Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#6106969 Napisano: 05.11.2015 11:57:14
szala napisał(a):

hmmm... A nie lepiej niektórym by było poszukać pracy? Spieniężone wygrane, nie zapewnią emerytury. A na starość już średnio będzie z wygrywaniem. Pamięć nie ta i kreatywność zanika...

1. OMG... szukają pracy, ale nie mogą jej znaleźć (znaleźć satysfakcjonującej)?
2. Praca za 1200 zł + umowa zlecenie nie zapewniają emerytury.
3. Pracują, a po robocie piszą na konkursy? I nawet sprzedają wygranego xboxa, żeby móc kupić od Ilonar2301 wygrany przez nią ekspres,żeby Ilona za zdobyte tym sposobem pieniądze mogła kupić rower dziecku? emotka

:D
0 0

defed

#6106972 Napisano: 05.11.2015 12:01:52
frodo napisał(a):

szala napisał(a):

Nie wierzę, że każdego miesiąca niektórzy ze sprzedanych konkursowych fanów wyciągają najniższą krajową. 

Zapewniam Cię jest to możliwe i nie mam siebie na myśli...

Jest więcej osób, które nie wierzą  w opłacalność grania, wygrywania i sprzedawania, ale to dobrze, bo konkurencja nie rozrasta się w szybkim tempie emotka
0 0

cherry_coke

#6106973 Napisano: 05.11.2015 12:04:49
defed napisał(a):

frodo napisał(a):

szala napisał(a):

Nie wierzę, że każdego miesiąca niektórzy ze sprzedanych konkursowych fanów wyciągają najniższą krajową. 

Jest więcej osób, które nie wierzą  w opłacalność grania, wygrywania i sprzedawania, ale to dobrze, bo konkurencja nie rozrasta się w szybkim tempie emotka

Dokładnie tak. Ludzie często są bardziej skłonni uwierzyć w tajemniczą moc pomagającą innym wygrywać niż uwierzyć, że sami również mogą wygrać. 
0 0

bethan

#6106995 Napisano: 05.11.2015 12:25:53
asante napisał(a):

Bardziej wierzę w utrzymanie się z nagród, niż w to, ze państwo na starość da mi emeryturę po wielu przepracowanych latach - system emerytalny sypnie się wcześniej niż możliwość wygrywania w konkursach emotka  

Bardzo prawdopodobne.
0 0

mama2006

#6106996 Napisano: 05.11.2015 12:26:14
wkurza mnie, że Palette do mnie nie dzwoni
0 0

29renata

#6106998 Napisano: 05.11.2015 12:30:03
mama2006 napisał(a):

Mnie też to wkurza, w ogóle NIKT do mnie nie dzwoni na telefon konkursowy!
0 0

enfamka

#6106999 Napisano: 05.11.2015 12:31:05
bethan napisał(a):

asante napisał(a):

bzowapani napisał(a):

Bardziej wierzę w utrzymanie się z nagród, niż w to, ze państwo na starość da mi emeryturę po wielu przepracowanych latach - system emerytalny sypnie się wcześniej niż możliwość wygrywania w konkursach emotka  

Bardzo prawdopodobne.

chcesz liczyć licz na siebie, cóż może być z emerytury? jak dożyjemy...na leki braknie! A pisząc wierszyki i wymyślając na konkursy nie grozi nam demencja starcza emotka  
0 0

delvitto

#6107007 Napisano: 05.11.2015 12:36:12
defed napisał(a):

frodo napisał(a):

szala napisał(a):

jest więcej osób, które nie wierzą... i niech tak zostanie emotka  ja nie mam zamiaru nikogo z "niewierzących" nawracać emotka
a wkurza mnie, że na telefony znów się sypie spam z RMS Sp. z o.o., i znów dzwoni automat w sprawie odblokowania nagrody;(
0 0

ondine

#6107008 Napisano: 05.11.2015 12:36:15
chochliczka napisał(a):

slonko365 napisał(a):

ondine napisał(a):

Ja mięso jadam, bardzo chętnie, ale dla mnie porównanie świni z psem jest trochę śmieszne emotka

Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  Ktoś, kto ma w domu świnkę jako zwierzątko domowe - a o są podobno bardzo inteligentne i czyściutkie zwierzątka - by Cię zlinczował za tak wypowiedź emotka  To raczej nie o gatunek chodzi, ale o nasz osobisty stosunek do zwierzaka. Jeśli spędziliśmy z nim kilkanaście lat i był naszym przyjacielem i członkiem rodziny, to po prostu jego krzywda i strata boli. A jak kogoś nie znamy, i zobaczymy w wiadomościach zdjęcia z jakiejś masakry to powiemy "o jejku" i dalej będziemy jeść kolację.

