Wkurza mnie...

Czterdziecha

#6181018 Napisano: 06.04.2016 20:36:03
Wszyscy dzisiaj dostali smsy od Danio z kodami do kina cinema city-a Ja nie!!!!!Chodz odesłałam wszystko w terminie!!!
0 0

malutka456

#6181021 Napisano: 06.04.2016 20:49:44
co za dzień....nie mam siły opisywać jak minął, wspomnę tylko, że wieczorem jakiś obcy kocur oznaczył salon (niestety kanapa też ucierpiała), a przed chwilą mój kot zostawił "kupę szczęścia" w sypialni i nie było to nic twardego ... emotka   mam już dosyć emotka  do tego pasmo konkursowych porażek emotka emotka
0 0

snowflake

#6181022 Napisano: 06.04.2016 20:51:15
kreatia napisał(a):

Jestem jak najbardziej ZA wprowadzeniem jakiejś formy wyedukowania wielmożnych rowerzystów, ale tylko tych, którzy nie mają prawa jazdy. Ci ludzie, nie dość, że jeżdżą zarówno po drodze, jak i chodnikach, to jeszcze uważają, że mają wszędzie pierwszeństwo.
Ludzie nie posiadający prawka nie mają kompletnie pojęcia o zasadach ruchu drogowego - z jakiej racji oni mogą uczestniczyć w ruchu?

Czyli dokładnie tak, jak część kierowców ( zarówno tych posiadających prawo jazdy i często jeżdzących, jak i tych bez prawa jazdy) emotka  Co z nimi zrobić?
0 0

kreatia

#6181027 Napisano: 06.04.2016 21:16:15
snowflake napisał(a):

kreatia napisał(a):

Jestem jak najbardziej ZA wprowadzeniem jakiejś formy wyedukowania wielmożnych rowerzystów, ale tylko tych, którzy nie mają prawa jazdy. Ci ludzie, nie dość, że jeżdżą zarówno po drodze, jak i chodnikach, to jeszcze uważają, że mają wszędzie pierwszeństwo.
Ludzie nie posiadający prawka nie mają kompletnie pojęcia o zasadach ruchu drogowego - z jakiej racji oni mogą uczestniczyć w ruchu?

Czyli dokładnie tak, jak część kierowców ( zarówno tych posiadających prawo jazdy i często jeżdzących, jak i tych bez prawa jazdy) emotka  Co z nimi zrobić?

karać oczywiście emotka  za przewinienia karać. Te sieroty za kółkiem będą jeździć mniej albo w końcu nauczą się zasad ruchu drogowego, a na te bez prawka mam nadzieję przyjdzie kiedyś czas (nie wspominam nawet o pijących). Kierowcę samochodu przede wszystkim łatwiej zidentyfikować/ukarać - kamerka + tablice rejestracyjne, albo policja. Za to rowerzyści na drodze są jak profile fejsbukowe wypowiadające się pod wynikami konkursów - anonimowi.
0 0

joan

#6181070 Napisano: 06.04.2016 23:26:56
Żeby wygrać rower, mam pokazać, jak spędzam czas na rowerze (którego nie posiadam i chcę wygrać). "Uwielbiam" takie bezsensowne konkursy emotka
0 0

bezaczek7

#6181077 Napisano: 06.04.2016 23:37:51
joan napisał(a):

Żeby wygrać rower, mam pokazać, jak spędzam czas na rowerze (którego nie posiadam i chcę wygrać). "Uwielbiam" takie bezsensowne konkursy emotka

Narysuj go sobie kredą na asfalcie lub wyklej na bristolu, niejedną taką pracę widziałam emotka
A mnie wkurza, że rowery takie drogie. 
I gdzie te czasy, co w miesiącu było przynajmniej 10 nagród emotka
Oraz dlaczego nadal nie wpadła sprzątaczka, kiedy u mnie kurzu tyle, że kilka domów by obdzielił emotka
0 0

snowflake

#6181085 Napisano: 06.04.2016 23:50:22
kreatia napisał(a):

karać oczywiście emotka  za przewinienia karać. Te sieroty za kółkiem będą jeździć mniej albo w końcu nauczą się zasad ruchu drogowego, a na te bez prawka mam nadzieję przyjdzie kiedyś czas (nie wspominam nawet o pijących). Kierowcę samochodu przede wszystkim łatwiej zidentyfikować/ukarać - kamerka + tablice rejestracyjne, albo policja. Za to rowerzyści na drodze są jak profile fejsbukowe wypowiadające się pod wynikami konkursów - anonimowi.

