Wkurza mnie...

aurorcia

#5841754 Napisano: 26.03.2014 08:02:06
marzenier napisał(a):

Wkurza mnie genetyka , matka natura , DNA i moj Tato,który owe geny mi przekazał.czyli wszystko to,co jest odpowiedzialne za to ze w wieku 29 lat jastem w połowie siwa.
Spojrzałam dziś w lustro bardzo uważnie i miałam ochotę wyrżnąć głowa w umywalkę
Załamana jestem
A tych siwulców z każdym dniem jakby wiecej
Help !!!

Kurcze, ojca miałyśmy wspólnego, czy co emotka
Nie łam się mam to samo, co 2 tygodnie nakładam w domku farbę na odrosty (farba w kolorze moich włosów) i jest git! w moim przypadku farba Palette sprawdza się doskonale i można ją podzielić na pół, więc nie wychodzi drogo, ale owszem dosyć często trzeba się "bawić"
taka nasza uroda emotka emotka
0 0

joan

#5841758 Napisano: 26.03.2014 08:27:27
pola731 napisał(a):

no z tym sikaniem to przeginasz ... naprawdę potrzebujesz ?

moi klienci i szef też są zdumieni, że nie da się rozmawiać przez 3 telefony jednocześnie odbierając maile, przetwarzając zamówienia i koordynując pracę handlowców

Oj wiem, wiem, są te jakieś pieluchy na nietrzymanie moczu, ale NAPRAWDĘ wolę tradycyjne sposoby emotka

Wkurza mnie, że zapodziałam gdzieś coś wielkości znaczka pocztowego emotka Tzn. tak naprawdę tego nie zgubiłam, tylko wieki temu skutecznie posprzątałam i nie wiem, gdzie to jest emotka Dziś czeka mnie rozbiórka mieszkania w drobny mak, będzie syf / kiła / mogiła, z którymi powalczę 2 tygodnie albo dłużej. Nie można mieć porządku, gdy się ma sklerozę...
0 0

silvia8

#5841759 Napisano: 26.03.2014 08:31:23
marzenier witaj w klubie! Ja po swoim tacie odziedziczyłam siwe włosy i guzy na głowie, ale pocieszam się, że także te jego dobre cechy emotka
0 0

ziolko

#5841851 Napisano: 26.03.2014 12:22:11
hehe... i ja witam w klubie siwych emotka
u mnie jest 1/3 siwych.. masakra

próbowałyście odsiwiaczy? bo ja właśnie zastanawiam się, czy tego nie wypróbować, ale nie wiem jaki i jakie będą efekty emotka

u mnie siwe włosy są wynikiem niedoboru witaminy B12. Sprawdzałyście jakie macie wyniki? B12 niestety jest tylko prywatnie.. i odpowiada za jeden z rodzajów anemii
0 0

marzenier

#5841860 Napisano: 26.03.2014 12:32:35
Cos w tym może być
Kiedyś oddawałam krew regularnie
A tam przy każdym pobraniu ja dokładnie badają
I pani mi mówiła ze mam przyjmować jakieś suplementy bo stan mam lekko anemiczny
Co zdziwiło mnie nieco bo na anemika to ja raczej nie wyglądam emotka
Wręcz przeciwnie emotka
Ale jedno z drugim nie ma nic do rzeczy
Czarna ma przyszłość , a raczej siwa
Geny plus skłonności do anemi =
siwy łeb
Cóż...to podobno w modzie teraz
Kolor na gołębia emotka :)
0 0

ziolko

#5841862 Napisano: 26.03.2014 12:35:22
marzenier - anemia może być z 3 powodów.. brak żelaza (najczęstsza), brak witaminy B12, brak kwasu foliowego.

żałuję, że nie zrobiłam wcześniej wyników na B12, może nie musiałabym przeżywać tego, co w ub. roku..