A w czym pies jest lepszy od swinki? Zwierzak to zwierzak, nie ma znaczenia czy to wiewiórka czy pies czy świnia. To co nasz pies to przyjaciel prawie jak człowiek,a pies ten którego jedzą u chinczyka to tylko jedzenie?  
Kończę bezsensowną dyskusję, dla mnie pies to po prostu pies i nie uwazam go za człowieka. KONIEC.

Dla mnie pies to przyjaciel, często lepszy niż człowiek, na pewno bardziej wierny, wdzięczny i oddany. Ze świnią tego nie doświadczyłam emotka . Nikt tu w dyskusji nie uważa psa za człowieka, ale czy człowiek, który mówi do zrozpaczonego człowieka (bez względu na powód) "nie rób szopki" naprawdę ma szacunek do ludzi? Faktycznie, bezsensowna dyskusja emotka
0 0

mama2006

#6107012 Napisano: 05.11.2015 12:36:35
mama2006 napisał(a):

no i Kauflandowy budżet  mnie dobił
0 0

bethan

#6107020 Napisano: 05.11.2015 12:39:55
szala napisał(a):

Może mnie zjedziecie... Ale wkurzają mnie osoby, które grają i sprzedają nagrody. Jeśli mi coś nie potrzebne, to nie gram.

No i właśnie - jedni siedzą i biadolą, jak to im ci źli oni wygrywać nie dają (co jest oczywistą bzdurą, jak dobrze wiemy), a inni mniej gadają, więcej działają i wygrywają emotka
A tak już całkiem serio-serio - nic nikomu do tego, co kto robi ze swoją wygraną emotka  Czasem ciężko zapracowaną.
0 0

jasnoniebieska

#6107049 Napisano: 05.11.2015 12:46:04
ondine napisał(a):

chochliczka napisał(a):

slonko365 napisał(a):

ondine napisał(a):

Ja mięso jadam, bardzo chętnie, ale dla mnie porównanie świni z psem jest trochę śmieszne emotka

Wiesz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia emotka  Ktoś, kto ma w domu świnkę jako zwierzątko domowe - a o są podobno bardzo inteligentne i czyściutkie zwierzątka - by Cię zlinczował za tak wypowiedź emotka  To raczej nie o gatunek chodzi, ale o nasz osobisty stosunek do zwierzaka. Jeśli spędziliśmy z nim kilkanaście lat i był naszym przyjacielem i członkiem rodziny, to po prostu jego krzywda i strata boli. A jak kogoś nie znamy, i zobaczymy w wiadomościach zdjęcia z jakiejś masakry to powiemy "o jejku" i dalej będziemy jeść kolację.

A w czym pies jest lepszy od swinki? Zwierzak to zwierzak, nie ma znaczenia czy to wiewiórka czy pies czy świnia. To co nasz pies to przyjaciel prawie jak człowiek,a pies ten którego jedzą u chinczyka to tylko jedzenie?  
Kończę bezsensowną dyskusję, dla mnie pies to po prostu pies i nie uwazam go za człowieka. KONIEC.

Dla mnie pies to przyjaciel, często lepszy niż człowiek, na pewno bardziej wierny, wdzięczny i oddany. Ze świnią tego nie doświadczyłam emotka . Nikt tu w dyskusji nie uważa psa za człowieka, ale czy człowiek, który mówi do zrozpaczonego człowieka (bez względu na powód) "nie rób szopki" naprawdę ma szacunek do ludzi? Faktycznie, bezsensowna dyskusja emotka

Porównując zwierzęta do ludzi robimy krzywdę... zwierzętom. "Im bardziej poznaję ludzi, tym mocniej kocham zwierzęta". Mnie boli każda brutalna, niepotrzebna, sadystyczna śmierć zwierzaka. Bez względu z jakiego jest gatunku. Każdy ma swoje zdanie, ale osoba która nie szanuje zwierząt nie może być dobrym człowiekiem (nie mówię tutaj do nikogo konkretnego).
0 0