Super wyidealizowany świat...nierealny  emotka  Równie dobrze w danym miejscu może nie być monitoringu a osoba poszkodowana może nie zdążyc spisać rejestracji. Zresztą wszyscy wiemy, jak policji aktualnie idzie łapanie kierowców łamiących przepisy. I wątpię, żeby te "sieroty" jeżdziły mniej lub sie czegos nauczyły. Wypadki nie są powodowane tylko przez nowych lub "niedzielnych" kierowców ale własnie przez tych, którzy uważają się za królów szos, maja prawko od x lat i wydaje im się, że są najlepszymi kierowcami i nigdy nie stracą panowania nad pojazdem.

Co do rowerzystów i prawa jazdy...jak wyżej - jego posiadanie wcale nie musi oznaczać dużych umiejętności. Można być genialnym kierowcą i tragicznym rowerzystą lub odwrotnie.
0 0

joan

#6181088 Napisano: 06.04.2016 23:54:23
bezaczek7 napisał(a):

joan napisał(a):

Narysuj go sobie kredą na asfalcie lub wyklej na bristolu, niejedną taką pracę widziałam emotka
A mnie wkurza, że rowery takie drogie. (...)

To jest jakaś myśl emotka

No właśnie, drogie strasznie emotka
0 0

zaczytana-pola

#6181092 Napisano: 07.04.2016 00:03:29
joan napisał(a):

Marudzisz. Mogę Ci pożyczyć. Do zdjęcia oczywiście emotka . Opłat nie pobieram emotka
0 0

joan

#6181094 Napisano: 07.04.2016 00:08:23
zaczytana-pola napisał(a):

joan napisał(a):

Marudzisz. Mogę Ci pożyczyć. Do zdjęcia oczywiście emotka . Opłat nie pobieram emotka

Najpierw musiałabym wygrać talon na benzynę emotka
0 0

Gość: 1Hiacynta1

#6181108 Napisano: 07.04.2016 08:06:50
defed napisał(a):

...kasjer w Żabce. Nie mam siły na tego typa, za każdym razem jest problem z paragonem:
Ballantine' Brasil - wyrwał go z kasy, pogniótł i wywalił, potem obrażony grzebał w koszu... emotka
Activia-wydrukował się totalnie nieczytelny, więc poprosiłam by wydał duplikat-nie umie, lub zrobił zwrot i nabił od nowa, to zwrotu nie przyjmie, bo paragon nieczytelny emotka  
Okocim- uprzedziłam, że chcę 2 osobne paragony i będę za oba płacić kartą, po czym nabił wszystko na 1 paragon, do tego zagotówkował transakcję i oznajmił: "ooł"  emotka
I zawsze się tłumaczy, że "przecież nikt nigdy nie bierze paragonów". Grrr!!!

Ja też mam koszmarną kasjerkę w Żabce. Do tego bezczelną. Ostatnio 3 osoby w kolejce wysyłały totka. Małpa jedna nie wydawała kodów do loterii. Zwróciłam jej uwagę, na co z obrażoną miną odpyskowała że to nie moja sprawa, strzeliła focha i poszła na zaplecze. Nie mam pojęcia dlaczego właściciel godzi się na te jej wybryki. O problemach z paragonami to mi się nawet pisać nie chce.
0 0

slonko365

#6181129 Napisano: 07.04.2016 09:13:59
1Hiacynta1 napisał(a):

defed napisał(a):

...kasjer w Żabce. Nie mam siły na tego typa, za każdym razem jest problem z paragonem:
Ballantine' Brasil - wyrwał go z kasy, pogniótł i wywalił, potem obrażony grzebał w koszu... emotka
Activia-wydrukował się totalnie nieczytelny, więc poprosiłam by wydał duplikat-nie umie, lub zrobił zwrot i nabił od nowa, to zwrotu nie przyjmie, bo paragon nieczytelny emotka  
Okocim- uprzedziłam, że chcę 2 osobne paragony i będę za oba płacić kartą, po czym nabił wszystko na 1 paragon, do tego zagotówkował transakcję i oznajmił: "ooł"  emotka
I zawsze się tłumaczy, że "przecież nikt nigdy nie bierze paragonów". Grrr!!!