Przy zwykłej morfologii można sprawdzić, z jakiego powodu jest mała hemoglobina. Badanie MCV wtedy jest powyżej normy. Przy braku żelaza - poniżej

Jednym z objawów niedoboru B12 jest wczesne siwienie, problemy z żołądkiem, nerwowość, problemy z błonami śluzowymi (np. w jamie ustnej)
0 0

marzenier

#5841871 Napisano: 26.03.2014 12:47:47
W sensie uporczywie krwawiące dziąsła emotka
Noooo to ja
Nerwowość ?? Paznokcie zdarza mi sie gryźć jak nawiedzona emotka
Trzeba sie wybrać na badania chyba nie ma co
0 0

ilonaxx5

#5841873 Napisano: 26.03.2014 12:59:51
ziolko napisał(a):

marzenier - anemia może być z 3 powodów.. brak żelaza (najczęstsza), brak witaminy B12, brak kwasu foliowego.

żałuję, że nie zrobiłam wcześniej wyników na B12, może nie musiałabym przeżywać tego, co w ub. roku..

Przy zwykłej morfologii można sprawdzić, z jakiego powodu jest mała hemoglobina. Badanie MCV wtedy jest powyżej normy. Przy braku żelaza - poniżej

Jednym z objawów niedoboru B12 jest wczesne siwienie, problemy z żołądkiem, nerwowość, problemy z błonami śluzowymi (np. w jamie ustnej)

też mam ciągle anemie i chodzbym teraz zjadła nie wiem ile witaminy B12 to kolor włosów nie wróci emotka
0 0

teodozja

#5841895 Napisano: 26.03.2014 13:31:07
Zapisuje się do klubu siwych głów.Też ciągle farbuje i farbuje. Teraz dużo osób w młodym wieku ma siwe włosy.Ja myśle że duży wpływ ma stres.
0 0

joan

#5841901 Napisano: 26.03.2014 13:36:19
teodozja napisał(a):

Zapisuje się do klubu siwych głów.Też ciągle farbuje i farbuje. Teraz dużo osób w młodym wieku ma siwe włosy.Ja myśle że duży wpływ ma stres.

Masz rację, u mnie: stres, stres i stres. Nawet ostatnio fryzjerka powiedziała, że w pewnym momencie mojego życia "musiało się coś stać", bo bardzo dużo włosów mi wypadło (teraz odrastają śmiesznymi kępkami). Cóż: proza życia emotka
0 0

teodozja

#5841903 Napisano: 26.03.2014 13:42:16
A pamiętacie Barbarę Bush, matkę byłego prezydenta USA ? Ona po śmierci dziecka osiwiała w ciągu jednej nocy.Z drugiej strony myslę że dobrze ze wogóle mamy włosy i mamy co farbować. Facecie biedni łysieją emotka
0 0

zezowaty_kot

#5841908 Napisano: 26.03.2014 13:54:17
joan napisał(a):

teodozja napisał(a):

Masz rację, u mnie: stres, stres i stres. Nawet ostatnio fryzjerka powiedziała, że w pewnym momencie mojego życia "musiało się coś stać", bo bardzo dużo włosów mi wypadło (teraz odrastają śmiesznymi kępkami). Cóż: proza życia emotka

Ja po porodzie i w trakcie karmienia stałam się na pół łysa. Autentycznie na pół łysa i musiałam obciąć moje bardzo długie włosy.
0 0

marzenier

#5841910 Napisano: 26.03.2014 13:57:18
U mnie swietnie przyspieszyło półtora roku temu
Wtedy to na świat przyszło moje pierwsze dziecię emotka
Najwidoczniej macierzyństwo mi tak " służy "
A młody ma dopiero półtora roczku emotka :)
Co to potem będzie emotka :)
Ale dobrze wiedzieć że tak zacne grono jest ze mną emotka :)
Głowa ( siwa) do góry więc i do przodu emotka :)
0 0

avatea

#5841914 Napisano: 26.03.2014 14:03:42
zezowaty_kot napisał(a):

joan napisał(a):

teodozja napisał(a):

Ja po porodzie i w trakcie karmienia stałam się na pół łysa. Autentycznie na pół łysa i musiałam obciąć moje bardzo długie włosy.

