule przelewu z reguły jest informacja, za co to.
I zwróciłabym.
Bo gdybym to ja się pomyliła i komuś przelała przez pomyłkę jakąś kwotę, to też bym chciała, żeby te pieniądze wróciły do mnie.

Tutaj masz rację, jeśli w tytule było, że to jest rata lub cokolwiek innego świadczącego o pomyłce ok, ale tak czy siak, to osoba wpłacająca popełniła błąd i to w jej gestii leży znalezienie posiadacza konta, któremu zrobiła prezent i poproszenie o zwrócenie pieniędzy. Nie pojmuję, jak może podlegać karze osoba, której ktoś omyłkowo przelał pieniądze. Przeciez ona może nawet o tym nie wiedzieć, nie wszyscy zaglądają na konto codziennie.
Ktoś tu kiedyś opisywał sprawę, ze wpłacał przez wiele miesięcy na stare konto pieniądze za gaz czy za prąd. Przyszło mu ponaglenie, że nie płaci. I co? Tamto było zaksięgowane na poczet przyszłych wpłat, a zaległości musiala zapłacić. Przecież elektrownia powinna za to pójść siedzieć na 5 lat, bo nie zwróciła pieniędzy...
0 0

frodo

#5808185 Napisano: 17.01.2014 11:28:12
isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

emotka emotka Bo nie wolno kucharkom oblizywać łyżeczek! Znaczy oblizać mogą, ale nie mogą połknąć ( zawartości łyżeczki). W takim cudownym kraju żyjemy. Nawet kraj mi nie przeszkadza, co ludzie którzy potrafią donieść do urzędu skarbowego, że kucharka ich dzieci kosztuje jedzenie za które nie zapłaciła. Troche odbiegłam od tematu ale to też mnie wkurza więc w sumie pasuje emotka

Mnie tam strasznie wkurza oblizywanie łyżek przez kucharkę, bo kto wie co ona potem z taką oblizaną łyżką robi emotka
0 0

79magda

#5808189 Napisano: 17.01.2014 11:33:10
frodo napisał(a):

isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

Mnie tam strasznie wkurza oblizywanie łyżek przez kucharkę, bo kto wie co ona potem z taką oblizaną łyżką robi emotka

No i przede wszystkim - kto wie, co oblizywała wcześniej emotka emotka
0 0

#5808192 Napisano: 17.01.2014 11:36:44
asante napisał(a):

ziolko napisał(a):

I zwróciłabym.

Tutaj masz rację, jeśli w tytule było, że to jest rata lub cokolwiek innego świadczącego o pomyłce ok, ale tak czy siak, to osoba wpłacająca popełniła błąd i to w jej gestii leży znalezienie posiadacza konta, któremu zrobiła prezent i poproszenie o zwrócenie pieniędzy. Nie pojmuję, jak może podlegać karze osoba, której ktoś omyłkowo przelał pieniądze. Przeciez ona może nawet o tym nie wiedzieć, nie wszyscy zaglądają na konto codziennie.
Ktoś tu kiedyś opisywał sprawę, ze wpłacał przez wiele miesięcy na stare konto pieniądze za gaz czy za prąd. Przyszło mu ponaglenie, że nie płaci. I co? Tamto było zaksięgowane na poczet przyszłych wpłat, a zaległości musiala zapłacić. Przecież elektrownia powinna za to pójść siedzieć na 5 lat, bo nie zwróciła pieniędzy...

asante sana, wyobraź sobie, że Tobie przydarzyła się taka pomyłka
idziesz do banku i prosisz o udostępnienie lub jakiś kontakt z przypadkowo obdarowanym

a bank odmawia ze względu na ochronę danych osobowych i każe czekać na dalszy rozwój wypadków

czas mija, kasa nie wraca, a Ty gonisz w piętkę, bo nie masz na powtórne uiszczenie raty za mieszkanie lub zapłatę za towar

możesz tylko się modlić, wynająć detektywa lub zgłosić sprawę na policji

ja bym jeszcze przelała symboliczną złotówkę na to samo konto w tytule wpłaty wpisując prośbę o kontakt w związku z omyłkową poprzednią wpłatą i sugerując nagrodę
0 0