Ja też mam koszmarną kasjerkę w Żabce. Do tego bezczelną. Ostatnio 3 osoby w kolejce wysyłały totka. Małpa jedna nie wydawała kodów do loterii. Zwróciłam jej uwagę, na co z obrażoną miną odpyskowała że to nie moja sprawa, strzeliła focha i poszła na zaplecze. Nie mam pojęcia dlaczego właściciel godzi się na te jej wybryki. O problemach z paragonami to mi się nawet pisać nie chce.

Godzi się, bo prawdopodobnie nikt inny mu nie chce przyjść do pracy  emotka  U mnie we Freshu notorycznie szukają pracowników, a Ci co pracują, to przynajmniej część jakby za karę... No i ciągle nowe twarze... Jaka płaca, tacy pracownicy.
PS. A za niewydanie paragonu są kary. Jeśli ktoś notorycznie i ze złej woli nie wydaje paragonów, to nasłać na niego kontrolę z Urzędu Skarbowego bodajże, szybciutko się nauczy...
0 0

ziolko

#6181134 Napisano: 07.04.2016 09:22:25
w kwestii Lotto - zawsze można zgłosić dany sklep, czy punkt do Lotto, że nie wydają kuponów. 
Lotto wtedy robi porządek z takimi osobnikami emotka  
0 0

ziolko

#6181137 Napisano: 07.04.2016 09:28:25
obym była złym prorokiem, ale coś mi się zdaje, że mam zapalenie oskrzeli i dostanę antybiotyk emotka  kaszlę, jak pies... dziś w domu siedzę (poprawka.. w łóżku) i kuruję się emotka
0 0

defed

#6181139 Napisano: 07.04.2016 09:34:37
slonko365 - kiedyś wspomniałam żartobliwie, że "na całe szczęście nie jestem z US, bo za brak wydania paragonu są wysokie kary".
To mnie zjechał, że go straszę urzędem i jestem niemiła. A ja chciałam pomóc sobie i jemu, myślałam, że Pan zapamięta sobie moje słowa...
Jaka ja naiwna... emotka
0 0

edith

#6181142 Napisano: 07.04.2016 09:44:06
Wkurzają mnie konfidenci na forumemotka Niedlugo będą szukać teczek z danymi poufnymi i zabierać komputery w celu przeszukania zdjęć ,ktore pokażą WIELKĄ WINĘ poszukiwanego  emotka
0 0

defed

#6181185 Napisano: 07.04.2016 11:21:44
xpac napisał(a):To chyba czas podsumować loterię Coca-Cola 1xRobot Tesco 2x100zł C4 8xToster PiP 3xBlender PiP

xpac - gratuluję szczerze, podziwiam emotka  ... ale też mocno wkurzają mnie Twoje statystyki emotka
(wkurzenie wynika z mojego braku szczęścia do loterii, zwłaszcza smolarowych)
0 0

cherry_coke

#6181188 Napisano: 07.04.2016 11:29:35
defed napisał(a):

xpac napisał(a):To chyba czas podsumować loterię Coca-Cola 1xRobot Tesco 2x100zł C4 8xToster PiP 3xBlender PiP

xpac - gratuluję szczerze, podziwiam emotka  ... ale też mocno wkurzają mnie Twoje statystyki emotka

Zazdraszczam szczęścia i organizacji, bo w P&P było ograniczenie na gospodarstwo domowe. 
0 0

nelunia

#6181189 Napisano: 07.04.2016 11:30:03
defed napisał(a):

haha  o tym samym sobie pomyślałam, nie wspominając o ilości wypitych płynówemotka  chyba, że xpac ma cholerne szczęście i wygrywa wszystko 1/1emotka
0 0

xpac

#6181194 Napisano: 07.04.2016 11:35:56
nelunia napisał(a):

defed napisał(a):

haha  o tym samym sobie pomyślałam, nie wspominając o ilości wypitych płynówemotka  chyba, że xpac ma cholerne szczęście i wygrywa wszystko 1/1emotka

łoo matko jaka dyskusja emotka nie mam aż takiego szczęścia, właśnie oto chodzi że jakoś mało wpadło tych nagród emotka jeśli chodzi o płyny to mam dużo osób w pracy, także jest gdzie odsprzedawać emotka
0 0