Dziewczyny - nieważne co na głowie - ważne to co w głowie emotka
Po wypadku też osiwiałam i siwa jestem choć buzia młoda... Czasem mi przykro, ale... Farby, tonery i inne takie emotka Chociaż mój Pan i Władca twierdzi, że czarodziejki powinny mieć siwe włosy - więc coś w tych siwych włosach niektórym się podoba emotka
0 0

ilonaxx5

#5841923 Napisano: 26.03.2014 14:16:18
to teraz pytanie po ile mamy lat bo to moze już ten czas na siwienie jak mnie to wkurza emotka
0 0

zezowaty_kot

#5841926 Napisano: 26.03.2014 14:20:12
marzenier napisał(a):

U mnie swietnie przyspieszyło półtora roku temu
Wtedy to na świat przyszło moje pierwsze dziecię emotka
Najwidoczniej macierzyństwo mi tak " służy "
A młody ma dopiero półtora roczku emotka :)
Co to potem będzie emotka :)
Ale dobrze wiedzieć że tak zacne grono jest ze mną emotka :)
Głowa ( siwa) do góry więc i do przodu emotka :)

Siwe, nie siwe - przynajmniej miałaś włosy emotka
Teraz to już będziesz miała tylko weselej, jak zacznie Ci latorośl gadać bez przerwy, zadawać tysiące pytań, na które jak się okaże nie znasz odpowiedzi emotka Ale gwarantuję, że trzylatek to świetna konkursowa inspiracja. Tak abstrakcyjne pomysły jakie podsuwają dzieci nie przyszłyby do głowy nikomu z dorosłych emotka
0 0

isiulka

#5841930 Napisano: 26.03.2014 14:22:31
Siwe nie siwe, grunt aby były zadbane. emotka
U mnie jest gorzej, bo mi przez te nasze konkursy wypadają włosy.Nie tyle przez konkursy co przez "konkursowe" szampony.Zawsze po Fructisach (garnier), Glisskur(schwarzkopf) , albo Pantene lenie się jak pies. Jedynie H&S mnie ratuje, ale ten ostatanio nie robi konkursów emotka
0 0

zaczytana-pola

#5841931 Napisano: 26.03.2014 14:22:36
avatea napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

joan napisał(a):

teodozja napisał(a):

Dziewczyny - nieważne co na głowie - ważne to co w głowie emotka
Po wypadku też osiwiałam i siwa jestem choć buzia młoda... Czasem mi przykro, ale... Farby, tonery i inne takie emotka Chociaż mój Pan i Władca twierdzi, że czarodziejki powinny mieć siwe włosy - więc coś w tych siwych włosach niektórym się podoba emotka

Masz rację. Lepsze siano na głowie, niż w głowie. emotka
0 0

barszcz

#5841938 Napisano: 26.03.2014 14:35:44
Ja strasznie rozpaczałam jak mi wypadały wlosy,ale teraz pierwszy raz w źyciu mam kręcone emotka
Niestety w przeciwieństwie do Was chciałabym mieć siwe,bo uwielbiam mieć białe pasemka.Te nowe wyrosły kruczo czarne i moja fryzerka natrudziła się jak licho,zeby je rozjaśnić.I weź tu uszczęśliw kobite emotka
0 0

ziolko

#5841956 Napisano: 26.03.2014 15:35:36
barszcz napisał(a):

Ja strasznie rozpaczałam jak mi wypadały wlosy,ale teraz pierwszy raz w źyciu mam kręcone emotka
Niestety w przeciwieństwie do Was chciałabym mieć siwe,bo uwielbiam mieć białe pasemka.Te nowe wyrosły kruczo czarne i moja fryzerka natrudziła się jak licho,zeby je rozjaśnić.I weź tu uszczęśliw kobite emotka

co robiłaś, że tak się zmieniły? olej rycynowy?
0 0