Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Żeby nie było, nie bronie nikogo, ale wiem, że na akcjach charytatywnych zarabia większość firm "sponsorujących", ale jest to z pożytkiem dla osoby potrzebującej.
Jestem święcie przekonana, że po tym wszystkim Łukasz zbierze piękną kwote na koncie w fundacji, która starczy mu na potrzebne leczenie ( i tego mu życzę z całego serducha)
Ps Szkoda tylko,że zauważono Łukasza, a nie zauważono, ani nie wspomina się innych dzieci ciężko chorych, które zbierają nie rok, ani nie dwa również jako wolontariusze, fajnie jakby Owsiak wspomniał też o takich ludziach - a jest nawet taka osoba o wielkim serduchu i u nas na forum
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wyjdzie, zrobi to samo co zrobił i wróci tam skąd wyszedł.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To, że jakaś kobieta przywłaszczyła sobie cudze pieniądze, czy to, że teraz grozi jej za to kara?
Gość: koza.k90
wystarczyło przelać kasę z powrotem i po kłopocie
kachakacha
Postów 1089
Data rejestracji 30.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak dla mnie każdy przestępca powinien pracować. Co z tym pijanym kierowcą od tragedii w Kamieniu Pomorskim? Co mu da siedzenie za kratami? Jak dostanie wyrok powinien pracować, płacić na swoje utrzymanie i wypłacać odszkodowanie tym biednym dzieciom.
Jak usłyszałam, że Waśniewska chce apelacji, bo nie ma 10 tysięcy, żeby zapłacić państwu, to krew się we mnie gotuje.
W Polsce jest tyle rowów do wykopania, krawężników do odmalowania i innej pracy, że każdy przestępca powinien pracować. Czym jest dla niego taka kara, jak siedzi sobie w ciepełku i ogląda TV?
A w ogóle absurdem jest dla mnie zamykanie kogoś za długi.
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od darowizny takiej wysokości trzeba zapłacić podatek.
Wymieniona w artykule kara to najwyższa przewidziana kara za takie "przewinienie". Kobieta pewnie nawet żadnego wyroku w zawieszeniu nie dostanie.
Gość: sneerr
I że osoby które propaguja dodawanie konkursów do bazy, najczęściej widnieją na listach zwyciezców w konkursach, których w bazie nie ma.
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Ja myślę podobnie. Ktoś przelał mi na konto pieniadze, mogę założyć, że ta osoba w tajemnicy chciała mi zrobić prezent i tylko zastanawiać sie kto jest taki hojny. Jest to dla mnie na równi z tym, gdyby ktoś zapukał do mnie, otwieram drzwi, a tam na wycieraczce pudełko z drogim prezentem. Mam zakładać, że ktoś pomylił drzwi? Zatem "zarzut przywłaszczenia cudzego mienia" jest dla mnie śmieszny, bo sama nie wyciągnęłam ręki po cudze. Owszem, pozostaje kwestia zapłacenia podatku od darowizny, ale to inna sprawa i inna kara...
Powiedzenie "jak kraść to miliony" nabiera w tym kraju nowego znaczenia...
frodo
Postów 3319
Data rejestracji 28.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie też wkurza taka obłuda
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
I zwróciłabym.
Bo gdybym to ja się pomyliła i komuś przelała przez pomyłkę jakąś kwotę, to też bym chciała, żeby te pieniądze wróciły do mnie.
Postawcie się na miejscu osoby stratnej.
Chcielibyście płacić za coś 2 razy??
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
no cóż.. różni są ludzie.....
ja jestem za dodawaniem konkursów, ale nikt mnie nie znajdzie na liście konkursów spoza bazy, bo zwyczajnie nie mam czasu na granie.. nawet w konkursach bazowych, a co dopiero mówić innych
joan
Postów 18651
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Tzw. false beginners, których się tu multum w ostatnim czasie naklonowało, gdzie nie wejdę, sztuczny tłok.
sneerr - wytykanie kucharkom, że oblizały łyżkę przy gotowaniu, gdy samemu się do garów nie wrzuciło NIC!, jest nietaktem z najwyższej półki. A może: najniższej.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
są różne osoby dodające konkursy, ale sporo też takich, co nic od siebie nie dadzą, a tylko wołają
eciepecie, ale jeżeli w tytule przelewu będzie wyraźnie napisane, że to zapłata za towar lub rata za samochód (kobieta dokonywała różnych płatności), to chyba dostatecznie wskazuje, że nie jest to darowizna i manna z nieba
w tej sytuacji ja bym nie zakładała, że ktoś mi zrobił prezent
isiulka
Postów 3467
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
tereniagno
Postów 5275
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
Tutaj masz rację, jeśli w tytule było, że to jest rata lub cokolwiek innego świadczącego o pomyłce ok, ale tak czy siak, to osoba wpłacająca popełniła błąd i to w jej gestii leży znalezienie posiadacza konta, któremu zrobiła prezent i poproszenie o zwrócenie pieniędzy. Nie pojmuję, jak może podlegać karze osoba, której ktoś omyłkowo przelał pieniądze. Przeciez ona może nawet o tym nie wiedzieć, nie wszyscy zaglądają na konto codziennie.
Ktoś tu kiedyś opisywał sprawę, ze wpłacał przez wiele miesięcy na stare konto pieniądze za gaz czy za prąd. Przyszło mu ponaglenie, że nie płaci. I co? Tamto było zaksięgowane na poczet przyszłych wpłat, a zaległości musiala zapłacić. Przecież elektrownia powinna za to pójść siedzieć na 5 lat, bo nie zwróciła pieniędzy...
frodo
Postów 3319
Data rejestracji 28.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie tam strasznie wkurza oblizywanie łyżek przez kucharkę, bo kto wie co ona potem z taką oblizaną łyżką robi
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No i przede wszystkim - kto wie, co oblizywała wcześniej
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
asante sana, wyobraź sobie, że Tobie przydarzyła się taka pomyłka
idziesz do banku i prosisz o udostępnienie lub jakiś kontakt z przypadkowo obdarowanym
a bank odmawia ze względu na ochronę danych osobowych i każe czekać na dalszy rozwój wypadków
czas mija, kasa nie wraca, a Ty gonisz w piętkę, bo nie masz na powtórne uiszczenie raty za mieszkanie lub zapłatę za towar
możesz tylko się modlić, wynająć detektywa lub zgłosić sprawę na policji
ja bym jeszcze przelała symboliczną złotówkę na to samo konto w tytule wpłaty wpisując prośbę o kontakt w związku z omyłkową poprzednią wpłatą i sugerując nagrodę