100krotka

#6107052 Napisano: 05.11.2015 12:46:24
mama2006 napisał(a):

mama2006 napisał(a):

no i Kauflandowy budżet  mnie dobił

Jakaś konkurencja w moim Kauflandzie mi wyrosła czy telefon się zepsuł emotka Czemu nie mam SMSa z budżetem emotka
0 0

elotta

#6107057 Napisano: 05.11.2015 12:49:03
szala napisał(a):

Może mnie zjedziecie... Ale wkurzają mnie osoby, które grają i sprzedają nagrody. Jeśli mi coś nie potrzebne, to nie gram.

Ja na przykład nie potrzebuję mleka dla dzieci i o nie faktycznie nie gram.

Ale nie potrzebuję też nowego telefonu. Karty graficznej. Kosmetyków do cery dojrzałej. Ale i tak o niej gram i będę grała. I jeśli się uda wygrać - cieszę się, bo gdy je sprzedam, mam kasę na coś, czego potrzebuję. To też nagroda emotka
0 0

joan

#6107076 Napisano: 05.11.2015 13:04:03
szala napisał(a):

(...) Dlatego też intensywnie szukam pracy i nie mam presji, by wygrać to i to za wszelką cenę. Tak, utrzymują mnie rodzice, (...)

A ja z kolei intensywnie gram i nie mam presji, by znaleźć pracę i to za wszelką cenę. Od 9 lat z rodzicami nie mieszkam i nie utrzymują mnie. Każdy ma swój sposób na życie emotka

Moim zdaniem opcja optymalna to praca na ułamek etatu + konkursy, ale czysto w teorii, bo nie próbowałam takiego rozwiązania. Na pewno pełen etat + konkursy to wersja nie dla mnie.
0 0

kalka

#6107097 Napisano: 05.11.2015 13:13:05
Zastanawiam się, która opcja jest dla mnie emotka  Joan, bo wybór opcji jest jeszcze uzależniony od skuteczności czyli wygrywalności w konkursachemotka  
0 0

Ashedalka

#6107103 Napisano: 05.11.2015 13:14:48
Wkurza mnie, że nie mogę zajrzeć do niektórych wątków, które mnie interesują np. Kaufland i Biedronka...
Choćbym chciała dodać jakieś konkursy to zawsze ktoś szybszy ode mnie jest i lipa emotka
0 0

joan

#6107110 Napisano: 05.11.2015 13:18:33
kalka napisał(a):

Zastanawiam się, która opcja jest dla mnie emotka  Joan, bo wybór opcji jest jeszcze uzależniony od skuteczności czyli wygrywalności w konkursach emotka  

Najlepiej rachuneczki opłacać z półetatowki, a na Malediwy latać za vouchery z konkursów emotka Jest się ubezpieczonym w NFZ + czasu wolnego i na konkursowanie zostaje sporo.
0 0

Vivacia

#6107114 Napisano: 05.11.2015 13:20:21
Dla mnie stanowczo jest opcja: pełen etat plus konkursy. Traktuję je nie jako zarobek, tylko jako coś, co ma mi umilić życie emotka chociaż zarabiam niewiele). Gram o to, co chcę mieć, nie gram hurtowo. Ale wiem też, że gdybym grając o jakąś nagrodę, trafiła zupełnie inną, nie potrzebną mi ani nikomu z rodziny, sprzedałabym - bo po co ma się kurzyć?
Jak już było powiedziane - każdy ma swój sposób emotka Ale rozumiem Szalę - to tak trochę irytuje, jak Tobie na czymś bardzo zależy, a wygra to ktoś inny i sprzeda w cholerę... emotka
0 0

elotta

#6107131 Napisano: 05.11.2015 13:35:10
Ashedalka napisał(a):

Wkurza mnie, że nie mogę zajrzeć do niektórych wątków, które mnie interesują np. Kaufland i Biedronka...
Choćbym chciała dodać jakieś konkursy to zawsze ktoś szybszy ode mnie jest i lipa emotka

Wpisz sobie w googlach 'rozdanie' i zaznacz 'ostatnie 24h'. Konkursy na blogach pojawiają się codziennie, więc szybko wybierzesz coś do dodania do bazy emotka
0 0